1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. zeal

  zeal Well-Known Member

  Inkabb ne, de nem is errol szolt a cikk. Nem csak siman magukat nepszerusitik egy-egy beallitott keppel, hanem maguk elott toljak a fiatalokat, akiknek a kamu felhaborodasat a politikusok tervezik meg. Ez nem ugyanaz.
   
  FilcTroll, fip7 and Kurfürst like this.
 2. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Igen, itt az igazán gáz rész az, ahogy tudatosan tolják maguk elott a fiatalokat, kihasználva azt hogy pc kultúrkörben ez eleve kizárja bármiféle ertelmes társadalmi vita lefolytatását. Kiképez, felhasznál, eldob.

  Ami szintén gáz hogy az egész egy teljesen szélsőséges érzelmi állapot előidézésén alapuló manipuláció - lásd még fekete diákok őrjöngése amerikai campusokon, ami csak arról szól, hogy túlkiabálod a másikat. ‘Megsérted az érzelmeimet az érveiddel’ - vita le is zárva. A háttérben persze ott figyelnek a nagyon is kézzelfogható érdekek.
   
  zeal likes this.
 3. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 4. migfun

  migfun Well-Known Member

  Nem tudom, mi történik ott. De az én fiam nem "kamu felháborodást" művel, hanem igencsak környezettudatos. És nem boldog, ha elmondom neki, hogy merre tart a mikrokörnyezete a klímaváltozás miatt. Szerintem egy gyerek is képes felfogni, hogy mi történik. Hogy ki, milyen céllal áll mögé, az már az illető felelőssége. De nem hülyék a gyerekeink.
   
  fishbed and alali77 like this.
 5. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Greta Thunberg mögött egy svéd energetikában utazó csoport van. Ők finanszírozzák, készítik fel, jelölik ki az irányt - és hatalmasat kaszálnak majd napelemeken és megújulókon a nagy bolygómentési lázban.
   
  nyugger, vilmoci and zeal like this.
 6. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Detto így látom.
  12 és 10 éves gyerekeim vannak, csomót beszélgetünk a környezetszennyezésről, természetvédelemről, atomenergiáról, szélerőművekről.
  Senki nem fizet nekik ezért. A barátaikkal is beszédtéma. A klímaváltozás és hogy ők mit tehetnek érte szintén.
   
 7. migfun

  migfun Well-Known Member

  Inkább ezen kaszáljanak, mint a lengyel szénen...
   
  pöcshuszár likes this.
 8. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 9. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member


  [​IMG]
   
  vilmoci, fip7 and zeal like this.
 10. zeal

  zeal Well-Known Member

  Pont a lenyeget ignoralod, csak mert igy neked kenyelmesebb.
  Ha te azt hiszed, hogy az ilyen fiatalok maguktol megugorjak azt a szintet amivel a vilagpolitikaba be lehet kerulni, akkor nagyon naiv vagy.
  Ezt senki nem mondta. Van koztuk okos is es hulye is. A baj inkabb az, hogy konnyen befolyasolhatoak.
  Oke, de ehhez miert kell egy gyepes gyereket felhasznalni? Ez nagyon gaz. :hadonaszos:
   
 11. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  https://badog.blogstar.hu/2019/06/24/a-tabornok-uzenete/75068/
   
 12. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ha tudnád!
  Az én 10 évesem bármelyik radikális zöld szervezetnél radikálisabb ötletekkel áll elő, pedig nincsenek se politikai se környezetvédelmi ambíciói.
  És megdöbbennél, hogy mennyire logikus következtetéseket tudnak levonni, csak még nincsenek megfertőzve a világ cinizmusával, ami visszaránthatná őket.
  Ha a kettő párosul is, akkor miért ne? Ha a környezete, az országa ebben bátorítják, akkor sikerülhet neki.
  Nem sok olyan globális téma van, ami egy tizenévest úgymeg tudna fogni, mint a környezetvédelem.
  A mindenkor Dalai lámát is gyerekként választják ki, és kerül bele a nemzetközi politikai életbe.
   
