1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. Python

  Python Well-Known Member

 2. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ez az amcsi szankcio csak figyelem felkeltes.

  Ugyanis ez nem allamokra hanem cegekre vonatkozik.

  Tehat teszem azt a mol vasarolna pl olajat iranbol. Szankcio erintene es nem adhatna el gazt az usaba.../csak elmeleti pl./
  De ha a mol alapitana egy leanyvalalatot ahova x% meg civil reszvenyeseket is beengedne a neve lenne moliran na ha ez a moliran venne olajat iranbol akkor a moliran nem adhatna el zsepszamitogepet z usaba de a mol vehetne gazt az usabol vagy adhatna el.
   
 3. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://www.karpatalja.ma/kitekinto/vilag/a-kreml-tiltakozik-az-ujabb-szankciok-ellen/
  "„Kategorikusan elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az újabb korlátozásokat összekössék a salisburyi üggyel. Ismételten a leghatározottabb módon elvetünk minden vádat az orosz állam részességére vonatkozóan azzal összefüggésben, ami Salisburyben történt” – hangsúlyozta a szóvivő.
  Szergej Szkripal Nagy-Britanniában élő volt orosz-brit kettős ügynök és lánya március 4-én súlyos mérgezéssel került az angliai Salisbury városának kórházába. London a merénylettel az orosz vezetést gyanúsította meg, amit Moszkva visszautasított.
  A vádak és viszontvádak nyomán a két ország kölcsönösen kiutasított 23 diplomatát. Hasonló kölcsönös retorziók történtek Oroszország és más, Nagy-Britanniával szövetséges és vele szolidáris államok között is.
  Peszkov „a nemzetközi ügyek kiszámíthatatlan szereplőjének” nevezte Washingtont, amelytől „bármire lehet számítani”. A szóvivő így válaszolt az arra lehetőségre vonatkozó kérdésre, hogy az Egyesült Államok megtilthatja repülőterein a leszállást az Aeroflot orosz légitársaság gépei számára.
  Amerikai forrásokra hivatkozó orosz sajtóértesülések szerint az augusztus 22-re várható szankciók első körében az Egyesült Államok leállítaná az érzékeny, kettős rendeltetésű technológiák oroszországi exportját. Második körben – az élelmiszerek kivételével – szinte teljesen megszűnne a kétoldalú kereskedelem, az Aeroflotnak megtiltanák az amerikai berepülést és csökkenne a diplomáciai kapcsolatok szintje is. Washington emellett korlátozásokat fontolgat az orosz államadóssággal kapcsolatos műveletekkel és orosz bankokkal szemben is.


  Konkrétan ez már több mint hidegháború lenne, hiszen majdnem teljesen megszüntetné az USA a kereskedelmet, gyakorlatilag teljesen a légi közlekedést, és ezen a szinten - a már eddigi korlátozásokkal együtt-majdnem megszűnnének a diplomáciai kapcsolatok is. Belegondolva, jobban korlátozná az USA Oroszország és az USA kapcsolatát, mint amennyire Ukrajna korlátozza Ukrajna és Oroszország kapcsolatát (beleértve a tervezett és még nem teljesen tisztázott vasúti közlekedés teljes vagy részleges beszüntetését, és a buszközlekedés tervezett beszüntetését Ukrajna és Oroszország között)

  Mintha az lenne a cél. hogy olyan legyen a "kapcsolat" az USA és Oroszország között, mint Észak és Dél Korea között.. Az meg nem igazán béke, de azért egyáltalán nem háború.
  Ha meg ez bekövetkezne, akkor az USA megpróbálná a szövetségi rendszerét ugyanerre késztetni. Ami meg nagyon messzire vezetne.
   
 4. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member


  USA mint nagyhatalom csak dühöng és csapkod! Trumppal az élen most veri szét a szövetségi rendszerét. Egyszerre hadakozni Kínával és Oroszokkal?!
  Oroszoknak ezzel szívességet tesznek, mivel a fájdalmasabb gazdasági szerkezet váltás most megtudják csinálni.

