1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  +1

  Amúgy szerinted rájön?</blockquote>

  Igen, szerintem már tudja... Ahogy merkel is, juncker is, csak próbálnak úgy ellavírozni, hogy védhető legyen valamelyest a saját eddig totálisan zátonyra futott ideológiájuk, mert mondjuk nem akarnak felhúzódni egy lámpavasra. Ettől még, mostanra, tudják ők, ebben biztos vagyok, hogy ekúrták, nem kicsit, nagyon...</blockquote>

  Nem lavíroznak, hanem kiszolgálják azokat akik évekig lehallgatták őket és tudnak róluk mindent. MINDENT.</blockquote>
  Ez is egy lehetséges ok, igen. De én tartom azt is, hogy bizony sokan önként és teljes meggyőződéssel ugrottak fel mindennemű kényszer nélkül erre a migránssimogató hype-vonatra, és mostanában kezd egyre több embernek leesni közüllük is, hogy Juszuf és Ahmed, akik 20-as csoportokban jönnek, 1 kísérő guide-al, aki perfect angol, térinformatikai cuccokkal, pontos infókkal, köteg urókkal megtámogatva, nem feltétlen egy békés informatikus - gépészmérnök szelid homoszekszuális szivárványos pár. Hanem mondjuk néhány közüllük, fogja a kis szögekkel, csavarokkal megtöltött tünci kis robbanómellényét, dob egy allah-akbart, aztán elpukkan Brüsszelben a metrón...

  Komolyan úgy gondolom, hogy SAJNOS nagyon sok, az Eu-t tényleg megroppantani szándékozó hatalom számára felhasználható "hasznos hülyénk" van...
   
 2. fip7

  fip7 Well-Known Member

  haubagoi

  Lehet nem az admin törölte, nekem is tűnt már el csak úgy hozzászólásom technika topikban is, anélkül, hogy bármi különös lett volna benne. Előfordulhat ilyen is sajnos.
   
 3. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  "Komolyan úgy gondolom, hogy SAJNOS nagyon sok, az Eu-t tényleg megroppantani szándékozó hatalom számára felhasználható "hasznos hülyénk" van..."

  Viszont mivel befolyasolhatoak, igy megvaltoztathato a velemenyuk.
  Kerdes, hogy mibe fog ez fajni az EUnak (sok penzbe es verbe).
   
 4. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Nem szükségszerűen kell egynyelvűnek lenni. Svájcot tudom jó ellenpéldának hozni. Engem elképeszt minden alkalommal, amikor ott járok, hogy az országban három hivatalos nyelv van és a legtöbben ebből legalább kettőt beszélnek és az angolt.

  Persze, kell a közös nevező, de ez nem feltétlenül egy másik beszélt nyelv rovására kell menjen. Én pl. nem érzem magam kevesebbnek azzal, hogy más nyelveken is meg tudok szólalni. Nem felejtettem el tőle magyarnak lenni. Sőt... </blockquote>

  Svájcban senki sem akarja beolvasztani a másik nemzetiségűt. Most képzeld el mind ezt közép európában. Olyan háborúk lennének belőle, hogy az csak na!
   
 5. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  " Olyan háborúk lennének belőle, hogy az csak na! "
  Miert gondolod igy?
   
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Engem már csak az érdekel, hogy amikorra észreveszik magukat, akkor lesz e még valami olyan NEM vérfürdővel járó megoldási lehetőség, ami talán visszaránt minket a szakadék széléről. Ha az én véleményemre kíváncsi valaki: Ha a "minket" EU-ban gondoljuk, akkor már nem, szerintem koplett országoknak kicsengettek, mint pl. Franciaország, Svédország, Belgium, a Németek, Angolok is nyakig lesznek a fekáliában, de talán ott van esély elkerülni. Ha a "minket" Magyarországra értem, akkor bizony azt gondolom, hogy most még, mi istenesen állunk. Körberöhöghet bárki, de ha ez így fog folytatódni, 10 éven belül, az értékteremtő Ny-európai emberek itt fognak sorbanállni nálunk, menedékért... Tegnap pl. hallottam ismerőstől, hogy Insbruckba kitelepült magyar pár, több mint 10 év után, úgy hogy van kint mindenük, köszönik szépen, de inkább visszaköltöznek, mert itt szerintük biztosabb a jövő. Na én ezt, és így látom...
   
 7. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Én voltam, de már visszakerült.
   
 8. fip7

  fip7 Well-Known Member

  GrGLy

  Értem.
  Kár, hogy hóbagoly agya ettől így elfüstölt :-(

  2ndt

  Társadalmi és politikai szempontból, szerintem Svájc a világ egyik csodája. Egyedülálló ami ott kialakult, és én nem hiszem, hogy ez bárhol máshol általánossá válhat. Lényegében egy helyi specialitásról beszélünk.
   
