1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Ja igen. Te nem vagy keresztény?
   
 2. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Ezt milyen alapon kérdezed és mi közöd hozzá?
   
  molnibalage likes this.
 3. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Barátom, moderátortól annyit kértem, hogy engem tiltson ki, mi olyan bonyolult, a szövegértelmezés!? Mondjuk azt nem csodálom...
   
 4. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Az,hogy egy naiv eszmét kevésbé naiv bitangok mire használják fel,már más tészta.Mint ahogy az is,hogy az ilen naiv eszmék mennyire állják ki a gyakorlati élet próbáját.
   
 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Értettem, de nagy modoroskodásnak, mártírkodásnak tűnt. Miért kéne téged kitiltani? Ne gyere többet, és nyertél!
   
  vilmoci and Shed like this.
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Keresztény társaságként illetsz mosolygó smile-val olyan véleményt megformáló fórumitákat akik a te véleményeddel ellentétes oldalon állnak mintegy lesajnálva őket, a kereszténységet, a keresztény eszmét, majd felháborodsz ha megkérdezik hogy TE az vagy e?

  Nincs itt némi nemű kettős mérce szerinted?
   
  fip7, vilmoci, kiskrumpli and 4 others like this.
 7. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Szeretnéd, hogy ennyire aggódsz értem? De mondjuk, te korrekt voltál, szóval lehetne azért egy közös pont is. Miért kell ez a felesleges konfrontáció pl? Amiről én is tehetek természetesen, ezt elismerem.
   
 8. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Nincs, aki keresztény az egy halálesetnél lehetne megértőbb is és mondjuk, empatikusabb. Volt ilyen is, olyan is, csak aki olyan az ne vallja magát keresztényi értékűnek. Nem sajnáltam le senkit, ne ferdíts, a hangulatjel pedig idézőjelként szerepelt a szövegben.
   
 9. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  De én elengedem a témát szívesen, nem vagyok büszke az indulataimra.
   
  zsolti likes this.
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Tényleg nem láttam semmi örömködést olyan szinten ami vállalhatatlan lett volna, vagy szerintem indokolta volna azt a felháborodást amit te leírtál, hogy kitiltasd saját magad.

  Azt gondolom mivel közszereplő volt, annyinak bele kell férnie hogy valaki kitesz egy fekete téglalapot a semmit angol felirattal, a halottról vagy jót, vagy semmit után.

  Rosszat nem mondott, pezsgőt nem bontott, nem dobált szart senki. Simán kifejezték páran hogy azért olyan nagy hiányát nem fogják érezni.

  Ez hogy belefér-e a keresztényi értékrendbe, hát ez a kérdés szerintem nem könnyen eldönthető.
  Kinek igen, kinek nem, a keresztények is emberek, s mint ilyenek nem egyformák.

  Régen az is belefért, hogy letoltunk pár keresztes háborút. Isten nevében.
   
  notaricon and Schurrer like this.
 11. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  https://missiles.blog.hu/2019/05/09/tortenelem_erettsegi_maskent#more14816378
  Javaslom elolvasni ezt a kis szösszenetet.Nagyon jó példája annak,hogy mennyire nincsenek helyén a fogalmak,kishazánkba.
  Mint sokszor irtam már,nincs olyan,hogy balliberális.Az egy fából vaskarika,egy fogalomzavar.Akkor is az,ha a hivatalos média,és magukat annak valló politikusok használják.
  Nem hiába kezte Clausewitz is A háborúrol cimű művét azzal, az első,hogy tisztázzuk a fogalmakat.
   
 12. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Hát már a jobboldal sem konzervatív nálunk pl.
   
 13. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Érdekes életútja volt, kommunistából '56 híve, majd önkritikát gyakorolva visszatér a tudományos életbe a kádár rendszerben, majd elítéli a '68-as bevonulást, később nyugatra disszidál és '95-ben visszatér Magyarországra és aktívan politizál immár mint liberális, de az biztos hogy a halála miatt nagyon irigylem! 90 évesen az MTA üdülőjében nyaral és úszni indul a Balatonba! Azért ez szép!
  https://index.hu/belfold/2019/07/19/meghalt_heller_agnes/
   
  zeal, zsolti and Schurrer like this.
 14. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nekem meggyőződésem, hogy a jobboldal több baloldali motívumot tudhat a magáénak nálunk, mint a baloldal. A kedvencem az a baloldali kormány volt, ahol a miniszterek, komoly tisztségviselők jelentős része konkrétan milliárdos cégtulaj, vállalkozó volt. Már nincs meg minden név, csak rémlik Gyurcsány, Kóka, Bajnai és hasonlók. A bányászok, gyári munkások és napszámosok hiteles képviselőiként :D.

  Nálunk semmi sem az aminek lennie kéne, hanem minimum van benne két csavar.
   
 15. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Ballibsi már csak azért is hülyeség, mert sok liberális gyűlöli a baloldalt, sok balos meg a libsiket. Csak egyszerűbb egybemosni őket, úgy könnyebb egy táborba keríteni mindenkit, aki nem vmilyen vezér híve. Nyugaton pedig a radikális zöldek szinte már fasiszták, nem egy nyugis brigád..
   
 16. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Ja, első helikopterező Kóka "úr" volt nálunk, amit büszkén propagált is a Playboy nevű, nyuszis magazinban anno. :D
   
 17. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ez így igaz ahogy írod, van példa ilyenre.
  A ballibsizés viszont egyértelműen az MSZP-SZDSZ kormányok miatt alakult ki.
   
  fip7 and BiancoGasto like this.
 18. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nekem semmi bajom a helikopterezéssel, ha valakinek van rá pénze, még szimpi is ha az érdekli ami engem. Lenne rá zseton, én is ezt csinálnám, és nem szégyellném, miért kéne?

  A számomra visszás mutatvány az, mikor valaki a top100 leggazdagabb magyar egyikeként kiáll a TV elé, és könnyes szemmel letol egy olyan hiteltelen műsort a szavazóknak, hogy az Ő anyukája is kisnyugdíjas, tudja hogy milyen az amikor nem lehet kijönni hónap végén a minimálnyugdíjból, és választás előtt áll az ember, vagy eszik, vagy fűt, vagy megveszi a gyógyszert. Mindezt úgy, hogy milliárdosként tolod ezt a cirkuszt! A kisember hőse, a baloldal és munkásosztály védelmezője.

  Egyszerűen hiteltelen. Kóka legalább ha jól tudom sosem mondta azt magáról hogy Ő a szegények felkent védelmezője lett volna.
   
  fip7, notaricon and phaidros like this.
 19. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Miért,van nálunk jobb és baloldal?Én csak állam"kapitalista" bandákat látok,kik mindenféle jelszavak mögé bújva probálják megszerezni,megtartani a Nagy Mézesbödönt.A diktatórikus felépitésű államszervezet által az országbol kisajtolt adót.Meg magát az államnomenklatúrát,akik bárkit és bármilyen ideologiát kiszolgál a jó kis állami állásért.
   
 20. Haha, igen. Minden megnyilvánulásából süt a gyűlölet aziránt a nép iránt aki kitermelte és eltartotta. De nyilván csak egy jóindulatú nénike volt aki a magyar nép sorsáért aggódott, mint pl a nemrég emlegetett spiró.

  Amúgy csak nekem böki a csőröm hogy miért megy egy 90 éves ember egyedül úszni a Balatonba?
   
  bartinieffektus and notaricon like this.

Ezen oldal megosztása