1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. arrota

  arrota New Member

  Ilyen esetben SOHA ne kérj elnézést, mert azzal megalázkodásodat jelzed a másik felé. Nyugodtan vállald fel magad, írd meg a másik felé, hogy: <i>Igazad van, félreérthetően fogalmaztam. Legközelebb jobban odafigyelek, hogy ne történjen meg újra. Köszi, hogy jelezted.</i>
  Ennyi :) Ez így azt jelenti, hogy azonos szinten levők között történik meg a szitu, ahol az egyik fél jelzi a másiknál tapasztalt bakit, és nem lefenyíti egy elkövetés miatt, hogy azért bocsánatot kell kérjen annak elkövetője.
  Ez pszichológia, és tudom, hogy sokan nem is értik meg azt, amit és amiért ezt írtam.
   
 2. arrota

  arrota New Member

  Szerintem, valahol és valamit nagyon-nagyon nem annak értelmeztél, amiről az szólt :)
  Én a saját territóriumokat akarók oldalán állok.
  A lényeges hozzáállási különbségek a nagyhatalmak és a kisországok (gyarmatok, még akkor is, ha épp nem annak voltak kimondva annak idején) között ott van, hogy a régebben rabszolgákhoz szokott népek elfogadóbbakká váltak így az idegenekkel való együttélés terén, és már a kimosásuk miatt sem veszik észre azt a tényt, hogy ők kerülnek ez által kisebbségbe a saját országukban, hiszen nem csak a leszülésekkel kerülnek többségbe azok, akik mára már az ikszedik leszármazottjai a rabszolgaként behozottaknak, hanem rengeteget is engedtek, a nagy frászt!!, hívtak/csaltak/édeskedtek be azért, mert az általuk már aljamunkának nevezettet velük akarták elvégeztetni, akik szintén a szaporább népek közül kerültek és kerülnek ki ma is. Lásd Anglia, Franciaország esete, ugye. A németeket meg a holokauszttal tartják sakkban, így elérve általa a szégyenben tartást, amit velünk is éreztetnek a tuggyukkik azóta is. Ez nem más, mint a kollektív bűnösség elve alapján történő eljárás, ami, ugye, tiltottnak kéne legyen az EU-ban, de megengedett nekik is, meg a Beneš-dekrétumot még a mai napig alkalmazóknak.

  Talán, megint nem annak értelmezted le, aminek én szántam. Nem ártana megtanuld te is azt, amit oktattak az iskolában, ott is alsóban, hogy szövegkörnyzetetet értelmezünk, nem onnan kiragadottra reagálunk :) Vagyis, valaminek a folytatása kell legyen az, amiről írtam, szerintem. De, ha valami nem stimmel vele, mutass rá, hogy hol található az, és javíts is, ha úgy gondolod, az volna a helyes.

  Hát, éppen ideje, hogy kipusztítsák vagy elüldözzék az oda nem valókat, szerintem. Ahogy itt nem illenek a képbe a muzulmánok, a négerek, ugyan úgy nem illenek bele ott a fehérek!
  A mai hatalmas veszély ott van, hogy már rengeteg nem ideillőt eresztettünk be, így magunkra, és még tápláljuk is őket, nagyobb jogokkal rendelkezhetnek, mint a vendéglátóik. Vendéglátóik? Sz*rt vagyunk azok, hiszen nem ideiglenesen akarnak ránktöréssel és ránkkényszerítéssel itt lenni, hanem az életterünket akarják kisajátítani. Ugye, nem arról szólnak a hírek, hogy az ideiglenesen itt tartózkodó menekülteknek adunk szállást, ellátást, hanem a migránsoknak álljuk a cechjüket? Ha tovább megy így a verkli, magunk teremtettük meg azt a lehetőséget számukra, hogy sajátjuknak tudhassák majd azt, ami ma így még a mienk. Hányan is mentek így be Németországba tavaly? 2000.000-an!! Hányan dolgoznak már közülük? Hányan járnak nyelvet tanulni közülük? Hányan váltak a hatóságok által láthatatlanná? Mennyibe is került ez az invázió eddig nekünk? Honnan kellett ezt a pénzt elvenni, hogy rájuk tudjuk költeni? Mekkora kiesést is okozhatott azon a területen, hiszen így a nyereséget is buktuk általa? Megeshet, hogy az oktatási és az egészségügyi rendszerünk károsodott így meg, ami így a lakosságot butítja el, meg betegebbé teszi?