  Ez után az oroszok nem arról fognak beszélni, hogy ez a szemét Putyin emeli a nyugdíj korhatárt,hanem ez a szemét Trump és csatlósai megakarnak minket támadni!
   
  tindalos and svajcibeka like this.
 5. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Putyin népszerűsége egyre csökken, amiért a várható élettartam fölé akarja emelni a nyugdíj korhatárt, magyarul halálig akarja dolgoztatni őket. Viszont ahogy csökken Putyin népszerűsége az oroszok között úgy csökken az EU és USA ellenesség is. Júliusban mért adatok szerint az oroszok 68%-a akarna kibékülni a nyugattal. A többség már látja, hogy ennek Putyin a fő akadálya, azt is látják, hogy a mostani szankciókat is Putyin vegyifegyveres akcióinak köszönhetik.
  [​IMG]
   
  Tamás A Lokomotív likes this.
 6. megazez

  megazez Well-Known Member

  [​IMG] ilyen a fejét a falba verő smiley miért nincs?
   
  tindalos and svajcibeka like this.
 7. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az oroszok többsége már látja, hogy a gondjaikat Putyin bűnei okozzák. Putyin lerohant egy országot, persze jött a szankció érte, aztán lelőtt egy utasszállítót, persze ezért is jött szankció, aztán vegyifegyvert vetett be, még szép hogy ezért is szankció jön. Nem csoda ha ezek után már az oroszok többsége is azt gondolja, hogy állj már le Vlagyi, fejezd be az ilyen mocskos dolgokat, mert mi isszuk meg a levét.
   
 8. magyar_katona

  magyar_katona Active Member

 9. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Törökország elveszítette kvázi nagyhatalmi státusát, hiába van óriási hadereje. Erdogan az atatürki államhatalom leépítésével visszatolta az országot 1918-ba,,, Nagyon erős még és azonnal nem fog összeomlani, de látható, hogy a Nyugat (USA), levette a kezét a válláról. Most még puszi az oroszokkal, de Putyin is csak arra vár, hogy mikor marhat bele. Ráadásul a környéken is sikerült mindenkivel összeveszni. Nem, ma, nem holnap, de lassan vége lesz a Nagy Törökországnak.
   
  tindalos, plushun, gergo55 and 3 others like this.
 10. magyar_katona

  magyar_katona Active Member

  Én nem az atatürki rendszer eldobásába látom a hibát, hanem a kitett gazdaságában
   
  melampo likes this.
 11. blogen

  blogen Well-Known Member

  Teljesen mindegy, milyen rendszer: idióta diktátor, realitásérzék nélkül. Ez egy gyakori hiba!
   
  plushun likes this.
 12. Python

  Python Well-Known Member

 13. boki

  boki Well-Known Member

  Visszatérve az orosz nyugdíjkorhatár emelésére. Oroszországban a nyugdíjas korhatár a legalacsonyabb egész Európában. 55 éves korban mennek nyugdíjba a nők és 60 éves korban a férfiak. Nehéz munkát végzők(pl.bányászok) még korábban. Mint minden európai országban így Oo-ban is egyre több a nyugdíjas , nő az átlagos élettartam és kisebb a produktív osztály. Munkaerő hiány van, ami jelentős kihatással van a gazdaság további növekedésére. Az orosz kormány egy reform javaslattal állt elő melynek lényege, hogy fokozatosan a nők 60 éves korban (még mindig az egyik legkisebb kor) és a férfiak 63 éves korban mennének nyugdíjba. Ma az átlagos élettartam Oo-ban 72,6 év és minden évben emelkedik. A törvényjavaslatot ősszel tárgyalja majd az orosz parlament. Ez egy igen fontos strukturális reform, amit előbb vagy utóbb el kell fogadni.Bár az utolsó szó Putyiné( Korábban azt nyilatkozta míg ő lesz hatalmon nem fogják emelni a nyugdíjas korhatárt)

  Putyin halálra karja dolgoztatni az embereket meg hasonló megnyilvánulások nem más mint hazugság és propaganda.

