1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 2. rejsz felügyelő

  rejsz felügyelő Well-Known Member

  M134 Minigun géppuska.
   
 3. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Indiából úgy tudom nem az ember, hanem egész egyszerűen a tigrisek szorították ki.
   
 4. phaidros

  phaidros Well-Known Member

 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  És közben meg ez. :)
   
  aquarell likes this.
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Kíváncsi vagyok hány ekkora buborék van még ma a piacon...   
  FilcTroll likes this.
 7. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Nyugodjon békében...:(:(

  Elhunyt Csukás István


  A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő, író 83 éves volt.

  83 éves korában elhunyt Csukás István. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő, író halálhírét az Újszínház jelentette be közösségi oldalán.

  Csukás István Kisújszálláson született 1936-ban, egy nehéz sorsú kovácsmester nagyobbik fiaként, és itt járta ki az elemi iskolát is. A háború után jelentkezett az akkor alakult tarhosi zeneiskolába, ahol hegedűművésznek készült. Itt érettségizett. Noha felvételi nélkül felvették volna a Zeneakadémiára, mégis a jogi egyetemre jelentkezett,majd átment a bölcsészkarra.

  Életében a döntő fordulatot az hozta, amikor a Magyar Rádió egy diákköltők részére meghirdetett pályázatára az egyik barátja beküldte néhány versét, és azokkal első díjat nyert. Vezetője volt és egyike azoknak, akik 1960-ban megalakították a Fiatal Művészek Klubját.

  1968-tól 1971-ig a Magyar Televíziónál előbb dramaturg, majd a Hétmérföldes kamera gyerekhíradó országjáró munkatársa lett. Az 1960-as évek közepén kezdett gyerekeknek írni. 1978-tól 1985-ig volt a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó főszerkesztője, majd szabadfoglalkozású író lett.

  Csukásnak verseskötetei mellett sorra jelentek meg gyermekregényei, mesekönyvei, verses meséi: közel száz kötete jelent meg itthon és külföldön. Olyan mesefigurákat teremtett meg az elmúlt negyven évben, mint például Mirr-Murr, Pom Pom, vagy Süsü, a sárkány.

  Csukás Istvánt munkásságért József Attila-díjjal (1977, 1987), Kossuth-díjjal (1999), Prima Primissima díjjal (2011), a Magyar Érdemrend középkeresztjével (2016), valamint A Nemzet Művésze ranggal (2017) is kitüntették.
   
 8. rejsz felügyelő

  rejsz felügyelő Well-Known Member

  Titi is elment. Egyik utolsó labdazsonglőrünk.
   
  svajcibeka and emel like this.
 9. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 10. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 11. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

   
  antigonosz likes this.
 12. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  Na végigolvastam a fogyasztói társadalom kontra klímavédelmi diskurzust és egy nagyon találó mondat jutott az eszemebe:"Menj el és magyarázd meg a fejlődő országoknak, hogy miért éljenek szegénységben, s ne úgy, mint Svédországban." Vlagyimur Putyin
   
  Ooorky, mind1, nyugger and 2 others like this.
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 15. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Rengeteg ilyen térképet lehetne csinálni, óriásmadaraktól hüllőkig, még méhfajtákról is.
  Az evolúció teszi a dolgát.
   
 16. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Eléggé szakmabeliként állítom, hogy ez a cuccbérlési vád kamu. A hangosítási piac sokszereplős, sztem Pressernek nincs is backline cége. Kádár alatt az Omega volt a legnagyobb hal a cuccbérlési piacon, de még ők sem voltak egyeduralkodók.

  Plusz: egy zenekar szinte sosem bérel ma már felszerelést. A fix játszóhelyeken van hangosítás, az alkalmi fesztiválokra a rendező cég bérel mindent. Zenész legfeljebb egy-egy alkalomra bérel valamit, inkább megvesszük a saját erősítőket.

  Jogdíj: aligha húz ki 300 millert pg az artisjusból. Biztos nagggyon sokat keres így, de a teljes felosztott jogdíjtömeg és a felosztási piramis alapján ez max 50-60m/év lehet -- ez is szép pénz. Ugyanez a kategória még Bródy, Demjén, Dusán és a neotonos szerzők. Nincsenek sokan, de mert vagy 20 évig ők írtak mindent, ami számított, ezért van ez így.

  Ettől még utálhatod a pressert, csak légy pontos. ;)

  A "hogyan él meg a zenész" kérdésről regényeket tudnék írni, de dióhéjban:

  A közönség fillérekért vagy ingyen kapja a zenét a spotifyon meg a többi ilyen helyen. Hangfelvételt csinálni lényegében marketingköltségvetésből kell, mert direktben nem fogod viszontlátni ezt a pénzt.
  -- Videóklip: ugyanez, csak többe kerül
  -- Koncert: az élő fellépések 75%a vmilyen fesztivál, önkormányzati vagy zenei. (Ez tényadat, most jött ki a zeneipari jelentés.) Itt annyi gázsit tudsz kialkudni, "ahány insta-követőd van". Az elmúlt húsz évben a felére csökkentek a zenészgázsik. Ritkaság, ha ma egy zenész kap 50ezret egy koncertért. Inkabb a 20e körüli gázsi a jellemző. Ez ugye bruttó, tehát a koncert minden személyes rezsije ebből jön le (Kaja-pia, húrok, cuccod amortizációja stb.)
  -- Merch: árulhatsz pólót meg sapkát, ami bevétel. Csak egyrészt rohadtul környezetszennyező (logózott kínai szarok), és rohadtul nem etikus. (Ráadásul ugye hülyeség, mert én zenész vagyok, nem butikos.)
  -- Rohadtul nem lehet pénzt keresni ezzel, csak ha áttörsz egy szintet. Ugyanaz van, mint a társadalomban: nincs középosztály, csak a szűk elit meg egy csomó csóró.
   
  Masztiff, Ooorky and Kurfürst like this.
 17. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Nem vagyok szakmabeli, hanem zenész ismerős mesélte 14 éve. Lehet mostmár más van. Rég nem találkoztam vele, de anno mondta, hogy néha 1-1 TV fellépés és a tanítványok hoznak csak pénzt. A többi semmire sem elég.

  Nagyon el voltál tűnve. Welcome back :D
   
 18. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Munka volt/van, a szabadúszó akkor keres pénzt, amikor lehet. :D Hiányoztatok ti is, de még átfutni sem volt időm a friss fejleményeket, pedig pezseg a világ!
   
  Masztiff and SilvioD like this.
 19. boki

  boki Well-Known Member

  Szíria:

  Megszakadtak az orosz-török tárgyalások. Oroszok állítólag intenzíven bombázza a törököket. Eddig 101 halott török katona.
  Ezek még (bombázás) nem megerősített(hivatalos) hírek.
  [​IMG]
   
  fip7 and fishbed like this.
 20. deze75

  deze75 Well-Known Member
  A robotzsaru miért vágja pofán Erdo-t?:D:D:D
   

Ezen oldal megosztása