1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. zeal

  zeal Well-Known Member

  Ezért nincs sok szívsebészet az országban, de pl. katéterterápiás osztályból elfér egy minden megyei központban. Sok ember életét megmentette már. A férfiak évekkel tovább élnek amióta azok működnek, pedig ezek többsége szívsebészeti háttér nélkül működik. Nem tudok pontos számot mondani, ne kövezz meg, de mivel egy ilyen helyen lehúztam pár évet, ezért meg tudom becsülni, hogy jóval 1% alatt lehetett a komplikációk száma. Ha a kezeléssel késlekednének minden esetben fél órát, akkor az több áldozattal járna.
  Lényegtelen. Nem sztk szintű ellátásról beszéltem. Nem tudom te honnan vetted azt a butaságot.
  (Mellesleg ha valamit félreértek, vagy félre olvasok, esetleg rosszul gondolok, akkor fölösleges kiakadnod. Azzal nem helyettesítesz egy jó érvet. Ha a kommentjeid dramatizált részét is elhagyhatod, nem fog hiányozni.)
  A szívkatéterezés még nem lesz attól baromság, hogy a mögötte működő szívsebésznek kevesebb a munkája, sőt.
  Ilyenkor lelépni az egy megoldás, egy másik, ha plusz egy szakvizsgát is megszerez az ember. Oké, megértem azt akinek több műtétre van igénye, de majd ez a rendszer is átalakul, ha már nem lesz para.
   
  fip7 likes this.
 2. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Ez sajnos fordítva van. Te meg néhány magát !!! 444!!! propival felvértezett ember vitatkozik egy, az eü rendszerben dolgozó orvossal... és persze mindent jobban tudtok nála.
   
 3. Redgreg

  Redgreg Well-Known Member

  Mi az a kórházi szintű ellátás?
   
 4. Redgreg

  Redgreg Well-Known Member

  Mint volt Szegedi lakos:
  Tartsd nonszensznek, h egy SOTE szintű orvosi egyetemmel rendelkező városban több kórház is üzemel, aminek a nagy része a SZOTE klinikák, csak attól nem lesz az.
  Makóról Szegedre bejutni, vagy épp Orosházáról nem 10 perc. Sőt... De nyilván zúzott bokával majd manyi néni berohangászik Szegedre...
  Néha ki kéne lépni a belvárosból, és elgondolkodni.
  Ami azt illeti ahol tényleg túl sok a kórház az Bp. Érdekes ott sose merül fel, hogy még is mi a fasznak minden sarokra egy?
   
 5. zeal

  zeal Well-Known Member

  Sajnos ahonnan az infókat szerzik azok sem orvosok, vagy nem gyakorló klinikusok, hanem inkább politikusok. (Én sem vagyok orvos, még pár év, de már 10 évet lehúztam az eü-ben plusz az egyetemen, azért merem elmondani a véleményem ebben a témában.)
   
  nyugger, csibeszke, fip7 and 4 others like this.
 6. Redgreg

  Redgreg Well-Known Member

  Novák speciál az, de hányok tőle. A covid eleje óta nekiesett a gyógyszerészeknek, a laboroknak, az ovodáknak, (ez am nem új, évek óta hisztizik azon, h meg is kéne vizsgálni a betegeit) és úgy mindenkinek, aki nem orvos.
   
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ki mondta, hogy nem merült fel? Az elmúlt hány évet aludtad át...? :rolleyes:
  Volt is igen nagy fejvakarás, hogy miért oda épül, ahol, mert jelenleg az a semmi közepe, nincs jó tömegközlekedési elérhetőség és legfeljebb buszt tud kapni. Villamost nem terveztek tudomásom szerint oda. De maga az, hogy nagy központi létesítmény kell, a mai szemmel alkalmatlan épületek helyett, az igenis 100%-ban jó irány.
  https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/10/megvan-mikor-indul-a-del-budai-szuperkorhaz-epitkezese
   
  phaidros likes this.
 8. Redgreg

  Redgreg Well-Known Member

  +1 kórház budapesten, miközben kedves kolegád epét hány arra, hogy Csongrád megyében egy agglomerációkkal majdnem negyedmilliós városban nem csak egy kórház van. (Bocsánat, nagyvárosi településegyüttes)
   
