1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member  Azért Magyarország is ráfért volna a listára a magyar számok alapján...
   
 3. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Van ahol meg a pennynél biztonsági őr van és nem engedi be azt, aki nem a megfelelő időben megy. Ezek szerint ez nem mindenhol van? :O Meg más boltba se engedik be a rossz időben menőt. Én azt látom, hogy elég sokan bevették a kanyart, értetlenek és mindent jobban tudók, meg mindig lesznek.
   
 4. megazez

  megazez Well-Known Member

  Itt is van biztiboy, csak szarik rá.
   
 5. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Akkor most már tényleg nem értem a problémát.
  Leírtam neked, hogy a legtöbb országban a mellkason semmiféle jelzést nem használnak az "anyaország" feltüntetésére, kizárólag egy kisebb/nagyobb zászló utal a felkaron erre. Betűvel nincs is sehol felírva, hacsak nem ebbe a felkari felvarróban. Ott pedig szontén általában angol nyelven.
  Most a keresgélésem során kizárólag az amerikai katonákon találtam olyat hogy fel volt tüntetve bármi is a melkason. Mondjuk ott meg nem elsősorban az ország, hanem maga a fegyvernem, amelyikben szolgálnak. (Pl. US ARMY)
  Tényleg kíváncsi vagyok, hogy szerinted mi lenne a helyes kivitelezés. Az, hogy ki legyen írva, hogy Magyarország, szerintem értelmetlen. Mert azt misszióba le kellene cserélni, itthonra meg felesleges kiírni.
  Ha követjük az országok zömét, - és mi is helikopterek leszünk - és elhagyjuk a mellkasról az ország felvarrót, akkor praktikusan a felkarra a pajzs felé/alá ki kellene írni legalább misszióba. Ha ott is zavar az angol, akkor 2 külön felvarró kell, vagy egymástól külön váltogatható.
  A másik alternatíva, hogy a mellkasra kiírjuk, hogy Magyar Honvédség. Így magyarul.
  De ugye ez kinek jelent plusz információt? Mert idehaza senki nem fog összekeverni egy katonai egyenruhát egy rendőrrel. /Az amerikaiaknál kocsit nagyobb a választási lehetőség camo-s rendszeresített egyenruhából/
  Tehát szerinted melyik lenne a helyes megoldás?
   
 6. migfun

  migfun Well-Known Member

  Írjuk ki rovásírással :cool: :hadonaszos: :D
   
  aquarell likes this.
 7. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Hogy ez nem jutott eszembe! :)
   
  migfun likes this.
 8. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Természetesen mint minden szakmában, ott is vannak hozzá nem értők. (Pár éve engem is nagyon be akartak hülyíteni, hogy vegyek olajat, mert, hogy olcsó, csak 60 dollár és hamarosan ismét 120 dollár lesz. Persze nem voltam hülye, azóta csak lejjebb ment az ára, mennyi is most 20 akárhány dollár?)
  De ez természetes, részeges kőművesek is vannak, mégis kőművest hívsz, ha házat építesz.
   
 9. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Nem a legjobb példa, hisz az ápolók, orvosok, tanárok állami alkalmazottak. Őket sajnos általában minden országban alulfizetik.
  A magánrendelőben dolgozó orvos jóval többet keres, pont azért, mert nagy rá a kereslet.

  Egyébként ez szerintem változni fog. A járvány miatt rájönnek a politikusok, hogy az egészségügyet sokkal jobban meg kell fizetni.
  A migránsválság idején a katonákra szorult rá nagyon a kormány, lett is náluk szép fizuemelés. Most is ez lesz. Az 500000 forintos fizetéskiegészítés még csak a kezdet.
   
  fip7 and aquarell like this.
 10. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Felénk működik a dolog. Óbudán.
   
  phaidros likes this.
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  Melyik legtöbb NATO országban nincs semmi a mellkason az orszag jelzésére?
   
 12. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Melyiknek van? Én végig kerestem, részletesen leírtam. Ha ezzel nem értesz egyet, akkor tegyél be az ellenkezőjéről forrást, és megvitatjuk.
   
