1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Észak-Korea

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - joker által indítva @ 2013. január 27..

 1. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  A legutóbbi kísérletben nem a KN-23 rakéta volt, hanem egy új típus.
   
 2. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 3. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Be van usánka parázva,meg.mindenki,hogy komoly csúzlihoz jut a kim srác,erre a cia.kormányozta ukrajnából kapott 60's szovjet technológiát,most meg hirtelen atacams klónjuk lett....:D:rolleyes:
   
  borisz, zeal and Pogány like this.
 4. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Tegnap volt Délen a felszab napjuk, ennek örömére Moon beszédet mondott.
  Erős országot akar, hogy Japán magába szálljon és együtt működjenek kelet-ázsia fellendülésén
  Kezet nyújt Japánnak, hogy beszélgessenek és együttműködjenek
  Kiáll a kelet ázsiai szabadkereskedelem mellett
  Atommentesség a ciklusa végére és 2032-ben közös olimpia az északiakkal
  Teljes egyesülés 2045-re.

  [​IMG]

  A netizenjeik nincsennek elragattatva. Nincs tisztában a realitásokkal, legrosszabb elnök, Moon-katasztrófa, hazug, kommunisták beépített embere. Leginkább ezeket mondják rá.

  A nagy kelet ázsiai kooperációhoz meg annyit, hogy egyszer már ezt ott bepróbálták, de azóta is megy érte a sírás. :)
  https://hu.wikipedia.org/wiki/Nagy-kelet-ázsiai_Közös_Felvirágzás_Övezete
   
  antigonosz and Nemerson like this.
 5. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/eszak-korea-ujabb-raketakiserleteket-hajtott-vegre-7216985/
  "Észak-Korea újabb rakétakísérletet hajtott végre péntek reggel – közölte az eseményeket szorosan követő Dél-Korea vezérkari főnöksége.
  A két, eddig azonosítatlan típusú fegyvert a keleti tengerpart térségéből indították útnak a Japán (Keleti)-tenger irányában. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen magasságban és mekkora távolságra repültek, csak azt, hogy a tengerbe csapódtak be..."
   
 6. Python

  Python Well-Known Member

 7. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 8. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/eszak-korea-nem-akar-targyalni-dellel-7218428/
  ( 2019. AUGUSZTUS 17. SZOMBAT 17:13 ) "PHENJAN ÚJABB RAKÉTAKÍSÉRLETET HAJTOTT VÉGRE - SZÖULBAN TRUMPOT OKOLJÁK A FEJLEMÉNYEKÉRT
  Észak-Korea tegnap élesen bírálta Mun Dzse In dél-koreai elnököt, mert Szöul közös hadgyakorlatot folytat az Egyesült Államokkal, illetve az államfő előző napi beszédéért, amelyben 2045-re a kettészakított félsziget egyesítését ígérte. A phenjani közlés után a déli hadsereg két, a tengerbe csapódott északi rakétalövedéket észlelt. A KNDK az elmúlt hetekben több kísérletet is végrehajtott rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákkal, megfigyelők szerint a nyomásgyakorlás céljával.
  Észak-Korea újabb rakétakísérletet hajtott végre – közölte tegnap Dél-Korea vezérkari főnöksége. A Japán- (Keleti-) tengerbe csapódó két rakétalövedék kapcsán hírügynökségek megjegyzik, Phenjan az elmúlt hetekben több tesztet is végzett rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákkal. Megfigyelők szerint a KNDK nyomást akar ezzel gyakorolni az Egyesült Államokra, amely jelenleg is Dél-Koreával közös hadgyakorlatot hajt végre. Néhány órával a becsapódásokat követően egy északi közlemény szégyentelennek nevezte Mun Dzse In déli elnököt, akinek szavai „megnevettetnének még egy főtt tehénfejet is”. Az államfő egy előző napi beszédében – amelyet Korea japán uralom alóli felszabadulásának évfordulóján tartott – 2045-re az 1945 óta kettészakított félsziget újraegyesítését ígérte.
  Észak-Korea a fejleményekért Dél-Koreát okolva közölte, nem hajlandó a tárgyalóasztalhoz ülni, és nem is érthető szerinte, milyen tárgyalásokról beszél a dél-koreai elnök, amikor „háborús forgatókönyveket” játszik közben el az Egyesült Államokkal. Ezzel a mostani hadgyakorlatra utalt, amelyet Phenjanban úgy értékelnek, az a Donald Trump amerikai elnökkel, illetve Munnal kötött megállapodásuk megsértése, illetve „háborús főpróba”. "
   
