1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Észak-Korea

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - joker által indítva @ 2013. január 27..

 1. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Az észak-koreai hadsereg belépett a fegyvermentes övezetbe.
   
 2. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 3. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  A hadsereg közölte: bevonul Keszong határvárosba és a Gyémánt-hegység környékére, ahol Szöul és Phenjan közös ipari és idegenforgalmi beruházásokat és fejlesztéseket valósított meg. Emellett katonai ellenőrzőpontokat állítanak fel a két országot elválasztó demilitarizált övezetben, és újrakezdik a rendszeres hadgyakorlatokat a határ közelében - tették hozzá a fegyveres erők.

  Eközben egy magas rangú észak-koreai tisztségviselő aláhúzta: kormányának most és a jövőben sem áll szándékában tárgyalóasztalhoz ülni Dél-Koreával a feszültségek elsimítása érdekében. Szöul felajánlotta, hogy különleges megbízottat küld Phenjanba a helyzet tisztázására, de Észak-Korea ezt elutasította.

  https://ujszo.com/kulfold/az-eszak-...ource=website&utm_campaign=legfrissebb_cikkek
   
 4. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Nagyon bedurcultak megint. Lehet, hogy a dagival nincs minden rendben mégse, hogy a húga már helyette nyilatkozik.
   
 5. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Lehet már a Húga a főnök, ő meg picit hisztis. Vki lekezelhetné a Világbéke érdekében!!! :cool:
   
  Loken, tindalos and gergo55 like this.
 6. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  A déliek azt mondták arról szól az egész, hogy a hugát megerősítsék mint második ember.
  Koreában alapból eléggé szarnak sem nézik a nőket így egy női vezető eléggé sci-fi ott.
  Ha a Kim család meg akarja tartani a hatalmat és a puffancs tényleg nincs jó bőrben akkor a hugát mint 2. embert el kell fogadtatni.
  Eddig csak KJU parancsolhatott a seregnek, most a tesó is ezt teszi.

  Érdekes tény, szöul nem tervez ellenlépést és folyatni akarja a vasúti és turisztikai projekteket.
  Ha gáz lenne legalább mozgósítanának, de semmi ilyesmi nincs.

  Mindenki lenyugodhat, itt nem lesz most sem háború. Lehet tartogatni a popcornt az USAra, Indiára és mostmár Brazíliára. :)
   
  Loken, zeal, aquarell and 3 others like this.
 7. boki

  boki Well-Known Member

  A tegnapi robbanás közelről...
   
 8. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Mondjuk ezt tényleg felrobbantantották, nem csak az ablakokat törték ki. :D
   
 9. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Ha ráérsz, nekem ledumálhatsz egy randit vele :) Nincs meg a telefonszáma? :)
   
  Loken likes this.
 10. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Tôbb elemző azt írja, hogy lényegében a hugica " felépitéséről" van szó. Azt is lehetségesnek tertjàk, hogy egyszer csak előjön a dagi ès békés gesztusokat tesz, mire szàllitanak nekik egy kis èlelmiszert stb. mert nagyon szar az ellátås EK-ban.Olyan good cop, bad cop játék. De, ahogy Fennek irta, senki nem számít konfliktusra.
   
  Loken likes this.
 11. plushun

  plushun Well-Known Member

  Nem is lesz, mert az a rezsim végét jelentené. Valószínűleg most a hugi izmozik. Eltelik pár hét aztán megint megy minden a megszokott módon. Ez csak a havi hiszti :D
   
  aquarell likes this.
 12. Python

  Python Well-Known Member

  Több mint egy év tárgyalás után Donald Trump és Kim Dzsongun kezet fogtak, aztán közösen átlépték a demarkációs vonalat Észak- és Dél-Korea közt, ezzel 2019-ben szimbolikusan véget ért a két ország közti konfliktus, elkezdődött a békülés és a közös építkezés. Aztán néhány hete Észak-Korea látszólag teljesen váratlanul meggondolta magát és felhevítette az ellenséges retorikát, megszakították a kapcsolatot a déli szomszéddal és katonai akciók sorozatát kezdték el a határ mentén. Hivatalosan az egész magyarázata néhány észak-koreai dezertőr röplapozása, valójában viszont jó eséllyel az áll a háttérben, hogy Észak-Korea nagyon súlyos gazdasági, egészségügyi és élelmezési válságba került, melyből kiutat egyedül a szankciók feloldásától remélnek.
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...-egy-sulyos-problema-lehet-a-hatterben-437442
   
