1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. megazez

  megazez Well-Known Member

  Szerintem nincs semmi belpol az index felbomlásában.
   
  bartinieffektus likes this.
 2. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Most még.... :D
   
 3. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Bizony csupán csak idő kérdése.
   
 4. kamm

  kamm Well-Known Member

  Az egész színtiszta belpolitika, semmi más.
   
 5. kamm

  kamm Well-Known Member


  Legutóbbi studio/irodatervezesemnel olyan hosszúkás (vekonyka téglalap-csík) alakú overhead lampatesteket választottam, amelyeken állítható a szinhomerseklet 3000-6000 K kozott (utobbi kabe a boncterem a patologia alagsoraban.)

  Nekem a 2800-3000 jon be, az az emberi, de mivel sejtettem, hogy a tobbsegnek az nem fog tetwzeni, ezert saját magamnak vettem egy ilyet az asztalomra:
  https://www.autonomous.ai/office-accessories/ultra-wide-led-desk-lamp

  Szinten 3000-4000-5000-6000 K között tudod folyamatosan valtogatni, ez stabilan 3000 K buborekot adott nekem (mondjuk kétlem, hogy valaha visszamegyek full time benti, irodai módba ezután.)

  Ez persze mind LED, évekig elmennek minden probléma nélkül. Egyik sem "villog", nem is szabad nekik (normalis LEDnel nem lehet olyan frekvenciaprobléma, mint a regi Hg vagy egyeb nemesgazos csoveknel.)
   
 6. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Én is megbarátkoztam a 2800-3000 K (meleg-fehér - warm white) színhőmérséklettel még a nagyfrekvenciás energiatakarékos fénycsöveknél (nemrég írtam róluk). Az utóbbi években azonban ledeknél áttértem a 4000 K (természetes fehér) ledekre. Az egyetlen hátránya ? Nehezen beszerezhetők. :) A legtöbb led vagy melegebb, vagy hidegebb színhőmérsékletű.
  Ezért nem érdekel engem az ilyen, nekem megfelel az előre kiválasztott fix színhőmérséklet érték. Azért is róluk hogy melyik milyen, hogy többen tisztában legyenek vele, mielőtt vesznek valamilyen ledes világítást.
  De bizony lehet, nézz csak utána ! :D Mostanában nagyon sok a "direct led drive" modulok, amik közvetlen 230V-ról mennek. Nincs teljes tartományú led áramszabályzás, kb. 20-30 százalék periódus időtartamban lecsökken a fényerő. Ugyan fizikailag általában nem látható, de vibrál, ami élettanilag a fénycső által okozott effektust válthatja ki. Én is ilyen 230V-os modulokat használok, nagyon jók, de kissé pufferelem őket. Így vesztenek a hatásfokból, kicsit jobban melegszenek, de már nem lesz villogás. Ezekről a modulokról van szó. Már 3 év tapasztalatom van velük. Alaposan bemértem őket. Az áram szabályzó chipek nagyon jól működnek. Egy un. "step-down" táppal lennének az igaziak, akkor megmaradna a jó hatásfok is, és kizárt lenne a villogás.
  Na itt vannak azok modulok, amiket az utóbbi években előszeretettel használok. Én legszívesebben a 8W 570mm-es modulokat használom. (ott van az is, az sűrű, 72 ledes modul) Nem egészen névleges teljesítményen, inkább 5W körüli teljesítménnyel a nyolcasat. Inkább többet használok belőle, de tökéletesen elosztott fény lesz az eredmény, és nem is vakítanak a ledek. (a hatásfoka is sokkal jobb lesz) A konstans áramot át lehet állítani a chip-nél, ha valaki megfelelően felszerelt és ért is hozzá. Mindegyik modul alapja aluminium lap. Így a hűtés nagyon jó. A 8W-os 5-el elég önmagában a hordozó disszipációja, de az 5W-os rövidnek nagyobb felület kell mint az alu hordozója. Persze tudom, ezekkel csak olyanok tudnak dolgozni, akik értenek hozzá, és a tudásuk felszereltségük is megvan. Viszont az eredmény is profi lesz.
  https://www.aliexpress.com/item/32355057782.html

