1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. arcas

  arcas Well-Known Member

  Én ettől nem tartok.
  Inkább azt mondanám, hogy beértek a babérok, eléggé szembementünk mindenkivel, hogy elég tárgyalási alap legyen...
  Meggyőződésem, hogy amiért most "adtunk" azért "kapunk" is valamit...hamarosan minden kiderül. Ha belegondolsz, nem az USA-val szemben volt "forradalmunk", hiszen sosem mentünk szembe a globális Amerikai külpolitikával, még akkor sem, ha odaátról ütöttek minket.
  Nem lesz zozó invázió, vagyis nem MO-on, ha nagy tömegek jönnének meg lesznek állitva a határon...már csak presztízsből sem lehet máskép
   
  tindalos, dragonette and svajcibeka like this.
 2. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Ámen, azaz úgy legyen ahogy írod!
   
  Pogány and arcas like this.
 3. Python

  Python Well-Known Member

 4. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  "Európa képtelen lenne megvédeni önmagát, ha az Egyesült Államok és Törökország kilépne a NATO-ból.
  A 70 éve életre hívott katonai szövetséget jelen pillanatban rengeteg kérdés feszíti belülről, például az is, hogyan alakul majd a viszonya Törökországgal, amely a második legnagyobb befizetője a költségvetésnek."
   
 5. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Nem megy a boeing-nek vagy mi? Inkább triplázza meg az Eu a támogatást, a faszér ugat bele ez az idióta egy másik kontinens belügyébe. Az Eu-ra nem vonatkoznak az amerikai törvények mikor fogja fel.
  Már csak azért is megpróbálnék alátenni a boeing-nek ,azzal, hogy megnyomjuk támogatással az Airbus-t.
   
 6. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Pár év alatt sikerülne feltornászni a hadseregeket megfelelő szintre, ha a szükség úgy hozza. Ez megint egy süketelés. Van európának pénze, gyártói kapacitása, és lenne ember is ha muszály lenne.
  Meg ki ellen kéne védekezni?
   
 7. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Helló! Julian Assange vagyok. Testületek és kormányok belső információit adom ingyen nektek és a média bűnözőnek nevez.
  Helló! Mark Zuckerberg vagyok. A ti belső információitokat adom testületeknek és kormányoknak pénzért és a média az év emberének nevezett.
  [​IMG]
   
  blitzkrieg, neptun892, arcas and 27 others like this.
 8. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  A nagy gondolkodók figyelmébe:

  A negyedik hatalmi ág -Egy új alkotmány lehetséges alapelveiről - Vizvári Béla
  [​IMG]
  Béla Vizvári

  Az elmúlt 25 év egy erkölcsileg elfogadhatatlan, a nagy tömegek számára egyre elviselhetetlenebb rendszerhez vezetett. Fontos leszögezni, hogy a mai állapot nem derült égből villámcsapásként született meg. Sokkal inkább egy folyamat eddigi végeredményéről van szó. Nyilván mindenki sok példát tudna mondani a "fejlődés" különböző állomásaira, kezdve a székház ügytől, folytatva a Tocsik-üggyel, az olaj ügyek korona tanújának vallomástétele előtt napon történt letartóztatásán keresztül a…

  https://www.academia.edu/38731364/A_negyedik_hatalmi_%C3%A1g_-Egy_%C3%BAj_alkotm%C3%A1ny_lehets%C3%A9ges_alapelveir%C5%91l_-_Vizv%C3%A1ri_B%C3%A9la
   
 9. Python

  Python Well-Known Member

  fishbed likes this.
 10. comandante

  comandante Well-Known Member

  Ez egy hülyeség nettóba . Idióták senki nem akarja megtámadni európát . Vagy ha van valaki azt nevezzék meg.
   
  blitzkrieg, ghostrider and svajcibeka like this.
 11. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Persze,hogy nem, Európával akarják megtámadtatani az Oroszokat,esetleg egymást(is).
   
  tindalos likes this.
 12. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Régóta úgy emlegetem magamban a mostani helyzetet, hogy második hidegháború.

  -Lényegében az USA kirobbantotta a második hidegháborút.
  -Ugyebár az oroszok és a NATO szerint is, gyakorlatilag nincs már párbeszéd a NATO és Oroszország között.
  Gyakorlatilag nem működik a NATO-Oroszország tanács.(megint, még mindig..gyakorlatilag szemantikai megközelítés kérdése...)
  -Gyakorlatilag már nem tagja Oroszország az Európa Tanácsnak. (A Krímre hivatkozva gyakorlatilag megvonták Oroszország jogait az Európa Tanácsban és annak munkájában- tehát gyakorlatilag ott sincs párbeszéd, és mivel Oroszország e miatt 2017 óta nem fizet tagsági díjat, elméletileg hamarosan formailag is megszűnhet Oroszország Európa Tanácsi tagsága)
   
