1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  A problémának van egy sokadik vetülete is, ez pedig a német adórendszer, sok kiskapuval és ez a nagyon nagy zsuga...
  - házastársként már 3-as adókategóriába kerülsz (illetve a kereső a 3-asba, a másik fél az 5-ösbe, ha egy kereső van), vagyis ez nettó 500€ /hó ajándék
  - házastársként összevonják az adóalapot, így nem 11500€/év értékhatárig vagy adómentes, hanem 2x11500€/év jövedelemig vagy adómentes
  - házastársként kettő lakcímre jelentkeztek be "papíron", havi 700-1100€ támogatást kapsz.

  Ehhez hozzájönnek a név nélküli EU-s számlák, a segélyek, a lakhatási támogatás, etc. Iskolába jársz, nyelvet tanulsz, az megint pénz. Németként vagy európaiként nem nagyon mehetsz oda szociális boltokhoz, ők simán. Fele, harmada az ára az alapélelmiszereknek. Internet, telefon ingyen, mert alapjog és nehogy már emiatt ne tudjon munkát találni. Ha van gyerek, akkor a lakás automatikus, minden mást felülír. Ha nincs gyerek, de út közben kiokosítják őket, akkor sokan lesznek "házasok".

  Nem véletlenül van az, hogy nagyon sokan úgy írják le vagy ejtik ki az ország nevét, hogy Germoney.

  Ez az egész valami egészen beteges társadalom-kísérlet. Annyira kilóg a lóláb, hogy az rettenetes. Csoport szinten, vagy ismerősi körben már lehet erről beszélni. Azt már általánosan hallom, hogy a média rettentessen ferdít. (hozzáteszem, a Rundfunkbeiterag-ot a ARD és ZDF működésére költik, erre olyan 240€/év/háztartás a költség, de valahogy az államnak kellett tavaly a nyugdíjalapjukat meglöknie majd 800 millió ójróval..) A politikai paletta agyrém. A német politika annyira agyrém. Be van tojva az összes politikus, hogy "úristen, mi fognak rólam írni a Spiegel-ben", vagy "jaj, vajon mit szólnak ehhez majd Brüsszelben!?". Spiegel, ARD, ZDF, FAZ meg az összes *.allgemeine nevű újság full balos, ezeknek az új elnevezése a post68er.

  Teljesen mindegy, hogy melyik festékből keverik a paletta színeit, egy gyártó. Az AfD és abból a kottából olvas, egy kicsit direktebben, egy kicsit szókimondóbban, de ennyi. CSU/Linke/FDP/SPD/CDU/Grüne egy branch, velejéig fantáziátlan, üres szar. Gyorsan kitalálnak maguknak valami bullshit-et és azt harsogják.

  Mindenkiből SJW-t kell faragni, de ez a nagy igazságérzet vagy smúzolás addig tart, amíg nem kerül pénzbe vagy esetleg beverhetik a pofánkat. Nekem nincs bajom se bőrszínnel, se vallással, nekem a viselkedéssel van, de azzal nagyon. Ha valaki meg a "vallása" miatt viselkedik balfasz módon, az pech.

  Tavaly utaztam repülővel. Valamelyik tagnak baja volt egy másik utassal. Beindul a rasszista lúzung. Mondom, erre most kíváncsi leszek, hogy mi lesz. Direktbe senki nem megy oda, hanem olyan 10 méterről osztják az észt meg az utaskísérőt basztatják, hogy csináljon valamit. Szerencsétlen csaj volt vagy 40kg. A pilóta beszólt a hangszórón, hogy addig nem indul el, amíg megy a balhé. Na, ez viszont már gond. Felkeltem, magyarul elmondtam a fasznak, hogy visszaraklak anyádba, ha nem fogod be a pofádat, majd a nyomaték kedvéért lenyomtam az ülésbe a nyakánál fogva. Sok mondanivalója már nem volt. Erre taps, gratuláció.

  Ekkor átváltottam németre, és elküldtem az egész kibaszott kimutató bandát a jó kurva anyába. Azért, mert ilyen puhapöcsök, ezért történhetett meg Köln, meg van az, hogy még mindig be vannak szarva attól, hogy a fejükre olvassák a második világháborút. Ha a helyzet/érdek úgy hozza, így is úgyis le lesznek nácizva, akkor meg minek ez a smúzolás!? Egyetlen őszinte gesztust itt csak akkor látok, valakinek hirtelen kiadása van valami miatt, az összes többi momentum egy színjáték. Ha annyira fontos lenne bármilyen érték, akkor nem a szavak szintjén lenne a szájkarate, hanem tennének is érte és nem az lenne a legfontosabb a politikai kérdés, hogy mint gondolnak rólunk külföldön, hanem milyen országot adok át a következő generációnak. Jah és igen, nekem is "migrációs hátterem van". Elindulhatunk végre!?

  Szerintem már tuti B-listán vagyok.
   
 2. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Moduláris jogrendszer, saría jog plugin-nal és római jog plugin-nal. Open source API-al, a további jogrendszerek csatlakoztatásához :)
   
  blitzkrieg, 2ndt and svajcibeka like this.
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/01/08/lehet_hoban_biciklizni_csak_ezekre_kell_odafigyelni/

  Most lehet, hogy én hülyültem még és a fizikát elfelejtettem?


