1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Python

  Meg szoktuk nézni a megosztott videókat, de azon kívül nem sok mindent tudnánk rájuk mondani, hogy alapvetően igazuk van. Az a helyzet amit ők fölvázolnak. De gondolom ezt nagyon ragozni egy fórumban nem lehet, abból nincs vita ha mindenki egyet ért :)

  Én továbbra is örülök a munkátoknak, sok jó posztot és videót raktok be. Sok kitartást hozzá!
   
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Megosztottam, de nagy reakciót se Földi, De Spöttle nem váltott ki, pedig mondanak "érdekes" dolgokat.</blockquote>
  Semmi újat nem mondtak, ettől még a videók persze jók, és köszönjük.
   
 3. Python

  Python Well-Known Member

  A vezérezredes azért eredetiben szókimondóbb, mint ahogyan az origó kimerte hozni a cikkét.

  Nato risks a nuclear war with Russia 'within a year', senior general warns
  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/nato-risks-nuclear-war-with-russia-within-a-year-senior-general-warns-a7035141.html
   
 4. Python

  Python Well-Known Member

  Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter szerint a NATO területvédő háborúra kell készüljön Kelet-Európában. Az utóbbi két évtized során 12 újabb országot sikerült belekényszeríteni a katonai gépezetbe, most pedig “elrettentésre” van szükség a megkaparintott területek megvédéséhez.
  http://www.hidfo.ru/2016/05/lengyel-miniszter-kelet-europaban-is-haborut-vivna-a-nato/
   
 5. pannonia13

  pannonia13 Member

  Egy rövid gondolatfuttatás arról, hogy miért támogatnak egyes országok terroristákat...

  http://nagypolitika.hu/2016/05/18/negativ-cel-ezert-tamogatnak-terroristakat-az-allamok/
   
 6. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

  Spöttle előadását megnéztem. Tényleg nem sok mindent lehet mondani hozzá. Személy szerint hozzáértőbbnek tartom, mint Nógrádit. Spöttlenek legalább van terepi tapasztalata, Nógrádi pedig annyiszor ismétli önmagát, hogy már unom. Minden egyes interjúban elmondja (ha kérdezték, ha nem), hogy mely kontinensek/országok zárják a határt melyek pedig nem.
   
 7. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  Spöttle előadását megnéztem. Tényleg nem sok mindent lehet mondani hozzá. Személy szerint hozzáértőbbnek tartom, mint Nógrádit. Spöttlenek legalább van terepi tapasztalata, Nógrádi pedig annyiszor ismétli önmagát, hogy már unom. Minden egyes interjúban elmondja (ha kérdezték, ha nem), hogy mely kontinensek/országok zárják a határt melyek pedig nem.

  </blockquote>

  Szerintem egyikuk sem kiemelkedo eloado, de Spottle egy fokkal szerenyebb. Ha annyiszor kapnek egy ezrest, ahanyszor Nogradi kimondja, hogy "Elnezest", "Bocsanat" es "En", nyugdijba vonulhatnek:))))
   
 8. Python

  Python Well-Known Member

  Akár össze is ugraszthatja a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (TTIP) az európaiakat és amerikaiakat, ráadásul kizárna egy sor fontos országot, mint például Brazília vagy Kína – állítja a tekintélyes Foreign Policy című lap szakírója. A tervezett társulással szemben egyre több érv hangzik el.
  http://mno.hu/gazdasag/ujabb-nyomos-ervek-a-szabadkereskedelmi-egyezmeny-ellen-1342685
   
 9. omae

  omae Well-Known Member

  https://www.youtube.com/watch?v=dVvntQNKZa0

  Ez egy minőségi tudósítás a Mianmari muszlim kisebbség és a buddhista többség közt kialakult helyzetről és annak következményeiről. A Vice News egyre inkább kivívja az elismerésem, nem tudok egy hírforrást sem ahol ilyen minőségű tudósításokat adnak, miközben hellyel közel sikerül pártatlannak is maradni.
   
