1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Észak-Korea

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - joker által indítva @ 2013. január 27..

 1. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

  Én vagyok rosszindulatú, ha szerintem simán lehet, hogy ezek csak üres tartályok? Csak jampiznak velük egy kicsit, közben a fele technika csak makett.
   
  Pogány and Bleroka like this.
 2. plushun

  plushun Well-Known Member

  Simán elképzelhető.
   
  Pogány likes this.
 3. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  "Azért mert Dél-Korea 70 éve az USA-t választotta nem jelenti azt, hogy a következő 70 évben is őket kell választani.
  Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy kényszer nélkül választhatunk az USA és Kína között."
  Mondta a koreai követ.

  DKnak USA a katonai szövettségese de kína a legnagyobb kereskedelmi partnere. Ha hidegháború lesz DK lehet a kínaiak oldalára áll.
  Ez egy elég szép zsarolás.
  Moon mindenképpen békét akar kötni északkal.
  Ennyit az ázsiai NATOról.
   
  tindalos, KoviUbi, fip7 and 2 others like this.
 4. laiki

  laiki Well-Known Member

  Hát az bizony meglehet, hogy a tömeg közé nem hajtóanyaggal (tehát sok tonna robbanóanyaggal, illetve folyékony hajtóanyag esetén sok tonna mérgező anyaggal) feltöltve viszik. Én sem, tetem volna a helyükben. Már csak a vezér testi épségének védelmében sem, mert ő is közel volt a tribünön és az baj esetén egészségtelen. Bajt meg akár szándékosan is lehet okozni.
  De ettől még persze lehetnek működőképes rakéták.
  Például kifejlesztettek egy vadiúj 11 tengelyes, megalomán méretű hordozó járművet és legyártottak belőle legalább 3 db-ot a jampizás kedvéért? Mert a legnagyobb rakétás járművek a saját lábukon mentek és a kereken látszott, hogy még súlyuk is volt tisztességgel. Nem sajnálták az anyagot az építésüknél. Csak makettek furikázásához képest túlzottan masszívnak tűntek.
  Ezek a tengóra való rakéták már más eset. Ezek nem lehettek olyan hű de nehezek a kerekekből ítélve és sima vontatókkal vitték őket. (Naná, mivel ez nem a szállító-indító járművük, hiszen az egy tengó.)
   
  Pogány, szegcsab and Szittya like this.
 5. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

  Én arra gondoltam, hogy a bemutatott típusoknak egy része nem is létezik. Azért ne legyünk hiszékenyek, sz@rból nem lehet várat építeni. Ennyi mindent egy ilyen szűkös lehetőségekkel rendelkező ország nem hiszem, hogy meg tud csinálni. Van egy-két fejlesztésük, meg valszeg a kínaiakkal vagy oroszokkal közösen összehoztak egy-két robbanófejet. A többi meg makett ijesztgetés gyanánt.
   
 6. Premortem

  Premortem Well-Known Member

  Tényleg üres, a vezetőfülke alatt jobban van terhelve a kerék, szóval ez csak egy üres henger hátul, hörömpő cirkusz :)

   
 7. Roni

  Roni Well-Known Member

  En csak azt sajnálom hogy nem maradtak a pár évtizedes harckocsinal Eléggé vicces lett volna a kozeljovoben ossze hasonlítani majd az új del Koreai es kínai tankkal. Es amit meg jó látni az az hogy milyen magabiztosak a katonák
   
 8. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Nemtudom azert boszen lovogetnek raketakat a nyugat meg egy joideje csak azt szamolgatja hogy hoppa ez is elerhette volna usa keleti partot... Azert nem a semmibol jottek ezek a raketak. A tengos raketa inditasarol is volt mar hir egyebkent nem is olyan reg. Most be is mutattak miutan a japanok gyomra gorcsberadult pedig ok csak radarkepet lattak belolle...
   
 9. plushun

  plushun Well-Known Member

  Nyilván Kína (meg talán Pakisztán is) amennyire csak lehetősége engedi támogatja technológiában, plusz az ipari, katonai kémkedés is bejátszik. Egyébként meg ha már megvan egy kiforrott rendszer, még ha az nem is a legmodernebb lehet tovább fejleszteni, amire pont bizonyíték az elmúlt évtizedek fejlesztései. Azért nem 2 év alatt jutottak el a 14 ezer km hatótávú ICBM rendszer kifejlesztéséig és szerintem ebből adódóan nem is annyira meglepő, hogy eljutottak eddig a szintig. Hagyták őket fejlődni.
   
  Szittya likes this.
 10. Python

  Python Well-Known Member

  Rossz hírem van, az egy kínai gyártmányú hivatalosan erdészeti és ipari vontató. ;) A Wanshan WS széria tagja. Az már egy más kérdés, hogy hivatalosan Kína ilyen nehézgépeket nem adhat és nem is ad el Észak-Koreának. Nemhivatalosan pedig mint látjuk eladja.

  Itt az volt az újdonság, hogy alumínium ötvözetek helyett megint megjelentek a szánszálas anyagok a rakétatest esetében. Ugye így könnyebb lesz és valamennyivel növekszik a hatótávolságuk az adott ICBM/SLBM rakétáknak. Viszont az jól látszódik, hogy még mindig a folyékony hajtóanyagnál tanyáznak, magyarul a szilárd hajtóanyagú rakétamotor még nem sorozatérett náluk, pedig vagy 10 éve reszelgetik. Az új Hwasong-16 ICBM a Hwasong-15 leszármazása és továbbfejlesztése lehet MIRVesítve. Lemásolták az Sz-400 és a Thor légvédelmi rérak rendszereket, viszont az "új tank" az bizony nagyon maszkirovka gyanús.

  https://www.graphicnews.com/nl/pages/40671/north-korea-hwasong-16-missile

  http://www.b14643.de/Spacerockets/Specials/Hwasong-16/index.htm
   
 11. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

 12. laiki

  laiki Well-Known Member

  A WS51200 (még valószínűbb, hogy annak legfeljebb csak a másolata, vagy részegységeit felhasználó átépített változata) legfeljebb fejlesztési alap lehetett, mivel az egy 8 tengelyes jármű, ez meg egy hosszabbított, növelt teherbírású, 11 tengelyes böhöm.
  Egyébként sem lenne értelme, hogy kivegyék a szállító-indító járművet a már meglévő rakétáik alól. Szóval ezek új gyártmányok.
  Mellesleg a kínai WS51200-nak amcsi motorja van. A wikipediára beírt legendák megbízhatóságába pedig inkább ne menjünk bele!
  Az északiaknak nagyon sok nagy teherbírású járművük van, amit maguk gyártottak.
   
 13. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

 14. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Igazabol tavaj 13 raketakiserlet volt ek ba iden csak marciusba 4
   
 15. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Persze, mert jó nagy atomtöltet van benne, de üzemanyaggal nincs feltöltve :)
   
 16. Mitulatbati1

  Mitulatbati1 New Member

 17. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 18. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Azért látszik, hogy ha szar is a rendszer, a koreai magas minőségű nép, északon is. Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy egy pl. afrikai ország ilyet produkáljon.
  Ha szabadok lennének, ők is ugyanazon a gazdasági színvonalon lennének, mint a déliek.
   
  megazez and papajoe like this.
 19. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

 20. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Ha így van, előfordulhat, hogy sajnálatos módon megrendül az egészsége, vagy korrupciós botrányba keveredik, és ellepik a szöuli utcát a tüntető civil aktivisták, amíg le nem mond..
   

Ezen oldal megosztása