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Sajnos eddig úgy néz ki sikerre tudták és tudják vinni azt a projectet, ami arról szól hogy NE tudjon egymásra találni a nyugat EU-s fejlett ipari háttér és K+F meg a szinte korlátlan erőforrásokkal bíró Orosz nyersanyag és olcsó munkaerő.
   
  blitzkrieg, vilmoci, fip7 and 4 others like this.
 14. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  (Ezt a Nyugat Európa topicba írtam, de ide is tartozik. Mert ha ez igaz, az nagyon nagy világméretű... elszúrás - de az EU-n messze túlmutat, és azt is mutathatja, hogy az EU érdekei sokkal kisebbek, mint hogy esetlegesen Oroszország (és Kína) újabb pozíciókhoz jusson a Nagy Sakktáblán)

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/800-ezer-migrans-indulhat-el-libiabol-6741176/
  "A líbiai miniszterelnök szerint a jelenlegi konfliktushelyzetben 800 ezer migráns indulhat el az országból.
  Fájez esz-Szarrádzs, a líbiai nemzeti egységkormány vezetője az olasz kormányhoz és az Európai Unióhoz intézett felhívást az „árulónak” nevezett Halífa Haftár tábornok megállítására a La Repubblica olasz napilap internetes oldalán hétfőn közölt interjúban. A líbiai miniszterelnök arra figyelmeztetett: a kialakult súlyos konfliktushelyzet ahhoz vezethet, hogy 800 ezer migráns indulhat el Líbiából Olaszország, illetve Európa irányába.
  Kijelentette, hogy a Halífa Haftár indította agresszió „rákos fertőzésként terjedhet el az egész földközi-térségben”...
  ...Hozzátette, hogy számára nem elképzelhető semmilyen tűsszüneti megállapodás Haftar tábornokkal. Az egyetlen megoldás Haftár visszavonulása – jelentette ki Fájez esz-Szarrádzs...
  ...Fájez esz-Szarrádzs kijelentette: a jelenlegi súlyos konfliktushelyzet ahhoz vezethet, hogy mintegy 800 ezer migráns indulhat el Líbiából Olaszország irányába, valamint líbiaiak is, akik a harcok elől menekülnek...  -Lényegében (többek közt) Szarádzs megfenyegette az EU-t azzal, hogy Líbia területéről gyakorlatilag azonnal megindulhat/megindíthat 800 ezer migránst az EU felé (ezek szerint Líbiában legalább 800 ezer "migráns tartózkodik Nyugat-Líbiában már most? )
  -Valamiért azzal is fenyegetőzik, hogy ha az általa jelenleg vezetett (gyakorlatilag) Nyugat-Líbia elesik, akkor valamilyen konfliktus ki fog terjedni az egész Földközi-tengeri térségre.És ha itt csak Algéria miatt utalna teljesen homályosan, már az is "érdekes", de ő az egész Földközi-Tengeri térségre utal (és nem Algériára), ami pedig utalhat akár az ő esetlegesen kiterjedt kapcsolatrendszerére a "migránsok" mögött álló erőkkel. De vélhetően inkább /vagy is, Oroszország térségi előretörésére utalhat, aminek ők lehetnek e homályos utalás szerint az egyik akadályozói, vagy az utolsó bástya, ami az oroszok Afrikai befolyásának gyorsabb elterjedése útjában állhat (meg esetleg Oroszország Szíria utáni újabb katonai bázisai útjába (kissé mint amikor Porosenkoék szerint "Ukrajna" védi egész Európát Oroszországtól)

  -Lényegében az igaz, ha Oroszország katonai bázisokat,- haditengerészeti, szárazföldi és légierő, rakéta- hozna létre Szíriában, akkor gyakorlatilag Délen is kvázi az EU közvetlen közelségébe kerülne, amivel pedig a Krím Kalinyingrád és Szíria után/mellett egy újabb szárazföldi elsüllyeszthetetlen bázisa lenne . Amivel - elhelyezkedése okán - gyakorlatilag lehetetlenné tenne a Földközi tengeri térségben Oroszország elleni mélységi haderő összpontosítás-támadás kibontakozásának lehetőségét is. (Meg támadáshoz is felhasználható -vagy "aktív védekezéshez", egy NATO-Orosz konfliktus esetén.) Eddig a Krím miatt "csak" a Fekete tengerben nem volt már lehetséges egy ilyen kibontakozása, a Szíriai orosz jelenlét miatt ugyan már veszélyeztetve voltak a Földközi tengeri NATO erők, de Törökországból ez még akár semlegesíthető is lett volna (elméletileg), de Líbia már egy másik kategória stratégiailag, ezután már gyakorlatilag semmi mozgás nem lenne lehetséges orosz "ellenőrzés" nélkül. Többek közt.
  - Mindezek mellett, ha az oroszok Szíria után Líbiában is katonai bázist/bázisokat tudnak kiépíteni, akkor Egyiptom is "eleshet" NATO szemszögből (és lényegében akkor már elméleti lehetősége sem lesz az úgynevezett Arab NATO létrehozásának)