 9. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Milyen belvárosból? Ezen felröhögtem, hogy engem belváriasozol. Úgy nagyjából tisztában vagyok Szegeddel, mondjuk úgy ezer szállal kötődöm hozzá, rendszeresen járok oda, tk. eü intézményben. De dolgozott a klinikán rokonom is, meg megfordultam már párban magam is. Sőt, az említett városok felé is elég ismerős vagyok. Na de, ki mondta, hogy Oh.-ról Szegedre kell menni? Ki mondta, hogy pont az orosházi kórházat akarom bezáratni. (Egyiket sem akarom, csak úgy vélem, hogy nem mindegyiket kell fenntartani a mai formában.) Ki mondta, hogy zúzott bokával kórházba kell automatikusan menni? Régen ezt kb. SZTK keretek között elláták, röntgeneztek, gipszeltek stb. De ha belegondolsz a Manyi néninek most is akár 40 km-t kell menni, hogy kórházba jusson, Tehát mi a búbánatos baja lenne egy Vásárhelyi, vagy Makói Manyi néninek, hogy 25-30 km-t menjen Szegedre (Vagy akár Oh.-ra) teljesen jó úton, javuló tömegközlekedéssel (tram train). Egyébként nem én, hanem pont a hmvh-i polgárjenő, a Márky-Zaj húzta le a "saját" kórházát, ahol még a lánya is volt gyakornok; amivel igaz pert vesztett, de valahogy a helyiek mégsem érezték túl sértettnek magukat, tehát erről speciel nem én, hanem a helyi szavazók mondtak véleményt, ha úgy tetszik.

  Nem hányok epét, bármilyen hihetetlen. De mint részben csongrád-csanádi lakos véleményt alkothatok talán róla. BP.-ről, meg pl a dunántúli megyéről meg ilyen kérdésben nem fogok, mert nem vagyok odavalósi. Te pl. ott élsz? Vagy az ország melyik táján?
   
 10. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Keress már fel valami orvost, mert úgy tűnik, hogy az idegtől nagyon rá vagy fixálva erre a hányásra. Nehogy valami maradandó fekély alakuljon ki.
   
  kamm, papajoe, Ooorky and 1 other person like this.
 11. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  A kiskórházak bezárása egy lépés (lenne) a privatizáció felé.
  Szerintem.
   
 12. milagro

  milagro Well-Known Member

  B-R-E-A-K-I-N-G!
  ..

  [​IMG]
   
  jani22 likes this.
 13. milagro

  milagro Well-Known Member

  Nagy gáz van emberek!
  ..
   
 14. MoyesMD

  MoyesMD New Member

  A kis helyi kórházak problémájával eddig minden eü. kormányzat bajlódott , de megoldást nem talált rá . valószínűleg most már nem is nagyon fog. Egyszerűen azért mert már annyi dolgozó sem lesz mint eddig. Lehet kis kórházakat működtetni - lásd Németország - de ahhoz sok pénz és ember kell , valamint tiszta betegutak és protokollok.
  Lehet egy intézményt , osztályt működtetni úgy , hogy összesen nincs alapszakmából 1 főállású szakorvos sem , de ez a betegbiztonság megcsúfolása. Persze jól el lehet adni a népnek , hogy nem kell utazni , de hogy milyen az ellátás színvonala -? Sajnos a hazai viszonyok között a kis városi kórházak nagy része a vonatkozó minimumfeltételek mellett nem kaphatna működési engedélyt. Már ha valaki is ezt komolyan venné.
   
  alali77 likes this.
 15. milagro

  milagro Well-Known Member

 16. jani22

  jani22 Well-Known Member

 17. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Egy hetes erősségű földrengés aminek az epicentruma csak 17 km-e volt Izmir partvidékétől sajnos képes ilyen cunamit okozni:(:(.
   
 18. milagro

  milagro Well-Known Member

  Egész magasan nyomja be a vizet itt is!
  (Földközi-tenger topikba tettem a többit!)
  ..
   
 19. milagro

  milagro Well-Known Member

  jani22 likes this.
 20. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Szerencsétlenek sajnálom őket,de sajnos Törökország területe a földrengések szempontjából nagyon aktív térség.

  "Törökország területe amolyan "lemeztektonikai-ütközőzóna", mivel az ún. Alpi-Himalája szerkezeti vonal szeli keresztül. Az észak felé mozgó Afrikai- és Arábiai-kőzetlemezek és a déli irányban elmozduló Eurázsia-kőzetlemez között felhalmozódó feszültség jó része az ország területén húzódó törésvonalak mentén oldódik ki. A másik nagyon veszélyes zóna a Kelet-Anatóliai-törésvonal környéke".Legutóbb 2017-n volt arafele egy 6.7-s földrengés.
   
  fip7, gergo55 and jani22 like this.

Ezen oldal megosztása