 13. papi

  papi Well-Known Member

  Bírom, mikor lenézően pillantanak rám, hogy egy 66-ban épült Kádár kockában lakunk. Mondjuk nekem nem tört fel a második télen a garázsfeljáróm, meg nem szakadtak le a széldeszkák az első nagyobb szélben, mint az új építésű lakóparkos kollégáknak. Cserében viszont van a kertben 10 gyümölcsfa, málna, fekete szeder bokor, szőlőlugas alatta hintaágy meg asztal, ahol nyáron nagyon jókat lehet vacsorázni, bográcsozó, garázs szerelőaknával, nagy virágoskert, konyhakert, meg olyan terület is, ahol a két kutya kedvére kaparhat.
  Negatívum, hogy az ablakcsere, szigetelés, rengeteg növény miatt erősen párásodik a lakás télen és a gyakori szellőztetés miatt nem igazán lett kevesebb a gázszámlánk, a belső elrendezés nem a legideálisabb, kettőnknek bőven élhető, de egy gyerekkel nem vettük volna meg. Az egyik szobába csak a másikon keresztül lehet bemenni, a belső szoba másik oldalán a WC, fürdő van, ha onnan nyitottunk volna bejáratot az is érdekes, gyakorlatilag teljesen át kellett volna alakítani a házat, arra meg nem volt se pénzünk se energiánk. Itt-ott felfedezhető az is, hogy azért a mesterek nem voltak szomjasak építés közben. Mikor vakoltunk, sok helyen láttuk, hogy a téglák 0,5-1 centire kiállnak a fal síkjából. A szobák 5x5 méteresek, de fent az az öt méter már pár centivel kevesebb.

  Most egyébként az a trend felénk, hogy az ilyen régi kertvárosi (öregemék által már így is csak félteleknek nevezett) 800 négyzetméter körüli telkekre is felhúznak két házat. Mivel a telkek jellemzően keskenyek, de hosszúak így egymás mögé kerül a két ház, a hátsót hosszú beállón lehet elérni. Kerítés jellemzően koppra rakott deszka, vagy várfal. Haver szomszédjában is kihaltak az öregek, dózer, építkezés. Most a keleti kerítése egy 2 méter magas vakolatlan salaktégla fal. Fasza kis gettó jellege lett a kertjének.
  Pár házra tőlünk a szép kovácsoltvas kerítést szedték le, hogy az oszlopok közötti részt téglával kirakják. Minden ház előtt volt kialakítva egy 1,5 méter széles füves terület a járda és az út között, most ezeket szokták térkővel lerakni, hogy legyen helye a második-harmadik autónak is. Terjed a murvával telenyomott kert, egy-két díszgazzal. Mondjuk azt nem értem, hogy akinek nincs ideje lenyírni azon a nevetséges 40 négyzetméteren a füvet, az mi a picsának akar kertes házat.
  A mi két szomszédunk is 70+ szóval ha nem durran ki az ingatlan lufi, akkor hamarosan minket is körbe zárnak a házak. Azt beszéltük a bébivel, hogy akkor jó lenne tiplizni.
   
 14. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Mi laktunk iylen hosszú telekre felhúzott sorházban, nahh soha többé. Egymáson átjárás stb.
  Inkább nyírom a füvet a nagy telken mint még egy ilyen.
  Mi is kockaházat vettünk, és hasonló dolgok buktak ki itt is, mondjuk mi alakítottunk rajt, és még fogunk is.
   
 15. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Egyetèrtek. Csak az elméleted fonâksâgâra akartam felhivni a figyelmet.
   
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Na, ez a járvány és ipar átállítás elég csattanós válasz arra az városi legendára, hogy konzervgyárakból lőszergyárakat lehet varázsolni csak úgy.
  A szájmaszk finoman szólva nem a világ legbonyásabb és veszélyesebb dolga és ennyire sikerült átállítani rá a gazdaságot...
   
  fip7, blitzkrieg, fishbed and 5 others like this.
 17. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Ezt a legendát én is ismerem, soha nem tudtam dönteni benne.
  Ami engem megdöbbent az a kínaiak által a világban szétszórt szájmaszkok minősége, ajándékba szar.
   
 18. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Sokan azt hirdették, hogy pikkpakk lehet gyártósort rögtönözni, én ugyan szkeptikus voltam, mert láttam már mennyi munka és idő valamit nem rögtönözve összerakni, és nem hiszem, hogy annyi levágható sarok van, de legyen igazuk. És akkor most hír, hogy egész Európában hiány van kalapgumiból... A gyártósor az egyik fele, de ugye alapanyag beszállítói lánc is van. Szóval nem könnyű, még egy ilyen egyszerű iparcikknél se.
   
  fip7, blitzkrieg and molnibalage like this.
 19. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  rögtönzött gyártósoron, gyorsan gyártásba víve (minőségbiztosítás nélkül) ez lesz. Az itthon is pár hét alatt átállított gyártósor hasonlót fog csinálni, ha nagyiparban tolja, mert egy rendes gyártósoron ezek a hangolások viszik el a beüzemelés idejének a felét.
   
  blitzkrieg and molnibalage like this.
 20. Negan

  Negan Well-Known Member

  A nyavaja essen már ebbe a nyamvadt anglomán világba.Már a Haditechnikában is angolul jelenik meg cikk.Lemondom az előfizetésem
   

Ezen oldal megosztása