1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Észak-Korea

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - joker által indítva @ 2013. január 27..

 1. 32karakter

  32karakter Active Member

  Mondjuk azt megnézném ,akkor mekkora hiszti lenne, ha DK csinálna kísérleti rakéta kilövést sikeres nukleáris robbants után, mondjuk keresztül Vlagyivosztokon.

  Nem kicsit őrjöngenének Pekingben, Moszkvában, Japánban, Washingtonban....
   
 2. joker

  joker Well-Known Member

  Valószínűleg nem lenne semmilyen felháborodás, hanem egy gyors éles Patriot-teszt pár szétlőtt bázissal a miheztartás végett, aztán mindenki manne haza a saját homokozójába.
   
 3. 32karakter

  32karakter Active Member

  No, igen, valószínűleg nem jutnának sokáig, éles tesztek meg végképp kizárva, csak jussunk már oda, hogy a hadgyakorlatot ne hasonlítgassunk ballisztikus rakétastesztekkel nukleáris fegyverek birtokában.
   
 4. joker

  joker Well-Known Member

  A hadgyakorlat a basztatásra van. Ha már sikerűlt egy békülékeny hangnemet megütni, akkor egy ilyen ingatag helyzetben semmi szükség az ilyen lépésekre.
   
 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Bántás nélkül: nem így volt ahogy beállítod. Nem igaz a véletlenek összejátszása, pusztulni kellett mindkettőnek. Asszad sem az arabtavaszon bukott meg majdnem, hanem isegen érdekből finanszírozott zsoldosok miatt. Szaddam ellen mára kiderült hogy szándékosan behazudták a casus bellit. Khadafit pont annyira és akkor támadták hogy bukjon. Egy békülési gesztus közepén megnem illik hadgyakorlatot végezni.
   
 6. beta

  beta Well-Known Member

  Úgy néz ki az északiak reakciója a hadgyakorlatra csak azért volt, hogy jobb pozíciót vegyenek fel a tárgyalásokon.
   
 7. plushun

  plushun Well-Known Member

  Igen, hiszti! Mert ők is nagyon jól tudják, hogy nem fogják őket megtámadni egy ilyen hadgyakorlat alkalmával. Soha nem tettélk. Sokkal nagyobb feszültségek idején sem lett (hála istennek) fegyveres háború és ebből a hadgyakorlatból sem lesz USA, Dél - Korea VS Észak - Korea háború. A hangsúly itt azon van, hogy nem kellene feleslegesen erőt fitogtatni amikor pont, hogy enyhülés következne be. Ez pedig egyértelműen az USA és DK sara, de ugyanakkor ÉK hisztije.
   
  blitzkrieg and wolfram like this.
 8. b4l4g3

  b4l4g3 Well-Known Member

  Az RT azt írta egy japán újságra hivatkozva, hogy a Pompeo azt követelte a Dagitól (amikor tárgyalt vele május 9-én), hogy fél éven belül adjon át nekik "néhány" atom töltetet és rakétát. Ha ezt megteszi, az USA leveszi a terroristákat támogató államok listájáról, és gondolom ezáltal megszűnne pár szankció is velük szemben. Phenjan viszont egyértelművé tette, hogy ilyen egyoldalú engedményeket nem hajlandóak megtenni és ezáltal teljesen védtelenné válni.
  Amint várható volt a jenkik mindent megtesznek a béketárgyalások aláásása, ill. a két korea közeledésének meggátolása érdekében.

  Érdemes elolvasni a kommenteket, nagyon viccesek a fiúk, azt javasolják, hogy express csomagban küldjenek a dagiék a nukikat (ICBM-re pakolva). Egyet trumplinak meg a haverjainak (Bolton, Pompeo), egyet a pentagonba, egyet meg nyújorkba... Azért erre remélem nem kerül sor.

  US demanded N. Korea ship ‘some’ nukes & missiles abroad within 6 months – Asahi
  https://www.rt.com/news/426958-korea-nuclear-us-demands/
  [​IMG]
   
  tindalos and fip7 like this.
 9. oregbogaras

  oregbogaras Well-Known Member

  Ősi politikai fogás.
  Követelj olyat ami népszerű a sajátjaid körében, de az ellenség számára teljesíthetetlen. Így úgy tűnik hogy a válság elmélyülése nem a te hibád.
   
  minszk2, tindalos and gergo55 like this.
 10. Python

  Python Well-Known Member

  A The Wall Street Journal című lap pénteki értesülése szerint megszakítják az amerikai-dél-koreai közös hadgyakorlatot, Washington ugyanis beleegyezett Szöul erre vonatkozó kérésébe - írta az MTI. Tegnap még egyébként úgy tűnt, hogy nem fújják le a hadgyakorlatot.
  A hadgyakorlat megszakításáról - a lap értesülése szerint - Donald Trump elnök már a hét elején döntött, miután a dél-koreai kormány aggodalmakat fogalmazott meg, attól tartva, hogy az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó előtt a hadgyakorlat fölösleges feszültséget szítana.
  Az USA megszakítja közös hadgyakorlatát Dél-Koreával
   
  arcas, blitzkrieg, fip7 and 6 others like this.
 11. boki

  boki Well-Known Member

 12. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "Megjegyzem accunt lopás bűncselekmény! Mert mostani poszt haubagoi további gondolataival teljesen ellentétes."

  Úristen, nemár!!! Ekkora személyi kultuszom lett, hogy a végén valaki megvádol azzal, hogy én nem én vagyok? o_O
   
 13. Loken

  Loken Well-Known Member

 14. Python

  Python Well-Known Member

 15. plushun

  plushun Well-Known Member

  Fasza. Se béke kötés, se csúcstalálkozó. Porhintésnek jó volt.....
   
 16. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Azt a képet amit vág!! :)
  - Mi nincs úgy ahogy te akarod dear Donald???? :)
   
 17. Python

  Python Well-Known Member


  Kim Dzsongun, az észak-koreai társadalom teljhatalmú ura, aki élet és halál felett rendelkezik az országban, fél. Úgy tűnik, őt is elérte a világ összes egyeduralkodóját, önkényurát és diktátorát fenyegető veszély: rendszerének haszonélvezői, közeli emberei fordulhatnak szembe vele, miközben távol van a hivatalától.
  https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/dobbenetes_fordulat_johet_eszak-koreaban.662950.html
   
 18. gioo

  gioo Well-Known Member

  Újabb húzás..nem rossz:rolleyes:
   
  fishbed likes this.
 19. beta

  beta Well-Known Member

 20. gioo

  gioo Well-Known Member

  Korea lerombolt egy nagy kísérleti telepet Trampli erre le monda a talit. Hát így megy ez a békülékenységi készség amerikai módra.
  Itt a levele a playboy-nak. Elég nevetséges okokra hivatkozik.
  Lehet,hogy kell valami indok ,hogy elszórják a sok szar Tomahawkot most,hogy a hadsereg már nem kér belőle többet :rolleyes:
  [​IMG]
   
  fip7 likes this.

Ezen oldal megosztása