1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Éghajlatváltozás

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - blogen által indítva @ 2019. szeptember 6..

 1. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Nem is szórták?
   
 2. Python

  Python Well-Known Member

  A következő három évtizedben a Föld lakossága 2–3 milliárd fővel fog gyarapodni, a felmelegedés pedig várhatóan meghaladja majd a 2 Celsius-fokot. Ráadásul mindig az egész bolygóra vonatkoztatva beszélünk átlaghőmérséklet-növekedésről, holott a szárazföldeken, ahol élünk, a hőmérséklet-növekedés nagyobb lesz – hívta fel a figyelmet Paolo Artaxo, a Sao Paulo-i Egyetem fizikus professzora csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémián, ahol a Tudományos Világfórum (World Science Forum) csütörtök délutáni szekcióját a fenntartható mezőgazdaság, a tudomány és a felelősség találkozásának szentelték. (A Budapesten rendezett jubileumi Tudományos Világfórumról szóló részletes tudósításunk itt olvasható.)
  Artaxo mellett Balázs Ervin akadémikus, Sheryl L Hendriks (Pretoriai Egyetem, Dél-Afrika) és Popp József (Szent István Egyetem) előadásai adtak nagyobb betekintést a problémába, amelynek lényegét Artaxo előadásának címe tökéletesen összefoglalja: „Hogyan etessünk 10 milliárd embert úgy, hogy a globális átlaghőmérséklet növekedése 2 Celsius-fok alatt maradjon?”
  Lehetetlen küldetésnek tűnik, hogy 10 milliárd ember jóllakjon, és a felmelegedés is 2 fok alatt maradjon
   
 3. Python

  Python Well-Known Member

 4. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

  b4l4g3 likes this.
 5. megazez

  megazez Well-Known Member

 6. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Ez a topik egy máshol beindult, a szántásról, és annak fenntarthatatlanságáról szóló beszélgetés miatt jött létre.
  Ez a dokumentumfilm pontosan bemutatja, hogy mi a baj a szántással, forgatással, és azt, hogy van talajÉLET eke nélkül is! :)

   
  silversisko, Python and Lord Gazember like this.
 7. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 8. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Tök jó mém. Melyi kmédiából is "folyik éjjel-nappal" ?
   
 9. milagro

  milagro Well-Known Member

  https://electroverse.net/the-un-is-running-out-of-cash/

  Ez is! a "klímahiszti" jelenség egyik másik oka! kell a pénzünk nekik!
  Globális karbon-adó, ebben gondolkodnak!
  ..
  Nem vágyom a közelgő "kis-jégkorszakra", ami hamarosan beköszönt, de legalább ezeknek a
  gazembereknek a talpa alól maga a természet fogja kirántani a szőnyeget!
  Nagy beégés lesz, a "felforrósodás" ennyiben fog kimerülni!!!
  (Halkan szólók, hogy az USA, oroszok, kínaiak űrkutatása, titkosszolgálata sokkal többet tudhat erről, és ez tapasztalható abból, hogy a hangos vircsaftban hogyan vesznek részt és milyen pozíciót vettek fel. Vegyük már észre, hogy melyik országok ipara, gazdasága ellen nyomják a legnagyobb erővel ezt a CO2 miatti felmelegedés blődséget! szinte csak az EU! Bingó!)
  ..
  Ahogy haladunk előre az időben és közelítünk a Vízöntő felé úgy fog a Nap ereje egyre csökkenni!
  (a Vízöntő ugyanis az egyetlen állatövi jegy, amelyben a Nap exilben, azaz erővesztésben van!)
  És láss csodát, éppen ezt tapasztaljuk a fizikailag látható valóságsíkunkban is:
  https://www.spaceweather.com/

  Elkezdett a napunk "gyengélkedni", szóval egyre kevesebb a napfolt, és egyre inaktívabb a csillagunk! jönni fog a HIDEG!!!
  ..
  Azt, hogy hol tartunk a precessziós nagy Világidőben, azt itt pl. ellenőrizheti bárki:
  https://staratlas.com/
  /csak tekerje az órát március 21-re a tavaszi nap-éj egyenlőségre/
  https://hu.wikipedia.org/wiki/Ekliptika
  https://hu.wikipedia.org/wiki/Tavaszpont
  Ezek ASZTRONÓMIAI TÉNYEK és nem asztrológiaiak, hangsúlyozom!
  (mielőtt valamelyik nagytudású kolléga billentyűzetet ragadna hirtelen felindultságában!!!)
   
