1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Amikor nálunk cég szinten volt memória bővítés win upgrade miatt valami irgalmatlan mennyiségű ram modul kellett. A standard beszállítónk úgy megnyomta a tollat, hogy csak pisogtunk. Havernak számtech boltja volt, mondtam neki WTF van a piacon erre röhögött, hogy semmi és hát ő ezt harmad áron tudná hozni. Ugyanazt a modult!!! Szóltam a beszerzőknek összehoztam őket. Tőlük vettünk a standard beszállíttónk meg elesett a profittól. Túl nagyot akart markolni. Igen, néha hülyének nézik a multikat. Itt sem ingyen van a pénz és minél nagyobb a kiadás annál nagyobb vezetőnek kell jóváhagynia és annál jobban meg kell indokolni.
   
  fip7, Masztiff, blitzkrieg and 2 others like this.
 2. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Fordítva is van ilyen: amikor egy nagy IT-multinál voltam sales, az állami vállalatok nagy beszerzési tendereiben olyan túltolt árakat kellett adnunk a regionális, bécsi központi utasítására, hogy majd' lefagyott az excel -- és még így is nyertünk a legtöbb esetben. Oké, hogy tényleg minőséget kaptak, komoly értékű projekteket csináltunk, és minden "nyugati módon" fasza volt, de mindezt iszonyatos árakon. A másik ilyen emlékem a Y2K, ahol megrendelői oldalon, egy multinál voltam projektmenedzser. Na, ott voltak olyan túlárazások, hogy már csak röhögtünk rajta. Annyiban jó volt, hogy amikor áthívtak a Y2K projektbe egy másik üzletágból, majdnem háromszoros fizetést kértem arra a másfél évre, és csuklás nélkül megadták.
   
 3. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Mondjuk mi már ezen túlvagyunk, a nagyobbik fiam 15,a kisebbik 12,az asszony akart mindig mégegy kislányt,hogy tudjanak majd csajoskodni,és még mindig akar.:D
  Kérdeztem tőle,mi van ha megint fiú lesz, azt mondja addig nem állunk meg amíg lesz egy lánya! :eek:
  Cimborámék 4 lány után adták fel a fiú gyártást.:D
   
  fip7, gergo55, pöcshuszár and 5 others like this.
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Bátyámnak átlsuliban osztálytársa családjában hat lánytesó volt.
   
 5. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Javasolnék egy óvatlan cserét a "gyártás" bármelyik fázisában! :p:D:D:D
  /az előző megjegyzés kapcsán saját magamtól is elhatárolódom! :oops:/ :D
   
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 7. Lator

  Lator Well-Known Member

  És egy mesterséges villám generátor
   
  fishbed and wolfram like this.
 8. wolfram

  wolfram Well-Known Member


  Hahaha, ez az egyik olyan kütyü, amiről a túlképzett, természetesen fizikából doktorált, de amúgy az anunnaki-gyártósorról leesett konteóhívők már rég megállapították, hogy ez bizony egy HAARP-halálsugárfegyver. :D
   
  fip7, Lator and blitzkrieg like this.
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  fishbed and antigonosz like this.
 10. megazez

  megazez Well-Known Member

  Egész tető cserére van ítélve ahogy hallottam, így azok a cserepek amik jók azok is mennek a kukába, az eresz gondolom kitakarításra kerül a felújítás után.
   
 11. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Pláne ha a polgármester fiának a cége építi vegyesen saját és közmunkásokkal. Kérdés a közmunkás aznap kinek az embere volt? :) Ehh... na mindegy a mi kis híres polgármesterünk tényleg megéri a pénzét.
  2017-óta nem engedélyköteles a bontás? Na ennek utána kell olvasnom.
   
 12. rejsz felügyelő

  rejsz felügyelő Well-Known Member

  Volt egy kollégám, ők 9-ig nem adták fel. :D Meg pár éve volt egy kolléganőm akik 12-en voltak. Igaz ők vegyesen fiúk-lányok.
  Amúgy mondd meg az asszonynak hogy egy szerszámmal csak egyfélét lehet. Ennek fényében mérlegeljétek pöcshuszár olvtárs ajánlatát. :D
   
  gergo55 and pöcshuszár like this.
 13. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Én is papíron fahántoló voltam, miközben az irodában építgettem az adatbázist. Pont befejeztem mire lejárt a 30 nap kötelezőm és otthagytam őket egy számukra értelmezhetetlen cuccal, a nagygazda pedig megsértődött mikor mondtam neki, hogy ha RENDESEN megfizet maradok.
  Pedig már csak a lekérdezéseket kellett volna megírni és folyamatosan követhető lett volna minden kiadás/bevétel, helyette 2 hétig sz**ik azóta is excel-ben minden év végén a komplett iroda.
   
