1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. fapp_supervisor

  fapp_supervisor Well-Known Member

  blitzkrieg and zeal like this.
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 3. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Végre! Igazából vissza kéne állítani az acelmonstrumot, web archive-ból még megy, szoktam is olvasni, de a képek java eltűnt. Hősies, hogy megcsináltad belőle a pdf-et, csak az nekem telefonon túl apró betűs. :)
   
 4. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  De az egészségügynek mi a franc köze van Schwarzihoz, Kurzhoz, vagy a német repülőtaxihoz?
  Gratulálok, hogy mentegeted a szemetelést és még tapsikolsz is hozzá.
   
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  ????
   
 6. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Beta által belinkelt random bulvárhülyeségekre célzott...
   
  phaidros likes this.
 7. alali77

  alali77 Well-Known Member

  2015 kora nyarán szokásos allergiás asztma kontroll, leküldött a doki tüdőszűrésre, még aznap este jött a telefon hogy menjek vissza másnap, új röntgen, átvilágítás, csomók vannak a tüdőmben, jee. Kérdeztem ez mi , doki mondogatta hogy vagy szarkoidozis vagy nem. Miután baszkuráltam hogy mi a vagy nem, hát talán nagyon durva TBC vagy tüdőrák. Mit kell csinálni? Hát kellene CT, kapok is időpontot szeptember végére. Mivan?! Hát előbb neki már nincsen időpontja, ha van ismerős akkor izzítsam be azt vagy keressek magán rendelőt, ha kell ad címet ahol még a héten megcsinálják 100e-ért, vagy 30-40 ha jó két hét múlva. Volt protekció, két nappal később megvolt a CT, gyorsan megvolt a biopszia is, nem rák volt. Na de ha nincsen hirtelen pár 10e a kasszában vagy protekció és pont rákom van akkor kb. menthetetlen leszek mire megvizsgálnak...
  Persze lehet hogy azóta sokkal jobb lett minden, de nem hiszem. (és még egyet, nézze meg valaki mivel járnak be a Szent János kórház nőgyógyászai a melóba, van ott 20+ milliós Jaguár és Tesla is. Legyen is! de adózott jövedelemből)
   
  blitzkrieg, Robur, antigonosz and 2 others like this.
 8. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Olyan horrorokat írtok egészségügyről, hogy el kell gondolkoznom, hogy másik dimenzióban élek? Mert én nem tudok ilyenekre panaszkodni, pedig volt szerencsém eléggé megismerni mind az állami, mind a magán eü-t, pedig legtöbbször nem ismeretség, vagy borítékos megoldás játszott be. Nekem teljesen pozitív a kép. Mind magam, mind a családban el lehetett mindent intézni korrektül és észerű időn belül.
  (Persze volt, szerencsém olyan kórterembe feküdni, amit frissen csempéztek fele ilyen, fele olyan színűre és eléggé lepusztult volt az egyetlen mosdó a folyosó végén, viszont a személyzet főorvostól a takarítónőig kifogástalan volt -azóta meg úgy gondolom, hogy sikerült a legalját kifognom, mert azóta szinte annál csak fényévekkel szebb, modernebb, kórtermeket láttam.)
   
  Kurfürst and zeal like this.
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Halkan kérdem melyik városban élsz?
   
 10. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Kis-városban (inkább falu), Viharsarok.
   
 11. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Mikor a felesegem terhes volt a doki sokszor behivta mint privat beteget a normal korhazi rendelesere mert nem volt otthoni rendelojeben epp olyan gep vagy muszer. Szoval soron kivul behivta, fizetett, a tobbi rendes beteg mert vart, a korhaz gepe meg fogyott es kopott. Hat igen, orvosmaffia ez, tisztelet a kivetelnek. Aztan ugye persze hogy csorik meg kint sokat varnak meg honapokra kesobb kapnak idopontot.
  Amugy nemetorszagban ugyanez a helyzet hogy megnyugtassalak. Ott is kemeny honapokat varsz egy egy vizsgalatra. Szerdan beszelgettem 3 nemettel, az egyiknek betegszallito cege van kint 18 kocsival, a masik meg valami medikant vagy mi volt kint regen. Ugy szidtak a nemet egeszsegugyet orom volt hallgatni. :) Na meg a HARTZ4-et.
   
  csibeszke and Kurfürst like this.
 12. Robur

  Robur Well-Known Member

  Szerinted a mostani állami egészségügyet ki fizeti?
   
 13. zeal

  zeal Well-Known Member

  Honapok ota sziv a briteknel (Londonban) a nagybatyam. Ahogy tole hallom, ezerszer rosszabb az ellatas mint idehaza, igaz, a vakolat nem omladozik a falakrol. Ott mas bajok vannak. Az lehet a vege, hogy vissza kell jonnie es - ket szek koze esve - itthon kell fizetos ellatasban gyogyulnia. Pedig odakint fizeti azt a rengeteg penzt a biztositasra... :rolleyes:
   
  fip7 and antigonosz like this.
 14. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  A helyi rejtett erőforrások,falkában,1:40-től...

   
  zeal likes this.
 15. Roni

  Roni Well-Known Member

  Gyerekek? A falon mászó házi pókok tényleg megcsípnek? :eek::eek::eek::eek:
   
 16. Roni

  Roni Well-Known Member

  30 évesen az öcsémnek szólok hogy üsse le mert még a látványától is rettegek
  komolyan meg áll az eszem! Ha engem egy házipók csípne meg én a pánikba halnék bele :eek::eek:
   
 17. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Egyszer az egyik ejjel belemaszott a szamba. Valamiert felebredtem ra es fel komasan kikopkodtem. Biztos horkoltam.
   
 18. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  Több okból sem. Egyrészt a pókok nagyon félnek ez embertől, amint lehet elfutnak és elrejtőznek előlük, másrészt a házban előforduló pókok (zugpók, kaszáspók, törpepók, keresztespók, faggyúpók, ugrópók, stb.) nem harapnak vagy harapásuk emberre nem hat. (Ez alól csak akkor lehet kivétel, ha kifejezetten allergiás vagy rájuk vagy hisztamin érzékeny vagy, de az már tudnád.) Ellenben, ha már csípés, akkor azt megakadályozzák, hiszen összefogdossák a különféle rovarokat. A pók a barátod. Szeret téged. Vigyázza, hogy békésen aludj.

  (Magyarországon nem él emberre veszélyes pók, az időnként visszatérő kellően horrorisztikus városi legendáknak nem kell hinni.)
   
  fishbed and notaricon like this.
 19. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Plusz allitolag az a jo ha van, mert akkor nem vizes dohos a lakas es levegoje hanem jo minosegu.
   
 20. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

Ezen oldal megosztása