1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Elméletileg a demokráciában a választópolgárok a leginkább alkalmas jelölteket választják meg vezetőknek! Ha ez nem működik, akkor azon nem tudsz korrigálni sem a parlamenti helyek kiosztásával, sem az országgyűlés szerkezetével!
   
  zsolti, Kurfürst, zeal and 1 other person like this.
 2. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Ez, ha így is lenne, (fogalmam sincs honnét vetted a számadatot) az amcsi "mintademokrácia" mai működését mennyiben befolyásolja, pozitív vagy negatív irányban?
   
  Nagy Csaba likes this.
 3. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Számit a szerkezet.A népi demokráciákban is tartottak választásokat.Sztálin is tartott választásokat.Roppant demokratikus módon.
   
 4. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Hát pont ez az! A szovjet parlament akárhány kamarára van osztva, hiába visszahívhatóak a képviselői, akiket listán vagy egyéni körzetben "választják" , az nem lesz valóban (jól)működő törvényhozás.
   
 5. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Valahogy el kell vállasztani a trvényhozó és a végrehajtó hatalmat.Talán be kellene vezetni a kzvetlen kormányfőválasztást.És az eltolt választási időszakokat,hogy egy érdekcsoport se tudjon mindenüt egyszere tarolni egy jolsikerüült kampányal.
   
 6. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Az általad javasoltak simán támogathatóak, de a mai politikai valóságon -szerintem- érdemben semmit nem változtatnának.
   
  zsolti likes this.
 7. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Majd minden térkō vagy a világos, sima szar. Csúszik, a németek meg eszetlenek. Hazafelé is láttam tagot elegendett kézzel menni a hídon. Nagyon sok helyen fém kábelcsatorna, némelyik 25-30cm hosszú. Ezen a kerék könnyen elveszti a küzdelmet. A másik, amitól agybajt kapok, azok a tükösima csatornafedelek. Van egy-kettō nagyon used.

  Inkább kelek reggel 6.25-kor és sétálok/futok egy laza 3km-et reggel, vissza meg ugyannnyit, aztán edzés. Bringával most veszélyes - legalábbis nekem.
   
  blitzkrieg likes this.
 8. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Az lehet.Az egész államszervezetet kéne reformálni.De valahol el kellene kezdeni.Aztán ha szerencsénk van pozitiv visszacsatolásban megújúl az ország.De Gaulle-unk nincsen,nekünk csak egy zsebsomoza jutott.
   
  Nagy Csaba and HAndrás like this.
 9. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  https://www-history-com.cdn.ampproj...ted-states?amp_js_v=0.1&usqp=mq331AQGCAEoAVgB
  Az US egy oportunista nép, annak minden tulajdonságával. Pl. becsülöm, h nem hátrálnak meg a nehézségektől, küzdenek...de ami kell azt elveszik. Legyen az élettér vagy erőforrás (nyersanyag, olaj). Az ő demokráciájuk messzemenőkig oligarchák által irányított diktatúra. Adott 2 tábor, és a nyertes cserébe nem lép tyúkszemekre (pl FED). Meg ugye a 250 évük sem a békés demokratikus konszenzusokról szólott.
   
 10. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Molni... Szokás szerint a stílusod az a sértett kisiskolás nívóját üti...de jócskán alulról. Mikor írtam neked- még ha nyilvánvaló is volt-, h ökörség? Vagy a tévedhetetlenség eszménye fojtogatja az intellektust?! Wikipédiás link a "nagy" Molnitól? Arra nem vagy képes, h példát hozz a jelenlegi alkotmány negatívumaira. Leírtam az imént az összefüggést. Ha nem értesz vele egyet, akkor oké...de könyörgöm. Senki sem állította, h 100 millios indián közösség tünt el...de egy 20 millió négyzetkilométernyi vidéken bizony kijön a fent említett számadat.
  "Várom" a kövi választ...szigorúan baromság, ökörség jelzőkkel szegélyezett wikipedia szócikk özönnel ;)
   
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Édes istenem...
  Igen érdekes és szelektív optikád van...

  A fenti komment fényében epic, ahol népnek nevezed azt, ami nem is igazán volt 1865 előtt, de még utána sem nagyon. Kvázi kollektív bűnösséget tolsz itt.

