1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  Bocsi a link.https://koroknaiautosiskola.hu/szol...as-kepzes/segedmotoros-kerekpar-am-kategoria/
   
 2. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Persze magatokat, meg a masik autojat. Aztan rohogtok a markotokba hogy csinaltal neki tobb szazezres kart amit a budos eletbe be nem hajt rajtatok, netan meg le is leptek a helyszinrol mert senki sem tudja azonositani a bicajost. Nem zsigulik rojjak mar az utakat, par elemen a horpadasok karcolasok kijavitasa mar nem bagatell osszeg, plane ha meg mas is serul, nem beszelve rola ha a javitas ideje alatt masik autot kell berelni.
   
 3. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Nem kellenek irreális elvárások egy használtautóval szemben. Az a gond, hogy sokan semmi pénzből akarnak olyan autót venni, ami azt tudja, mint egy új autó; hozzá sem akar nyúlni, költeni sem akar rá. Aztán meg mikor a használt autó az tényleg használt autó, akkor meg megy a picsogás és sírás-rívás.
   
  fip7, notaricon and bartinieffektus like this.
 4. migfun

  migfun Well-Known Member

  Megnézem majd a kisvárosi-falusi 6 éves gyerekeket, ahogy sorba állnak vizsgázni jogosítványra. Pedig kerékpároznak rendesen. Ilyen szabályozás mellett megszűnnének a családi-baráti kerékpártúrák az ország jó részében. Közlekedhetne mindenki apuci-anyuci autójával. Pedig nálunk sok gyerek jár iskolába is biciklivel, már alsós korában is. Óvodáva is járnak úgy, hogy teker az apróság, mellette meg a szülő. Biztos lesz jogsija. Vigyázunk rájuk, nem száguldozunk a lakott területen belül, ennyi a titok.
   
  vilmoci, papi, fishbed and 2 others like this.
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 6. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Thatcher mondta, hogy a kommunistákkal az a gond, hogy előbb-utóbb kifogynak más pénzéből. Egyszerűen csak kell a pénz és a parkolásból akarják beszedni, ugyanis az önkori vagyont már részben szétlopták, részben pedig baromi nehéz lett kamu, erőn felül vállalt szerződésekkel kisíbolni, majd várni a kormányzati bailoutot, amikor elfogy a pénz (ugyanis miniszteri jóváhagyás kellene az ilyen ügyleteknek).

  sok esélyük nincs rá, mert az önkori törvény kerek perec kimondja, hogy az önkoriknak kötelessége a kerületi lakosoknak parkolóhelyet biztosítani. Elég nehéz lesz azt a bíróságoknak megindokolni, hogy mégis miért sarcolja akkor mostantól az önkori a feladata ellátásáért irreális összegekkel a helyi lakosokat, és hogy ezt racionálisan mi indokolja.
   
 7. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Miért a speciális eseteket emeled ki? Akivel gond van, az nem a 7 éves Pistike, hanem a 27 éves. Na de az országban, ahol valaki azt mondja, hogy egy 30 éves nő ne akarjon már képviselő lenni, bár az EPben két 30 év alatti buliK van kint, miért ne lehetne az, hogy egy óvódásnak jogsi kell a bicajhoz?
   
 8. migfun

  migfun Well-Known Member

  Nem speciális esetek. Mindennapos dolgokról beszélek. Lehetne kötelező KRESZ oktatás már általános iskolában, (hiszen a gyalogos is része a forgalomnak, ahogy kereszteződésbe ér). Mi is jártunk gyerekként KRESZ-parkba a sulival, ahol bringával megtanultuk az úton való közlekedés alapjait.
   
  gergo55, vilmoci, fishbed and 2 others like this.
 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Szuloi felugyelettel miert nem tekerhet? Ha a kismotor kreszt 13,5 evesen elkezdheti akkor a biciklit is. Viszont egy kismotor azert ugye joval tobb loero mint egy huszonnyolcas csepel.
  Nalunk van kerekparut a hazak elotti jardaval egybeepitve. Nem egy az utcara ovatlanul kilepo gyalogost elsodortak mar a kb 15 ev alatt. A gyerekeknek pl mindig a szajaba kell ragni hogy nem ok mennek ki a kapun eloszor.
   
