1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 2. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ezen mi nem vagyunk rajt, most akkor nem vagyuk ojropa? :)
   
 3. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  A készítő nyilván begyűjtötte a neki elérhető gps adatokat és filmre vitte. A madarak nem szívódnak fel Gibraltár környékén csak a további útjuk nincs a filmen.

  Ez az első ilyen film amit láttam. Nekem tetszett.
  Gondolom lesz idővel szélesebb körű is, főleg ha más is kedvet kap egy hasonló ábrázoláshoz.
  Szeretnék látni egy olyan ábrázolást, hogy tavasszal az Európába visszatérő madarak hogy ritkulnak Libanon és Ciprus felett. Mert 100 ezrével lövik le őket ilyenkor.
   
 4. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Ezt hóbagolynak: mi lenne, ha az USA kilépne a NATO-ból.
   
 5. Roni

  Roni Well-Known Member

  k.rvára semmi! Menne minden ahogy eddig
   
 6. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Elénekelhetnénk a " Te nem tudod milyen jó nélküled...."
  kezdetű slágert! :)
   
 7. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Nyilván hazazavarnák az itt lévő fegyveres erőiket,némi tisztogatás után az eu-s kormányokban,ep-ben olcsóbb lenne a gáz,az olaj,a fűtőelem,a gazdáink el tudnák adni az Oroszoknak amit a majdan előtt is eladtak,vehetnénk légvédelmet,megszűnne a migráció,ki tudnánk toloncolni a már itt levőket,stb.
  Durván shoppingolnók rakétás tüzérséget,is.
  Hirtelen ennyi.
   
 8. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Na spec a migrációhoz pont nincs köze az usanak. Ugyanúgy szívnak vele ők is és ugyanazok pénzelik az ottani karavánokat mint az ittenieket.
   
  antigonosz and zsolti like this.
 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Megtamadna az Usa es Oroszorszag bar utobbi esetleges mert uzletelni akar. De a megtamadas se szo szerint ertendo lovoldozessel inkabb gazdasagi teren. Szoval sokkal kemenyebb lenne a hangnem mind a Kozel keletrol (kvazi lexarnak mert kiesne usa mint kozvetito), Azsiabol (Kina, Oo,) tengeren tulrol (Usa). Ugye megvan a Wermacht, bocsanat Bundeswehr hadrafoghatosaga? A tobbi meg annyi se. Masik dolog ha valaki tenylegesen megtamadna egy maradek nato eu orszagot pl mondjuk torok gorogot, vagy egy halom gibbon befoglalna Lampeduzat vagy Maltat, akkor hany ev alatt itelne el az kokemeny maradek nato orszag? Mert ez a maximum amit tennenek, tehetnenek. Tutyimutyi, onallotlan, nudli erossegu brigad ez az usa nelkul, viszont igy meg az usa kenyszeru huberesei.
   
 10. Python

  Python Well-Known Member

 11. papajoe

  papajoe Well-Known Member

   
 12. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Úgy érzem az újrafeldolgozott Robotzsaru filmben helyesen ítélték meg a jövőt, ahol Irán pacifikálását robotokkal amerikai élet kioltása nélkül képzelték el.  10 éven belül ezek a gépek elérhetik a Közel-Keleti sőt valószínűleg egy Észak-Ázsiai bokorugró harckészültségét és helyzetfelismerését. Onnantól kritikus pont lesz a gyártói kapacitás, amiben más tagállamok mellett magyar szakembereknek is fontos szerepet képzelek el. Hazánk technológiai fejlettsége és munkakulturája így is ver bárkit innentől keletre Kína kivételével. Aki ma kerül be az oktatásba egy évtized múltán amerikai hadiipari cégek magyarországi gyártási műveleteinek a közreműködője lehet.
   
  antigonosz likes this.
 13. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Battlestar Galaktika újratöltve pár évtized múlva.
   
 14. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Az remek, csak a cylon-ok oldalára kell állni az elejétől, és mikor kiírtják a bolygót minket szépen meghagynak. Aztán mennek az űrbe kolonizálni az már nem a mi gondunk lesz.
   