  Loken likes this.
 13. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Véletlenül sem az a baj, hogy a 2 korea elkezdett közeledni, Dél be akart fektetni, közös projekteket indítani, felújítani a turizmust, beszállni az északi bankszektorba és aláírni a békét, az oroszokkal közös cső+vasút projektbe kezdeni északon át, majd jött Trump mindent lesöpört az asztalról, kikiáltotta magát békekövetnek és még durvább szankciókat hozott, holott észak tett engedményeket. (fogjok, halottak visszaadása, tesztpálya felrobbantása...)
   
  gergo55, csibeszke, fip7 and 4 others like this.
 14. Python

  Python Well-Known Member

  Az elmúlt hónapokban minden hír a Covid-19-ről szólt, de a világ történései nem álltak meg. A Nemzetbiztonsági Intézet folyamatosan figyelemmel kíséri a válságövezeteket, ennek kapcsán a Spirit Show vendége volt Dr. Resperger István, a Nemzetbiztonsági Intézet igazgatója, akit Észak-Koreáról és külpolitikájáról kérdeztünk.
   
 15. altx

  altx Well-Known Member

  szerintem min 3-4 hetig csak ezt gyakoroltak.

  volt ott labfajas meg nyafogas, meg szidas meg minden amikor a tisztek nem latjak...
   
 16. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Youtubon több film van a kinaiak felkészûléséről a nagy parádéra. Érdemes megnézni. Elképesztő pontossàggal lesz a lépés minden fázisa, a fegyvertartás mozzanatai begyakorolva. Hihetetlen a pontosság. Több pár csizmát, cipőt koptatnak el a felkeszûlés folyamán. Csak a zàszlófelvonàst több héten át próbálják.
   
 17. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://m.origo.hu/nagyvilag/202006...tott-orhelyre-a-demilitarizalt-ovezetben.html
  "Észak-Korea katonákat vezényelt csütörtökön néhány, korábban kiürített őrhelyre a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetben - jelentette dél-koreai katonai forrásokra hivatkozva a Yonhap hírügynökség. A szöuli újságok szerint mintegy száz észak-koreai katona jelent meg a korábban a két Korea által közösen használt keszongi ipari parkban is."
  Véleményem szerint, az ÉK-t súlytó belső gazdasági (vírus járvány miatti) és egészségügyi válság idején a dagi eltűnt/ágynak esett. Súlyos, váratlan csapás. Láthatólag a vezetés továbbra is a Kim család kezében akarja látni a stafétát (különben már puccs történt volna). Lásd előkerült az eddig háttérben lévő hugocska. Azonban ez a látványos erőfitogtatás legalább annyira szól a külső ellenségnek, mint az ÉK-i népnek és hadseregnek illetve Kínának és Oroszországnak. Szerintem háborút nem akarnak ők sem csak erőt/egységet/rendet mutatnak. Bár a hirtelen jött járvány. A fiatal vezető súlyos betegsége (esetleges utódlás gondolom nem volt még terv szintjén sem) megroppantotta a rezsimet, de térdre nem kényszerítette. Ne gondolja senki, hogy most majd könnyen leszámolnak velük. A legjobb védekezés pedig a támadás mégha csak jelképesen is. Időt kell nyerni, hogy a járvány elüljön és a régi/új vezető (valamelyik Kim) a hatalmát megszilárdítsa. Utána lehet újra enyhülni....A gazdaságuk állapota erre viszont nem ad túl sok időt.
   
 18. altx

  altx Well-Known Member

  nekem a legjobb volt amikor a kest kellett a puskara tenni, utana meg felemelni meg stb, fele katona nem csinalta rendesen, az elejen csak ugy repultek a kesek (nyilvan tapasztalatbol tompa keseket kaptunk) csoda hogy nem serult meg senki.
   
 19. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Nagy mennyiségű röplap bevetésével készül Észak-Korea válaszolni Dél-Korea korábbi akciójára, amelyben a szomszédos ország vezetőit és népét bírálták - derült ki a phenjani állami média szombati jelentéséből.
  Forrás: https://kuruc.info/r/4/214012/
   
  Nemerson likes this.
 20. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  A demokraták kilóra adják el Koreát. Semmivel sem jobbak mint a Laosziak vagy a Fülöp szigetek.


  Titkos kínai projektek, betelepülő kínaiak, választások után alkotmánymódosítást terveznek, ami lehetővé teszi a földek kisajátítását.
  Lehet mégis csak lesz abban valami, hogy a két korea kommunistaként fog egyesülni. :(

  OFF legjobb beszólás: "Japan has "Sailor Moon", who is cute. Korea has "Traitor Moon", who is disgusting."
   
  Loken and Pogány like this.

Ezen oldal megosztása