1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. pannonia13

  pannonia13 Member

  Ausztria is kockázatos vállalkozássá válik? Nem biztos, hogy mindenki belenyugszik a menekültkedvelők előretörésébe...

  http://nagypolitika.hu/2016/05/25/huha-van-ausztriaban/
   
 2. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Nem törtek elő azok sehol, csak a levélben szavazóknál.
   
 3. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  A németeketröl
  Azért ismerték el a vereséget, h ne legyenek zavargások Ausztriában. Jelenleg ez a cél egész Európában és nállunk is. (Mo)
   
 4. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  Csak keresztény osztrákokat fogunk befogadni remélem, ha ...-ot ver a ventillátor.
   
 5. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Költözünk, költözünk... visszaköltözünk! :)

  [​IMG]

  <b>Az Adidas húsz év után újra cipőüzemet nyit Németországban</b>

  "A növekvő ázsiai bérek és szállítási költségek mellett a mesterséges intelligencia alkalmazása ma már relatíve nem olyan drága, így a cipőgyártás egy részét megéri <b>visszaköltöztetni Európába</b>.
  ...
  Ez még nem jelenti az ázsiai gyártás azonnali hanyatlását,..."

  Ja, nem, ráér még a háborúig kivonulni Ázsiából... :)

  http://index.hu/gazdasag/2016/05/25/az_adidas_husz_ev_utan_ujra_cipouzemet_nyit_nemetorszagban/

  <b>Szokatlan lépésre szánta el magát az Adidas: Németországban nyitnak új gyárat</b>

  "Az Adidas az elmúlt 25 évben a teljes gyártási folyamatot kiszervezte az olcsó munkaerővel működő, ázsiai fejlődő országokba. Herbert Hainer, a cég elnöke kedden a frankföldi Ansbach, hogy ezzel vissza akarnak térni a legfontosabb felvevőpiacukra.
  ...
  A kisváros szélén egy olyan üzemet építenek, ahol <b>robotok</b> fogják gyártani a cipőket a <b>nyugat-európai vevőiknek</b>"

  Ja, ja, robotok, mi-gráns-ro-bo-tok! :DDD

  Ja, és nyugat-európai vevőknek (figyelsz <b>2ndt</b>?! :D - nem az USA-t látja el, hanem Európát! :D)

  "Az Adidas úgy számol, hogy így gyorsabban tudnak reagálni a piaci trendek alakulására..."

  Mint például egy USA-Kína háború kitörése...

  "Középtávon úgy terveznek, hogy minden nagyobb felvevőpiacukra telepítenek egy ilyen <b>gyorsreagálású</b> gyárat."

  Gyorsreagálású mint a gyorsreagálású hadtest :D

  Figyelem! Adidas túracipőket vegyenek!
  Bemutatjuk legújabb <b>military style</b> fejlesztéseinket... <b>úgymint katonai bakancsok és surranók</b>... nagy mennyiségben és olcsón, ahogy a piac - és a hadi helyzet - éppen megkívánja! / :) /

  http://444.hu/2016/05/25/szokatlan-lepesre-szanta-el-magat-az-adidas-nemetorszagban-nyitnak-uj-gyarat
   
 6. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  @haubagoi:

  Figyelek. Amit a temaban olvastam, mind a robotikaval es a novekvo kinai berekkel/szallitassal indokolta a visszakoltozest (ami azert messze all a nagy volumentol leptek tekinteteben).

  Ez igy siman lehet a hatterben haboru nelkul is, peldaul mert logikus:))))
   
 7. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Egyet jegyezz meg: soha nem fogják leírni a VALÓDI indokot.
   
 8. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Majd jön a többi gyár is. Ez még csak az első (?). És a végén, hogy és hogynem, végül kiderül, hogy a robotika mellett/helyett főként az olcsó migráns munkaerő lesz a jellemző, és hogy és hogynem milyen kapóra jön majd, hogy mire elkezdődik a háború, addigra épp elérik a gyárak a kellően nagy volument is :)
   
 9. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  @haubagoi: a gyikemberek biztos nem;))))

  A helyzet az, hogy nem azert nehez kiigazodni a vilagon, mert mindenki hazudik, hanem azert mert az igazsag keveredik a hazugsagokkal.

  Vannak dolgok, amik onmagaban is logikusak, nem kell mogejuk kepzelni dolgokat. Ez peldaul lehet ilyen, mert magaban is megallja a helyet. Ezzel nem azt mondom, hogy nem lehet igazad (ahogy a mondas tartja: attol meg, hogy paranoias vagy, nem biztos, hogy nem uldoznek), csak ebben az esetben konkretan mondhatnak igazat.
   
