1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Szerintem ez nem rontott rajta, elmeháborodottak/primitívek mindenhol, minden rendszerben vannak-voltak-lesznek.

  Amivel a honvédség az imázsán javíthat szerintem:
  Modern felszerelés, de ami nem modern az se legyen elhanyagolt rozsdakupac.
  Rendes laktanya- ne legyenek már olyan igénytelenek mint a MÁV-nál dolgozók (jó ott az alkohol nagy ellenség, az a pár ember akivel én eddig hivatalos ügyben a honvédséggel találkoztam kurvára nem az volt), ha nem az ő feladata is lehet igényes a környezetére.
  Rendes egyenruha - pár hete futottam a Desedánál, futottak katonák is, volt vagy 3 fajta cucc rajzuk, mindegyik másmilyen árnyalatra fakulva. Mikor megyek hozzájuk egyeztetni akkor mindegyik másképpen néz ki.
  Kevesebb dagadt katona - főként a tisztek, amikor találkozunk velük. Kérdeztük egyszer hogy miként ment a fizikai felmérés, röhögött hogy papíron kurva jól, azt sem tudta mit kell csinálni ott az őrnagy úr. Ami klassz, meg ő irodista, de a sereg fényét nem emelte. Meg ha van ilyen akkor tartsák be, ha nem lehet/nincsen értelme akkor nem kell ez a szabály.
  Némi átláthatóság -ebben kibaszott gyengék, nem is értem miért. Az ellenség úgyis kideríti ha komolyan gondolja hogy hány működő tankunk van, akkor mindek titkolózni. Vagy hogy mennyi helikopter repülőképes - a spotterképekből ki lehet számolni, erre államtitok.
  Megjelenés rendezvényeken - ezt mostanában azt hiszem jól tolják.
  Katasztrófavédelemben részvétel - ebben meg sosem volt hiba.
  Még egy csinos katonai szóvivő kell, Benkő azért elég nehézkes és nem megy neki a civil beszéd azt hiszem.
   
 2. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Igen, ha jobban beépül a helyi életbe a stadion a szolgáltatásaival, az vszeg jót tesz meccslátogatási kedvnek is. Ha pl. az emberek oda járnak edzeni is, mert van konditerem, szabadtéri edzőpark, vagy bérelhető kispálya, ha van egy gördeszkás-bringás őrjöngő, kresz-park, futókör, ha oda lehet vinni a kölyköket mindenféle programokra stb., akkor van értelme stadiont építeni, és nem csak szigorúan a bevétel oldaláról nézve. Így meg...
   
  blitzkrieg and notaricon like this.
 3. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  A Groupama stadion pont rosz példa mert az építése után az állami bevétel pluszos a telek ügyletek miatt. Amúgy nem a Fradi a stadion tulaja-üzemeltetője,de nem is az állam. Vannak rentábilisan üzemeltethető stadionok,mint a Groupama vagy a debreceni stadion.
   
 4. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Szabályozás jól írtad, örülök neki!
  Idelye az pontos j.

  Árvízvédelmi töltésre nem szabad már évtizedek óta vasutat építeni, és jól van ez így. Vannak visszamaradt esetek, az is mind szar.
  Milyen szabályozás idejére gondoljak vissza? Ja, voltak ötletek több száz éve is a csatornára, nem lett belőle ötletnél több. A Horthy-korszakban kezdték komolyabban venni, és a komcsik nekikezdtek de pillanatok alatt abba is hagyták.
  A Homokhátságot nehéz keresztezni, vagy emeled a vizet az pénz és kell bele mederburkolás, vagy 40méternél is mélyebb bevágás kell. És az sem oldja meg a vízkészlet pótlást, csak a hajózásét amire meg kevesebb a szükség ma már a közúti közlekedés és a vasút korában. A Tiszán meg teherhajót Szolnok felett nem is nagyon látsz. de odáig sem nagyon. A víz az a legmagasabb ponton kellene hogy segítsen a környezeten. Mikor a kollégák dolgoztak ezen az volt a megegyezés hogy 350-400millió m3 vizet kellene felhordani, évente. A Velencei-tó az 40milló köbméter ha jól tudom.
  Áramot nem tudom mennyit termelne, idézek a Wikipédiából: "Dunaharasztinál a Duna 98 méter tengerszint feletti magasságon folyik, míg a homokhátság tetejét Cegléd térségében érte volna el a csatorna kb. 132 méter magasságon. Innen a Tiszához majdnem 50 métert kell még ereszkednie, mivel az Szolnoknál 82 méter tengerszint feletti magasságon folyik." Ez alapján van 17m nyereség, de annak egy részét ellövöd arra hogy felemeled a vizet, valamit egy nagy része el is szikkad, hisz az volt a cél. Ha meg burkolod a medret akkor nem pótolod a vízkészletet...
  Nem tudom hogy részt vettél-e a Homokhátság vízkészlet számításaiban mikor vízügyes voltál, de az egy elég vastagon reménytelen ügy sajnos. Szomorú dolog ez, de nem tudom van-e ebben az országban most 1000+ milliárd erre a problémára.
   
  blitzkrieg likes this.
 5. alali77

  alali77 Well-Known Member

 6. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Vannak itt ugyes tanacsadok.

  Van egy kissebb fennallo befektetesem daniaba. Most jon a vizvalaszto. Lejar a dolog es a kozeljovobe valaszthatok. Felveszem a penzt vagy hagyom bent jobb myereseg igeretevel kecsektetve... Rovid tavon... De kozepes tavon groland okan vagy akar hosszu tavon rejthet buktatokat...

