1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Hozzátartozik az igazsághoz hogy a ma környezeti kihívásaira aki a legmodernebb válaszokat keresi az Kínában jó helyen jár, az má kérdés hogy ez még elenyésző része az iparuknak és a mindennapoknak. Mint ahogy az a megközelítés is hogy Kínában már nem nagyon lehet könnyen fákat kivágni, ezért letarolják lassan egész szibériát pár dollárért, így a probléma arrébb költözik. Ismerős, mint a fejlett országok szemete is hasonló elv alapján utazik.
   
  blitzkrieg likes this.
 2. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Meg a franciákkal.Louisianat is megvették 1800 körül.És az akkoriban a Mississippi jobb partját jelentette Kanadáig,nem csak a mai államot
   
  blitzkrieg and svajcibeka like this.
 3. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

 4. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Attól tartok a szaúdiak nem azért szálltak be, hogy megépítsék... Hátráltatni fogják a projektet és másodszor is a bolgárok miatt fog elvérezni a déli gázvezeték.
   
 5. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Lassan jobban járunk a román gázzal, azt kellene hajtani.
   
 6. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Az olyan mintha azért vennénk a cigóknak autót, hogy le lopja el a miénket az utcáról.
   
  fip7 and Morishima like this.
 7. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  A másik lehetőség az amcsi a horvátokon keresztül, de az drágább. Ukrajna rovid távon kiszáll a gázbizniszből.
   
 8. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Ha figyelmesebben utánna nézzel akkor láthatod hogy a török/déli áramlat az orosz gázon kivűl bármilyen gázt szállíthat. A szaúdiaknak peddig nem azért lökték oda a vezeték építését hogy hátráltassák azt hanem inkább a várható lng terminál miatt. Ami várhatóan a török áramlat után vagy közben fogják elkezdeni a kivitelezését. Továbbá az eu nem azért kardoskodott hogy ne épüljön meg. Hanem a "szabad" versenyért. Magyarán ne csak orosz gáz folyhason rajta. Az más tészta hogy valószínűleg nagyrészt az fog csordogálni. Az usa meg mindenbe keresztbe tenne. Tekintett nélkül. Függetlenül attól is ha csak szaúdi/öböl gáz folyna rajta. Túlságosan hiénák lettek.
  Az ukrán szállítasról meg várhatóan meg fognak egyezni idővel. Az pár milliárd dollár/euro egy infuzio az ukránoknak. Ha nincs tranzitdij az állami csődőt nem fogják tudni elkerülni. Ott is inkább az usa kavarja a háttérben a szart. Leszarva az ukránokat és a maradék érdekeiket. Nekik az a jó ha "ismét: káosz lenne ott. Ha az eu nem lenne ilyen töketlen, már megegyeztek volna.
  Az usa meg ne erőltesse a palagazát és ne fizetesse, építse ki másokkal az lng terminálokat. Hanem ha piacot akkar, akkor fektessen is bele és teremtsen piaci versenyt. Na ez az ami soha se lesz meg.
   
  gergo55, ghostrider and fip7 like this.
 9. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Én nagyon megbízhatatlan és kiszámíthatatlan partnernek tartom a szaúdiakat. Legyen igazad, de sztem ők szabotálni fogják a bulit. Túlságosan kéz a kézben járnak az USA-val. Ráadásul Sziria már épp elég feszültséget okoz török-orosz viszonylatban a projektben.
  Az EU azért kardoskodott, hogy a németek érdekeit ne sértse a déli áramlat. Szabad versenyre hivatkozni kész röhej! A két északi áramlatnál mindez hogyan érvényesül. Az orosz gázon kívül az nem szállít mást. Egy nagy különbség van csak! Az a gáz a németeknek fontos ezért nem gáncsolta el az EU. Itt látszik milyen képmutató szervezet!!!
  Én Ukrajna esetében sem vagyok optimista. Sztem rövid távon nincs esély semmilyen megegyezésre. Inkább veszik a lengyeleken keresztül a drága USA-gázt.
  A palagáz olyan mint az elektromos autó. Egy nagy xar, de legalább drága. :)
  Viszont mivel eldöntötték a befolyásos döntéshozók, hogy ez a jövő, ezert mkinek a torkán le akarják nyonni. Az EU meg amilyen töketlen mindkettőt megveszi.
   