 9. melampo

  melampo Well-Known Member

  "A RENDSZER: TÖKÉLETES?????????????????"
  Hmmmmm!
   
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Na meg azért lássunk tisztán: térdig állnak a pénzben. Amíg mindenki száját betömik a jómóddal, szép környezetben, háborúktól sosem reset-gombot megnyomva a gazdaságra, infrastruktúrára, addig könnyű békében, kiegyensúlyozottan élni... Ez egy sokkal brutálabb helyen is működött, meg még mindig úgy ahogy működik, az öböl menti gazdag olajországokban, és SZA-ban. Majd azt nézze meg mindenki, hogy mi lesz ott akkor, ha elfogy a jóléti kiadásokra a pénz...
   
 11. melampo

  melampo Well-Known Member

  Még gondolkodni sem feltétlenül kell hozzá.
  Ukrán, orosz, szerb, albán, horvát, bosnyák, szlovén, stb.
  Elég ha valaki nem vak.
   
 12. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  "Társadalmi és politikai szempontból, szerintem Svájc a világ egyik csodája. Egyedülálló ami ott kialakult, és én nem hiszem, hogy ez bárhol máshol általánossá válhat. Lényegében egy helyi specialitásról beszélünk. "

  Szerintem - most altalanositok, mert ebbol a szempontbol irrelevans - az emberek alapvetoen egyformak es csodak sok helyen megvalosithatoak, de ehhez szukseges az igeny a valtoztatasra, illetve ebben az esetben az egyuttmukodesre.
  Altalaban ezek a feltetelek hianyoznak.

  zsolti kommentjere: A SZU-ban is beke volt; sok dolog kepes egyuttmukodesre birni az embereket, nemcsak a jolet.
   
 13. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  melampo:

  "Ukrán, orosz, szerb, albán, horvát, bosnyák, szlovén, stb.
  Elég ha valaki nem vak."

  Ukran-orosz problemak azert erosen mestersegesen lettek gerjesztve. Az ex-jugo allamok is funkcionaltak a mult rendszerben egymas olese nelkul, viszont ok sem Kozep-Europa.
   
 14. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nem is állítottam, hogy csak a jólét képes együttműködésre bírni az embereket. De hosszú távon, amig az garantált, nekem az tűnik a legbiztosabbnak. Na meg persze az sem rossz, ha azt összes nagyhatalom megeggyezik abban, hogy téged nem bánt senki, mert nálad tartják a pénzüket...
   
 15. melampo

  melampo Well-Known Member

  Hogyne, természetesen funkcionáltak csak előtte a szerbek kiirtották a lakosság egy tetemes részét ezeken a területeken.
  Példának okáért 30-40 000 vajdasági magyart.

  Hogyne, szintén a totális terror. Ez a kis filozófiai kitérő az emberiség mintegy 150 történetében kb. ugyanennyi millió halottat is eredményezett.
   
 16. melampo

  melampo Well-Known Member

  Ez a kis filozófiai kitérő az emberiség történetében -ez a mintegy 150 éves szakasz -kb. ugyanennyi millió halottat is eredményezett.
   
 17. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  Viszont meg mindig nem Kozep-Europa...
   
 18. melampo

  melampo Well-Known Member

  "Szerintem - most altalanositok, mert ebbol a szempontbol irrelevans - az emberek alapvetoen egyformak ......... de ehhez szukseges az igeny a valtoztatasra, illetve ebben az esetben az egyuttmukodesre.
  Altalaban ezek a feltetelek hianyoznak."

  Magaddal vitázol?
  Amúgy néhány millió embert deportáltak nemrégiben európa középső és nyugati részléről is.
   
 19. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Már sokan válaszoltak a kérdésedre. Ne ragadjál le közép Európában, irhattam volna keletet is. Én egy feltétellel bele mennék a nagy összeolvadásba, éspedig. Ha mától kezdve örökké és mindenki elfogadná ezt. Mert ha nem és lennének csoportok akik ellenállnának, az más csoportokat szülne a másik oldalon is. Példa: ha a Magyarok kis csoportja nem akarná és a Románok elkezdenének romanosítani az erdélyi magyarokat. Az nyilvánvaló osszetűzést provokálna.
   
 20. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  "Példa: ha a Magyarok kis csoportja nem akarná és a Románok elkezdenének romanosítani az erdélyi magyarokat. Az nyilvánvaló osszetűzést provokálna"

  Arrol elkepzelesem sincs, hogy embereket hogy lehet elromanositani; teruleteket lehet, de azt meg regota csinaljak. EEA eseten tokmindegy, hogy ki hol lakik. Tulajdonkeppen most is:)
   

Ezen oldal megosztása