1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Azt, ahogy a gimis osztálytársam majdnem meghalt három hónapja (gondatlanságból elkövetve); azokat a körülményeket, amelyek között dolgoznak a dokik és ápolók; az ételt, amit a barátunk (aki egyébként maga jó nevű sebész) lefényképezett, és azt is, ahogy kapta; a fényképeket, amelyeket mutatott: milyen a Jánosban. A Kútvölgyire meg elég csak ránézni. A felújítást másfél éve abbahagyták.
   
  Robur and torsen like this.
 2. alali77

  alali77 Well-Known Member

  https://444.hu/2018/03/29/ez-volt-a-mai-finom-ebed-a-janos-korhazban
  De van gyűjtés is, benne pozitív (magyar és külföldi) és negatív példákkal:
  https://www.facebook.com/korhazikoszt

  https://korhazikoszt.tumblr.com/
  Igen, szégyen ilyet adni. Az egyik tesóm mikor mononucleosis-sal volt kórházban egy kopogósra száradt zsemlét kapott reggelire teával. Mikor azért került be mert nem tudott napokig nyelni. (ez mondjuk 2010körül volt a Szent Imre kórházban)
   
 3. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

 4. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Lehet felújítani egy kórhàzat, ha nincsenek orvosok és ápolók. Lehet felújítani egy rendelőt, ha nincsenek háziorvosok. (persze mindezt EU -s pénzből). Lehet felújítani egy hadsereget, ha nincsenek katonák. Lehet Leo 2 A7 is, ha mondjuk nincsen ember hozzá. Nekem is haltak meg ismerőseim, szuper, felújított helyeken, mert nem volt normális ellátás. Nem baj, azért védjük ezt, mert milyen szép az épület és milyen drága gépek vannak ezekben( kezelni persze nem tudják, nincs szakember). Éljen! :mad:
   
  tonyo, Robur and torsen like this.
 5. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Egyetertünk. Az emberhiany a legnagyobb gond.
   
  Schurrer likes this.
 6. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Azt olvastam vhol, hogy a vérnyomásesés tünete ez.
   
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 8. torsen

  torsen Well-Known Member

 9. Fennek

  Fennek Well-Known Member


  Angolul nem beszélőknek tl;dr:
  Egy 30 éves cyberpunk rpg a cyberpunk 2020 egész jól megjósolt dolgokat (bűnözés, cégbirodalmak hatalma, migráció, diversity, social media magamutogatás, egyenlőség kiabálása mikozben a saját "rasszának" előnyöket akar stb).
  A könyvben ezeknek az eredménye lesz, hogy az USA szétesik és anglia követi. A jövőre megjelenő cyberpunk 2077 játék is erre a könyvre alapoz, így már támadások kereszttüzébe is került.

  Popcorn elő, és nézzük a vergődést :)
   
  tonyo and Kurfürst like this.
 10. gafzhu

  gafzhu Member

  Nem. A pazarlás. Ami ingyen van, azt nem tisztelik. Minimum 2x annyi az orvoshoz fordulás Magyarországon, mint az utána következő második legtöbb Európában.
   
  vata, hunter85 and Robur like this.
 11. Robur

  Robur Well-Known Member

  USA, Anglia fordítva lesz.
   
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Milyen okból? Ár? Tartósság? Ha csúcskategóriás repülőgép alkatrészek készülhetnek nyomtatva, akkor egy ház esetén nekem úgy tűnik max. az ár/érték aránya kérdéses.

  Vagy a cél, ahol és amire használni akarják? Mert az tényleg fejvakarós.
   
 13. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Salvadorban a Bádoglemez putrikat akarják lecserélni ezekre. Attól milliószor jobb és a 4000 usd is okénak tünik. Nem beszélve arról hogy 24 óra / ház, vagyis egy brigád egy utcát egy hónap alatt rendbekap.
  Nem kell fűtés, a hűtés a tető miatt még mindig jobb, eső nem esik be és a szúnyogok sem nyomják őket tele betegséggel.
   
 14. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Nem. A pazarlás. Ami ingyen van, azt nem tisztelik. Minimum 2x annyi az orvoshoz fordulás Magyarországon, mint az utána következő második legtöbb Európában.]