  Egyébként sok ledes táp van kisfeszültségre, ami sima trafós. Ezek ugye az 50Hz miatt villoghatnak, ha nincs rajtuk egy hatalmas adag puffer kondi. Az emberek nem értenek hozzá, csak azt érzik, hogy villog, fáraszt. Így már talán érthetőbb a villogás.
  Én is ilyeneket gyártottam az asztalaim fölé, de 1,4 m a hosszuk, és több is van egy asztal felett :) (általában 3) Nem kis teljesítménnyel mennek, mert darabontként 32-50W. Viszont a nagy X-Y szétosztásnak köszönhetően árnyékhatás nem nagyon van. :) Ezeken az asztalokon a legfinomabb panel felbontású elektronikai berendezések is kényelmesen javíthatók. Nincs vakoskodás, a nagyítós / mikroszkópos eszközökhöz sem kell külön megvilágítás. A sok fény miatt nem fárasztó a munka, kevésbé terheli az agyat. Nem véletlenül írják elő egyes munkahelyekre a Lux értékeket. Azért van ez, hogy ne készítse ki az itt dolgozókat a kevés megvilágítás.
   
 7. Galthran

  Galthran Well-Known Member

  oké oké
   
 8. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Érdekes ábra:

  [​IMG]
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A hülyeség kezd tetőfokára hágni...
  https://thepoliticalinsider.com/sea...78bmUyN6qP0EkTan0BRE-K-y4sYJB9sl5yFD8xVCfTr7w

  A seattle-i rendőrfőnök azt üzente az üzlettulajdonosoknak, hogy a rendőrségre ne számítsanak, mivel az önkormányzat betiltotta a nem halálos tömegoszlatási eszközök (pl. bors spray) használatát, így nem tudnak tömeget oszlatni és a tulajdont megvédeni. Mindenki csak magára számíthat...
   
  fishbed, nyugger, dkes and 2 others like this.
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Na innentől kb. vadnyugat lesz... Amikor majd a rablóbandákkal vívnak az érdekszövettségbe verődött boltosok tűzharcot, az igazán haladó látvány lesz!
   
  notaricon likes this.
 11. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  World Bank és IMF. Tehát ez az optimista US előrejelzés... A valóságban az US ha kurva gyorsan nem rázza meg magát, és tesz rendet odahaza, nem a második helyen lesznek 2024-ben...
   
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mikor készült ez az ábra? A 2024-es orosz predikción mondjuk úgy, hogy vakarom a fejem, hogy oszt hogyan...
   
  Sulaco likes this.
 13. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Fordítom: "szóval innentől megvédhetitek magatokat".

  Technikailag annyi történik, hogy a dem hazaáruló vezetés lebénította őket, így a rendőrség a legésszerűbb megoldást választotta - nem megy ki sehová. Vagyis se védeni, se utána megtorolni.
  Na most azt tudni kell, hogy a nigger (meg az antifa csicskáik) kb. annyira jó harcosok, mint az arabok - pontosan addig ér valamit a ténykedésük, míg a rendszer védelme alatt teszik (vagyis nem védekezhetsz arányosan, mert téged büntetnek meg - nem ismerős ez egy másik népcsoport esetében kicsit közelebbről...?). Abban a pillanatban, hogy a rendszer nem lép fel a védekezővel szemben - onnatól indul a természetes helyreállás. Mert minden társadalom a stablitásra törekszik, lásd Oroszország sem omlott anarhiába a kilencvenes években, pedig minden adott volt. De az emberek tudták ez mivel jár és nem engedték. Fel is álltak.

  Vagyis a rendőrfőnök levette a terrorista BLM/Antifák feje fölül a védelmet, ennyit jelent az üzenet. Védekezhetsz - és nagykapacitású tárakkal felszerelt, jól szervezett, évtizedek óta lőgyakorlatra járó militarista republikánusok vs. fekete macska nigger drogbandák + antifa genetikai hulladékok összecsapásban azt hiszem tudom, hová teszem a pénzemet....
   
  fip7, Septimus, Galthran and 2 others like this.
 14. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Nem értek hozzá, de vmi olyasmi volt, hogy ők fognak a legkevésbé megzuhanni Európában, mivel félig-meddig zárt a gazdaságuk a szankciók miatt, és magasról tesznek a "környezetvédelemre".
  Németországot tönkreteszik saját törvényeik, drága energiahordozók és bérek miatt ma gyárnyitásra sokkal csábítóbb pl. egy Magyarország, nyitott határok miatt úgyis idejön aki dolgozni akar.
   
