1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Great War és TimeGhost History is demonetizálva lett, úgy látszik a pártatlan, nyers történelem bemutatása nem trendi, ellenben a 10 éves gyerekek meghülyítésével (Paul testvérek, Ricegum és tsai...).

  Patreon-nál meg dörzsölik tenyerüket.
   
  fip7 likes this.
 2. A Vácon felborult tűzoltóautó típusa érdekelne. Ez az az ominózus kurvadrága magyar mókolmány?
   
 3. megazez

  megazez Well-Known Member

  rejsz felügyelő likes this.
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 5. Robur

  Robur Well-Known Member

 6. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  De a mi az indok? A szokásos Google féle nem pc a mondanivalód, vagy szerzői jogi para?

  Töris témájú videot többnyire elég nehéz szerzői jog sérelmével gyanúja nélkül megcsinálni, hiszen csak megy valami zene a háttérben, csak mutogatnak fényképeket, grafikákat, vagy archív videókat, az pedig vagy valakinek a szellemi alkotása, vagy gyűjteményi darab.

  Múltkor pl. tök jó videót találtam egy rómaiak és kártágóiak közötti csatáról, csak ugye a háttérben a Rome Total War tengeri csata enginejével készült videók mentek illusztrációként, meg a játék zenéje - persze voltak saját illusztrációk is a hadrendről stb. Az megint más kérdés hogy a szöveget hozzá a srác honnan szedi - ha egy az egyben csak felolvasta valami más művét a csatáról az már megint necces, mert gyakorlatilag abból csinál pénzt, hogy mások munkáját összeollózta magának..

  Kevés az olyan csatorna, amely teljesen önálló anyagot készít, mint pl a military history visualized.
   
 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  zeal likes this.
 8. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Semmi. Értesítés nélküli mass demonetization.
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Na, arra pont fel vagyok iratkozva.
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Sikerült megfogni a cikk lényegét...

  Akkor leírom én hogyan látom.

  Ha mutatsz egy híd vagy épület statikai tervét, akkor arról megkérdezel X mérnököt, és ha rendesen tervezték és mind ért a szakmájához, akkor mind ugyanazt fogja mondani, hogy "jó" vagy "nem jó" vagy mik az adott terv korlátai, hogy a híd teherbírása mekkora, stb. Ehhez képest kérdezz meg közgazdászokat valami hasonló kompexitású dologról és kapsz n+1 féle választ. Hidak és nagy épületek elég ritkán dőlnek össze, ehhez képest a "megjósolható" gazdasági trendek csak annyira voltak eddig megjósolva, mint a biztpolt érintő komoly változások. Kb. random néha eltalálta valaki vagy senki. Másképp fogalmazva, miben különbözik egy rakás közgazdasági húzás a szerencsejátékoktól, ahol 0 beleszólásod van vagy a pókerhez hasonlít, ahol lehet blöffölni és saccolgatni, de pontosan számolni semmit.

  Ezt azért elég markáns differenciának vélem és valahol erre gondolhatott Gates is. Mert a mérnök semmit nem úgy tervez, hogy "hát, remélem kibírja"...

  Mondjuk valahol érdekes, hogy az orvostudomány is ilyen, de ott azért az komolyan játszik, hogy az emberek nem egyformák, nem mint a híd szerkezeti anyagai, ha normálisan gyártják, tehát tervezhető.
   
  fip7, arcas, notaricon and 1 other person like this.
 11. boki

  boki Well-Known Member

 12. Robur

  Robur Well-Known Member

  Volt egy magyar tőzsde guru, úgy hívták André Kostolany. Ő mondta, hogy a tőzsdén a pszichológia szerepét nem lehet túlhangsúlyozni. A közgáz. azért nem tud megbízható jóslatokat tenni, mert társadalomtudomány. Ahhoz, hogy működjön az emberek fejébe kéne belelátni, az meg nem megy.
   
  fip7, notaricon, fishbed and 3 others like this.
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Tehát, akkor hol mondott tévedést BG? Mert ez alapján sehol, mivel erre senki nem képes...
   