  Egyébként, lehet, hogy én értelmezem félre a soraidat, de szerintem, meglehet, hogy te vagy az, aki nem ír megfelelő, egyértelműen értelmezhető megfogalmazásban, amit már jeleztem is feléd, ugye.
   
 3. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Arrota:
  <i>Civilizáltnak konkrétan mit tartasz? Mert a civilizáltba nem fér bele az, hogy az egyik ember kizsákmányolja a másikat, és ezt erőből éri el felette!</i>

  Mi a kizsákmányolás?
  Ha egy német cég nyit egy gyárat Afrikában ahol havi 200 euróért dolgoztat 1000 embert, míg ugyanaz a cég Németországban 2000 eurót fizet a munkásoknak, az kizsákmányolás?
  De ha a német cég nem megy Afrikába ezért ott 1000 emberrel többen fognak éhenhalni, akkor azt minek nevezed?

  <i>Felháborító, hogy kettyintettek, és nem kaparták ki utána azt a likat, hogy ne tudjon a bespriccolt cucc ott beindítani valamit, ugye?
  De a majákról azt tanítják, hogy mire a spanyolok lerohanták őket, saját maguk hosszantartó belháborúi miatt esett szét a társadalmuk, ami felett így könnyen tudtak a később ezeket rabszolgásítók győzni. De, ugye, nem egy szomszédban élő nép tette őket a rabszolgájukká, hanem egy olyan, akik addig nem éltek azon a kontinensen, és így lettek területfoglalók, majd a szaporulásukkal megteremtve általa egy új népesség országát?</i>

  Ezt nem értem mire írtad.

  <i>Értelmezni elfelejtetted azt a szövegkörnyezetet, amire ezt a kiirtásukról szólót reagáltad. Ez a baja a mai tömegembereknek, hogy egységes értelmezésre lusták lettek, átértelmeznek mindent, majd arra adnak választ. Ha átértelmez, akkor már nem az, amit más közölt, hanem saját megfogalmazássá alakítja azt át, és, ha arra reagál, saját magával társalog általa.</i>

  Nem Neked írtam azt a hozzászólást.

  <i>Az állatok pusztulnak, nem az emberek!!! Vagyis, ha így viszonyulsz az indiánokhoz, akkor állatként kezeled őket. Ha emberként állnál hozzájuk, akkor kihaltak betegség miatt, és nem kipusztultak a betegségek miatt.</i>

  Természetesen ők is emberek, rosszul fejeztem ki magam. Amúgy nyelvtanár vagy? Mert olyan hibákba szoktál belekötni, amit szerintem mindenki ért.

  <i>Húha, mire értetted ezt az akkor ennyien éltek, ma meg hányan vannak dolgot? Talán csak azon a Földrészen lettek többen az emberek, máshol nem? Mert erről szól a sorod, csak szólok.</i>

  Annak köszönhették a nagy népességnövekedést, hogy eljuttattuk hozzájuk az orvoslást, a technológiát. Addig évezredekig hol nőtt hol csökkent a népességük.

  <i>Az meg nevetség tárgyává tett, magadnak köszönhetően, hogy a feltételezéseidet konkrétként kezeled :D Szerinted megálltak volna a fejlődésben, ha mi nem megyünk oda, és teszünk rendet közöttük, és ráerőszakolva tettük meg velük ezt. Nem lehet, hogy Ők is megismerve az általunk már ismertet, a kereskedéssel járó bevételeikből arra költöttek volna, hogy maguk is tudjanak ilyeneket a maguk által megvettként birtokolni?</i>