 15. megazez

  megazez Well-Known Member

  https://kuruc.info/r/2/203038/
  Nem az az érdekes, hogy rosszul lett hanem a következő része a cikknek:
  "Kövér László Kazahsztánban Nurlan Nigmatulinnal, a kazah törvényhozás alsóházának (Mazsilisz) az elnökével találkozott, ahol azt mondta, hogy a legnyugatibb keleti nép vagyunk, akiknek kiemelt jelentőségű stratégiai partnere Kazahsztán. Ezután kétoldalú megbeszélést folytatott Vjacseszlav Viktorovics Vologyinnal, az orosz Állami Duma elnökével, Kövér és Vologyin egyetértettek abban, hogy dinamikusan fejlődnek a két ország és a két törvényhozás kapcsolatai. Kövér váratlanul kijelentette Magyarország támogatja az egységes eurázsiai gazdasági, illetve szabadkereskedelmi térség létrehozására irányuló törekvéseket."
   
  fip7 likes this.
 16. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Egyébként az is érdekes, hogy szlovák kormanygépen, a Szlovák Nemezeti Párt elnökével, aki szintén parlamenti elnök utazott. Mostanában nagyon jóban vagyunk vele, legutóbb Orbán nézett vele focimeccset.
   
 17. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Legyen igazad, par miliard afrikai meg muszlim minuszban es meg is mentettuk a foldet. Eljen a nyugati felsobbrenduseg. Ha nem eleg johet India meg, meg tartalekban ott lehet Del Amerika. Aztan ha mindezek elfogytak akkor Azsia kompletten, mert nagy terulet, sokan vannak. A vegen mondjuk Europa? Mert ugye a vegen csak 1 maradhat, mint a Hegylakoban. Jo filmek voltak ezek a nyolcvanas evekben tenyleg. Tudod szerintem a gyartasi kapacitas megoldhato ha kiszervezik Kinaba, ok nagy tapasztalattal birnak a sorozatgyartas teren ha nagy tetelekrol van szo. Meg meg igy olcsobb is volna. Az IT reszet meg Indiaba kell kiszervezni szerintem. Aztan be kell vonni az oroszokat, mert naluk van a legjobb terep amin gyakorolni lehet, sar, homok, ho, stb hideg, meleg, hegy, mocsar. Tovabba a romanokat, naluk el lehet tevedni a kukoricasban. Aztan okvetlen be kell vonni Boliviat vagy Venezuelat mert naluk meg van esoerdo, tudod a brazilok mar kiirtottak. Ott lehetne tesztelni mennyire birja az esot.
   
  vilmoci and dragonette like this.
 18. megazez

  megazez Well-Known Member

  Lassan őt is leváltják mint Ficót, veszélyes egy szlovák-Magyar "jó" kapcsolat
   
 19. jani22

  jani22 Well-Known Member

  "A migráció genetikai faktorainak kutatásában különös szerep hárul a kakukkokra. Fészekparazita madár lévén a kakukkfióka első Afrikába vándorlása előtt gyakorlatilag egyetlen más kakukkal sem találkozik, és egyedül tesz meg az utat. Vagyis nem tanulhatja az útvonalat más kakukkoktól, csak a maga feje után mehet.
  a Koppenhágai Egyetem által vezetett nemzetközi kutatócsoport áttelepített 11 kakukkot Dániából Spanyolországba, hogy ezzel kissé megzavarják tájékozódási képességüket. De sikerült? Hát nem." :)
  Akkor költöztették át őket, amikor épp elindultak volna Afrikába. Amikor szabadon eresztették őket, ők körülnéztek, és alternatív útvonalon (többségük a Gibraltári-szoroson keresztül, mások viszont Görögország felé, ahogy normálisan szoktak repülni) pontosan ugyanoda jutottak, mint általában. Hogyan csinálják? Passz. A kutatók szerint a madárvonulás még sokkal bonyolultabb annál, mint eddig sejtettük, a madarak egyszerre támaszkodnak ösztöneikre és érzékszerveikre. A pontos döntési folyamatról azonban fogalmunk sincs.

  Videó + több szöveg:
  https://index.hu/techtud/2019/09/15/honnan_tudja_a_kis_kakukk_hogy_merre_kell_elindulni_afrikaba/

  Ugye, a legfontosabb, hogy mi volt előbb, a kakukk, vagy a tojása.

  A kis g@nyónál tuti az van a génjeiben, hogy figyelje a többi madár viselkedését és annak alapján döntsön még a dugást is kakukkolja (kukkolja). :D
   
  tindalos likes this.
 20. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  RÉGÓTA ESEDÉKES! Lavrov felszólítja az ENSZ-t költözzön egy sokkal jobb városba, Szocsiba !
   
  megazez and svajcibeka like this.

Ezen oldal megosztása