1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Kiáltvány! Számoljuk fel Greta Thunberg szüleit, őt pedig küldjük speciális iskolába!
   
  gergo55 likes this.
 2. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Az emberek 96%-a szerint a hongkongi tüntetőknek kellene a Time címlapjára kerülnie mint az év embere....

  [​IMG]

  Na és ki az aki a díszes társasághoz csatlakozott?

  [​IMG]
   
  KoviUbi, plushun, fip7 and 3 others like this.
 3. Python

  Python Well-Known Member

  Miután Kína a Huaweit ért amerikai korlátozásokra válaszul a héten bejelentette, hogy kisöpri az országból a külföldi informatikai cikkeket, egyre közelebbinek tűnik az internet kettéhasadása a két nagyhatalom által ellenőrzött területekre. Egy ilyen helyzeten azonban mindenki csak veszítene.
  Nyakunkon a technológiai hidegháború?
   
  fishbed likes this.
 4. Python

  Python Well-Known Member

 5. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Durva jövő. :(:(
   
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Jön egy fasza járvány, vagy egy harmadik világháború, és köszönő viszonyban sem lesz az ábrával 2100.

  S addig annyi idő van, hogy a logika azt diktálja, valami jönni fog. Egy dologban vagyok szinte biztos, hogy nem úgy lesz ahogy ez a térkép mutatja...
   
  arcas, Lelkeslaikus, fip7 and 3 others like this.
 7. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ez azért hülyeség, mert nagyon sok idő telik el addig, és 10 évet sem tudunk normálisan előre jelezni. A középkor elején a népvárndorlás korában ami akkor szekerekkel és gyalog egy 150-200 éves időszak volt, vagy 100-nál is több népcsoport fordult meg és tűnt el nyugat és közép Európában. Lényegében évtizedenként változott a lakosság mérete és összetétele, hol kevesebb volt hol több.
  Manapság meg a felgyorsult világban pláne nem lehet rendesen kikalkulálni, hol indul meg a szaporodás, hova vándorolnak el közepes ország méretű tömegek. (2015-ben 800.000 ment Németországba 1 év alatt. Ha igazán megindulna egy fél Nigéria méretű embertömeg nincs aki előre tudja kalkulálni, ki hol állna meg.)
   
  gergo55 and zsolti like this.
 8. kiskrumpli

  kiskrumpli Well-Known Member

  Hol, hol. Hát az első határon ahol kiadják a tűzparancsot.
   
  arcas, Lelkeslaikus, fip7 and 3 others like this.
 9. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Nem úgy néz ki hogy nagyon megállítani szándékozzák, nemhogy tűzparancs.
  a másik meg 20-30 millió fő feltorlódik akkor valószínű nekik is lesz már fegyverük. És bármelyik oldal egy gyalogjának véletlen megcsúszik a keze az elsütőbillentyűn akkor kitör a káosz, és nem tudod megmondani áttörnek-e vagy sem (90% hogy áttörnek ha nem ott máshol) mert a hátul lévők ráhajtják az elsőket a határra akarva/akaratlanul mindegy. És akkor fenn áll egy olyan helyzet mint amikor megreped egy gát. Onnan már nem tudsz hova visszafordulni. Elsodor a tömeg.
  Annyit tehetsz, ne te legyél a leggyengébb láncszem, mert a kisebb ellenállás fele megy a tömeg. Csúnyán mondva rálőcsölöd egy nálad gyengébb vagy butább balekra.
   
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Vagy komolyan veszi minden jóléti ország a határai megvédését. Ne csináljunk már úgy, mint ha szervezetlen agresszív tömeget a hőkamera, helikopter, aknazár, drónok, technikai határzárak korában ne lehetne kint tartani! Akarat kérdése. Ha megindulns 500 millió afrikai egyszerre, ahogy ráhajt az első hullám az aknazárra, a többi fordulna is vissza! Nem kell semmi újat kitalálni sem hozzá, már bizonyított, működik...
   
  gergo55, kiskrumpli, fip7 and 2 others like this.
 11. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Hát nem igazán veszik komolyan:

  Leszereli a szögesdrótot a spanyol szocialista kormány, mert a migránsok megsérültek tőle
   
  antigonosz and Fennek like this.
 12. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  arcas, svajcibeka, kiskrumpli and 5 others like this.
 13. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Ja, kb. Ezerrel folyik a lakosság felkészítése a médiában a "klímamenekültekre", akiket humanitárius okokból muszáj lesz százmilliós nagyságrendben befogadni. A zöldek "klímaútlevelet" akarnak adni nekik. Durva társadalomátalakító tervek vannak előkészületben, a nyugati civilizáció (ami az újbalos ideológia szerint ugye minden rossz oka) mint olyan felszámolása. Úgy látszik az elit azt hiszi, hogy megőrizheti a hatalmát akkor is, ha második Indiát/Afrikát csinálnak Európából, vagy nem tudom. Gondolom úgy hiszik, mivel pénzük van, az mindig megőrzi majd az értékét, és biztonságos buborékokban élhetnek. Végül is akinek van pénze, az Dél-Afrikában is jól élhet még mindig, az meg hogy a fehér farmereket előbb-utóbb kiirtják a feketék, az hol érdekli őket (mondjuk akinek esze volt és tudott, az már rég elpucolt abból az országból, mint Musk is, de most nem lesz hová pucolni, hacsak nem a Marsra:))
   
 14. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  fip7 and ghostface like this.
 15. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Értem, amit mondasz. Az EU jelenlegi új vezetése kb. ott folytatja, ahol az előző abbahagyta.(Hiába mondta a Orbán, hogy ezeknek percei vannak hátra az EU-ban, ez sajnos nem igaz)
  A nyugati országok polgárai azok, akik nem veszik komolyan a fenyegetést. Ha komolyan vennék, akkor nem az ilyen formák vezetnék az EU-t, mint akik most vezetik, és nem Angela Merkelnek hívnák No. kancellárját.
   
  zsolti likes this.
 16. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Hát tudod hogy van ez. Nekünk nincs Izraelünk ahová menekülni tudnánk ha jönne egy Behódolás szituáció. Annyiban jó nekünk hogy a tömeg a szerencsésebb történténelmi fejlődésű országokra mozdul rá.
   
 17. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Pár hete írtam, talán a Ny-Európa topikban: belülről dől össze ez a társadalom. Migráció, klíma, minden egyéb csak árnyaló tényezők.
  Aki nem ismeri fel és nem eszerint cselekszik meg is érdemli.
   
  zsolti likes this.
 18. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Nyugaton a legtöbb országban már eldőlt ez a vita. A nagyvárosokban mindenképp. Már felborultak az arányok, főleg ha a gyerekek szüketési arányait is megnézzük. Fokozatosan egyre több kerület elesik. Itt már nincs visszaút. Most ebből a szemszögből nézd a nyugati politikusokat. A mainstream alkalmazkodott az új helyzethez, megpróbál a bevándorlók segítségével hatalomban maradni. Ez még kitart 15-20évig, aztán jönnek a muszlim pártok vagy egyszerűen elfoglalják a meglévő balos és zöld pártokat a bevándorlók.
  A nyugati bevándorlás ellenes pártok beszorultak vidékre. A falusi és az oda kiköltöző szavazókra számithatnak.
  Olaszország ebből a szempontból kakukktojás lehet. Ha Salvini hatalomba kerül érdekes folyamatok indulhatnak be.
   
  megazez, gergo55, svajcibeka and 7 others like this.
 19. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Egyenlőre....;)
   
 20. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

Ezen oldal megosztása