  b4l4g3, Nemerson and gergo55 like this.
 10. milagro

  milagro Well-Known Member

  Eközben Káncz Csaba, - hogy megfelelve a progresszivitásnak elég trendin fejezzem ki magam - "fullba tolja a kretént" ezúttal (is?)!!
  https://privatbankar.hu/makro/elhetetlenne-valik-a-fold-elszabadultak-a-folyamatok-329871
  ..
  A Spitzbergákkal pont nem kellene példálóznia most, mivel éppen szokatlanul hamar érkezett meg oda az eljegesedés!
  Sem tavaly, sem tavalyelőtt, és sem 2016-ban és 2015-ben sem volt még az évnek ebben a szakaszában jég a partvidékén!
  Viszont most idén pedig újra van!
  Itt lehet ellenőrizni a korábbi évek jégkiterjedését:
  https://seaice.uni-bremen.de/databrowser/#p=sic
  ..
  Káncz Csaba tudja vajon, hogy Grönland neve honnan ered és mit jelent amúgy?
  S milyen volt a klíma ott és a sarkkör vidékén úgy általában a római optimum idején???
   
  b4l4g3 and antigonosz like this.
 11. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Dr Országh József előadása a vízről.
  A teljes tanulmány a www.eautarcie.org/hu lapon olvasható! Víz ügyben alap!

   
 12. milagro

  milagro Well-Known Member

  Persze, hogy kellenek a természetfeletti képességek!
  Egy "ökomessiás" ezek nélkül semmi! :hadonaszos:
  https://sputniknews.com/environment...g-enters-school-course-on-religion-in-sweden/
   
 13. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

 14. Python

  Python Well-Known Member

 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. Python

  Python Well-Known Member


  Összefoglalva:

  "Vezető éghajlatkutatók arra figyelmeztetnek a tekintélyes Nature magazinban megjelent tanulmányukban, hogy az ún. éghajlati fordulópontok, vagy átbillenési pontok sokkal közelebb vannak, mint gondolnánk, és nincs az a költség-haszon elemzés, amivel megérné kétségbe vonni ezeket a riasztó folyamatokat.
  Egész egyszerűen azért, mert ha bizonyos ponton túl melegítjük a földi éghajlatot, akkor olyan visszacsatolási folyamatok indulnak be, aminek a következtében szinte teljes mértékben kikerül a kezünkből az irányítás. A korábbi IPCC jelentések arra figyelmeztettek, hogy ha sikerül 1,5-2 °C közelében tartani a globális felmelegedést, akkor jobb eséllyel elkerülhetőek ezek az átbillenési pontok, vagy fel sem bukkannak. Az új kutatások szerint azonban ez nincs így, és valamekkora százalékos esély így is fennáll. És ezek a százalékok még akkor is riasztóak, ha mondjuk 1000-10.000 éves kifejlődő hatásokról beszélünk, ugyanis ezzel az emberiség pár száz év alatt eldöntené, hogy milyen legyen a Föld éghajlata és az alatta élő összes élőlénynek az életkörülménye a következő pár ezer évre.

  A tanulmányt jegyző tudósok nem finomkodnak:
  A bolygónk stabilitása és védekezőképessége van veszélyben. Nemzetközi cselekvésre van szükség, ami tükrözi ezt a vészhelyzetet, és nem csak szavakra.

  A grönlandi jég olvadása áttételesen kiszáríthatja az Amazonast is és elkezdheti olvasztani az Antarktiszt is. Egy ilyen hatalmas és összetett rendszer részletes megértéséhez sok idő és adat szükséges, azonban egyre többel rendelkezünk ezekből, és az új információk nem szolgálják a megnyugtatásunkat."