  ghostrider, zsolti and BiancoGasto like this.
 10. zeal

  zeal Well-Known Member

  https://index.hu/techtud/2019/09/19/huawei_mate_30_pro_telefon_mobil_kina_usa/

  " A Huawei Mate 30 agyonver mindent, amit eddig láttunk, de kimarad belőle az Android
  ...
  kijött az amerikai CNBC hírportálon, hogy a Mate 30 bizony tényleg Google-alkalmazások nélkül fog érkezni, vagyis nem lesz rajta Play Áruház, Gmail, Térkép és Youtube. Nagyjából minden, ami a nyugati felhasználók alapkészletének része.

  ..."
  o_O
   
  -Ashlan- likes this.
 11. Roni

  Roni Well-Known Member

  Oroszország és Kína katonai együttműködési tervet dolgozott ki a 2020–2021-re. Ezt az Orosz Föderáció hadseregének #Sergei Shoigu védelmi minisztere jelentette be, kínaiakkal, Wei Fenghe ezredest követõ találkozón.
  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Nemerson likes this.
 12. Roni

  Roni Well-Known Member

  Na mégsem úgy néz ki hogy Kína az ellenség az oroszoknak haubagoi :)
   
 13. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Ennek azért örüljünk,úgy 4 milliárdan.;)
  Nem biztos, hogy ez őszinte szerelem,de én az elejétől fogva úgy láttam,hogy ezek ketten nem hülyék,nem fogják usánkának azt a ziccert megadni,hogy egymás ellen menjenek,mert utána külön,külön csak préda lehetnének a nyugatnak,hanem együtt bárkit megtérdeltetnek,ha kell.
   
  arcas, dragonette, gergo55 and 4 others like this.
 14. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Ezért is tűnt már az elejétől visszásnak az oroszok szankciózása az USA részéről. Nyilvánvaló volt, hogy Kína felé fordulnak, ahol hatalmas igény van nyersanyagra, energiahordozókra, élelmiszerre. Máris egy lépéssel közelebb lett az eurázsiai egység, ami az USA legrosszabb rémálma. Európa is hamarosan döntés elé kerül, pláne ha Trump tényleg itt is beleköp a levesbe. A németek amúgy is csak egy határig voltak hajlandók engedni a nyomásnak, az orosz gázról pl. nem akaródzott lemondaniuk.
   
  dragonette and tonyo like this.
 15. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Kezdődik. Azt tudni lehetett már a legelején, hogy a nagy szankciózásnak előbb-utóbb az lesz a vége, hogy akik tehetik, össze fognak zárni. Már régen, ez a nagy szabad világ csak egyí illuzió. Igazából sohasem volt az, csak az 1 biteseknek.
   
 16. Roni

  Roni Well-Known Member

  Pontosan ! Lásd a huawei elleni fellépést .
  Addig volt "szabad piac" ameddig Amerika érdeke azt kívánja
   
  svajcibeka, tonyo, fip7 and 1 other person like this.
 17. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ennek könnyen lehet az a vége, hogy mindenki kerülni kezdi az amerikaiakkal való kereskedést, és előbb-utóbb ők kerülnek hátrányba. Hiába a legerősebbek, ha senki nem áll melléjük nagy szarban lesznek ők is. És a kör bezárul és már nem ők lesznek a legerősebbek. (Na ez nem 1-2 éves inkább 2-3 évtizedes folyamat, de könnyen előfordúlhat.)
   
  svajcibeka and tonyo like this.
 18. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ezt ne úgy képzeld el, mint egy egybites értéket, hogy valaki ellenség vagy nem ellenség, IGEN, NEM, 1 vagy 0. Hanem úgy képzeld el mint egy időfüggvényt, amelynek az értéke ingadozik a két igazságérték között, ahogy telik az idő, mondjuk f(t) = 0.4 éppen, azaz, mondjuk most ebben a pillanatban 0.4 (40%), azaz egy "inkább nem" az értéke. Aztán ez még változhat. (és fog is)
   
 19. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  fishbed and antigonosz like this.
 20. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Európai madár költözések, GPS adatok alapján.
   
  fishbed and jani22 like this.

Ezen oldal megosztása