  Biztos fejlődtek volna ők is. Ma már nem a napistennek áldoznák a leigázottakat, hanem a felettük elrepülő London-Tokyo járatoknak. 1000 év mulva talán már az ő vitorlásaik is kikötnének a spanyol partokon, aztán meg elkapnák tőlünk az influenzát és kihalnának, a Te utódaid meg sírnának, hogy kiírtottuk őket. :)
  Vagy csak újra összeomlott volna a társadalmuk, ahogy számtalanszor megtörtént Kolumbusz előtt is és már Kolumbusz idejében is hanyatlóban voltak. Ugye tudod, hogy Brazíliában mind a mai napig vannak olyan indián törzsek akik nem találkoztak a gyarmatosítókkal, sőt fehér emberrel sem nagyon? Biztosan nagyon fejlettek. :)
  Persze azt is lehet feltételezni, hogy ha Kolumbusz nem fedezi fel őket annakidején, akkor ők jöttek volna a csillagrombolókkal megállítani Hitlert.
  Szerinted melyik verzióra lett volna nagyobb esély?

  <i>Olyan nézeted van a soraidat olvasva, mintha a fehér ember lenne a fejlődéslánc csúcsa, és amit mi megteremtettünk, az csakis nekünk köszönhetően terjedt el a Földön, mert mások képtelenek lett volna eltanulni mindezt tőlünk, és csak úgy szerezhettek meg belőle dolgokat, hogy leigáztuk őket, majd erővel betanítottuk rá a rabszolgáinkat. Ha mi, fehérek lennénk a csúcs, vajon, miért fordul elő az, hogy a barbár fog uralkodni felettünk, ha tovább engedjük mindazt, amit e terület felett uralkodók tesznek meg ma a beleegyezésünk nélkül? vagy vannak közöttünk a kiválasztott kasztot népesítők a kiemelkedőek, akik saját fajtájuk ritkítását idegenekkel érik el, hogy majd az így kialakult népesség felett, képesek legyenek uralkodni, hiszen így egy identitás nélküli tömeget alkotnak majd meg, akiknek nincs mihez ragaszkodnia, hiszen gyökértelenekből fog állni? Meg, miért is nem tudatosul az emberekben az a TÉNY, hogy az USA nem más, mint bevándoroltak által alapított ország, ami az elődnép kiirtásával jöhetett csak létre? Annyira tudásszegények lennének az emberek, hogy egy így kialakult országot, természetesként véve az összehasonlítást, az európai területen levő országokkal hasonlítják össze? nem veszik észre, hogy mit tesznek így? ha magunkkal hasonlítjuk az USÁ-t, mi is így alakultunk volna? Számos más területről összeszedett nép lennénk, vagy van ezeréves történelmünk, amit nem mellesleg, oltárira meghamisítva erőltetnek belénk, mert a valósnak a tudásához nem juthatunk hozzá?</i>

  Nem biztos, hogy a fehér ember a csúcs, mert van még hova fejlődni, viszont a történelmi tények azt mutatják, hogy eddig a fehér ember tette le a legtöbbet az asztalra a tudományok terén.
   
 4. arrota

  arrota New Member

  Az is az, és nem semmi módon, hiszen így képtelenek lesznek fejlődni, mivel aligbért kapnak a munkájukért.
  Ha a német cég nem megy oda, arany csillagom, akkor mi azt a kocsit drágábban tudjuk megvenni. Ez történik akkor, amire magadnak is rá kellett volna jönni, de nem gondolkodtál, mielőtt írtál, csak írtál gondolkodás nélkül :) Vagyis, élvezed a kizsákmányolást, mert így kevesebbet tolsz ki érte.
  Mellesleg, miért nem hoztál olyan példát, ahol rabszolgabért fizetnek még most is a leigázottaknak, csak nem mondják ki nyíltan róluk, hogy még ma is azokként kezelik őket? Tea és dohányültetvények, kakaó és banánültetvények, ércbányák, kézzel faragott luxusbútorok ottani készítéssel...stb. De magunkat is írhattad volna, hiszen német árakat fizetünk, és ezért mi olyan 300 eurót (~93000,- Ft) kapunk tőlük.
  Biztos, hogy éhen halnának, és nem a te képzeleted szülte ezt, hiszen egyre többen lettek addig is, míg a német cég nem ment át hozzájuk? A Te felfogásod szerint, csakis azóta történhet meg a népszaporulatuk, mióta a kizsákmányolásukért oda nem mentek ezek a cégek. Egyébként, jót tettünk azzal, hogy beleavatkoztunk az ottani "természet" rendjébe, amivel így megteremtettük azt a népességet, amit most magunknak köszönhetően élhetünk át, mint migránsáradat?? A humánus segítséggel elértük, hogy kígyókat melengethetünk érte a keblünkön?

