1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Észak-Korea

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - joker által indítva @ 2013. január 27..

 1. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Tehát a 2/3-a nem?
   
  zsolti, borisz and dragonette like this.
 2. plushun

  plushun Well-Known Member

  Ha azt írták volna, akkor az nem lett volna hír nekik, abban meg nincs semmi pláne :)
   
  zsolti, borisz and szuvorov like this.
 3. Python

  Python Well-Known Member

  2019 januárjában feljelentést tett egy férfi a szöuli rendőrségen, miután a dél-koreai főváros egyik éjszakai klubjában, a Burning Sunban bántalmazta az egyik biztonsági őr. A Burning Sun Szöul elitnegyede, Gangnam egyik legmenőbb klubja, a hely egyik tulajdonosa Seungri, a Big Bang nevű K-pop együttes tagja.
  A feljelentésből nyomozás, a nyomozásból pedig Dél-Korea legnagyobb szexbotránya lett, kiderült ugyanis, hogy a dél-koreai elit által látogatott klubban nemcsak drogokat árultak és fogyasztottak, de szervezett rendszert alakítottak ki prostituáltak beszervezésére és szórakozó nők bedrogozására, megerőszakolására és lefilmezésére is.
  Az utóbbi 3 hónapban 354 embert tartóztatott le a rendőrség a botránnyal összefüggésben, közülük 87 személyt azért, mert prostitúcióban vagy nemi erőszakban segítettek, és már legalább 20 esetről derült ki, hogy a résztvevő nő drog hatása alatt volt. Az ügybe több dél-koreai híresség is belekeveredett, az azóta őrizetbe is vett Seungri mellett a K-pop szcéna több, eddig hisztérikus imádat tárgyát képező sztárját hallgatták ki, és még a Gangnam negyed dúsgazdagságát és gondtalan életstílusát kifigurázó sláger, a Gangnam Stlye előadójának, PSY-nek is le kellett ülnie a rendőrökkel, hogy a gyanúsítottakhoz fűződő kapcsolatáról beszéljen.
  „Remélem, mindannyian meghalnak” - Nagyüzemben drogozott be és erőszakolt meg nőket a legmenőbb klubokban Dél-Korea elitje
   
  tindalos, fip7, fishbed and 1 other person like this.
 4. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  És dél-korea annyira korrupt, hogy múlt héten már a Burning Sun és az Arena is újranyitott. Seungri szabadlábon, Madame Shim nevét nem szabad kiejteni Madame Lim-et meg nem tudják beidézni, de nagyon nem is akarják.
  Nagyon nagyon takargatják az ügyet mert a legfőbb ügyészig érnek föl a szálak.
   
  dragonette likes this.
 5. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Akkor kb mint Angliában az "Asian" rape gangek.
   
 6. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Trump a G20 után Dél-Koreába ment és Kim DzsongUnt is meghívta a DMZ-be egy kézfogásra. Az északiak egyenlőre nem mondtak sem igent sem nemet.
  Valamiért Trumpnak most hirtelen fontos lett ÉK. Lehet megneszelte, hogy a kínaiak is jobban magukhoz akarják láncolni, vagy lehet valami alku tárgya volt.

  https://en.yna.co.kr/view/AEN20190629001553315?section=national/diplomacy
   
 7. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Kapcsolódik. :)

  "Trump vasárnap 15 percig meglátogatja a két Korea közötti demilitarizált zónát"

  Utazással együtt több volt a 15 perc.

   
  fishbed likes this.
 8. ulippo

  ulippo Well-Known Member

 9. Python

  Python Well-Known Member

 10. jani22

  jani22 Well-Known Member

 11. jani22

  jani22 Well-Known Member

 12. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  É-Korea lefoglalt egy orosz hajót.
   
  fishbed likes this.
 13. wolfram

  wolfram Well-Known Member


  Úgy tűnik, sportot űznek ebből, mert már a múltkor is lefoglaltak (egy időre) legalább egy orosz hajót...
   
