1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Csak nem találják magukat a statisztikákban?:rolleyes:
   
  fip7, nyugger and FilcTroll like this.
 2. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Nem tudom mennyi valóságalapja van, de ha igaz, durva. A pár nappal ezelőtti gyilkosságról van szó.

  "Tegnap a 28as villamoson, Budapesten, egy barátunkat szúrták szíven, mert nem engedte, hogy megsimogassak a kutyáját. A fiú meghalt a helyszínen, a kutya eltunt. Ha latnatok, vagy valaki látná, kerlek írjatok.
  Pepsi névre hallgat."

  UPD:
  Sajnos, igaz ...

  https://www.blikk.hu/aktualis/krimi...zurtak-sziven-gabort-kobanyai-keseles/e6ezrg4
   
 3. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 4. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  És még mondják, hogy nem jó ötlet a halálbüntetést visszahozni...
  Gondolkodás nélkül kiszabnám rá.
   
  fip7, blogen, svajcibeka and 2 others like this.
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 6. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  A híres "niggerpillanat"... :( A tudat ennyire alacsony szintje semmiféle börtöntől nem emelkedik meg. Aki 80-as IQval és mély agresszivitásban él, azzal nem nagyon lehet mit kezdeni. Nem mennék bele a halálbüntetés-vitába, de annak idején a várbörtönökben volt ez az életfogytig falhoz láncolós megoldás...
   
  blitzkrieg, fip7, blogen and 6 others like this.
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member  Azért egészen durva, hogy mennyi idióta rohangál a világban.
   
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 9. alali77

  alali77 Well-Known Member

 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mert van alapja? Ahol én lakom ott is van néhány lakás, amiről tudok, hogy az. Pedig a Nagykörúton kívül lakom.
  Volt már, hogy arra értem haza, hogy esete 7-kor bömbölt a zene, üvöltöztek az erkélyen és olyan szinten toltál a füvet, hogy 3 emelettel lentebb zavarta a orromat.

  Nem maga az Arbnb a baj, hanem az egész alacsony hozzáadott értékű szarság, ami lényegében az olcsó repülés + ebből jön. Csak, ha sok van, akkor a sok kicsi * sok = komoly pénz. De valódi hozzáadott érték nélkül.
  • A kocsmában eladják ugyanazt a sört, amit a Sparban ötödannyiért veszel meg.
  • Kiadnak egy lakást, amire valahonnan olt tőke valakinek. Aztán kb. annyi meló van vele, mint a saját lakásoddal otthon és a szállodákkal ellentétben n+1 szabály nem vonatkozik rájuk. Egyenlőbb az egyenlők között? Ez ám a szép "verseny".
  • Tehát lényegében sokszor a külföldi tőke kiszorítja a hazai munkaerőt, aki csal élni szeretne.
  Csak akkor felveti a kérdést, hogy ennek mi értelme van, amikor az egésznek rohadt nagy az ökológiai lábnyoma? De erről már írtam.
  A megoldást nem tudom, de az, hogy egyeseket ez nem zavar, azért számomra meglepő, hogy egyesek szerint ez így jó ahogy van. Ahogy az is, hogy teljesen OK, hogy városban autópálya megy át, de bezzeg agglomárációban ez már nem fér bele...

  Kurvára ki van fordulva a világ magából.
   
  fishbed, fip7, Bleroka and 6 others like this.
 11. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Egyre többen látják ezt meg, és sztem ez jó. Ez a válság talán jobban elválasztja végre a szart a májtól, hogy mi fontos és mi nem. De azért nem vagyok optimista. :)
   
  fishbed and molnibalage like this.
 12. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Főleg, hogy az Airbnb csak a hirdetési platform. Mint az ingatlan.com, csak alkalmi bérlésre.
  Semmit nem ad hozzá, csak egy fos weblapot amiért jó nagy jutalékot kér.
  Konkrétan egy balatoni nyaralónál 40 000 ft csak az ő jutalékuk a semmiért!!!(/hét)
   
  vilmoci, nyugger and silurusglanis like this.
 13. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Ez jól fog jönni az összeesküvés elméleteidhez milagro. Ide teszem, mert a Járványok topicban megkért mindenkit Tcat, hogy nem kéne telepolitizálni meg összeszemetelni, ez meg politika, elméletek. (engem mondjuk nem érdekelnek az elméleteid, de van aki szeret ezzel foglalkozni, mint te is)