  Első fékkel...? Amikor a súlypont az erő támadáspontja mögött van? Ez olyan, mintha egy pálcát alulról egyensúlyozna az ember. Hátsó fékkel meg olyan, minta egyik végénél fogva lógatna.
   
  hendrick and blitzkrieg like this.
 4. Lator

  Lator Well-Known Member

  Hát ja te csak egy beilleszkedésre képtelen Kelet Európai vadember vagy;) Egyébként hasonló élményeim nekem is vannak már FRO ban. Az itteni ismerőseim körében elkönyveltek valami szélsőjobbos mindent és mindenkit gyűlölő náci ivadéknak, csak mert beszélek arról amit sokmindenki lát ugyan, de amiről (még) kevesen beszélnek nyíltan. Már hozzá szoktam.
   
  csibeszke, gergo55, fip7 and 6 others like this.
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 6. beta

  beta Well-Known Member

  Azért ugye azért vágod, hogy az én mondatomnak van értelme, a tiédnek meg nincs? :)
   
 7. Az övének is van, maximum nem érted.

  Amúgy ha az ember kimegy külföldre vagy esetleg hosszabb ideig ott tanul/melózik akkor meg sem fogalmazhat kritikát az adott országgal/néppel szemben? Nem lehet hogy egyszerűen csak a médiában túltolt bezzegezés helyett mellbevágja a valóság?
   
  fip7 likes this.
 8. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Egy biztos, csak első fékkel önmagában tilos fékezni. Tehát csak hátsóval, vagy hátsó+elsővel szabad.
  Ha nem ölsz meg rögtön, akkor felvetném azt a gondolatot, hogy esetleg a csúszós felület lehet a cikkbeli állítás oka? Mármint, hogy csúszós felületen az elsővel picivel jobban fékezzünk, mint a hátsóval (természetesen egyszerre a kettőt, így értendő).
  Mivel a kerékpár előrefelé bólint fékezéskor, így elképzelhető, hogy az első kerék jobban az úttestre nyomódik (jobban tapad), mint a hátsó?
  Vagy ez eszeveszett hülyeség?
   
 9. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  (úristen most Molni agyvérzést kap, érzem!)
   
 10. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Te bagoly, szerintem az hogy szinte a hátsó keréken ülsz többet nyom a latba. Esetleg nem lehetséges hogy a cikk írója azért ajánlja az első féket mert fél hogy kicsúszik alóla ha a hatsoval fékez? Biztos valami gyerekkori zsigulis emlékei lehetnek a kifarolo járművekről és a bicikli is hatsokerekes meghajtású. De amúgy kérdezd meg molnit ,ő szokott biciklizni, talán kipróbálja most a hóban.
   
 11. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

 12. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  fip7 likes this.
 13. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Vagyis,ha kijelentem,hogy én pedig a 190 centimmel,125 kilómmal,47-es bakancsommal,és Leonard Cohen-es hangommal,kijelentem,hogy csaj/intersexuális vagyok, akkor használhatom a női öltözőt?:rolleyes:
  Hmmm,gondoljuk csak át ezt,mielőtt elítélnénk....:D:D
   
  fip7, blitzkrieg, nyugger and 3 others like this.
 14. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Az interszexuális embereket pedig kérik, hogy az első hónapok hibáit ne vegyék sértésnek, ha a másik félen látják az alkalmazkodásra törekvés jeleit.

  Ez már annyira szánalmas!:confused:
   
  fip7, Kurfürst, haubagoi and 2 others like this.
 15. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Rosszul írtam. 1440ben már biztos volt karóbahúzás.
   
 16. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Rosszul írtam. 1440ben már biztos volt karóbahúzás.


  Elég elterjedt kivégzési mód volt a 15. 17. században.
   
 17. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A jog azelőtt is tartalmazta, de nem tudok az alkalmazásáról.
   
 18. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Inkább gusztustalan.
   
  hunter85 likes this.
 19. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  A jog azelőtt is tartalmazta, de nem tudok az alkalmazásáról.

  Igazából ezekben az időkben nem volt teljesen egységes jogalkalmazás az ország egész területén, nem volt a mai értelemben vett központi hatalom, közigazgatás. Sok területen az 1700 as évek közepéig a szokásjog uralkodott.
   
  gacsat likes this.
 20. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "az hogy szinte a hátsó keréken ülsz többet nyom a latba"

  igen, de ahogy fékezel, előre lendül a súlyod, így lehet, fékezéskor az első kereket nyomja jobban

  "Esetleg nem lehetséges hogy a cikk írója azért ajánlja az első féket mert fél hogy kicsúszik alóla ha a hatsoval fékez?"

  de
  és ezzel most te is azt állítod, hogy a hátsó kerék tapad kevésbé fékezéskor
  és nem az első féket ajánlja, hanem azt, hogy egyszerre használd az első+hátsót, de az elsőt picit jobban
   

Ezen oldal megosztása