 14. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Kipakolják a megrendelt árút...
   
  fip7 and Nemerson like this.
 15. plushun

  plushun Well-Known Member

  Szeretem a HVG cikkeit, pláne amikor haditechnikáról írnak:

  "Bár a rezsim hírügynökségének jelentése arra nem tér ki, hogy milyen fegyverzetet kap majd a szerkezet – bár ha említené, akkor sem igen lehetne építeni az információra –, könnyen lehet, hogy egy olyan szerkezettel van dolgunk, amiről képesek lesznek ballisztikus rakétát indítani. Ez egyelőre csak egy prototípusról sikerült nekik még 2016-ban, ám Észak-Korea szerint az új jármű erre is képes lesz. Ehhez azonban valószínűleg az kell, hogy a dízel meghajtású szerkezeteket atom meghajtásúra cseréljék."

  Gondolom a Golf osztályú tengeralattjáróról még sosem hallottak, sőt ahogy elnézem a koncepció rajzokat kísértetiesen hasonlít is rá az észak - koreai projekt
   
 16. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Dehogyis,dehogyis....:rolleyes::D
   
 17. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Halászhajó.
   
 18. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Nem ismered még azátkosból, hogy a TASSZ jelenti:
  A szovjet-kínai határon kínai katonák megtámadtak egy békésen szántogató traktort. A traktor viszonozta a tüzet, majd sértetlenül elrepült.
   
  jani22 and Nemerson like this.
 19. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/eszak-korea-ujabb-raketakiserletet-hajtott-vegre-7151639/
  "Észak-Korea két azonosítatlan rakétát lőtt fel csütörtökön az ország keleti partvidékén lévő Vonszan város térségéből – közölte a dél-koreai hadsereg egyesített vezérkari bizottsága.
  Korea-szakértők szerint az újabb rakétakísérlettel Phenjan a folytatódó amerikai-dél-koreai hadgyakorlatok miatti felháborodását fejezte ki.
  A dél-koreai hadsereg vezérkara szerint az első rakéta 430 kilométert, a második 690 kilométert tett meg mintegy 50 kilométeres magasságban. Szakértők szerint a második rakéta új típusú lehetett. Mindkét fegyvert mozgatható rakétaindító állásról lőtték ki csütörtök hajnalban. Észak-Koreában jelenleg nyári hadgyakorlatok zajlanak...
  ...Tokiói kormányforrások szerint a rakéták nem érték el Japán kizárólagos gazdasági övezetét, és nem jelentettek veszélyt a szigetország nemzetbiztonságára.
  „Észak-Korea nyilvánvalóan elégedetlen, amiért (ismételt tiltakozása ellenére) az Egyesült Államok és Dél-Korea folytatja közös hadgyakorlatait” – kommentálta a fejleményt Harry Kazianis, a Center for the National Interest nevű washingtoni kutatóközpont munkatársa. „Nincs mit csodálkoznunk ezen a lépésen, sőt, valójában előre számítanunk kellett volna rá” – mondta..."
   
  fishbed and jani22 like this.
 20. jani22

  jani22 Well-Known Member

  :))

  "A gaz imperialista barát kínai tankok megtámadták a békésen szántogató orosz traktorokat. A traktorok ellencsapást mértek, majd sértetlenül visszarepültek a bázisukra"
  :D

  Azért ott komoly gondok voltak, és a kínaiak nagyon szorgosak voltak, mert ellopták a legújabb orosz tankot és a fejlett irányzék rendszerét.

  De, közben mélyrehatóan tanulmányozhatták, az akkor nekik már nem átadott dokumentáció szerit Grad (Jégeső) hatásait.

  https://lemil.blog.hu/2011/01/27/sarkany_vs_medve?full_commentlist=1#c12357795
   
  fip7, fishbed, antigonosz and 2 others like this.

Ezen oldal megosztása