  zsolti likes this.
 15. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Kínáról 20 éve azt írják, hogy mostmár tényleg mindjárt megelőzi az USA-t, de csak nem jön össze.
  Indiáról 30 éve írják, hogy ők lesznek a következő kína, az ipari nagyhatalom, világ vezető gazdasága. Aztán amikor odamennek a cégek felmérni a terepet elszaladnak, aki meg brute forceból odaköltözik, az 5 év múlva elmenekül.
  A német gazdaság meg agyonverhetetlen. Ha a politikusok ki is véreztetik őket a cégek ellesznek. Elég sok országban vannak gyáraik. És nem indiára gondolok.

  TLDR, 4 év múlva térjünk vissza erre és röhögjünk. :)
   
  fip7, Septimus, Ooorky and 1 other person like this.
 16. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  [​IMG]
   
 17. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  Igen, de akkor is egy forgatókönyv szükségszerűségei mentén alakulnak a dolgok, a káosz és a polgárháború lassan elszabadul. Lehet abban reménykedni, hogy majd legalább látják az emberek hova jutnak a demokratákkal, de én egyre kevésbé hiszem, hogy azok vannak emögött, legfeljebb mint közvetítők. Ennyire azért ők sem hülyék, hogy egy új hidegháború küszöbén belülről szétrombolják az országukat.
   
 18. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  De. Valszeg agresszívabb válaszra, nagyobb támogatottságra számítottak, az összes hatalmukban levő médium rá volt állítva.
  Ehhez képest saját területükön elszabadult a pokol, de republikánusok meg bebetonozták magukat.
  Innentől nincs visszaút, mert az 2/3-os Trump győzelem, inkább legyen káosz.
   
  hunter85 likes this.
 19. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Amíg USA-ban írják hogyan kell számolni addig nem is fogja :D

  India meg pusztán saját fogyasztásának ellátása miatt is fel fog jönni a dobogóra, főleg ha már verdesni fogják a 2 milliárdot...
   
  zsolti likes this.
 20. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Az USA számolási technikájával kapcsolatban igazad van, meg ugye jelentősen tudják manipulálni az egyes valuták árfolyamait, amikor nincs náluk éppen polgárháborús helyzet, mint most. (azért ez nem minden évtizedben van)

  Viszont azt a nem mellékes tényt is nézni kell, hogy jelenleg a világ nyersanyagkészletei eléggé az utolsókat rúgják, ami gyakorlatilag meghatározó lesz, kinek hol van meghúzva a plafon. Ebből a szempontból india nagyon nem jól áll, ráadásul a túlnépesedése tovább ront ezen a helyzeten, ahogy megyünk előre az időben. Szóval nem olyan egyszerű ezt átlátni, sok tényező van. Azt pedig ha valaki nem tudná, kína kezében annyi kurrens nyersanyagkészlet van, hogy BÁRMIKOR képes megállítani a világgazdaságot, ha megszorítják. Komoly gazdasági fegyverek vannak a kezében.

  Oroszország is hatalmas nyersanyagkészletekkel rendelkezik. Ha ők ketten összefognak, a nyugatot padlóra tudják vinni. Oroszország kinyírási kísérlete azért is folyik már vagy 20 éve, mert a régi módszerrel (amivel a keleti blokkot felszámolták), a pénzzel leigázással próbálták elintézni őket, mert akkor hozzáférnének a nyersanyag erőforrásaihoz. Az egész nyugati blokk egységesen ezen dolgozik, ezért nem lehet semmiképpen béke a jövőben. Aztán van aki másképp látja, én viszont így. A stratégiai fémek esetében utánanéztem régebben, és valóban így van. Oroszország meg titánban monopólium. Ami annyira kellene az űripari bányászat beindításához, mert kint van nyersanyag bőven, mindenből (a kisbolygóövben), csak űrflotta kellene a hozzáféréshez. Ahhoz meg nagyon kéne a titán is.

  Amúgy meg nem véletlenül ölik egymást a tenger alatti nyersanyag készletekért sem. Akinél a nyersanyag, az lesz a túlélő.
   
  Ooorky likes this.

Ezen oldal megosztása