1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. Fennek

  Fennek Well-Known Member

 2. zeal

  zeal Well-Known Member

  Jaj, már megint ez a kamu felháborodásod. Nem unod még? Hányjál akkor.

  (@Kurfürst - Elloptam a videót. Köszi!)
   
  kamm and Kurfürst like this.
 3. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  CTre XII.07-re (szép dátum) kaptam időpontot. Aztán utánajártam, és lett belőle ehét. Ennyi. Akinek szüksége van rá, járjon utána. Időben a két kórház kb. egy idő, az egyikhez (ami területileg hozzám tartozik) kétszer kell átszállnom, viszont azzal, hogy nem hagytam magam, hanem utánajártam, majdnem másfél hónappal előbb jutottam el CTre.
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Akkor tőmondatokban. Te simán összemosod az sztk szintű ellátás a kórházakkal. A ma kórházaknak csúfolt valamik sokszor nem tudnak igazi kórház szintű ellátást adni. Tehát arról lenne szó, hogy az szt és VALÓDI kórházak közötti egyensúlyt kellene belőni.

  Egyébként valahol kurva vicces, hogy a rendszerben dolgozó orvosokkal és a kórházak vezetésével vitatkozol. Mert te mindenkinél okosabb vagy. Ezen a téren is...
  Megszoktuk.

  Bár, hogy te minek jársz ide, az homály. Átpörgettem a kommentkeidet.
  NULLA haditechinkai témájú hozzászólás. Erősen felmerül az emberben a gyanú, hogy vagy puszta lelkesedésből vagy akár fizetve jársz ide tolni a propit. Mert az oldal témájához tartozóan a hsz-eid száma kimutathatatlan...
   
  alali77 likes this.
 5. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Régen nem adtak havi egy millát, bezárták az embert, nem mehetett nyugatra dolgozni, és még ki is vezényelték Tiszaröcsögére. Ez a helyzet most jobb, bár Zaharova tuti össze tudná mosni, hogy mégse.
   
 6. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 7. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  papajoe likes this.
 8. Heim

  Heim Well-Known Member

  Igaz, hogy sok az autó, de ez már az életünk része. Nem az ingyenes parkolást kellene elvenni hanem új parkolókat kialakítani. Trendi ma parkosítani, fákat ültetni, meg küzdeni a gonosz környezetromboló autósok ellen, de az miért nem jut eszébe senkinek, hogy ezt a kettőt össze is lehetne kötni, hogy mindenki jól járjon?

  Képzeljetek el egy tesco, obi, stb parkolót ahol 4 méterenként elültetnek egy tölgyet. Na ilyen nagy parkolók kellenének, ahol x hely között ültetnek egy fát. Mélygarázsokról nem is beszélve..
   
 9. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nem sztk szintű ellátásról beszéltem. Egy szülészet vagy egy sebészeti osztály fekvőbeteg ellátással az már kórház.

  Szerintem ezt a téves gondolatot is a partizán videóból vetted. Abban mondta a legújabb kamupárt, az Új Világ Néppárt :)egészségpolitikusa, a szerintem sokszor butaságokat beszélő Lantos, hogy szerinte nem kórház az, ahonnan tovább lehet küldeni a betegeket, hanem csak egy egészségügyi központ. (Megjegyzem egy megyei kórházból is simán tovább küldenek betegeket.) Értem miért mondja ezt, ő egy pesti kis (ügyeskedő) pesti magánkórház vezetője volt. Az ilyen helyekről a legkisebb komplikációval is tovább kell küldeni a betegeket (az állami kórházakba). De máshogy működik egy vidéki kórház. Ott nem a eü-pénztárak lehúzásáról szól a dolog. Az se tévesszen meg, hogy Pesten sokszor előfordul, hogy egy országos csúcsintézmény egyben a területileg illetékes alapellátást is elvégzi. Ezek nagy részben a kis kórházak rutin munkáját is elvégzik, egyrészt logisztikai okokból, másrészt pedig oktatási céllal, de ez még nem jelenti azt, hogy bármi baj is lenne a kis kórházakkal.

