1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 2. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 3. Python

  Python Well-Known Member

  Oroszország ma a periférián érzi magát, ha akarna sem lehetne tagja az EU-nak, aminek bonyolult, részletesen szabályozott világa egyszerűen nem kompatibilis sem az orosz politikai, sem a gazdasági rendszerrel - erről is beszélt a Political Capital által szervezett, CEU-n tartott előadásában Mitchell Orenstein, a University of Pennsylvania professzora, aki "The Lands in Between", azaz "Köztes vidék" címmel írt könyvet Oroszország és a Nyugat legújabb konfliktusáról, a hibrid háborúról.

  Hibrid háborúnak általában az olyan hadviselést nevezik, amiben keverednek egymással a hagyományos katonai műveletek, a titkosszolgálati akciók, a befolyásolási kísérletek, a dezinformáció és álhírek, a diplomáciai és gazdasági nyomásgyakorlás eszközei. Sokak szerint ilyen hibrid háborús művelet volt, amikor 2014-ben felségjelzés nélküli orosz katonák elfoglalták a Krím-félszigetet, miután álhíreket terjesztettek róla, hogy ukrán szélsőségesek etnikai tisztogatást terveznek, majd maszkos fegyveresek árnyékában tartottak "népszavazást" arról, hogy a Krímet Oroszországhoz kell csatolni. Hibrid művelet példája lehet a 2016-os orosz beavatkozás az amerikai elnökválasztási kampányba, amikor az orosz állam hackerei feltörték a demokraták levelezését, majd az onnan szerzett információkat részben meg is hamisítva álhíreket terjesztettek a közösségi médiában a voksolás előtt. Újra birodalmat szeretnének építeni, és addig mennének ezen az úton, amíg csak lehet.
  Oroszország átírná az országhatárokat is, ha nem lépnének fel ellene
   
  HAndrás likes this.
 4. ravenlord

  ravenlord Well-Known Member

  Ez valóban álhír, hiszen nem terveztek, hanem végre is hajtották Odesszában 48 orosz elevenen történő elégetését.
   
  antigonosz, zsolti, fip7 and 9 others like this.
 5. Python

  Python Well-Known Member

 6. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Mi a fene?

  "Az USA zöld utat kapott a Kereskedelmi Világszervezettől (WTO), kivethet büntetővámokat az Európai Unióból érkező termékekre – jelentette be Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főképviselője szerdán. Az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma magyar idő szerint csütörtökön éjszaka teszi közzé a konkrét terméklistát"

  https://index.hu/gazdasag/2019/10/0...a_trump_europai_unio_eu_oktober_magyarorszag/
   
 7. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Itt érhető tetten amikor inkább hinni szeretnénk az általunk preferált történetben sem mint reálisan értékelni a valóságot.

  Jelen esetben ugyanis előbb történt a Krim megszállása február / március 2014 és csak utána a sajnálatos Ogyesszai eset 2014 Május 2.an. Az az nem az Ogyesszai eset miatt történt a Krim megszállása hanem fordítva. Az oroszok krimi akciója miatt szabadultak el az indulatok ugyanúgy mint bármelyik más háborúban korábban.
  Amúgy ez az Ogyesszai eset sem fekete fehér mert az ukrán erők diverzansokat kerestek és jutottak el az épülethez ahol a bentlevok elutasitottak az együttműködést és inkább elbarrikadoztak magukat. Az ukrik lehet hogy csak ki akarták füstöl i őket de az is hogy rájuk akartak ténylegesen gyújtani. Nem tudom a választ de ettől a tények meg tények maradnak. Krim megszállása először és után az Ogyesszai sajnálatos eset ami el áradt volna ha beengedik az ukrán rendfentartokat.


  Bárki Akárki!

  Tud olyan incidensrol esetről a Krimben az orosz megszállás előtt ami alatamasztja az oroszok nepirtasos story jat?
   
 8. megazez

  megazez Well-Known Member

  Pont azt akadályozták meg....
  Sajnos valami közbejátszott és így nem tudták visszaszerezni a hibbant lenin és brancsa által 1920 környékén átadott részeket, így csak a szintén hibbant hruscsov által adományozott (népszavazás nélkül simán átpasszolt) Krímet tudták visszaszerezni (mellesleg az usa/ti már kinéztetek ott 1 kezdeti bázist). Ha időben lépnek megakadályozták volna pl a gorlovkai és az általad "sajnálatosnak" (kalapács pont a te szádból ilyet hallani) nevezett odesszai népirtást.

  Volt fent egy videó az azóta micsoda véletlen megszüntetett War in ukraine nevű youtube csatornán ahol az emberkék az égő épületből kiugranak majd a haverjaitok lelövik őket, igen valószínű az, hogy csak kifüstölni akarták őket. Mosdathatod őket, csak felesleges, te mindig más filmet nézel, ami nem baj nekünk.
   
  ghostrider, gergo55, b4l4g3 and 7 others like this.
 9. plushun

  plushun Well-Known Member

  A nyanyának valaki igazán szólhatott volna, hogy a nemzetközi perek is bizony bírósági perek, csak max nem konkrétan így hívják őket :D Szankcionálni bizony - bizony ők is szankcionálnak, mint bármely más hazai bíróságon hozott határoztat, ítélet esetében :rolleyes:
   
 10. Python

  Python Well-Known Member

 11. papajoe

  papajoe Well-Known Member  F@sza gyerekek,a csöpp Írország valami 280 milliárd dodónyi amcsi állampapírt birtokol,erre őket kezdik el szopatni,vissza fog ez az ice cream nyalni.
   
  ghostrider and zsolti like this.
 12. Roni

  Roni Well-Known Member

 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Egyszerűen nincs más hátra, le kell rázzuk magunkról az USA barátságát, mert ha nem, tönkre vágják az egész EU-t! Egy szövetséges az nem ilyen.
   
  b4l4g3 likes this.
 14. jani22

  jani22 Well-Known Member

 15. plushun

  plushun Well-Known Member

  Nem fogod tudni "lerázni". Még ha nem lennénk szövetségesek, az USA gazdasági, politikai, katonai stb. döntései akkor is kihatnának ránk, Európára és teljes mértékben képtelenség függetleníteni magunkat a döntéseiktől. Igazából a kérdés mindig az, hogy az épp aktuális elnök és csapata milyen beállítottságú.
   
  zsolti likes this.
 16. Python

  Python Well-Known Member

 17. Roni

  Roni Well-Known Member

 18. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  A felső 8 csapatokat küldött idegen országba és háborút kezdett. Trump sehová sem küldött csapatokat pont, hogy elkezdte kivonni őket Szíriából és Afganisztánból is.
  De ő a rohadt háborús elnök. Értem.
   
  megazez, fip7, zsolti and 2 others like this.
 19. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Megaztán éppen idén szálltak meg minket szerződésesen. Így egy kicsit még nehezebb lesz.
   
 20. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Meg ugye ahol lerázás van, ott nincs facebook meg google és Virtuália nagy része sem elérhető. Nekem nem hiányozna, de képzeld el, mekkora lázadás lenne, ha ezek politikai okokból hirtelen nem lennének elérhetők.
   

Ezen oldal megosztása