1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. Lator

  Lator Well-Known Member

  Igen, feltételezem hogy a kisebb büdzsé miatt rá vannak szorulva.
  A szupermodern haditechnikakat eddig csak bozótlakók, gyengécske országok meg terroristák ellen használták, ahol semmiféle lehetőség nem volt az erősebb ország adatforgalmának kiütésére.
   
  vilmoci and zsolti like this.
 2. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  Volt is egy kis meglepetés Ukrajnában:
  https://www.defensenews.com/home/2015/08/02/electronic-warfare-what-us-army-can-learn-from-ukraine/
  "He has previously described the quality and sophistication of Russian electronic warfare as "eye-watering."
  "Our biggest problem is we have not fought in a comms-degraded environment for decades, so we don't know how to do it," Buckhout said. "We lack not only tactics, techniques and procedures but the training to fight in a comms-degraded environment.""
   
  tonyo, Lator and zsolti like this.
 3. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Na kicsit böngésztem a horvátokat a jó barát google fordítóval :) F-16 os ügyben. Nos 2 opció lehetséges számukra. Egy két érdekes felvetést találtam.
  Első mivel az izraeli használt f-16 ok az usa lobi kilőtte így "ismét" szóba került a kfir block 60 as izrael részéről. (Már 2011 ben probálkoztak vele a horvátoknál elvileg)
  Második új f-16 ok vásárlása a gond ezzel hogy "rohadt" drága a részükre és igen a 0 hoz közeli a kompenzáció. Magyarán új f-16 at aligha vesznek.
  Így marad még a gripen. A horvátok új gépeknél mindenkép azt szeretnék ha valamilyen munkahely teremtő beruházás sikerülne is az új géppek mellé. A magyar példát is felhozták.
  A lényeg vagy használt nem túlárazott gépet (olcsó) vennének 10-15 évre. Kfiren kívűl nincs is más opció mert a görög vagy más használt F-16 at valahogy nem nagyon akarják az előbb említett keresztbe rakásnak köszönhetően.
  Vagy újat de lehetőség szerint úgy hogy valamilyen munkahely teremtő kompenzációt is kapjanak. Így viszont boritékolható lenne a gripen a svédek részéről.
  Hangsúlyozom ez a forumok,forumozók véleménye.
   
  antigonosz, fip7 and zeal like this.
 4. Anti

  Anti Well-Known Member

  Nagybacsi rajuk erolteti az F-16-ot es kesz szerintem es nem sokat fogja zavarni hogy van-e ra penzuk vagy sem. Hitel is van a vilagon. :D
   
  vilmoci likes this.
 5. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Akkor segítek a testvéreinknek: harmadik opció, visszajönnek a korona védelme alá és a Gripenjeink megoldják. Így nekik ingyen lesz, nekünk meg nem kell az olaszktól kikötőt venni. :D win-win
   
  megazez and tonyo like this.
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Fennek likes this.
 7. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Mármint a zöld pártok? Attól, hogy zöldséget beszélnek még szerintem nem ostobák, sőt! Nagyon is célorientáltak, a céljuk eléréséhez meg úgy látszik, hogy megtalálták az utat -ami most a zöldségesség.
   
  vilmoci, tonyo and zsolti like this.
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nálam a gerinctelem hatalomszerzés populista műszaki ökörséggel ostobaság. Az, hogy a társadalom markáns hányada annyira buta, hogy ezt megeszi az szintén indikátor és nem az én hibám...
   
  notaricon, fip7, Fennek and 1 other person like this.
 9. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Egyrészt baromira nem tekintenek testvéreknek, másrészt történelemhamisításban/ferdítésben majdnem olyan jók, mint a románok. Pár éve a határon adtak egy olyan, Horvátország történelmét bemutató brosúrát, hogy mérgemben majdnem nekimentem az első horvát kocsinak.
   
 10. Robur

  Robur Well-Known Member

  Sosem értettem miért térdelünk le a horvátok elé is a németekkel egyetemben. De sokan hallucinálják, hogy mekkora testvérnép. Amúgy mi volt abban a brosúrában?
   
 11. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Olyanra emlékszem, hogy a lázadó magyarokat Jellasics (aki ugye, mint Petőfitől is tudjuk, Bécsig szaladt) megregulázta (sorozatosan megverték elődeink), meg ilyesmit. Horvátosították a magyar bánokat, írtak az elnyomatásról (gyakorlatilag végig széles autonómiával rendelkező terület voltak), meg ilyenek. Azt hiszem 2005-ben volt. Azóta nem olvasok horvát hazugságokat. Hazaáruló banda, az I. világháborúban is szarok voltak (apám adta tovább, nagyapám fronttapasztalatai alapján).
   
  Robur likes this.
 12. Anti

  Anti Well-Known Member

  6 darab tularazott F-16 eleg nekik. Oldjak meg. 2015-ben mutattak meg utoljara mekkora kurvak. Segiteni, kozoskodni nem kene veluk.
   
  vilmoci, antigonosz and fip7 like this.
 13. migfun

  migfun Well-Known Member

  Maximum minket árultak el, nem a saját hazájukat...
   
 14. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Ha jól emlékszem a History csatornán is sokat futott egy horvát """dokumentumfilm""" a dicső horvát múltról "Horvát királyok" címmel, ami inkább volt valami fantasy, mint sem a valós történelmi múlt bemutatása.
   
 15. Robur

  Robur Well-Known Member

  A History az durvább mint az agymenések a környező országokban vagy mint a mi nagymagyarkodóink.
   
  fip7 likes this.
 16. Robur

  Robur Well-Known Member

  Akkoriban még a kettő egy és ugyanaz volt.
   
  vilmoci and Masztiff like this.
 17. migfun

  migfun Well-Known Member

  Ezt mi gondoljuk így. De koránt sem igaz a horvátokra.
   
 18. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  A Monarchia igazi multikulturális közeg volt, a horvátok széleskörű autonómiát élveztek Magyarországon több, mint 800 évig. Értem, hogy ők másképp gondolják, de én meg nem ők vagyok.
  Kiegészítem azzal, hogy de jure és de facto Roburnak van igaza.
   
 19. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Külföldön sem tejfel az élet, a bérleti díj az egekben, 1000-1500 EUR/angol font havonta egy átlagos, berendezett bérelt lakásért teljesen megszokott. Hiába magasabb kinnt a havi fizetés, a fiatalok felhasználható jövedelmének 40-50%-át így is elviszik a bérleti kiadások.

  London polgármestere most olyan jogokat akar, amellyel közvetlenül is kontrollalhatja (maximalizálhatja vagy befagyaszthaja) a lakásbérleti díjakat.

  Mondjuk ez kb nettó kommunizmus, mert mi köze London vagy barmelyik város polgármesterének hogy valaki a magántulajdonát bérbe adja-e és mennyiért (ha annyira izgatja, vegyen/építsen önkormányzati bérlakást), a de ettől még a nyugati városokban van egy ilyen trend.

  Housing market: What are rent controls? https://www.bbc.co.uk/news/business-49030885
   
  antigonosz likes this.
 20. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  A németeknél is fenn állam a probléma, ott "államosítani" akarnak: https://index.hu/gazdasag/2019/07/1...ltsegek_ingatlan_allamositas_karl_marx_allee/
   
  antigonosz likes this.

Ezen oldal megosztása