  Hagyd a fenébe a Gulyás Marci irányított kérdéseit. A Lantossal sem kell foglalkozni. Egyedül a Sinkó Eszter az, akire érdemes figyelni. Ő két lábbal a földön jár, és ha ő azt mondta, hogy a mostani intézkedések még nem garantálják a paraszolvencia kivezetését, akkor azt megéri még egyszer átgondolni. Ennyi értelmes gondolatot találtam abban a videóban.
   
  csibeszke and fip7 like this.
 10. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Te nem szoktál Tesco, OBI stb. parkolókba járni? Vannak fák. Szegények olyan csoffadtak, hogy rossz rájuk nézni. Igazából az előírás betartásán kívül nem sok értelme van ilyen módszerekkel fákat ültetni. Egyébként nem mindegyik fa alkalmas a városi, pláne nem a parkolóba ültetésre; a tölgy meg pláne nem szereti. 4 m-re meg, mégis, hogy? Láttál már egy egészséges tölgyet, vagy bármilyen fát? Nem szokás 4 méterekre ültetni.
  A belvárosi fásításnak meg a közművek a legnagyobb akadályai, nem is annyira a parkolók. Tehát sajnos hiába váltja ki az ember a parkolókat, akkor sem biztos, hogy fákat tudna ültetni a helyére, marad valami alternatív megoldás.
   
  nyugger and migfun like this.
 11. migfun

  migfun Well-Known Member

  Ha nem harcolnánk mindennel is, lehetne megbeszélésekkel értelmes megoldásokat találni. De nálunk az erőből, csak én tudom a tutit-féle megoldásokból áll a problémák kezelése, mindkét oldalon...
   
  fishbed and molnibalage like this.
 12. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Személy szerint a kevés központi kórház híve vagyok.
  Sokkal jobb ha egy helyen van 6 szívsebészem (közülük legalább 1 olyan akire igazán rizikós műtéteket is rá lehet bízni) 3 műtővel, mintha 3 helyen lenne 2 sebészem 1-1 műtővel...
  Egyik esetben folyamatos ellátás, rendszerszintű tartalékkal, utóbbinál szétszórt erőforrás, szakaszos ellátással, 0 tartalékkal (meg átvezénylésekkel ha 1-1 orvos kiesne...).

  Nekem most jó eséllyel nem lenne gyerekem, a párom pedig egy életre összetört volna ha nem kerül tavaly egy olyan specialistához Tatabányán aki meg tudta menteni az ikrek egyikét, miután a másik meghalt... Pedig ez történt volna ha működik a komáromi kórház egy futottak még kategóriás orvossal.
   
  fishbed, Heim and molnibalage like this.
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Megint cuki, hogy prekoncepciókra építettél várat...
  Nem a Partizán videóból vettem...
  Valahogy kurvára kezd elegem lenni abból, hogy egyesek játsszák itt a gondolatolvasó rébusz bácsit és azt hiszik tudják mit, miért és hogyan gondolok...
   
 14. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 15. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Azokat a szerencsétlen fákat kénytelen rendszeresen visszavágni, mert ha egy leeső faág ráesik egy autóra, akkor per van és megbüntetik a fa kezelőjét, tulajdonosát.
  A közműveknél meg főként a távközlési szolgáltatók a ludasak, akik mindent zöldben szeretnek vezetni, mert az olcsóbb. A szegedi polgármesteri hivatal egyszer szembeszállt ezzel, és megpróbálta kikényszeríteni hogy a burkolatok alá kellejen húzniuk a drótokat, de az érintett szolgáltatók beperelték őket hogy akkor az önkormányzat fizesse ki a beruházásban a különbözetet. Mivel ez Magyarország, nyertek is, azóta nincsen ellenállás.
   
  fishbed, Kurfürst and phaidros like this.
 16. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 17. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Ah, ott van, pont a szívkatéterezés, legnagyobb baromság a kurva drágán kitanított embereket nem centrumokban használni, hogy csak a saját specifikus tudásukat pörgessék.
  Ismerős szívsebész a végzése után (talán két szakvizsga kell, eddigre 30 éves 10 év felsőoktatás) lekerült vidéki kórházba, elvileg szakmájában, egy év után lelécelt mert heti egy-két rendes műtétük volt, arra volt osztályvezető, főorvos, ő meg volt hogy benőtt körmöt vágott ki. Most Angliában dolgozik. Ezért jók a kis kórházak..
  Sokkal több specifikus műtét van, sokkal több specialistával ma, mint harminc éve. Ezeket kell egy helyre gyűjteni, központi kórházban.
   
 18. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Hát szegény fákért kár. Akkor nem kellene odaültetni, vagy más koncepcióba kellene. De mondjuk pl. a szolnoki auchannál meg sokkal nagyobbak, mint némely helyeken. Amúgy se szokás az ágaknak letöredezni, ha igen az a kezelésből és az életfeltételekből adódik.

  Szegeden mennyire vált be a villamos zöldítés? Mert szépnek szép.
   
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 20. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Úgy tudom hogy jó lett a zöld pálya, a fenntartó is elboldogul vele, és baromi jól csillapítja a zajt.
   
  phaidros likes this.

Ezen oldal megosztása