   
 14. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Meg kell valljam nekem alapvetően nincsenek jó tapasztalataim az Airbnb kapcsán belvárosiként. Egyrészt az, hogy itt (V. ker.) szó szerint kiszorítják a lakókat és nálunk is a házban lassan több lesz a kiadott lakás, mint az ott tartósan lakó. A kialakítás pedig úgy néz ki, hogy megveszik a lakást, jó hosszan kókler módon felújítanak (persze reggel már falat fúrva hisz aludni mégis ki akarna) aztán ha mondod, hogy bocsi nem kéne téged basznak le, hogy tessék elviselni. Ok felújítás kész, jönnek a vendégek. Na momentán ott tényleg a legalja ótvar plebs is beszabadul az olcsóbb árak és fapadosok miatt. Egyszer konkrétan a folyosón lévő virágcserépbe szart bele valaki (van is fotóm, de közízlést most nem sértek vele), máskor a részegen kidőlt csávót kellett a rács elől odébbvakarni és volt olyan is mikor Abdul részegen (Allah nem látja éjjel) fogott egy cserepet tuját és elkezdte hozzáverni a postaládákhoz. A hangoskodást már nem is említem ott már kb csak az áj kól dö polísz if jú von't sztáp használ.

  Természetesen a kiadók nagyobb része feketén tolja az ipart adót vagy bármit nem fizetve, mert az gáz. Szomszéd lakás ugyanez, beképzelt francia barmok, akik azt hiszik, hogy átérve a barbár Budapestre nekik mindent lehet, mert kultúrahordozó Übermenschek. Fél éven át vagy 6 brigáddal (kettő román volt belőle lol) túrták szénné a vagy 30-40 m²-es lakást örömömre. Egy acélgerenda azóta is ott fekszik a folyosón hadd essél el benne, a légkondit meg persze a folyosóra vezették ki hadd süljön meg igazán mindenki nyáron pluszban. Mikor meg lefotóztam akkor nekik állt feljebb, hogy én megsértem a személyiségi jogaikat azzal, hogy a közös társasházi területre kivezetett csövet a közös területen lefotózom és be fognak miatta perelni ha nem törlöm le :D Itt tényleg csak Torrentét tudtam volna idézni, hogy hova eriggyenek
   
  Kurfürst, fishbed, vilmoci and 6 others like this.
 15. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Legnagyobb problémám mégis az egésszel az, hogy a társasház/lakóközösség a legújabb szabályozás szerint semmilyen módon nem szólhat bele airbnb létesítésbe. Nem kell engedélyt kérni tőle, semmi, hanem fogadd el, hogy akkor melletted most ez lesz. Arra meg hiába van szabályozás társasház által, hogy legalább minimális hangszigetelést rakjanak be legkevésbé se érdekli őket.
  Nem általánosítani akarok, vannak rendesen operáló kiadók is és nem minden vendég érkezik az evolúció zsákutcáiból (érdekes módon a barbárnak tekintett oroszok mindig rendesek szoktak lenni), de jelentős hányad mégse ide tartozik.
   
 16. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Viszont, a kutyust megtalálta egy hölgy:
  https://www.origo.hu/itthon/2020040...g-a-gyilkossag-utan-eltunt-kutyat-pepsit.html
   
 17. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Rosszul fogalmaztam, szerintem is gáz ami az Airbnb-ből és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokból lett. Arról ne is beszéljünk hogy amikor valami ellenőrzés/felmérés van akkor mindig kiderül hogy adót a bulinegyed nem fizet gyakorlatilag.
  https://g7.hu/adat/20191209/nagy-uzlet-a-feketezessel-fertozott-bulinegyed-csak-nem-a-keruletnek/
   
  fishbed, fip7 and nyugger like this.
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Igen. Amolyan magyaros az egész bulinegyed. Feketén, megy a szekér, a tulajon híznak, majd amint beüt a baj, sírás-rívás.
  Még, ha az adott mennyiségű kieső szürke/fekete pénzt is nézem, akkor meg valahogy az a furcsa, hogy egy kőkemény multihoz képest nem annyira jelentős a közvetlenül ott "elvert" pénz. Cserében a főváros számottevő részét hazavágja az életminőséget.
  Amolyan magyaros vadkelet.

  Semmiféle hosszútávú gondolkodás nincs jelen a hazai emberek egy fejében.
   
  fishbed, fip7, Ooorky and 2 others like this.
 19. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Ugyanez az Uber a személyszállításban, azzal tetézve, hogy elmarad a sofőrök orvosi alkalmasságának felmérése, utasok biztosítása...
  Azok az apróságok amik miatt a taxi annyiba kerül amennyibe.
   
  Kurfürst, fishbed, Tcat and 5 others like this.
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az L. és D. családnevek megfejtése nem igényel különösebb erőfeszítést...
   
  nyugger likes this.

Ezen oldal megosztása