  Az orosz átlagéletkor alakulása a SZU-ban, Jelcin és Putyin alatt (2015-ig)

  [​IMG]
   
  fishbed, antigonosz, minszk2 and 2 others like this.
 14. magyar_katona

  magyar_katona Active Member

  Szerintem valamit kéne kezdeni nekik is a demográfiai problémákkal, mert ez szép és jó, de örökre nem lehet játszani itt a nyugdíj korhatárral, meg ilyenek, szóval ha nem sikerül intézniük valami kis népesség bővülést, nyakukra nőnek a kínaiak. :D
   
 15. plushun

  plushun Well-Known Member

  Tudtommal a születések száma ott sem valami magas, ergo ők is ugyanazzal a problémával küzdenek mint Európa nagy része. Egyre kevesebb az aktív kereső képes ember ami óhatatlanul azt eredményezi, hogy emelni kell a nyugdíj korhatárt. Sajnos a modern társadalmak mellékhatása a születésszám csökkenése. Túl kényelmesek és önzőek leszünk. Ha belegondolok, mire én nyugdíjba megyek addigra idehaza szerintem 70 év lesz a nyugdíj korhatár :(
   
 16. Robur

  Robur Well-Known Member

  Szégyenlősen elhallgatod, hogy a férfiak és nők között jelentős különbség van várható élettartamban. A férfiaknak 64 év. Ez azért majdnem a halálra dolgoztatás. https://www.theguardian.com/world/2014/jan/31/russian-men-losing-years-to-vodka
   
 17. Robur

  Robur Well-Known Member

  tonyo likes this.
 18. boki

  boki Well-Known Member

  Ne linkelgess mindenféle régi xarságot ide...

  Pontos adat 2017-ben az a férfiak átlag élettartama 67,5 év a nőké 77,6 év volt. Minden évben növekszik és jelentős különbségek vannak egyes régiók között. Ingusföldön pl a férfiaké 80,8 év.

  Mégegyszer leírom, hogy ez egy törvényjavaslat, amit ősszel tárgyal a parlament és része a strukturális reformoknak.(demográfiai számok nem engednek). Tínó-tánóknak elmagyarázom, hogy mi az a fokozatosság.Pl. pl 2020-tól indulna az emelés és fokozatosan érné el a 63 évet a férfiaknál pl. 2032-ben, amikor a prognosztizált átlag élettartam a férfiaknál 75 év.
   
  minszk2 and nekerdez like this.
 19. Python

  Python Well-Known Member

  Gazdasági háború meghirdetéséhez hasonlította az orosz miniszterelnök az Oroszország elleni amerikai szankciók lehetséges továbberősítését, amire Dmitrij Medvegyev szerint gazdasági, politikai és egyéb eszközökkel kellene reagálni.
  Újabb front nyílhat az orosz-amerikai csatában

  Gazdasági háború meghirdetéséhez hasonlította a kormányfő az Oroszország elleni amerikai szankciók lehetséges továbberősítését, amire Dmitrij Medvegyev szerint gazdasági, politikai és egyéb eszközökkel kellene reagálni.
  Az oroszok szerint Amerika háborút akar indítani

  Bezuhant a péntek hajnali kereskedésben a török líra árfolyama, ami komoly pénzügyi összeomlással fenyeget. Eközben az uniós jegybank, az EKB már azt számolgatja, hogy a folyamat hogyan fertőzi meg az európai bankokat és pénzügyi rendszert.
  Pánik Törökországban, dőlhetnek a dominók Európában
   
  fishbed and tonyo like this.
 20. comandante

  comandante Well-Known Member

  Na most össze foglaljuk ki ki ellen szankciózik. USA -Kína , USA - Oroszország, USA- Eszak K, USA - Irán, + USA - EU + fél világ. EU - Oroszország. Kérdés ki hol fog tudni eladni.
   
  svajcibeka, tindalos and tonyo like this.

Ezen oldal megosztása