1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Észak-Korea

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - joker által indítva @ 2013. január 27..

 1. MuldR

  MuldR Well-Known Member

  Inkább mondanám, hogy történelmi. Amikor nagyobb számú idegen megjelent Koreában az mindig koreaiak millióinak a lemészárlásával végződött. Japánok, Mandzsuk, Szovjet/USA beavatkozás, de anno még a franciák is leugrottak oda büntetni. Nem véletlen volt a 250 év izoláció. Nem szeretik az idegeneket és igazuk is van. Csak a bajt hozták rájuk.

  A jelenlegi elnök THAAD eltávolítással, békekötéssel kampányolt és simán nyert. Gondolom akkor többen is szeretnék ezt.

  1. azért mert minnél nagyobb tábor kellett neki az SZU ellen. A francia ütőerő akkor kapóra jött. Ha keresztbe tett volna akkor a franciáknak, a legendásan erős baloldaluk esetleg megfordítja a csónakot és NSZK két tűz közé kerül. Nem veszíthették el őket.
  2. Na ez jó kérdés. Ez nyílt hazaárulás volt a részükről, hogy hagyták magukat bezsarolni. Mondjuk az mindenkinek világos volt, hogy Hollande, akárcsak a langyi utódja nem a franciák érdekeit nézi.

  DK és Japán már deklarálta, hogy ha ÉKnak lesz, nekik is.
  Lássuk be, ha ÉKnak nem nézne 30 000 ütege Szöulra már rég no-fly zone lenne fölötte és a 3000 ft-os kézi vizipörgettyűs erőműveket is lebombázták volna.
  Ha lesz akár csak 1 db Hbombája akkor már érinthetetlen lesz.
  Szaud Arábiának van atomja, de mivel stratégiai partner neki elnézik amíg titokban van pont mint Izraelnek. A térség stabilitása és Irán miatt kell.
  Iránnak lesz. Pont azért mert Izraelnek és SZA-nak is van, valamint amiért ÉKnak is. Ezután nem lehet csak úgy ott bombázgatni.

  Hamarosan be fog állni a front és igen, már javában megy az új hidegháború. Pont az atom jelenléte miatt nem lesznek harcok, max csak határvillongások. Nem véletlenül készül mindenki a propaganda, cyber, pénzügyi, gazdasági és asszimetrikus felforgatós háborúra. Innentől már csak belülről lehet országokat megdönteni.
  Az egész szitu igazi vesztese a koreai nép lesz. Hosszú évtizedekre megosztva lesznek. Amennyire szeretnek lenézni mindenkit hamarosan az északiakat nem tekintik majd testvérnek. Az igazi baj akkor kezdődik majd, amikor az Újraegyesítési Minisztériumokat megszüntetik. Onnantól már csak háborús megoldás létezik a fejekben. :(
   
  zsolti, svajcibeka and arbalest like this.
 2. rudi

  rudi Well-Known Member

  Már bocs, de ez egy igen komoly kijelentés. Honnan van az infó?
   
  borisz likes this.
 3. MuldR

  MuldR Well-Known Member

  Ahonnan az Izraeli nemlétező atomról. Mindenki tényként kezeli, hogy SZA fizette a pakisztáni atomprogramot, cserébe kapott párat belőle.
   
  gergo55 and svajcibeka like this.
 4. rudi

  rudi Well-Known Member

  Hát a szaúdi atombombát talán mégsem mindenki kezeli tényként...szerintem pl. nagy marhaság.
  Az Izraeli atomról meg elég részletesen beszámolt pl. egy Mordechai Vanunu nevű úriember aki emiatt elég sokat ült / ül is börtönben.
  Na Ő pl. egy forrás (https://en.wikipedia.org/wiki/Mordechai_Vanunu)
  A pakisztáni atom program is elég részletesen dokumentálva van.
  Gondolom Abdul Qadeer Khan nevét is hallottad már. ( https://en.wikipedia.org/wiki/Abdul_Qadeer_Khan )

  Szó sincs sehol semmiféle szaúdi finanszírozásról meg cserébe kapott bombákról.

  Persze ettől lehet hogy neked más a véleményed csak hát forrás nélkül nem sokat ér....:rolleyes:
   
  sirdavegd and borisz like this.
 5. Python

  Python Well-Known Member

 6. Python

  Python Well-Known Member

  Dél-Korea először tesztelte az F-15K -ról a Taurus -at:
   
 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 8. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  antigonosz likes this.
 9. Python

