1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  #578
   
  L.O.B likes this.
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 3. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Friss tapasztalat Veszprémből: a nagy szerződés újrakötéssel kivonultak a Vodafone mesterek lecserélni a még régi nagy lapos dobozt újra. Hátööizé nem jó a kábel mittomén nem lehet rákötni a másik dobozt (nem értem hogyan, Pesten meg simán ment minden) akkor kapunk kártyát. Na a kártya még a Horizon Go doboznál is rosszabb. Egyrészt sikerült a negatív rekorder sebességet még jobban alulmúlni és a Lenin összest félig kiolvasom mire betölt egy szem adót. Másrészt a képminőség a kifejezetten HD csatornák kivételével okádék szinten van, mintha 10 évet léptünk volna vissza. Szóval én azt mondom kártyától Isten ments de lassan a Vodafone-tól is. Egyre inkább átérzem a comcastos South Park részeket ezek tényleg teljesen idióták.
   
 4. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Köszi a tapasztalatot.
  Hozzánk is jöttek nemrég, hogy a régi nagy dobozt lecserélik kis új dobozra, de rögtön közölte, hogy ez már nem koaxos, hanem UTPs szóval, hol a modem.
  Mondtam neki, szuper, csak 3 vasbeton falat kell átfúrni és kell 20 méter UTP.
  Úgy látszott nagyobb az érdekérvényesítő képességem, mert mondta, hogy kizárt, hogy nekiáll és valójában a központ erre a régi dobozra is be tudja aktiválni az előfizetést szóval marad és örüljünk neki, mert ez jobb mint az új kis szar (amit ugye szüleimnél láttam, hogy szar)

  Szóval akkor valószínűleg szolgáltató váltás lesz szüleimnél.
   
  fip7, nyugger, Leonidas and 2 others like this.
 5. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Android media box vmi Vodafone tv-s app-pal nem jó alternatíva?
   
 6. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  A TV appjukban nincs benne minden csatorna.
   
 7. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  5 perc alatt fel kellene venniük. Most 25 millás büntit kaptak, a következő 100 millával lesz több, utána 500, 1000 stb. Szerintem 500 után eladják, mint kiépítsék a hálózatot. :)

  Pedig olyan jó volt régen. TVNettel kezdtem. Aztán - mint a kárpátaljai magyarok - ki se mozdultam, és kb. 6 szolgáltató futtatta ugyanazt a szart ugyanazon kábeleken, amit még 1995 körül raktak be. :D

  2005 óta már a szüleim szopnak vele. Most éppen Vodafone néven fut a majdnem 30 éves fos. Felhívni őket nem lehet 40 perc alatt, úgyhogy marad az ügyfélszolgálat. Már nem is telefonálnak. Be az autóba, majd irány a Vodafone. 20 perc alatt már meg is járták. Mire felvennék, már otthon is vannak. :)

  Ennek ellenére fos az egész. Virítanak a netflixel a Vodafonennál (anyámék tévéjén - 5 éves Sony Bravia - nem voltam képes becsiholni eddig normálisan, nálunk Panasonicon simán megy), ezért cserélnék a set top boxukat, de apám által el lettek hajtva, ami működik a UPC óta, ahhoz ők nem nyúlhatnak. :) Szóval, ja. Nehéz kérdés az itthoni szolgáltatás, mert roppant mohó mindegyik, fejleszteni pedig nem akarnak nagyon.
   
  nyugger and Fennek like this.
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ilyen is van. És 2000 éve áll...
  [​IMG]
   
  KoviUbi, fishbed, aquarell and 10 others like this.
 9. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  A Pont du Gard habarcs nélkül épült, a kőtömbök súlya tartja egyben, mint a megalitikus építményeket.
   
  KoviUbi, fishbed, aquarell and 3 others like this.
 10. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  "A vízvezeték köveit vaskampók fogják össze; a kövek között vannak 6 tonnásak is."
  Én ezt tartom bámulatosnak: "A legfelső szint tetején van a vízvezeték, amely 1,8 méter magas, 1,2 méter széles, 0,4% lejtésű."
   
  gergo55, fishbed and fip7 like this.
 11. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Ha már megalitok, Baalbek-ről a vélemények? Mert én csak annyit tudok, hogy 416 tonna mozgatásához mi emberek ma a fejlett techinkánkkal egy 824 tonna össztömegű szerelvényen így oldjuk meg a kérdést, kiépített közutakon:  Szóval ezek hiányában a kőkszaki emberek összegányoltak mm pontossággal eltérő tömegű és méretű alapanyagból egy egységes síkot alkotó 8000 m2-es placcot 900-1400 tonnás kövekből amiket odahordtak a lehető legmesszebről, aztán befedtek kisebb 500 tonnás lapocskákkal. :D  A tudomány válasza az erős nem tudom, Sitchiné meg ismert és elég logikus, mert csak lefordított történelem, a tudományos nem tudom biztos megalapozottabb. :)
   
  aquarell likes this.
 12. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Rómaiakat kőkorszakinak hívni költői túlzás.
  Kőkemény (had)mérnöki munka volt azoknak a lapoknak az odavonszolása, majd összecsiszolása (na meg volt rá pár ezer rabszolgájuk, bivalyuk, elefántjuk... és kezdésképp a sziklás terepet lesimították).
  Sajnos az Ősi Idegenek nevű dokumentumsorozatként kezelt konteóműsor miatt rengeteg baromság szivárgott be a köztudatba.

  Ebben benne van Baalbek is:
   
  zeal, fip7 and molnibalage like this.
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Sajnos ilyen fossal van teli a világ.
   
