1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. Robur

  Robur Well-Known Member

  Rendkívül egyszerű, nulla közelébe kell vinni az adózást(Mindenki magáért felelős) és akkor nem lesz ilyen probléma.
   
 2. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  na ez azért elég erős... :D persze igazságokat is tartalmaz nyomokban, de azért azt nem kellene figyelmen kívül hagyni hogy a demokrácia jóságos védelmezője főleg olyan helyeken aktív ahol komoly anyagi/gazdasági érdekei vannak.
   
  aquarell, svajcibeka and b4l4g3 like this.
 3. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  A libertáriánus filozófia vonzó, ha egy egészséges, legalábbis munkaképes, (általában) fehér (általában) férfi vagy, aki nem ostoba, és tud és akar dolgozni a céljaiért. És mondjuk Amerikában élsz, amelyik a legközelebb állt ezekhez az elvekhez (alacsony adók, minimális állami szerepvállalás stb.) De már a nők szavazati jogának megadása is hosszú távon a szocializmus felé kezdte tolni a dolgokat, utána jött a demográfia változása, végül pedig felbukkant az AI és a robotok miatti potenciális tömeges állásvesztés. De a koronavírussal ennek már előbb eljött egyfajta szimulációja, és a következményeket láthatjuk. Orbán Krisztián irománya is valami "biztonságot adó" "új ideológiáról" beszél homályosan. Feltételezhetően az alapjövedelem lenne az, amit be akarnak tolni, megteremtve az állandó improduktív lumpenproli réteget (mint az ingyen gabonában részesülő római proletariátus anno), amelyik már eddig is formálódott, akik fogyasztanak, szavaznak és a háttérerők által felbiztatva szükség esetén az új rendszer "ökleként" terrorizálják is a megszűnőben lévő őslakos középosztályt, a dollár-multimilliárdosok tulajdonában lévő közösségi médián keresztül manipulálva. Nagyobb zavargások közötti időszakban meg levadásszák a másként gondolkodókat (Fekete tükör meghackelt méhdrónjai, amik kinyírják azt, aki valami triggerelőt mondott a "twitteren", megvannak?). Szerintem valami ilyesmit terveztek el nekünk is "odafent", illetve az egész amerikai befolyási övezet számára.
   
 4. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Na azt azért kurvára nem kellene elfelejteni hogy az a 240 éves USA azért tudott ilyen gyorsan felemelkedni mert egy fél kontinensnyi érintetlen ásványi kincsen jött létre...
   
  notaricon, fip7, sandman and 2 others like this.
 5. Negan

  Negan Well-Known Member

  Ez igaz Mexikóra Braziliára,Kongóra,meg egy halom másik országra is,amik mégse lettek világhatalmak.
   
  anonim999 and HAndrás like this.
 6. blogen

  blogen Well-Known Member

  És mégis azok az északkeleti partvidéket lakó jenkik csináltak világhatalmat belőle, akiknek a dolgos két kezükön kívül csak kőszenük volt.
   
  Python likes this.
 7. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Vagy mert korlátlanul finanszírozhatta magát az állam, hadsereg, no meg a vállalkozások, és még az istenadta nép is kapott kecóra,Földre, fegyver ré, bocikra, erre-arra zsugát?!
   
  megazez likes this.
 8. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Feldughatták volna maguknak, ha a bank nem ad pénzt a kitermeléshez. ;)
   
 9. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Jó meglátás. A római birodalommal való párhuzamok egyre nyilvánvalóbbak.
   
  svajcibeka and zsolti like this.
 10. empontipont

  empontipont Well-Known Member

  Az egyetlen rendszer a társadalomban amelyiknek problémát okoz a csökkenő népesség, az állami nyugdíjrendszer. Ami nem más mint egy piramisjáték. Addig működőképes amíg folyamatosan növekszik az új belépők száma.
   
 11. blogen

  blogen Well-Known Member

  Az ő bankjuk, aminek a tőkéjét munkával teremtették meg! Sose az ásványkincseken gubbasztók lesznek gazdagok hosszú távon, hanem a nyomorúságból munkával kitörők! Egy nap Banglades gyarmatosítani fogja Dél-Afrikát!
   
