1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Kiáltvány! Számoljuk fel Greta Thunberg szüleit, őt pedig küldjük speciális iskolába!
   
  gergo55 likes this.
 2. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Az emberek 96%-a szerint a hongkongi tüntetőknek kellene a Time címlapjára kerülnie mint az év embere....

  [​IMG]

  Na és ki az aki a díszes társasághoz csatlakozott?

  [​IMG]
   
  KoviUbi, plushun, fip7 and 3 others like this.
 3. Python

  Python Well-Known Member

  Miután Kína a Huaweit ért amerikai korlátozásokra válaszul a héten bejelentette, hogy kisöpri az országból a külföldi informatikai cikkeket, egyre közelebbinek tűnik az internet kettéhasadása a két nagyhatalom által ellenőrzött területekre. Egy ilyen helyzeten azonban mindenki csak veszítene.
  Nyakunkon a technológiai hidegháború?
   
  fishbed likes this.
 4. Python

  Python Well-Known Member

 5. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Durva jövő. :(:(
   
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Jön egy fasza járvány, vagy egy harmadik világháború, és köszönő viszonyban sem lesz az ábrával 2100.

  S addig annyi idő van, hogy a logika azt diktálja, valami jönni fog. Egy dologban vagyok szinte biztos, hogy nem úgy lesz ahogy ez a térkép mutatja...
   
  arcas, Lelkeslaikus, fip7 and 3 others like this.
 7. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ez azért hülyeség, mert nagyon sok idő telik el addig, és 10 évet sem tudunk normálisan előre jelezni. A középkor elején a népvárndorlás korában ami akkor szekerekkel és gyalog egy 150-200 éves időszak volt, vagy 100-nál is több népcsoport fordult meg és tűnt el nyugat és közép Európában. Lényegében évtizedenként változott a lakosság mérete és összetétele, hol kevesebb volt hol több.
  Manapság meg a felgyorsult világban pláne nem lehet rendesen kikalkulálni, hol indul meg a szaporodás, hova vándorolnak el közepes ország méretű tömegek. (2015-ben 800.000 ment Németországba 1 év alatt. Ha igazán megindulna egy fél Nigéria méretű embertömeg nincs aki előre tudja kalkulálni, ki hol állna meg.)
   
  gergo55 and zsolti like this.
 8. kiskrumpli

  kiskrumpli Well-Known Member

  Hol, hol. Hát az első határon ahol kiadják a tűzparancsot.
   
  arcas, Lelkeslaikus, fip7 and 3 others like this.
 9. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Nem úgy néz ki hogy nagyon megállítani szándékozzák, nemhogy tűzparancs.
  a másik meg 20-30 millió fő feltorlódik akkor valószínű nekik is lesz már fegyverük. És bármelyik oldal egy gyalogjának véletlen megcsúszik a keze az elsütőbillentyűn akkor kitör a káosz, és nem tudod megmondani áttörnek-e vagy sem (90% hogy áttörnek ha nem ott máshol) mert a hátul lévők ráhajtják az elsőket a határra akarva/akaratlanul mindegy. És akkor fenn áll egy olyan helyzet mint amikor megreped egy gát. Onnan már nem tudsz hova visszafordulni. Elsodor a tömeg.
  Annyit tehetsz, ne te legyél a leggyengébb láncszem, mert a kisebb ellenállás fele megy a tömeg. Csúnyán mondva rálőcsölöd egy nálad gyengébb vagy butább balekra.
   
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Vagy komolyan veszi minden jóléti ország a határai megvédését. Ne csináljunk már úgy, mint ha szervezetlen agresszív tömeget a hőkamera, helikopter, aknazár, drónok, technikai határzárak korában ne lehetne kint tartani! Akarat kérdése. Ha megindulns 500 millió afrikai egyszerre, ahogy ráhajt az első hullám az aknazárra, a többi fordulna is vissza! Nem kell semmi újat kitalálni sem hozzá, már bizonyított, működik...
   
  gergo55, kiskrumpli, fip7 and 2 others like this.
 11. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Hát nem igazán veszik komolyan:

  Leszereli a szögesdrótot a spanyol szocialista kormány, mert a migránsok megsérültek tőle
   
  antigonosz and Fennek like this.
 12. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  arcas, svajcibeka, kiskrumpli and 5 others like this.
 13. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Ja, kb. Ezerrel folyik a lakosság felkészítése a médiában a "klímamenekültekre", akiket humanitárius okokból muszáj lesz százmilliós nagyságrendben befogadni. A zöldek "klímaútlevelet" akarnak adni nekik. Durva társadalomátalakító tervek vannak előkészületben, a nyugati civilizáció (ami az újbalos ideológia szerint ugye minden rossz oka) mint olyan felszámolása. Úgy látszik az elit azt hiszi, hogy megőrizheti a hatalmát akkor is, ha második Indiát/Afrikát csinálnak Európából, vagy nem tudom. Gondolom úgy hiszik, mivel pénzük van, az mindig megőrzi majd az értékét, és biztonságos buborékokban élhetnek. Végül is akinek van pénze, az Dél-Afrikában is jól élhet még mindig, az meg hogy a fehér farmereket előbb-utóbb kiirtják a feketék, az hol érdekli őket (mondjuk akinek esze volt és tudott, az már rég elpucolt abból az országból, mint Musk is, de most nem lesz hová pucolni, hacsak nem a Marsra:))
   
 14. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  fip7 and ghostface like this.
 15. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Értem, amit mondasz. Az EU jelenlegi új vezetése kb. ott folytatja, ahol az előző abbahagyta.(Hiába mondta a Orbán, hogy ezeknek percei vannak hátra az EU-ban, ez sajnos nem igaz)
  A nyugati országok polgárai azok, akik nem veszik komolyan a fenyegetést. Ha komolyan vennék, akkor nem az ilyen formák vezetnék az EU-t, mint akik most vezetik, és nem Angela Merkelnek hívnák No. kancellárját.
   
  zsolti likes this.
 16. Serathis

  Serathis Active Member

  Hát tudod hogy van ez. Nekünk nincs Izraelünk ahová menekülni tudnánk ha jönne egy Behódolás szituáció. Annyiban jó nekünk hogy a tömeg a szerencsésebb történténelmi fejlődésű országokra mozdul rá.
   
 17. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Pár hete írtam, talán a Ny-Európa topikban: belülről dől össze ez a társadalom. Migráció, klíma, minden egyéb csak árnyaló tényezők.
  Aki nem ismeri fel és nem eszerint cselekszik meg is érdemli.
   
  zsolti likes this.
 18. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Nyugaton a legtöbb országban már eldőlt ez a vita. A nagyvárosokban mindenképp. Már felborultak az arányok, főleg ha a gyerekek szüketési arányait is megnézzük. Fokozatosan egyre több kerület elesik. Itt már nincs visszaút. Most ebből a szemszögből nézd a nyugati politikusokat. A mainstream alkalmazkodott az új helyzethez, megpróbál a bevándorlók segítségével hatalomban maradni. Ez még kitart 15-20évig, aztán jönnek a muszlim pártok vagy egyszerűen elfoglalják a meglévő balos és zöld pártokat a bevándorlók.
  A nyugati bevándorlás ellenes pártok beszorultak vidékre. A falusi és az oda kiköltöző szavazókra számithatnak.
  Olaszország ebből a szempontból kakukktojás lehet. Ha Salvini hatalomba kerül érdekes folyamatok indulhatnak be.
   
  megazez, gergo55, svajcibeka and 7 others like this.
 19. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Egyenlőre....;)
   
 20. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

Ezen oldal megosztása