 14. Zapp Brannigan

  Zapp Brannigan Well-Known Member

  Hogy jól induljon a hét
  Még régebben láttam az ősi indiai templomokrol egy dokumentumfilmet, ahol a templom tetejére 40tonnás kőtömböket helyeztek el 65méter magasba.
  A növényzet jótékonyan benőtte a hozzá épített 2km 6fokos emelkedő távolabbi maradványait, amin anno elefántok segítségével juttatták fel a köveket. Így jöttek rá, hogy épültek a templomok. Leleményességben a kor embere sosem volt híján, ha volt hozzá emberanyag.
  A filmet megtaláltammagyarul...
   
  Kiebra and fip7 like this.
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  De legalább végre tudom, hogy az "Aliens" mém honnan jön. Azt hittem az csak valami random guy.
   
 16. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  A rómaiak csak rágányolták az alapokra asaját templomukat miután lezúzták amit a görögök ráépítettek, a rohadt nagy kőtömbök meg ott hevernek rohadtsok évezrede, amióta össegányolták a kőkori emberek. Ami beszivárgott a köztudatba, hogy vannak iszonyatos mérnöki és építészeti tudást igénylő építmények a világ fejletlen korából, amit csak úgy összeraktak majdhogynem ősemberi szinten élő emberek, aztán többet nem tudtak olyat csinálni nagyjából a modern korunk technológiai szintjéig. Aztán ezt elkezdték végiggondolni emberek, akiknek a gondolataira aztán rátelepedett az ezotériaipar, ezért nem beszél inkább senki ezekről a dolgokról, nehogy konteós legyen, mint Daniken. Viszont aki fáj ennek az egész tudományos világnak, az Zacharia Sitchin, mert őt nem tudják konteósnak belőni. Ő egy egyszerű régész, nyelvész, kutató volt, aki terepen dolgozott, megtanulta a sumér szövegeket fordítani és fordított. És ettől érdekes a régmúlt kérdése, mert a sumérok annyi írásos anyagot hagytak hátra amiből rekonstruálható a teljes életük, tudományuk és Sitchin csak annyit tett, hogy miközben fordította a szövegeket, úgy értelmezte, ahogy az le van írva mint történelem, nem pedig vallási köcsögöket, meg vallási oszlopokat, meg vallási wc-papírt vizionált mindenhez. Szeretnék elsöpörni az alkotását, úgyhogy a tudományos világ javarésze nem foglalkozik vele, csak a NASA. :)

  Sajnálom én is, hogy összefossák ezotérikus faszságokkal, meg minden hülyeséggel, mert azok a kövek ott vannak és rohadt kérdés mai technikával is a származási helyükről kivágni, levinni, elhordani, összeilleszteni őket. Iszonyatos munka lehetett. A mai leerősebb trerepes mobildaruk, mondjuk Liebherr LTM 11200.1 szinte merőleges gémmel, a testétől két méterre tud 1200 tonnát emelni, csak a hatalmas több körben összehordott lánctalpas daruink tudnak ilyeneket felemelni nagyobb körben dolgozva. Nekik nem volt még tizede sem. És ezek miatt érdekes kérdés a kőkorból.

  Nem a hülyeségek miatt linkeltem a videót, csak a kövek mérete miatt.
   
  notaricon, alali77 and zeal like this.
 17. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Én is láttam még régebben. Nagy munka lehetett. Csak nem többszáz darab ezer tonnás kőtömb, az némileg más lépték.
   
 18. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Zacharia Sitchin

  Pont azeri az öreg :D
  Na de mindegy, amúgy valami tényleg nem kerek a hivatalos emberi eredet dogmákkal.
   
  Pogány likes this.
 19. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  Ne a magyar Wikiből indulj ki, hiszen "Ez a szócikk részben vagy egészben a Pont du Gard című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul."

  Angol:
  The Pont du Gard was constructed largely without the use of mortar or clamps. It contains an estimated 50,400 tons of limestone with a volume of some 21,000 m3 (740,000 cu ft); some of the individual blocks weigh up to 6 tons.

  Magyar:
  Az építéshez egyáltalán nem használtak meszet. A vízvezeték köveit vaskampók fogják össze; a kövek között vannak 6 tonnásak is

  Katasztrófa. Az eredeti szerint kapcsokat éppen, hogy nem használtak, a mortar nem meszet, hanem habarcsot jelent, a méreteket kihagyta, gyakorlatilag csak a 6 tonnát sikerült nagy nehezen áthozni. Ez a 'minőség' sajnos az egész magyar Wikire igaz.
  (A vasat sem tudom honnan szedte, senki nem említi, eleve a vizet áteresztő mészkőben hogy bír ki 2000 évet? Azokat még a Parthenón építői is ólommal vonták be.)
   
 20. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member


  Baalbek-nél az 1200 tonnás követ momentán meg se mozdították, ott hever ahol félig kifaragták a sziklából (ironikus módon ez látható a videódnál).
  Elég egyértelmű miért és hogyan vittek oda a rómaiak 3 nagy sziklatömböt.
  Amik földtámaszok, semmi közük a templomhoz, az általad linkelt videóban is gyönyörűen látható, hogy maga a templom sokkal kisebb kövekből épül fel.
  Ráadásul ironikus módon vele egy időben Jeruzsálemben is folyt egy templom építése amiről részletes leírás van, hogyan faragták ki és mozgatták az akár 640 tonnás földtámasz sziklákat a helyükre.
  Odamehetsz (ha akarsz) és megnézheted őket.

  Sitchin... üdvözöllek a 21. században.


  Szerintem sokat elmond, hogy az azték romoknál hatalmas táblák vannak kint, hogy ezeket nem űrlények építették, de lopjátok el az őseink érdemeit...
   

Ezen oldal megosztása