 14. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Tégla és beton is bedarálható,kérdés ki fog veled és kis kupacoddal foglalkozni? Van -e hozzá elég nagy fölös területed hogy addig tárold? Cserepet még jobban szeretik ilyen téren. Tégla megtisztítható, ha még jó minőségű. Tégla van három féle, a mai hőszigetelt kerámiás téglákat nagyon nem lehet kapirgálni mert eltörnek, nem is nagyon van a sitt telepeken, nagyméretű ha nem salétromos + istálló tégla akkor ok, azt még el lehet adogatni,bár ahány gyártó annyi féle méret+anyagminőség eltérés van, kisméretű általában ok, de van kézzel vetett nem túl szabályos, és már valamiféle gépi technológiás, ebből kevesebb de ezek még az újaknál mindig masszívabbak tömörebbek.
  Habarcs azért fogy kevesebb mert a téglák nagyobbak lettek,és mind nútféderes már. Fagerendák illúzió elkerülése végett zömmel csak tűzre jó. Amiben még van remény mert olyan vastag,vagy pótolva volt később, netán annyira régi és valami extra sajátossága van, vagy tölgy,akác, az aránylag ritka, kb 20 max 25% Kérdés ki fogja ezt neked és hol gatterral rendbe szedni? Elzavarnak jó eséllyel a francba. Ács a bontott gerendát nem szereti mert félti a szegek (vannak nagyon vastag ,ujjnyi szegek amik beletörnek és nem látszanak) miatt a gépeit, plusz nem szabvány gerendák 10x15, 15x20 stb. Kőműves kiröhög a bontott téglával, nem szöszölnek vele, vágnak fazonra 30-ast vagy 40-est. Új épületbe nagyon nem is javasolt hőhíd meg a terv és energetikai előírásai végett. Úgy meg gyakorlatilag mindenről számla+teljesítmény nyilatkozat kell, tégláról,gerendáról,habarcsról stb. Tervező (vagy a műszaki felügyelő?) amúgy x százalékig engedélyezheti bontott anyag beépítését.
   
  blitzkrieg, Kurfürst and zeal like this.
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  A házak is jó áron vannak, szóval talán nem jársz rosszul azzal sem ha eladod. Ha olyan nagyon nagy a telek megosztani nem lehet? Ebben az esetben ha hivatalosan kiköltözöl a xar házból ha jól rémlik jogosult vagy ugyanúgy a csokra. Bár minden közművet berakatni (esetleg almérőt) szintén nem olcsó. Én pár éve azon matekoztam hogy a tetőteret csinálom meg ,csak rengeteg macerával járt volna a csok miatt ezért dobtam a tervet, hivatalosan ki kellett volna költöznöm alulról, és felköltözni, almérő,és megosztás A/B-re, mert két különálló lakás. Gondold meg hogy megéri -e a sok idegesség emiatt az új ház miatt amit esetleg a gyerekek otthagynak öreg korotokra.
   
  notaricon and Ooorky like this.
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Fogadj örökbe egy 17 éves "lányt" :D
   
  Hegylakó likes this.
 17. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Ha a tetőteret csinálod meg, akkor az szimplán bővítés; sehova sem kell költözni. Igaz, bővítésre kevesebb jár és utófinanszírozásos. Aztán vagy elfogadják, vagy sem.

  Inkább a CSOK-on nem kell görcsölni. Ha megkapja az ember megkapja, ha nem még lehet, hogy jobban jár.
   
  hunter85 and antigonosz like this.
 18. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Igen, csak en nem bovitesre akartam anno, hanem a teljes osszeget uj hazra. Akkor igy ki lehetett volna bulizni es a tetoter uj kulonallo lakasnak minosult volna. De mondom annyi macera volt vele hogy inkabb hagytam az egeszet es inkabb csak bovitettunk lent egy masik nappalival amit szobakent futtattunk, majd atvetel utan repult par negyzetmeter ideiglenes gipszkarton fal. Amugy tenyleg sok a macera vele meg mindig erre emlekszem igy par ev tavlatabol Na meg ugy egy epitkezessel altalaban amugy is ha hivatalosan csinalja az ember, eros idegzetueknek ajanlott.
   
  notaricon and phaidros like this.
 19. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Értem.
  Ne is mond. Mi is felújítunk. :D
   
 20. Lator

  Lator Well-Known Member

  Eszembe nem jutott volna egy ilyen jármű kifejlesztése. Egy centurion harckocsi ami hordozza aztán telepíti a tornyot a Svájci bunkerekhez.
   
  blitzkrieg likes this.

Ezen oldal megosztása