1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 2. arbalest

  arbalest Well-Known Member

 3. Lator

  Lator Well-Known Member

  Ide teszem mert nem találtam megfelelő topicot. Jó Kiss cucc ez a pilóták szerint forradalmasítja az éjszakai repülést
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A pluszban felvetített vezető és navigációs cuccokat leszámítva semmi olyat nem látok, ami miatt forradalmasító dolog lenne. Ez is csak szoftveres rész nagy részt, ha a gépen van műholdas navigáció, mert ahhoz képest vetít fel dogokat. Ma a FLIR torony tök átlagosnak tűnik nekem. Vagy lehet, hogy ez 3D-s képet ad a több érzékelő miatt, csak ez képernyőn nem jön le. Csak ez a videóból nem derül ki. Vagy hátrafelé is lát a cucc és a pilóta fejmozgása alapján akkor hátrafelé is látni? Mert ezt sem magyarázza el a videó, csak az elején látom a gömbön a több optikát.
   
 5. Lator

  Lator Well-Known Member

  A Tweetben található egy link is, az elbit oldalára. Ott kicsit több infót adnak. Ahogy az én angolommal értem mindezt a sisakkijelzőre vetíti ki. Azt viszont nem értem hogy ad egyszerre több pilótának képet?
   
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ha körkörös az érzékelés(nagyon úgy néz ki,hogy nem csak egyirányba néző optikák vannak)akkor úgy,hogy érzékeli,hogy melyik pilóta merre néz és csak azoknak a kameráknak a képét vetíti ki amelyikek abba a térrészbe esnek amerre néz.
   
 7. Lator

  Lator Well-Known Member

  Az eddig okés. De a több pilóta alatt nem több gépet ért? Az tiszta sor hogy az ugyanabban a helikopterben ülők egyszerre használják.
   
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  Adatkapcsolattal gondolom.Mondjuk azt nem értem,hogy miért akarná A gép pilótája azt látni amit B gép pilótája lát.
   
 9. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Környezetvédelem=kamu?

  Ameddig India és Ázsia, Afrikáról már ne is beszéljünk így működik, addig felejtsétek el a környezetvédelmet!
   
  bartinieffektus likes this.
 10. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 11. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nem olvastan el, de azt hiszem értem. Itt a FLIR nem egy kamerából áll, ami oda fordul ahova a pilóta néz, hanem többől, ami elméletileg 360 fokban azimut és +/- értékben lefedi a látási tartományt (mondjuk a helikopter kitakarja). Tehát akik belenézhetnek azok lehetnek többen és. Ha két pilóta van, akkor mind a kettő használhatja és azt fogja látni ahova épp néz.
   
 12. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  antigonosz and fip7 like this.
 13. migfun

  migfun Well-Known Member

  Szerintem meg először a saját házunk táján kell söpörni. Marha kényelmes volt, amíg Kína átvette a hulladékot hajószámra... És hogy követelhetem meg mástól azt, amit én sem teszek meg?
   
  FilcTroll likes this.
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 15. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Hát erre baromira nehéz válaszolni.Ugyanazok a római légiók,amik fénykorukban nyilt csatában verhetetlenek voltak a germán/kelta seregek által,a mészárszékre menetelt a teutonburgi erdőben-és tehetetlenek voltak a nyilt terepen a pártus lovassággal szemben.Vietnámi haderő 3 nagyhatalmat alázott meg,de esélytelen lett volna a német-lengyel sikságon.Az a spanyol mintáju hadsereg,ami szarrá verte a francia lovasságot 1525ben,szűk 10év múlva csata nélkül elpusztult a mára elfelejtett Dráva menti hadjáratban.Stb
   
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Legfeljebb egyet, és nem alázta meg, mert a harctéren kb. soha nem verte meg. Kína legfeljebb papíron volt nagyhatalom, Fr. meg nem volt az az 1950-es években. Nagyon nem.
   
 17. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Franciák,amerikai segitséggel,képesek voltak erőt kivetiteni a világ másik felére.Ebböl a szempontbol nagyhatalomnak számitott.Amerikaiak meg nem tudták lezárni a háborút,a kifárasztásos gerillataktika működött velük szemben.Lényegtelen,hogy nem nyertek csatát, politikailag elérték a céljukat.
  Mindenesetre ez csak arra akart célozni,hogy nagyon nehéz a kérdés.Nitöl jó egy hadsereg?Attol,hogy teljesiti a feladatát.De ez attol is függ,hogy a politika milyen feladat elé állitja az adott hadsereget.
  Hogy a vietekre visszatérjünk.A tengerészgyalogságnak volt egy működő modelje a helyzetre,de az US Army felülirta.Az US Armynak szintén volt egy reális haditerve,de azt meg a politikai vezetés nem hagyta végrehajtani.És nem tudta elérni a kitűzött célt,Dél Vietnam pacifikálását,miközben minden csatát megnyert.Most akkor ez hogyan értékelhető?
   
 18. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Crassus tehetetlen volt, Antonius elpicsázta őket, később Róma elfoglalta egész Mezopotámiát.

  Dácsia viszont kínszenvedés volt, kb. az első ellenfelük volt aki normális "fémiparral" rendelkezett, később mikor a germánoknál is kezdett elterjedni a láncing használata jöttek a sorozatos vereségek.
   
  Robur likes this.
 19. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Az amerikaiak által elkapott drogcsempész tengeralattjáró. Beszarás, hogy milyen jól megcsinálták...

  [​IMG]
   
  tonyo, fishbed, fip7 and 4 others like this.
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nekem nem valódi tengónak tűnt, hanem olyan hajónak, ami a lehető legtöbbet elrejti a hajótestből. Vagy képes tényleg 100%-ban víz alá merülni? Ezeket eddig nem részletezték.
   

Ezen oldal megosztása