  Igen. Szerencsére ritkán megyünk orvoshoz, de mindig tele van olyan (főleg) nyugdíjasokkal akik azon licitálnak hogy melyikük a nagyobb beteg. (Valószínűleg ez náluk egy közösségi hely lehet...) A másik meg a kis csálád a 6 pulyával..... (biztosan sokat fizettek tb-t...) De inkább nem húzom fel magam.
   
  gergo55, vata, szuvorov and 3 others like this.
 15. gafzhu

  gafzhu Member

  Az egy gyerekes anyuka sem semmi a 26 éves kicsi fiával aki a 3 napos láztalan torokfájás miatt veri a kartonozó pultját, mert nekik gégész kell de azonnal... A másik változat ugyanemiatt éjjel 2:30-kor a sürgősségin...
  És van aki gyakran megy orvoshoz. Van olyan, akinek 20 év alatt 400 megjelenése volt szakrendelésen anélkül, hogy bárminemű komoly baja lenne... Meg évente 4-5 SBO-hoz fordulás, hólyaghurut, torokfájás, hasmenés és egyéb "súlyos, életveszélyes" bajok miatt 20 évesen. De én sem akarom felhúzni magam.
   
  gergo55, szuvorov, anonim999 and 5 others like this.
 16. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  A technológia olyannyira nem vicc kategória, hogy az USMC is teszteli (tavaly) és lát benne fantáziát.
  Link
   
 17. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Nem a technológia a nevetséges, hanem a felhasználás célja és helyszíne. Az adott helyen sokkal praktikusabb, gyorsabb, olcsóbb, célszerűbb válaszokat is lehetne adni a megoldani kívánt problémára. (előregyártott elemes, vagy konténerház, helyi munkaerő beszervezésével betanított munkával helyi anyagokból szakértő irányítás mellett típustervből is épülhetnének így még a jövőre nézve is lenne esély, hogy a helyiek önállóan is tudnának megfelelő minőségű házakat építeni maguknak.)
  Egy ekkora építményt egy falusi brigád kalákában is felhúz szerkezetkészre 24 óra alatt (más kérdés, hogy a kötési időket hogy várja ki aki ilyen sebességgel építkezik).
   
  vata, zeal, fip7 and 2 others like this.
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nekem problémám kettő volt a videóval.

  1. A háznak hol lesz alapja 24 óra alatt...? Mert alap nélküli ház = bodé. Az első szélvihar és kis földrengésnél kampec.
  2. Hogyan lesz javítható a ház, ha nincs nyomtató...?
  Ennél még ez is célszerűbbnek tűnik a 3. világban, mert műanyag ezek szerint mindenhol van...
   
  notaricon likes this.
 19. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Egy ház építésénél nem feltétlen maga a falazat/tartószerkezet a kiugróan drága, hanem úgy általában az egész, sok kicsi sokra megy.
  Egyébként jó pár éve pont ilyen jellegű épülettel, meg ökobiotudatosződ anyagokból épült kicsi "putri" tervét készítettem technikusira. Úgy látszik utolérte a világ a beleszaromságom. :)
  Azt nem értem, hogy miért kell új technológiákat kitalálni, amikor az ember pár ezer éve alkalmazza a gyorsan/olcsón/egyszerűen elvét a házépítésre is és nagyon jó helyi, elérhető anyagok is vannak, amik lehet, hogy nem alkalmasak toronyházak építésére, de szimpla családi ház, pláne kunyhó méretbe teljesen jók, relatív olcsók, környezetbarátak stb.

  Igazad is van, meg nem is. Gondolj bele, hogy itthon a régi házaknak milyen alapja volt mai szemmel nézve? Soknak semmi, vagy épp néhány sor tégla, az is csak összerakva kötésbe, habarcs nélkül. És sok ilyen, mai szemmel szinte alaptalan ház a mai napig áll és rendesen lakható.
   
  Irsai Olivér and gergo55 like this.
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Igen, mert Magyarországon viszonylag ritka a trópusi ciklon és az erős földrengés vagy monszun miatt földcsuszamlás.
   
  fip7 likes this.

Ezen oldal megosztása