  Akkor olvass vissza, és ha többszöri átolvasás után sem érted, akkor jelezd, besegítek.

  ÉÉÉÉSSS?? Felbontottam egy másnak szóló levelet, vagy egy fórumon olvasottra reagáltam, ahol nem csak az szólhat hozzá, aki felé a címzés szól? De látható, hogy betalált, mert felháborított az, hogy észrevételeztem a hibádat. Tudod, ha nem csigatesttel lennél töltve, akkor gerincesként álltál volna hozzá a dologhoz. De az ilyen testfelépítéssel rendelkezők lettek mára többségben.

  Nem, csak jelzem azt, ami hiba vagy baki. A méretétől függő a jelzés jellege, tartalma.
  Nem belekötök, kisfiam, hanem jelzek. Csak a tahók nem tudják elviselni azt, ha a hibájukra figyelmeztetik! ha valami hibás, azt nem szokás értelmezni annak, ami nem lenne hibás. ha mégis érti, kénytelen magának átértelmezni azt, mert a leírója alkalmatlan arra, hogy értelmesen tudjon fogalmazni. Nem ez a helyes út, csak szólok, mielőtt jobban eltelnél magadtól.

  Talán, mindkét fél jobban járt volna, ha nem avatkozik be a másiknál valamibe. Nem egyszerű a képlet, így kihagyom a feléd történő leírását, ha nem haragszol.

  <i>Az meg nevetség tárgyává tett, magadnak köszönhetően, hogy a feltételezéseidet konkrétként kezeled :D Szerinted megálltak volna a fejlődésben, ha mi nem megyünk oda, és teszünk rendet közöttük, és ráerőszakolva tettük meg velük ezt. Nem lehet, hogy Ők is megismerve az általunk már ismertet, a kereskedéssel járó bevételeikből arra költöttek volna, hogy maguk is tudjanak ilyeneket a maguk által megvettként birtokolni?</i>

  Biztos fejlődtek volna ők is. Ma már nem a napistennek áldoznák a leigázottakat, hanem a felettük elrepülő London-Tokyo járatoknak. 1000 év mulva talán már az ő vitorlásaik is kikötnének a spanyol partokon, aztán meg elkapnák tőlünk az influenzát és kihalnának, a Te utódaid meg sírnának, hogy kiírtottuk őket. :)
  Vagy csak újra összeomlott volna a társadalmuk, ahogy számtalanszor megtörtént Kolumbusz előtt is és már Kolumbusz idejében is hanyatlóban voltak. Ugye tudod, hogy Brazíliában mind a mai napig vannak olyan indián törzsek akik nem találkoztak a gyarmatosítókkal, sőt fehér emberrel sem nagyon? Biztosan nagyon fejlettek. :)
  Persze azt is lehet feltételezni, hogy ha Kolumbusz nem fedezi fel őket annakidején, akkor ők jöttek volna a csillagrombolókkal megállítani Hitlert.
  Szerinted melyik verzióra lett volna nagyobb esély?</blockquote>
  Szerinted-re a történelmet csak a hülyék építik fel :D Honnan tudja bárki is azt, miként alakult volna az élet ott, ahol a beavatkozások nem történnek meg? És ezek a nem beavatkozások, milyen más történéseket alkottak volna meg azoknál, akik ott beavatkoztak? Mert minden kihat mindenre, nem csak arra a kettő szereplőre, tudod?