  FilcTroll and migfun like this.
 13. emel

  emel Well-Known Member

  És hány ilyent tudsz még mondani a Dalai lámán kívül?!! Ha már "is" ...
   
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Én az látom, hogy a kor nem faktor. Idősebb "nagyjaink" számottevő részére egy üveg tejet sem bíznék. Semmiféle színvonalat nem ugrottak meg ők sem...
   
  fip7, Morishima, Robur and 2 others like this.
 15. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Wittelsbach Erzsébet 16évesen, III. Alexandrosz 16 évesen, Napoleon 25 évesen hadjáratot vezetett, a názárethi József fia - a hírek szerint - egész fiatalon már elég érett gondolatokkal múlatta az időt, Mutsuhito Meiji 16 évesen, VIII. Henrik 18 évesen, Hja és Justin Bieber! :p:D
   
 16. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  A külön uralkodói családba született és azok minden áldásával felvértezett egyéneket ne keverjük össze random környezetvédőkkel. Őket korai koruktól kezdve taníttatták és úgy is nevelték. Meg ne felejtsük, hogy azért az ember a korral változik. Magamon is látom, hogy fejben még 18 éves magamhoz képest is mennyit változtam, hát még a 14-15-höz képest és nem akarom magam fényezni de én se vagyok azért alsópolcos kategória...
   
  fip7 and zeal like this.
 17. migfun

  migfun Well-Known Member

  Ez hogy jön a gyerekekhez?
   
 18. migfun

  migfun Well-Known Member

  Nekünk is ezt kell tenni; környezettudatosan nevelni őket.
   
 19. migfun

  migfun Well-Known Member

  A világpolitikába valóban nem ugranak be maguktól. De ki ugrik be? A színész-ültetvényes-stb. amerikai elnökök? Az oligarcha-harcokban kreált orosz vezetők? A vezetőket midenhol hatalmi csoportok érdekei mentén választják ki "demokratikus"-nak mondott/gondolt államokban, legfeljebb utána magukra találnak (orosz). Szóval ha nem megy másként, ám támogassák.
  Ha kamu felháborodást akarok látni, elég az M1-et nézni, ahol külföldi politikai szervezetek tagjai jelennek meg, mint "utca embere", és tesznek a kérdező szájíze szerinti nyilatkozatokat...
   
 20. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Ez nálunk is téma, és sztem is nagyon fontos, hogy beszéljünk róla. Ezek nyolcévesen is bőven felfogható dolgok, és pl. nálunk az állatszeretet miatt óriási érzelmi héttér is van hozzá. Gyermekkorban a jó és rossz fogalma sokkal meseszerűbben, élesebben válik el egymástól, még nincsenek képben a felnőtt relativizálások, szürke zónák. Érvényesek tudnak lenni azok az egyszerű kijelentések, hogy "azért megyünk bringával bevásárolni, mert most ez a helyes döntés". És – sajnos – elég hamar felmerül az a kérdés, hogy akkor a többi ember miért viselkedik másképp? Erre én annyit tudok válaszolni, hogy "nem minden ember okos, és nem minden ember jó".

  Greta Thunberg témában: sztem a fő baj nem a háttérben álló biznisz (bár az is szagos), hanem inkább a tiltakozás és az aktivitás iránya. Ebben a kérdésben nem szabad a kormányoktól várni semmit. Egyrészt, mert azoknak is a biznisz számít, és biztosak lehetünk benne, hogy úgyis elmennek a falig. Másrészt mert ha tegyük fel, a kormányok világszinten összekapják magukat, és tényleg nekiállnak tiltani meg porciózni, akkor máris egy afféle zöldnáci világállamban találjuk magunkat, ami nekem nem szimpatikus. A kis Greta is jobban tenné, ha népi mozgalmat szervezne mondjuk a Kínából rendelt felesleges vackok ellen, és egy "öko-puritán" életmódot népszerűsítene, minthogy minden hájjal megkent politikusokat és vállalatvezetőket próbál győzködni.
   

Ezen oldal megosztása