  Python Well-Known Member

  Dél-Korea másfél héttel ezután közölte, hogy éleslövészetet hajtott végre egy Taurus típusú, nagy hatótávolságú robotrepülőgépével, amivel a hadsereg erősebb megelőző csapást tud mérni ellenfelére, ha arra kerül sor. Az ország védelmi képességeinek fokozását célzó terv keretében mintegy ilyen 170 fegyvert állítanak hadrendbe.
  A nyomásgyakorlás ezzel közel sem ért még véget, Dél-Korea ugyanis létrehozott egy alakulatot, ami a beszédes „lefejező egység” nevet kapta. Természetesen nem azzal a céllal, hogy szó szerint egymás után fejezzenek le észak-koreai vezetőket, a háttérben sokkal inkább megfélemlítő szándék áll. A Spartan 3000-nek is nevezett egység éjszakai légitámadásokat hajthat majd végre Észak-Koreában, a csapatnak pedig utasításba adhatják az észak-koreai vezetés, főként Kim Dzsongun megölését. Az egységben 2-4 ezer katona szolgál majd, a hadsereg pedig már átcsoportosított helikoptereket és repülőgépeket arra a célra, hogy átrepülhessenek éjjel az észak-koreai légtérbe. Nem éppen megszokott, hogy egy kormány nyíltan kimondja, hogy egy másik ország vezetőjének megölésén dolgoznak, és természetesen Dél-Korának sem ez az elsődleges célja. Sokkal inkább az, hogy ráijesszenek Kim Dzsongunra, és további nukleáris fegyverek tesztelése helyett inkább a tárgyalóasztalhoz ültessék.
  Az vethet véget a válságnak, ha Kim Dzsongun elkezdi félteni az életét
   
  ruszkik.haza likes this.
 10. MuldR

  MuldR Well-Known Member

  Helyette inkább majd egy halott kéz eljáráson fog dolgozni. :(
   
  tindalos and borisz like this.
 11. excess75

  excess75 New Member

 12. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ez nagyon jó, mindenféle értelemben. :)
   
  gergo55 likes this.
 13. dragonette

  dragonette Active Member

  Miert szavazta meg Kina es Oroszo. az Ensz szankciokat ÉK ellen? Túl erôs még a gólem? Megegyeztek vmiben?
   
 14. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Mert jelezni kell Kim felé hogy nem csinálhat teljesen ő sem azt amit akar.
   
  wolfram, plushun and sirdavegd like this.
 15. borisz

  borisz Well-Known Member

  Szerintem időhúzás.
   
  notaricon likes this.
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Valahogy a rengeteg szovjet meg amerikai meg isten tudja milyen robbantás nem okozott ekkora hisztériát.
  Még mindig úgy érzem hogy kell egy nagy hajcihő a fegyver eladások miatt, meg egy bóvli célpont ahova az aktuális elnök kitárazhat. Egy sikeres gyors hadjárat minden elnöknek,mint a cézároknak Rómában. De ÉK nem az.
   
 17. sirdavegd

  sirdavegd Well-Known Member

  Szaúdi atom...
  Ez mondjuk itt offtopic, de rendelkeznek ők bármiféle nukleáris technológiával? Atomerőművel legalább? Amúgy meg az atombomba legutoljára 1945-ben volt high tech. Szerintem még nekünk is menne.
   
 18. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Sikeres gyors hadjáratot lefolytató amerikai elnök nem mostanában volt. Irak, Afganisztán, Szíria mind olyan konfliktus, amely sokba kerül nekik, népszerűbbek nem lettek tőle, s nem várt nekik is kellemetlen következmények kerekedtek ki belőlük.

  Közös jellemző az hogy viszonylag egyszerű a terep, a sivatagos környezet támogatja a high tech fegyverrendszereket, tehát az USA-nak volt előnyös. Az sem elhanyagolható, hogy az átlag arab hátterű ellenfelekre erősen jellemző volt a széthúzás, egymással is sokszor acsarkodó/rivalizáló vezérkar, a katonák gyenge képzettsége/morálja, ill. az a hozzáállás, hogy majd Allah rendezi mindenki sorsát, nekik pl.nem is kell fedezéket keresni és/vagy célozni, mert Allah tudja azt hogy ki az igazhitű és vigyáz rájuk, úgyhogy Insallah' oszt ész nélkül előre!

  A távol keleti országok viszont általában NEM ilyenek! A terep É Koreában bonyolult, rengeteg természetes ÉS mesterséges rejtőzködésre kiválóan alkalmas tereptárgy van, sok megerősített bunker, alagút. Az ÉK.-i katonák tudnak lőni - harcolni elszántak - fanatikusak, meggyőződésem szerint csak levegőből nem lehet őket nem hogy végleg megsemmisíteni, de még annyira legyengíteni sem, hogy ha szárazföldön nem mennek be hozzájuk, akkor ne tudjanak irdatlan nagy pusztítással válaszolni Szöulra és környékére. Ezek ellen meg az az amerikai elnök aki bemegy szárazföldön, azt otthon szétszedik a veszteségeik miatt, mert ez egy Vietnam lenne a köbön, sok csillagos sávos lobogós koporsóval. S akkor arról még nem is beszéltünk, hogy közvetlen határszakasz van Kínával, és az Oroszokkal, akik ha az USA beavatkozna ÉK-ban, én biztosra veszem hogy legalább az egyik élne azzal a lehetőséggel, hogy CSAK azért segít ezzel azzal Kiméknek, hogy az USA-t gyengítse.
   
  misinator, fip7, emel and 3 others like this.
 19. Sharid

  Sharid Well-Known Member

 20. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Nekem akkor is úgy tűnik hogy US célpontot keres, egy olyan gyengét akit játszva lenyomhat. Szóba került már pl a Balkán, Venezuela lehetőségként.
   

Ezen oldal megosztása