  Ha nem a fehér, akkor melyik?
  Egyébként, a fejlődésvonal ilyen irányú alakulásában, igazad van, én is így vélekedek. De egy idő után a fehér ember annyira elhülyül a készben, a jóllakottságában, hogy képtelen az önvédelemre, azaz a megelőzésre, amire számtalan történelmi eset is bizonyíték. De ez egy nagyon komoly téma és alkalmatlan e felület arra, hogy ismeretlenek ki- ill. átbeszéljék ezt egymás között.
   
 5. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Ezt nem lehet a társadalmi folyamatok ban folytatni?
   
 6. arrota

  arrota New Member

  Én nem vagyok ellene, de azt sem tudom, az merre van.
  Mellesleg, csak akkor lenne értelmes az ottani folytatás, ha egybefüggően lenne átemelve mindaz, ami ott folytatódna. Vagyis, a születéstől fogva menne át oda az anyag...szerintem.
   
 7. pannonia13

  pannonia13 Member

  Az interneten zajló hidegháborúról egy írás: http://nagypolitika.hu/2016/04/19/hideghaboru-az-interneten/
   
 8. Eltorro

  Eltorro New Member

  Szeretnék gratulálni azoknak akik ezzel az indiános rómais ömlengéssel szétk**ták a topikot.
   
 9. melampo

  melampo Well-Known Member

  Az összes eddigi hozzászólást bemásolhatod ha ez neked fontos.
  htka.hu/kozosseg/discussion/40677/biztpol-tarsadalmi-folyamatok/p58
   
 10. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Most muszáj a másik topikot is széttrolkodni? Ez nem volt elég?
  Szerintem ez a fórum nem a közoktatásból kimaradtak felzárkóztatásáról szól, főleg úgy, hogy az/azok nem nyitottak erre.
   
 11. Python

  Python Well-Known Member

  "Moszkva választ fog adni" Nem bírt a NATO az oroszokkal
  Nem sikerült közelíteni az ukrán válságra vonatkozó nyugati és orosz álláspontokat a NATO-Oroszország Tanács szerdai ülésén, a felek mindazonáltal rendkívül hasznos és őszinte megbeszélést folytattak - közölte Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szövetség főtitkára.
  http://www.atv.hu/kulfold/20160420-moszkva-valaszt-fog-adni-nem-birt-a-nato-az-oroszokkal

  Titkos dokumentumok: Kiderülhet az igazság 9/11-ről
  Barack Obama amerikai elnök szerint nyilvánosságra kerülhet több eddig titkosított dokumentum, ami új részletekkel szolgálhat a szeptember 11-i merényletek hátteréről. A kérdés azért is kényes, mert éppen most van a szenátus előtt egy törvényjavaslat, ami megnyitná a lehetőséget az amerikaiaknak, hogy egy külföldi államot pereljenek. Szaúd-Arábiában nem örülnek a fejleményeknek.
  http://www.atv.hu/kulfold/20160420-titkos-dokumentumok-kiderulhet-az-igazsag-9-11-rol
   
 12. Python

  Python Well-Known Member

  Nincs előrelépés a NATO-Oroszország találkozón
  http://youtu.be/AC0m8MC9tmU

  Obama szaúdi villámlátogatása
  http://youtu.be/4EyYOyzc1i0
   
 13. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Mintha minket már 3x bepereltek volna Washingtonban. (2x máv, 1x gdf suez)
  De lehet mi már nem is számítunk nekik külföldnek.

  Amúgy meg mégis milyen jogköre lenne az us bíróságnak? Ennyi erővel itthon is be lehetne perelni az usát. Marhák.
   
 14. panoz

  panoz Well-Known Member

  Ne légy infantilis. Egyetlen sor egyháztörténetet sem olvastál még?
  Egy jezsuita nem lehet naiv.