 14. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  "...aki milliós mozgalom élén leckézteti a klímaválságról a döntéshozókat..."
  https://index.hu/kulfold/2019/09/18...y_a_klimavaltozas_ellen_zold_portre_jelenseg/

  vettem egy nagy levegőt és a seggemen kifújtam. Kevés undorítóbb és rombolóbb dolgot látok (genderfasizmus és túltolt pc most nem játszik) manapság, mint amit ezzel a gyerekkel művel a zöld lobbi. Senkinek ne legyen kétsége, létezik. Nyugaton él egy olyan réteg, ami az átlag magyar (köztük én is) számára elképzelhetetlen, ők azok, akinek a lét már annyira elviselhetetlenül könnyű, hogy unalmában már nem tud mit csinálni. Csak a szűk környékemen (ez úgy jó millió ember) 8-10 ezer ember kapásból kimegy egy ilyen klímafelvonulásra, mert németként hatalmas tapasztattal viselnek a kollektív bűnösség gyakorlásában. Adakoznak ezeknek a "klímaharcosoknak", akik helyettük megvívják a harcot. Az igaz, hogy mondjuk egy-egy ilyen felvonulás után órákig dugó van - de ez egy másik lap.

  most tudnék valami nagyon őszintét (igazából durvát) írni erről a lányról, de szerencsétlen nem más, mint egy jól fizetett és menedzselt pillanatember. Ez egy mai, posztmodern köntösbe bebújtatott senki, ahol ugyebár az elején elindulsz mint gyerek. Aztán ahogy a követőtábor eléri a kritikus szintet (ez úgy 5-10 ezer ember), akkor a PR-gépezet sebességet vált. Most jön a személyes történet, hogy te kis beteg lelkecske vagy, az apsergeres, akinek nincsenek barátai. Gyerünk, be kell húzni - ezt szerintem sokan ismerik, akik néztek valaha "tehetségkutató műsort". Ekkor már nem lehet a csajt lesöpörni azzal, hogy gyerek vagy meg amit mondasz, az nem igazán úgy van, mert akkor automatikusan indul a "te betámadsz egy aspergeres kislányt!!" című lemez. Egyetérteni szabad, más vélemény nem lehet. Ez számomra olyan kommunális, hogy igazából akár zöld sztálin is lehetne (igen, direkt kisbetűvel..)

  Beáll mögé az egész siserehad, a recept meg ismerős. Tegnap Time magazin év embere, ma ENSZ-ben szószóló, majd holnap Nobel-Békedíj. Bámulatos pedigré, de ha belegondolunk, hogy kik voltak Év Emberei, kik beszéltek az ENSZ-ben meg kik kaptak Nobel-Békedíjat, Szülők aktívan statisztálnak ehhez a groteszk menethez - naná, mindketten a rivaldafényben éltek. Persze ha az ember szétnéz a háttérben, akkor azért vannak ott jócskán zöld agytrösztök, zöldben utazó befektetési alapok. Di Caprio műhúsos cége sem a filantrópia jegyében ment a tőzsdére és valahogy csak mostanság lett divat a hús=CO2-ről beszélni.

  Manapság nem divat a történelemről beszélni, pedig ha már a tőzsde itt előjött, a tőzsde is ugyanolyan ciklikus, mint a történelem. A történelem pedig félreérthetetlen példákkal szolgál az ilyen hirtelen felemelkedett emberek "csodatettei" után visszamaradt szemétdombokról. Valószínűleg nem lesz belőle Jean d'Arc, inkább beváltja a "klímaaktivista" krediteket a politikában, előbb a "saját" országában, aztán majd EU-s szinten. Mivel ő az első, valószínűleg ez össze is fog jönni. (a szint itt is történelmi, indít Audrey Hepburn-től, folytatódik Marilyn Monroe-n át egészen a kardashianos posványig) - a generációja meg már ahhoz is hülye, hogy erre rájöjjön, nekik elég az instapicsaság és a spontánkodás a Maldív-szigeteken.

  Nem hittem, hogy valaha vissza fogom sírni a Junker-t, de ha a mai felhozatalt elnézem és kitekintek a jövőbe, akkor nem sok jóval kecsegtet.
   
  gergo55, fip7, notaricon and 9 others like this.
 15. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Asperger-szindrómásként arról beszél, hogy őt kiközösítették, miközben a betegség egyik jellemző tünete pont az, hogy az illető elég antiszociális? Zavaros ez a sztori.
   
 16. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Melyik a sok közül? Egyébként meg a villany kétkerekű hibája volt.
   
 18. megazez

  megazez Well-Known Member

  Gyorsan átfutottam, az első mondatokat olvastam csak, mert az kommentek jelentős (általánosságban mindenhol) része felhúz íme a kedvenc:
  "Arra a szaltóra azért egy 7.5-es pontozást adnék."
   
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 20. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Na tegnap meg Mauritaniabol hivtak. 222. Most vagy ennyire fontos vagyok vagy ez is olyan trukk mint a multkori svajci vagy milyen. Persze mivel soha nem vagyok elerheto ezert hiaba keresett akarki volt. :)
   
  blitzkrieg and gergo55 like this.

Ezen oldal megosztása