  Újabb kutatás állítja: visszafordíthatatlannak tűnik a klímaváltozás
   
 17. alali77

  alali77 Well-Known Member

 18. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  https://pestisracok.hu/gyujtsd-fel-az-esoerdot-es-nevezd-el-klimavaltozasnak/

  "... Alig esik szó például az indonéz esőerdőkben zajló tüzekről. Az égetés, a dzsungelből termőfölddé alakítás ott ugyanis elsősorban a pálmaolaj-termelés, illetve a bioüzemanyagok előállítása érdekében történik, amiben olyan cégek érdekeltek, mint az Unilever, a Henkel vagy a Nestlé. Akik látványos porhintésekkel vernek át minket: „zöldiroda-programokat” indítanak, dolgozóik újrahasznosított vécépapírba törlik a seggüket, még Greta Thunberg posztere is kinn van a falon… így ők nagyon „jófejek”, a média is csupa jót ír róluk. Csak közben felégetik az erdőket – de erről nem beszél senki.

  A Greta Thunbergek és társaik, a „zöld lobbi” még véletlenül sem arra szólít fel, hogy ne használjuk a környezetszennyező cégek termékeit
  , ne vegyünk Indiából, Kínából, a legnagyobb károsanyag-kibocsátó országokból jó nagy karbonlábnyommal ideszállított, olcsó cuccokat. Mi szépen kimegyünk tüntetni Trump, Bolsonaro (és persze Orbán) ellen, marha büszkék vagyunk magunkra, hogy ma is mekkorát jóemberkedtünk. Tüntetés közben persze zabáljuk a Nestlé csokit, világítunk-szelfizgetünk a fél évente lecserélt okostelefonokkal. Megtettük a radikális politikusoknak és a velük összefonódott multicégeknek, amit várnak tőlünk; ők közben nyugodtan égetik az erdőket, másokat téve felelőssé.
  [...]
  És hogy akkor mi a megoldás? Politikailag motivált klímahiszti helyett a józan ész, bármennyire is nehéz és kényelmetlen. Kicsiben mindenki maga tegyen a saját környezetéért. Ne dobáljuk el a szemetet, csökkentsük a túlfogyasztást (például húsból, nem is annyira a fingó tehenek, hanem az állattenyésztés miatt kizsigerelt termőföldek, illetve a mostoha körülmények között tartott állatok miatt), használjunk környezetkímélő, és lehetőség szerint mindig helyi, de legalábbis a közelből származó termékeket.

  És nagyban? Az ún. „zöldenergia” egy szép mese. A napkollektorok a teljes élettartamukat tekintve kb. pont annyira szennyezőek, mint a szénerőművek; gyártásuknak magas a nyersanyagigénye, használatuk után pedig rengeteg veszélyes hulladék keletkezik. A szélerőművektől a madarak és a denevérek döglenek. A vízierőművek a folyók, tavak élővilágát pusztítják. A legtisztább, és egyben az emberiség energiaszükségleteinek fedezésére ténylegesen alkalmas energia az atomenergia. Igen, itt hatványozottan kell figyelni a biztonságra, de erre képesek is vagyunk. A nukleáris balesetek nagy port vernek fel, de összesen három komolyabb volt ezekből (Majak, Csernobil, Fukusima), és bár minden elveszett emberélet egy tragédia, valójában – még Csernobil hosszútávú következményeivel együtt is – az emberáldozatok száma eltörpül a gázrobbanások, szénbánya-balesetek során elhunytakéhoz képest. ... (Jeszy; Pesti Srácok)
   
 19. milagro

  milagro Well-Known Member

  ~2000 évvel ezelőtt, amikor Grönlandon nagyságrendekkel kevesebb jég volt miért nem száradt ki az Amazonas őserdeje?????
  ..
  IPCC-t meg felejtsük már el, kókler, kilóramegvett, hamiskártyás társaság...
  ..
  A grönlandi jég, amúgy köszöni de szépen hízik:
  https://globalcryospherewatch.org/state_of_cryo/icesheets/
  ..
  És még inkább hízni fog az elkövetkező évtizedekben, miután a Maunder-minimum idejéhez hasonlatos
  lehűlés veszi kezdetét a szoláris aktivitás elerőtlenedése miatt!
  ..
  Csak szólok, hogy akkor a XVII. század közepén nem egyszer piacoztak a londoni polgárok a befagyott Temze jegén!
   
  Nemerson and Littlejohn like this.
 20. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Jaja, ez a klímaváltozás kamu, nálunk is a Dunán választották Mátyást!
  Sőt, 1956-ban is befagyott, amiből látszik hogy fagy volt 1956-ig Mátyás választásától!
   

Ezen oldal megosztása