 9. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  fishbed and antigonosz like this.
 10. Python

  Python Well-Known Member

 11. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://index.hu/kulfold/2019/08/24/eszak-korea_megint_raketakkal_kiserletezett/
  "Észak-Korea valószínűleg újabb rakétakísérleteket hajtott végre szombaton – írta az MTI az eseményeket szorosan követő Dél-Korea vezérkari főnöksége jelentése alapján.
  Phenjannak immár hétvégi szokásává vált, hogy ilyen teszteket csinál: ahogy egy hete – és korábban jó párszor –, most is két, eddig azonosítatlan típusú fegyvert indított útra keleti tengerpartjának térségéből a Japán (Keleti)-tenger irányába...
  ...A japán kormány valószínűsítette, hogy rakétákat lőttek ki, de közölte, hogy a fegyverek nem okoztak kárt, és Japán területi vizein kívül csapódtak a tengerbe."
   
  fishbed likes this.
 12. Python

  Python Well-Known Member

  fishbed likes this.
 13. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Összeült a Parlament.
  [​IMG]
   
  fishbed likes this.
 14. Roni

  Roni Well-Known Member

  Ezek mit éreznek ilyenkor?
  Mert okés hogy a nukit fejlesztő szakik átlátják a különbséget de ezek (kiskatonák harckocsizók pilóták) komolyan hisznek a győzelembe?o_O
  Haditechnika színvonal valhol a szovjet 60 évek táján van .

   
 15. megazez

  megazez Well-Known Member

  Ugyan ezt feltehetném neked orosz-lngyel vonatkoztatásban is
   
  borisz likes this.
 16. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Meg kell interjúvolni a yenki veteránokat,hogy milyen volt Koreában,Vietnámban az ázsiai gyenge,elmaradott ellenféllel harcolni a földön.:rolleyes::D
   
  borisz, antigonosz, tindalos and 4 others like this.
 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  + második vh,a japók,ott is gyűjtöttek tapasztalatot a fiúk.;)
   
 18. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Érdekes lenne valami statisztika Vietnámból,hogy kb mennyi yenki katona élete,mennyi dodó,mennyi technika kellett 1 Vietkong katona legyőzéséhez,amitől már csak a fordítottja lenne érdekesebb,költség hatékonyság szempontjából.
  Ugye a Vietnámi civileket nem számoljuk,mert ők is termeltek profitot ugyan,de hivatalosan nem ellenük harcoltak az amerikaiak.
   
  Pogány likes this.
 19. monster

  monster Well-Known Member

  Miért ne hinnének, sose látták még, mit tud az ellenség és mivel van felszerelve?
   
 20. melampo

  melampo Well-Known Member

  Pontos hivatalos adatokat nem tudok neked mondani de a franciák esetében a légió 4500 katonájával becslések szerint 120 000 vietnami állt szemben az utolsó csatánál. A veszteség a légió adatai szerint 2500 fő körül volt és 15 000 vietnami volt a becsült adat. Nincsenek hivatalos veszteséglisták és persze mindenki hazudik nagyjából azokat a számokat lehet mérvadónak tekinteni amiket írtam.
  A technika nem összehasonlítható mert ugye az egyik a hatékonyságra törekszik a másik meg költeni akar amennyit csak lehet.
   
  papajoe likes this.

Ezen oldal megosztása