 10. Python

  Python Well-Known Member

  Oroszország gazdasága eddig túlzottan az olaj-, és gáziparra épült, így ezek árcsökkenése megviselte az elmúlt két évben. Erre még az ukrán konfliktus okán hozott szankciók is rátettek egy lapáttal, azonban most nem várt előnyök mutatkoznak: a gazdaság alkalmazkodik, új iparágak indultak növekedésnek.
  http://privatbankar.hu/makro/szivesseget-tett-a-nyugat-a-szankciokkal-fellendul-az-orosz-gazdasag-293498
   
 11. vendeg2

  vendeg2 Well-Known Member

  Egyetértek, Nógrádi már unalmas. Meghallgattam minimum 20-30 előadását és állandóan ugyanazt mondja. Ugyanazoktól ugyanazt idézi, a változás annyi, hogy a muttit már nem isteníti, belátta, hogy hülyeség lenne, már mindenki látja az igazi teljesítményét a csoroszlyának.
   
 12. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Volt az "öreghez" szerencsém egy előadásán és utána, ahol rendesen menekült a kérdéseim elől. Azóta nem nézek meg semmit mert annyit ér mintha a 444-et olvasnám.
   
 13. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  *amiben szerepel
   
 14. zeal

  zeal Well-Known Member

  Na jo, de mi megnezzuk a legtobb videot. Persze hogy unjuk az ismetleseket. De o meg korbehaknizza az orszagot - es nem egy fiatal ember - es mindenkinek a szajaba kell ragnia mindent, mert maximum egy eloadasara ul be egy atlag polgar. Arra pedig kivalo az eloadasa, meg hat ezt a melot is el kell vegeznie valakinek. :) Spottle is kapaszkodna, ha hetente kellene hosszabb eloadasokat tartania. (Oke, a fene egye meg Spottlet is. Igazan tarthatna tobb eloadast. Jokat szoktam derulni a stilusan. :D )
   
 15. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

  Na jo, de mi megnezzuk a legtobb videot. Persze hogy unjuk az ismetleseket. De o meg korbehaknizza az orszagot - es nem egy fiatal ember - es mindenkinek a szajaba kell ragnia mindent, mert maximum egy eloadasara ul be egy atlag polgar. Arra pedig kivalo az eloadasa, meg hat ezt a melot is el kell vegeznie valakinek. :) Spottle is kapaszkodna, ha hetente kellene hosszabb eloadasokat tartania. (Oke, a fene egye meg Spottlet is. Igazan tarthatna tobb eloadast. Jokat szoktam derulni a stilusan. :D )</blockquote>
  Az M1-es szerepléseinél is ugyan ez a helyzet, mindig ugyan azt mondja, még akkor is, amikor más volt a kérdés úgy csavarja a mondókáját, hogy bizonyos kliséi benne legyenek. Fárasztó és unalmas. Enyhítő körülmény, hogy öreg. Lassan én is arra a véleményre jutok, hogy jó lenne ha kevesebbet szerepelne és többet kutatna, publikálna.
   
 16. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

  Miért menekült, miket kérdeztél?
   
 17. Python

  Python Well-Known Member

  Az Európai Uniónak semmilyen lényegi befolyása nincsen azokra a válságövezetekre, mint például Líbia és Szíria, ahonnan a migránsok elindulnak. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő kijelentette: Európa nem globális játékos. Közlése szerint a Közel-Kelet különböző államai azt várják el, hogy pénzt adjunk oda, és ne szóljunk bele a politikájukba.
  https://www.youtube.com/watch?v=b7wDohuozwA
   
 18. vendeg2

  vendeg2 Well-Known Member

  Nem az a kérdés, hogy Európa meg tudja-e védeni magát hanem az, hogy miért nem akarja. A legnagyobb probléma, hogy központosították az irányítást és a döntéshozatal távol került a lakosságtól. Nem lehet odamenni az elöljáró házához és bedobni az ablakát...
   
 19. melampo

  melampo Well-Known Member

  Valóban. A demokratikus jogaink gyakorlásának közvetlen eszközeit ügyesen kiiktatták a rendszerből.
   
 20. boki

  boki Well-Known Member

  ASEAN-Oroszország csúcstalálkozó Szocsiban 2016 május 19-20
  http://en.russia-asean20.ru/
   

Ezen oldal megosztása