  </blockquote>

  Ez nem naivitás vagy rosszindulat, távol álljon tőlem a katolikus pápa védelme, de most igazi keresztényként viselkedett.
  Megmutatta milyen erős a hit.
  Egy muszlim könnyen eldobja a józanságát és állat lesz belőle.
  A gyenge akaratú befolyásolható ember is könnyen állatiassá válva a gyűlölet mammonját imádja náci befolyásolás által.
  De keresztény hit Szent Péter által kősziklára van építve mely megingathatatlan ilyen viszontagságos időkben is.
  Hit remény és szeretet. Ez a három a legfontosabb.
  A Szentatya ezeknek a bizonyosságát adta amikor lehajolt a számkivetettekhez, a migránsokhoz.
  Ez egy jelkép, a krisztusi irgalmasság a mohamedán embertelenséggel szemben.
   
 15. arrota

  arrota New Member

  Az összes eddigi hozzászólást bemásolhatod ha ez neked fontos.
  htka.hu/kozosseg/discussion/40677/biztpol-tarsadalmi-folyamatok/p58

  </blockquote>
  Érdekes megnyilvánulás, ami rámutat arra, hogy fingodsenincs ahhoz, miért javasoltam az egészet oda áthelyezni. Ez arra mutat rá nálad, hogy az előzmények sem érdekelnek, meg, ha belekezdtél valamibe, és az ott abbamaradt, hol érhető el a folytatás. Vagyis, összefüggéstelen életet élhetsz, és ha reagálsz, arra reagálsz csak, amit épp olvastál, de annak előzményeivel nem vagy tisztában.

  Egyébként, a moderátornak van lehetősége arra, hogy adott hsz-t áthelyezzen. Na, már ezt is tudod, és talán, legközelebb nem adsz ilyen buta ötletet másnak :D

  Egyébként, baromi sok hsz foglakozik ezzel a témával, ugye, és még véletlenül sem merül fel az, hogy utalásokat tartalmaznak, amikből a ma megvalósulhatott, így összehasonlítási alap is lehet a ma eseményeivel is a jövőnkre nézve.
   
 16. Montezuma

  Montezuma New Member

  Három rövid észrevétel:

  1. A NATO és az oroszok álláspontja bekövesedni látszik, az egyet nem értés állandósul.
  2. Nagyon szép dolog, hogy Obama talán megnyitja 9/11 eddig titkos aktáinak egy részét, az is nagyon szép, hogy ebben garantáltan nyakig lesznek néhányan az amúgy szép létszámmal bíró szaúdi királyi családból, de ezek még mindig csak rész- és féligazságok lesznek. Azaz hazugságok.

  és a 3.:
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 17. Python

  Python Well-Known Member

  Mondja csak egy nőnek, hogy „puha az erőm”! Nem lesz nagy sikere – vázolja a nagy világmegfejtőként ismert George Friedman, miért röhögnek az amerikaiak a „soft powerről” vizionáló európaiakon. A rendre nagy vitákat kiváltó elemző szerint Amerika nem fizet tovább a nála gazdagabb Európa biztonságáért, ahogy a Közel-Kelet válságát sem hajlandó egyedül megoldani. Friedman tiszteli Orbán Viktort, mert szerinte a szétesett EU-val szemben ő hajlandó kimondani a nyilvánvalót. Az elemző úgy látja: nagyon egyszerűen javítható lenne a magyar-amerikai kapcsolat – csak tegyünk úgy, mintha viselkednénk és vásároljunk F–16-okat, a többi nem érdekes. Interjúnk a Globsec-konferencián, Pozsonyban készült, ahol Friedman érthető magyarsággal köszöntött minket.
  http://mandiner.hu/cikk/20160420_george_friedman_interju_europa_tagadja_orban_kimondja_a_nyilvanvalot
   
 18. tindalos

  tindalos Well-Known Member

  Csak engem zavar hogy ez a nagyképű b@rom gyakorlatilag Mindenkit lehülyéz?
   
 19. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  De hisz megmondta, h "ők ilyen egyszerű emberek" :D
  A nagy részével egyet lehet erteni, és azzal nagyon!!!
   
 20. arrota

  arrota New Member

  Írjál felé címzetten, és alázd meg, ne így bekiabálva az éterbe akarj okosabbnak látszani nála, mert ez éppen az ellenkezőjét mutatja ki :D
   

Ezen oldal megosztása