  - És így érthetőbbé válik egy aspektusa annak a kijelentésének hogy " a Halífa Haftár indította agresszió „rákos fertőzésként terjedhet el az egész földközi-térségben” ". Tekintetbe véve, hogy Szarrádzshoz és nem Haftárhoz kötnek most terrorista támogatást, vélhetően Szarrádzs nem arra célzott hogy Haftár tábornok miatt nagyobb lesz a terrorveszély a térségben. ("Rákos fertőzés", miont az Afrikai államok Orosz barátságának nyílt vállalása, még több orosz bázis,egyben a NATO ellehetetlenülése a térségben, főleg, ha Trump tényleg nyílt szakításra szánná el magát Törökországtól - És ebben a tekintetben kissé érthetőbbé válik az a közelmúltbeli esemény, hogy Trump hírtelen Brazília lehetséges NATO tagságáról beszélt, amire eddig még gyakorlatilag senki sem reagált)


  Ha mindezt végiggondoljuk, felmerül több nagyon fontos kérdés:
  -Hogyan lehetséges az, hogy 800 ezer "migráns" úgymond halmozódhatott/gyűlhetett össze/gyülekezhetett gyakorlatilag Európa elismert tudta nélkül.
  -És miért?
  -Lehetséges volna, hogy erről nem hogy az Európa titkosszolgálatok nem tudtak, de az USA sem? (ez utóbbit nem lehet komolyan gondolni)
  - Tényleg nem tudott erről sem a német, sem a francia titkosszolgálat?
  - Mit fog szólni ehhez az Olasz kormány- amivel szemben légvonalban alig néhány száz km-re ekkora tömeg gyülelkezhetett/fejlődhetett fel.

  - Van ennek köze a Görögországban történt pár ezres "migráns" áttörési kísérlethez? Vagy az csak egy elterelő művelet lett volna?
  -A Líbiai állítólagos 800 ezreshez képest pl 40 ezer ember majdhogynem elenyésző- de legalábbis nem a fő csapásirány. Mert ez a hirtelen bedobott 800 ezres szám, gyakorlatilag Európával szemben, mintegy rejtetten felgyülekezve, katonailag teljesen értelmezhető fő csapásiránynak teljesen felfogható.
  -Ugyebár Nyugat-Líbiából tengeren lényegesen nagyobb távolság Görögország, csakhogy a nemrégiben kirobbant Görögországi migráns Európába irányuló "karaván" lehetőségét az EU vezetői és Merkel... gyakorlatilag tagadták - és azt hogy tudnáának róla- . aztán amikor kiderült hogy mégis lehet benne valami, akkor meg még inkább bagatelizálták. Erre most kiderül hogy 800 ezer "miigráns van Líbiában kvázi "ugrásra készen". Tényleg nem tudták?
  - Lehetséges ekkora tömeget nem észrevenni az Európai szolgálatoknak?

  - Hogyan értelmezhető az, hogy Haftár tábornokkal szemben Tripoli "védői" között iszlám szélsőséges milíciák, és állítólag körözött terroristák is vannak. Ez utóbbiak a 800 ezres migránsok közül kerültek ki feltételezhetően, az több mint vélhető. Míg Haftár meg felszámolná az iszlám szélsőségeseket.- De az EU (és a jelek szerint az ENSZ) Szarrádzsot támogatja és annak nemzetközileg elismert úgynevezett egységkormányát.

  Rengeteg a kérdés. Ha valódi válaszok jönnek/kiderülnek, hatalmas balhé lehet abból. És ez meg komolyan kihathat majd az EU-s választásokra is.
   
 15. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  dragonette likes this.
 16. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Na ez a nettó faszság. Németországban jobban korlátozva van mint magyarországon, mégis németország fehéret kap mi meg narancssárgát.....(a románok meg jobb helyezést nálunk) Innentől inkább hűségtérképnek hívnám. Ki mennyire nyal be alapon készítették.
   
  vendeg2, megazez, antigonosz and 13 others like this.
 17. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Antallfy Tibor legújabb posztja egy volt CIA ügynök beszámolójának felhasználásával. Ide teszem mert több ország meg van említve benne, s alighanem a "következmények" is globálisak lesznek:

  http://www.antalffy-tibor.hu/?p=36088

  (2818) Amerika háborút akar
  2019-04-24Tibor bá' blogja
  Tibor bá’ online  Philip Giraldi, a volt CIA ügynök, akinek szakterülete a terrorizmus elleni fellépés volt, megírta véleményét, amit felhasználtam az alábbi poszt megírásához.
   
  vendeg2, Python, fishbed and 3 others like this.
 18. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Fegyverkezési költések 2018.
  [​IMG]
   
  therob, b4l4g3, ghostrider and 3 others like this.
 19. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Putyin háborúra készül,le akarja igázni a világot...
   
  vilmoci, b4l4g3, fip7 and 2 others like this.
 20. arcas

  arcas Well-Known Member

  Igen, ez világosan látszik a számokból... :D
   
  szuvorov, vilmoci, tindalos and 5 others like this.

Ezen oldal megosztása