1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Ha adott elérhetőséget,az jó volna,érdekelne a dílere száma! :cool:
   
 2. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Nagy mák,hogy nem pattintották meg az arany tartalékot a majdan után sietve...
  Nem kell nekünk semmilyen rabszolga,sem uralom,adják vissza ami a mienk,aki maradni akar maradjon,aki menni akar menjen.
   
  antigonosz and gergo55 like this.
 3. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Ők azért nagyon maradni akarnának
  Már egy ideje katonai egységeket telepítenek magyar területekre, a járási közigazgatásokat úgy rendezik át, hogy ott magyar többségű ne legyen (igaz, alapvetően elhibázott a koncepció már ott, hogy a ruszinokat Ukránoknak hiszi/akarja látni- és elfeledkeznek arról. hogy Kárpátalja lakosságának 90-99 %-ának valamekkora magyar vér csörgedezik az ereiben - és bár Kárpátaljára 150 ezres magyarságot szoktak írni, még Porosenkoék regnálásának végén egy apparatcsík azt nyilatkozta, hogy Ukrajnában több mint 300 ezer magyar kettős állampolgár van)), magyar ösztöndíjasokat utasítanak ki mint nemzetbiztonsági kockázatot (ez vélhetően csak a kezdet lesz- már amennyiben nem szólal meg a józan eszük ) SBU lakásokat (kvázi laktanyát) építenek, fejleszteni bővíteni akarják minimum a 128-asok jelenlétét, erősítik a Nagyon Hazafias Ukrán csoportok jelenlétét, nagy rendszerességgel hadgyakorlatokat tartanak ...

  Jelenlegi állás mellett, Lvovhoz akarják csatolni Kárpátalját. ( és már legalábbis tervezik Kárpátalja úthálózatának fejlesztését-jobb összekapcsolását Lvov régióval ) Mindezt úgy, hogy már jó ideje felkészültek arra, hogy Ukrajna nagyobbik részét elvesztik, és lényegében már fél/egy éve is a Galíciai területre koncentráltak, és állami szinten gyakorlatilag csak ott fejlesztettek.

  Tehát ha bomlik Ukrajna, az egyéb területekről beömlő Ukrán érzelmű menekültek/beáramlók/eddig Kelet és Dél Ukrajnába telepített "munkavállalók minimum egy részének elhelyezése több mint vélhetően Kárpátalján történne vélhető terveik szerint.

  Eközben mostanra Magyarország gazdasági jelenléte, helyi munkaadó képessége, piacbiztosító pozíciója erősödik, eközben meg nagyrészt széthullóban van a helyi (is) Ukrán infrastruktúra. De minimum a postáig bezáróan.

  Ez már most legalább részben egy versenyfutás a Magyar és az Ukrán állam között a terület feletti ellenőrzés megszerzéséért Ukrajna szétesése esetén. És az Ukránok tisztában vannak vele, hogy jelenlegi állás szerint a régió előbb csatlakozna nagy többséggel Magyarországhoz mint a majdani maradék Ukrajnához /vélhetően csak Galíciához (már amennyiben a lengyelek engedik hogy létezzen Galícia, és nem vonják óvva kebelükre a területet megvédve azt az orosz agressziótól)
   
  Last edited: 2019. november 18.
 4. Python

  Python Well-Known Member

  Henry Kissinger szerint a két országnak mielőbb rendeznie kell nézeteltéréseit, különben olyan „katasztrofális háború” törhet ki, amely véresebb lenne, mint a két világháború. Az ázsiai-csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodás az USA régióbeli hegemóniájára mér komoly csapást, hiszen még olyan közeli amerikai szövetségesek is csatlakoznak a Kína által dominált szövetségbe, mint Japán és Ausztrália.
  Kissinger figyelmeztetése - katasztrofális háború törhet ki az USA és Kína között
   
 5. arcas

  arcas Well-Known Member

  Nem nagyon érzem át ezeket a dolgokot - a jelvények szimbológiáján kivül - de ez tetszett :)
   