  A penzre a mindennapi elethez nincs szuksegem... Fejlesztesre viszont jol jonne...amibol meg magasabb bevetelt tudnak elrni jobb hatekonysaggal...

  /a valakit erdekel kiszamolom pontosan../privatba./

  De nem egy tul nagy osszegrol van szo de a kello fejlesztesek se tul nagy volumenuek... /a kozeljovoben mas forrasbol szinten megoldhato kivitelezesuk.../

  A lenyeg szerintetek hozzam haza a dan koronam /az utolso kinti dan befektetesembol.../ vagy kockaztassak es hagyjam kint azt a nem tul szukseges osszeget?

  A 3. Opcio hogy daniaba kezdek valamit az osszeggel.../egyeb befekttetes./
   
  antigonosz likes this.
 7. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Menekulo valutara nincs szuksegem./nem menekulok./
   
 8. zeal

  zeal Well-Known Member

  Keves ennyi info, de ha itthon magasabb bevetelt hozhatna, akkor egyertelmu a dontes.
   
  Szittya likes this.
 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Figyelj, en a helyedben hazahoznam, Dania messze van, es igy legalabb te hasznalod a sajat penzedet nem valami dan akarkik. Aztan onnet kezdve azt csinalsz vele amit akarsz. De igazabol te magad megvalaszoltad hogy valami fejlesztesre koltened. Akkor meg koltsd el arra, ne huzd az idot mert nem elsz orokke, minden nappal eggyel fogy. Miert varnal mas forrasra a jovoben ezek megoldasahoz mikor minden minden nappal dragul?
   
  Szittya likes this.
 10. Lator

  Lator Well-Known Member

 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 12. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 13. gergo55

  gergo55 Well-Known Member


  Nem biztos, hogy 1000+ milliard kell...

  A Homokhátság most:

  Erről a lapról fontos előadások, cikkek erhetők el Balogh Petertől:

  https://gyuttmentfesztival.hu/2019/balogh-peter-az-elo-taj-mint-a-fenntarthatosag-kerete/
   
  antigonosz likes this.
 14. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

 15. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Pont most fedeztem fel én is!
   
 16. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Nem ritkán vetem fel a többnejűséget is,egyéb okokból is, de meglehetősen rugalmatlan a csaj ezügyben.:rolleyes::D
  Pedig annyi minden szól mellette,matematikai modellel levezettem neki,hogy rögvest 50%-al csökkenne számára a mosogatás,főzés,takarítás,meg minden házimunka,ráadásul ugrásszerűen nőne a családi kassza,papi új feleségének jövedelmével :D ,sőt,további feleségek integrálásával tovább javulnának a mutatók,egy halom grafikont szerkesztettem,de hiába.:p:D
  Van akarat a csajban rendesen.:cool:
   
 17. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Kihalásra felkészülni!

  Molnár Géza irása:


   
  blitzkrieg likes this.
 18. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Hát amikor én vizes szakemberekkel találkozom akkor kiderül hogy ezt mind tudják szinte, viszont mit tegyenek? Azok a területek amiket árvízmentesítettek az 1800as években nagyrészt ma is a termőföldek. A szakmának pénze nincsen, lassan embere sincsen. Amikor ezt csinálták akkor ez volt a modern folyamszabályozási megoldás. Az árvízproblémát elég jól meg is oldotta a vizes szakma, ezt visszacsinálni már nem lehet.
  Apró lépések vannak már, régi Duna szigetek melletti ágakat élesztenek újra, holtágakat kötnének vissza.
  Kibaszott bonyolult rendszerek ezek, és sajnos csak 10-50 éves távlatokban gondolkodva szabad belenyúlni, erre a mai politikában nincsen akarat.
  A Homokhátság meg nagyrészt a marhacsordákhoz tartozó erdőirtás és legeltetés miatt vesztette le a növénytakaróját, és így nagyon lecsökkent a vízvisszatartó képessége, a párolgás is nagy és az átlag csapadék kisebb mint az ország egyéb területein, így hiányzik jó évben is 200mm víz. Ez egy negatív folyamat, de ezt nem a gátépítés indította be, ez megelőzte azt 200 évvel és 400 éve tart.
   
  blitzkrieg likes this.
 19. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Amit kihagytam és már nem szerkeszthetem:
  A kiskunsági Nemzeti park azért próbálkozik:
  http://knp.nemzetipark.gov.hu/a-fok...-megteremtese-a-martelyi-tajvedelmi-korzetben
  http://knp.nemzetipark.gov.hu/a-peteri-to-termeszetes-mederalakulatanak-helyreallitasa
  http://knp.nemzetipark.gov.hu/vizes...egteremtese-a-tiszaalpari-nagy-to-teruleten-2
  http://knp.nemzetipark.gov.hu/a-del...i-feher-to-medrenek-rekonstrukcioja-130-ha-on

  amitől viszont az ember sírva fakad hogy mire megy el az EU pénze ha a kifizetőhely megyékhez kerül:
  https://www.bacskiskun.hu/onkormanyzat/projektjeink
   
 20. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  "Mit tegyenek?"
  Egyetértek Molnár Gézával, hogy azonnal vizgazdálkodási szükségállapot ( statárium) kell!
  A részletesen kidolgozott javaslatok tervek ott vannak az illetékes miniszteriumok asztalfiókjaiban.
  kb. 20 éve....
   
  antigonosz likes this.

Ezen oldal megosztása