 10. migfun

  migfun Well-Known Member

  Persze, hogy elkezdheti. De mint írtam, általánosba járnak kerékpárral a gyerekek, gond nélkül. Több problémám volt a kivilágítatlan felnőttekkel, mint a suliba tekerő 8-10 évesekkel. Örülök, hogy bicikliznek, és igen, lehetne nekik közlekedési alapismereteket tanítani már negyedik osztálytól, hogy mire el mered engedni egyedül, legyen fogalma róla. Addig marad a szülői oktatás, amit nem biztos, hogy ugyanúgy megfogad.
   
  vilmoci, fishbed and antigonosz like this.
 11. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Tény, de ami kötelező, azt általában leszarják. Honvédelmi ismeretek anno, bár akkor még azért azt komolyabban vették. Én is Kresz-parkban nőttem fel. Városliget, ill. ha mentünk kirándulni folyamatosan bringa, és milyen jó volt az Visegrádon is. Volt.

  Most alig van már Kresz-park. A nagyot leszámítva van értelmes bringás kereszteződéses a XI. kerületben (mondjuk ott rögtön kettő), a XXII. kerületben, meg talán Kőbányán (bár mintha 1x lettünk volna a csepelin és Zuglóban is, de az se most volt), és kész. (Megj. móka szempontjából a XXII. kerületi a legjobb! :D)

  Hidd el, nem azokkal van baj, akik apu-anyu után mennek, hanem azokkal a tahókkal, akik feljöttek vidékről a fővárosba, a faluban bringáztak részegen, nem részegen az egyetlen főutcájukban, majd feljöttek a fővárosba, és kb. ugyanúgy tekernek (faluban nem volt lámpa, nem volt tábla), mintha a szülőfalujukban lennének. Semmi közlekedési kultúra, csak a zúzás. És innentől ez átesik olyanba, hogy zebra, de ott nem tolja, hanem hajtja, és vagy megáll az autó, vagy nem, pedig van macisajtjuk is, nincs elsőbbségük, oszt csodálkoznak ha a másfél tonna rájuk esik.

  Akiket most megbüntettek, tuti vagy megnézik van-e mögöttük Skoda, vagy visszavesznek. Némelyik havi fizu méretű büntit kapott. Helyesen.
   
  Kurfürst likes this.
 12. papi

  papi Well-Known Member


  2019, Magyarország.
  299 sérüléssel járó baleset, ahonnan a balesetet okozó elhajtott.
  2768 baleset amiben az okozónak nem volt kötelező felelősségbiztosítása.
  A vicces, hogy van pár eset, aminek a rendezése már több mint 15 éve húzódik, de valóban az a legnagyobb gond, hogy a hülye bringás a nyílt csonttörésével akár meg is karcolhatja a fényezést és akkor aztán ki fizeti ki a kárt.
   
 13. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 14. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Eszedbe sem jut, hogy szegény vidéki csak azért teker annyira össze-vissza 1. mert szédül a betonon; 2.megszokta, hogy a gázpalacknak ellent kell tartani; 3. megszokta, hogy a tápos zsák/kapa/kasza ott van a lába közt és most elvesztette a ballasztot?
  Hát ezért raktátok ki a szivárványos zászlót? Ennyit ér a toleranciátok?
   
 15. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  :D:D
   
  milagro likes this.
 16. zeal

  zeal Well-Known Member

  Tus. :D
   
  bartinieffektus and Leonidas like this.
 17. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  pöcshuszár, migfun and Masztiff like this.
 19. zeal

  zeal Well-Known Member

  Pedig ez vicces. Illetve szerintem a humor topikba betett aljas szöveg után most egy kicsit te ne reklamálj... :rolleyes:
   
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Melyikre? A feláldozás? Az vicc.
  Itt meg érvként jön közlekedés szervezésben, hogy egy ember hogyan tud vezetni vagy sem...? Mi van?
   

Ezen oldal megosztása