  És már grammar naczi is. Megy ez. Ez ám a "tartalom"...
   
  Nagy Csaba likes this.
 12. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Az "Istent" illő nagybetűvel írni...ateistának is.
   
 13. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Jujj...most jönnek a magyartalan megfogalmazások? Későbbre tippeltem. A nép alatt mit értesz (vagy a wiki)? Vagy nem tekinted annak? Ajánlom figyelmedbe "Az asszony meg a lánya" c. könyvet. És igen, az USA történelme során több háborús bűnt is elkövetett (hol említettem kollektíven?).
   
 14. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Az indiánokat szándékosan gyérítették, mert nem bírták a rabszolgaságot, mint az afrikaiak, a rezervátumok nem a halászó/vadászó életfeltételeknek kedveztek, a bölényeket is kiírtották, ez egy kisebb Holodomor volt. Az ország 2/3-át mexikótól rabolták, meg a II VH alatt a japcsikat lágerba zárták. I. II. VH-ban a konkurenciát pusztították, hatalmas szellemi transzfert kaptak még ráadásnak, közben mindenki elszegényedett, ez támasztotta a $-t, mert a győztes valutájával indul az újjáépítés mindig, míg a vesztesé elinflálódik.
   
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Édes Istenem, jönnek a napi "utáljuk az USA-t" agyatlan kommentek, köztük néhány igazán agyatlan példával ráadásul olyan szavakkal, amik egy másik ország vezetőjének saját népirtásáról szólnak.

  Epic.

  A japánokat meg lágerba zárták, a legostobább balfaszság. Belföldi internáló tábor pontosabb. Tudod, a háború alatt más országok civiljeit is ilyenbe zárják. Az USA estén azért került erre sor, mert a háború legeslegelején egy lelőtt japán pilótának segítséget nyújtottak amerikai, japán származású állampolgárok.
  Úgy beállítani ezt, mint valami lágert nettó kreténség. Konkrétan a természetes halálozás feletti népszaporulat volt azokban a táborokban és pénzért dolgoztak, és a háború után ennek ellenére és volt kártalanítás is.
  .

  Behalok baszod, hogy itt mi megy. Egyeseknek olyan gumiciájuk vagy, hogy full kreténbe átmennek. Instant. A nagyobb baj, hogy ez egyre rendszeresebb.

  Az ilyesfajta zsigerből kommentelő marháktól megyek falnak és repül le a gépszíj.
   
 16. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Megintcsak ajánlom:
  Jared Diamond Háboruk,járványok,technikák
  A spanyol konkvisztádork teremtették azt a Mexikót,amitől aztán az USA több háboruban területeket nyert el-az ottani lakosság aktiv támogatásával.
  Szintén a sppanyolok behurcolta betegségek omlasztották össze a missisipi civilizációt,még az elött,hogy az első európaiak odaértek volna.
  Sziú szó rablót jelent.A büszke prériindián lovasok olyan törzsek voltak,akik átvették a lovat,és kiirtották azokat,akik nem.
  A nemes azték és maja templomokban olyan emberáldozatokat mutattak be,hogy a neméppen finomlelkű konkvisztádorok is elhányták magukat az undortol.
  Az indiánok nem a rabszolgaságot nem birták,hanem a behurcolt betegségeket.Rabszolgaság ismert intézmény volt az euróaiak megjelenése elött is amerikában.
  Stb,itakdalse,unsoweiter,etcetera
   
 17. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Láger volt, mit kamuzol?
   
 18. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Anyádal beszélj így ha lehetne te kis faxopó!
   
 19. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Szánalmas...de komolyan. :) miket nem "tudsz" mindenről és mindenkiről. Koptasd inkább hasznosan a billentyűzetet, és írj egy összefoglaló cikket...ahogy N. István, ugy te is értesz a cikkek összeollózásához... De csak ahhoz.
   
 20. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Az utóbbi 250 éve melyik népnek szólt "békés demokratikus konszenzusokról"?
  Még az is lehet, ezek az usákok pont olyan Homo Sapiens mint mindenki?
   
  Nagy Csaba and molnibalage like this.

Ezen oldal megosztása