 6. milagro

  milagro Well-Known Member

  Majd írok egy hosszabb geopolitikai összefoglalót arról, hogy a múltbéli tapasztalatok alapján a következő időszakban mely népek, országok felívelése várható, s melyek indulnak hanyatlásnak... Minden világkorszakban felemelkedtek ugyanis eddig azok a népek, amelyeknek azonos volt a karaktere az adott eon szellemiségével, magyarán, amelyek korszerűek voltak, (nem technológiai értelemben!!)!
   
  gergo55 likes this.
 7. milagro

  milagro Well-Known Member

 8. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

 9. emel

  emel Well-Known Member

  Én pedig azt hittem az integráció azt jelenti, hogy a befogadottak veszik át az őslakosság szokásait ... vagy a fordított az újabb, modernebb megoldás?!!! Mert akkor én inkább leszek maradi ...
   
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Egyet értek, de a helyzet az hogy erről az ügyről én még semmi konkrétumot nem olvastam, simán lehet itt egy szerelemféltéses szituáció is a háttérben, zéró migrációs kötődéssel.
   
 11. milagro

  milagro Well-Known Member

  ..
  https://korkep.sk/cikkek/mindennapj...izonyitotta-hogy-nemzetpolitikai-analfabetak/
  ..
  Ezt a kis információmorzsát ki is hagytam, pedig mennyire egybevág a "profiljukkal"! Csak most tudatosult!
  Azzal ugyanis, hogy momentumék megfúrták a magyar olimpiai pályázatot, ezáltal éppen a gall kakast juttatták előnyhöz végül! Ők lettek a befutók ugyanis!
  (tudvalevő, hogy a keleti állatövben a Halak megfelelője a Kakas!)
  https://en.wikipedia.org/wiki/Gallic_rooster
  https://fr.wikipedia.org/wiki/Fédération_française_de_football
  ..
  Azt meg halkan jegyzem csak meg, hogy felvetődik a kérdés, hogy a magyar elhárítás vajon vizsgálta-e, és észnél volt-e kellőképpen, amikor ezt a sportdiplomáciai vereséget sikerült "előállítani"!!??
  Vajon ez a feketeleves kizárólag belföldön főtt, avagy volt esetleg a kikotyvasztásban mögötte külföldről szervezett és pénzelt, célzott inspiráció is?!
  ..
  Ha kiderülne egyszer, hogy így volt, akkor beleillene a sorba. Az évkörben ránk merőleges (negyedfény)szögben létező Halak franciák ugyanis nem először tesznek nekünk keresztbe a történelem folyamán! Rákóczit is meddig hitegették és becsapták aztán, Trianon előzményei stb...
  ..
  (Az évkörön belül elhelyezkedő tulajdonságkörök közül - jóllehet az egymással szemköztiek ellentétei egymásnak -, de kibillenteni és a saját pályájáról letéríteni legjobban mindig az egymásra merőlegesen érkező hatások képesek egymást. A derékszög kapcsolat a legveszélyesebb!
  Nyilas, szkíta utód népként a Halak Világkorszakban nem véletlenül zsugorodtunk össze ekkorára! És konkrét múltbeli példák alapján is aránytalanul "sokat kaptunk úgymond" így ezen Világév végére a ránk merőleges Halak-Szűz jegyű népektől és hatásoktól /Szűz szlávok, szászok, oroszok, kommunizmus & Halak franciák, románok/.
  Jó hír, hogy egyre erőteljesebben érvényesül a "Vízöntő hatása", ami elvileg a következő Világkorszak lenne, így a szerencsecsillagunk is jobb helyzetbe kerül, ha lehet így fogalmazni, szóval remélhetőleg könnyebb évszázadok jönnek...)
   
 12. zeal

  zeal Well-Known Member

 13. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Neba,felszamoljak a kapitalizmust?:eek:
   
  kaktusz likes this.
 14. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Háááát, megérdemelnék. 50 év múlva majd halomra lövik ezeket ha rájönnek hogy átb@szták őket.
   
 15. milagro

  milagro Well-Known Member

  tonyo likes this.
 16. Python

  Python Well-Known Member

 17. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 18. emel

  emel Well-Known Member

  Bár még ez is pontatlan, Európa az földrajzi fogalom/terület, és az Urálig tart!! Utálom és elítélem mikor valaki piszkos politikai érdekekből másképp próbálja magyarázni.
   
 19. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 20. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

Ezen oldal megosztása