 12. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Elfelejtetted a szmájlit a végére. Pótlom: :)
   
 13. blogen

  blogen Well-Known Member

  Nincs szmájli, mert ez így megy a történelemben!
   
 14. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Hát Persze.
  500-800 évvel ezelőtt teremtsd már meg munkával egy kontinens lakosságát ki irtó hadjáratra, majd ott városok építésére, iparosításra a pénzt, tökét.... :D
  A betétesek pénze, megtakarítása, kb a szapanra elég a bankok wc-jében.
  Rakd már össze, hogy vájog/sár kajibákban lakik a nép, de van annyi megtakarítása a bankban, hogy az finanszírozhat 1 kontinenst átszelo vasutat, annak minden infrastruktúrájával egyutt.... :D
  Pl. :)
   
 15. Negan

  Negan Well-Known Member

  Az intézményrendszer vállalkozás barát volta volt a fontos.Ez nem azt jelenti,hogy adópénzeket toltak vállalkozóknak,nem a magyar NER rendszert.Angol magán bankok kölcsöneiböl indult meg az amerikai gazdasági fejlődés,szigorúan üzeleti alapon,magánkockázatra.Több nemzedéknyi idő alatt teremtődött meg az a gazdasági alap,ami aztán politikai és katonai világhatalommá tette az USAt.
  Most már egy "túlérett" világhatalom.Majd elválik,hogy megújúl vagy úgy jár mint sok másik nagyhatalom,pl a Brit Birodalom,és lassan eljelentéktelenedik.
   
 16. Python

  Python Well-Known Member

  Az Amerikai Egyesült Államok és Kína jelenlegi kapcsolatát az "új hidegháború" jelzővel lehet illetni az elemzők szerint, amelyben Kína egy viszonylag új stratégiát alkalmazva ezúttal Washington szövetségeseit veheti célba. Az új kínai külügyi stratégiának már látjuk a jeleit például Ausztráliában. A konfliktusos helyzet még biztosan eltart egy darabig, de valódi katonai összetűzésekre aligha kerülhet sor.
  Itt az új hidegháború: Kína az Egyesült Államok szövetségeseit veheti célba
   
 17. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Szerintem valami álomvilágban élsz, ami a valóságban történik, azt lassan 50 éve megírta egy francia a Szentek tábora című könyvében. Amerikának még harmadik világbeli bevándorlótömeg sem kellett, ott vannak az egykor rabszolgának behozottak leszárazottai, akiket azóta sem képesek integrálni (annak ellenére, hogy minden más bevándorlócsoport sikeresen integrálódott, bár a politikai változások hatására náluk is egyre nő a militáns fehérellenesség). Az egész nyugati civilizáció bukása jön, hogy hány évtized még a hanyatlás, és mennyi vér fog folyni, az még elválik.
   
  Horizon and b4l4g3 like this.
 18. Negan

  Negan Well-Known Member

  Már csak az a kérdés,hogy a jelenidő,pláne európai történéseinek mi köze ahoz,hogy hogyan lett az USA nagyhatalom?:confused:
  És volt már ilyen.A Római Birodalom bukása.Minos bukása.Egyitomi birodalom bukása.Bagdadi Kalifátus bukása.Magyar Királyság bukása......Stb.
  Még a militáns fehér ellenesség se új.pl Fekete Párducok,és elég hamar elbuktak.
  Szóval kicsit tanulni kéne a történelmet,hogy tanulni lehessen belőle.Főleg a folyamatok dinamikáját.Tudod van ez a kauzalitás nevű dolog.Az ok mindig megelőzi az okozatot.
  Én leirtam,hogy nem azért lett az USA világhatalom,mert sok ásványkincsük volt.És nem mondtam azt,hogy örökké nagyhatalom marad.De nem fog összedölni holnap,abba biztos lehetsz.
   
 19. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Azt nem is mondtam, hogy holnap.
   
 20. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  Nyilván lehet mutogatni kérlelhetetlen társadalmi folyamatok dinamikájára is, de ez nem változtat azon a tényen, hogy ezt az egészet háttérből tőkeerős ágensek szervezik és vezetik, tehát nem szerves fejlődés eredménye.
   

Ezen oldal megosztása