 10. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Mondhatnak, de az utóbbi években történt események, a saját élettapasztalatom és a józan paraszti ész alapján bennem kialakult összképbe az ilyen - naív embereknek szánt - magyarázatok nem illenek bele.

  Az mód pedig, ahogyan te szándékosan naív módon, egyszerűen, Occam borotvája elvén értelmezed a világot, az alábbira hasonlít:


  A: - Azért használ mindenki Windows-t, mert a Microsoft egy monopolhelyzetben lévő vállalat, és az embereknek nincs más választásuk.

  B: - Nem igaz. Azért használnak az emberek Windows-t, mert szeretik. Ha nem szeretnék, nem vennék ilyen mennyiségben. És ha nem vennék ilyen mennyiségben, akkor a Microsoft zsugorodni kezdene. És ha zsugorodni kezdene, akkor piacon megjelennének új operációs rendszerek. De mivel nem jelennek meg, ez azt jelenti, hogy a Microsoft Windows a legjobb.

  A: - Hülyeség. Azért nem jelenik meg konkurencia, mert a Microsoft egy erőszakos vállalat.

  B: - Buta vagy. A Windows 10-et is ingyen adja.

  Megj.: bocsánat, de én már nem kívánok megtanulni szándékosan ennyire naív lenni.
   
 11. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  "Az mód pedig, ahogyan te szándékosan naív módon, egyszerűen, Occam borotvája elvén értelmezed a világot, az alábbira hasonlít:"

  Nem, en akkor hasznalom ezt az eszkozt, amikor van ertelme.:)

  Maskepp gondolkodunk. En nem feketen-feheren latom a vilagot, hanem el tudom kepzelni, hogy vannak arnyalatok is. Egy dontes meghozatalahoz peldaul lehet tobbfele motivaciom is; meg akkor is, ha adott esetben az okok egyenkent is megallnak a helyuket.

  A peldad kapcsan: bar nekem nem jott at, hogy foglaltal-e allast, de a WIndows alapvetoen a legjobb operacios rendszer adott parametereknek megfeleltetve, ez szimplan tenykerdes. Mas parameterek alapjan persze nem a legjobb, de ebben az esetben atfedes van az en igenyeim es a felhasznalok tobbsegenek igenyei kozott es nem azert hasznalnak sokan Windowst, mert nincs alternativa, hanem azert, mert egyreszt az emberek idegenkednek az ujdonsagoktol (es nem szeretnek tanulni), masreszt a potencialis versenytarsak vagy szart csinalnak, vagy szimplan nem akarnak versenyezni ezen a piacon (de nem azert, mert a Microsoft gonosz monopolium, hanem mert az erdekuk szerintuk ugy kivanja).

  En peldaul szemely szerint szeretem a Wint, de szeretem az OSX-et is, viszont rettenet ruhellem a Linuxot (mindharommal eleg sok tapasztalatom volt mar).
   
 12. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  Egyebkent gondolkodj el szerintem azon, hogy milyen brutalis atrendezodesek voltak az IT piacon az elmult 10 evben, hol van ma a Nokia, az Ericsson, a Motorola; hogyan nott ki a semmibol a Google, hogyan tunik el a Yahoo, a Blackberry...
   
 13. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Állapodjunk meg abban, hogy a többféle logikus magyarázat közül te a legnaívabb (de logikus) magyarázatot szereted kiválasztani (mert az a legegyszerűbb magyarázat), én pedig a gonoszabb (de szintén logikus) magyarázatot (mert tudom, hogy a világ elég g@ci módon működik, már bocsánat).

  Ha nem jött át, hogy az A vagy a B érvelés mellett foglaltam-e állást, akkor köszönöm, ezt dícséretnek veszem. Mert ez bizonyítja, hogy tudok mindkét módon (naívan, meg gonoszan is) gondolkodni, amely egyben cáfolja azt a megállapításodat, hogy a világot én csak feketén-fehéren látnám :))

  Hogyne, hogyne, persze, hogy lehet egy döntés meghozatalához többféle motiváció is.

  Például világosan leírtam, hogy a migránsok Európába áramoltatására minden szereplőnek (USA, Brüsszel, Németo., Oroszo.) más és más motivációja van, azaz különböző okok miatt támogatják.

  (Emlékeztetőül:
  USA, azért, mert kell neki az olcsó munkaerő Európában és azért IS, mert ez zavargásokhoz vezet, ami miatt szükség lesz az USA haderejére rendfenntartóként Európában és még azért IS, mert a Visegrádi 4-eket/volt KGST-t a migránsválság "leválasztja" Nyugat-Európáról és ez azt jelenti, hogy az USA szükség esetén ezen országokat visszaadhatja Oroszo.-nak egy alku részeként;
  Brüsszel azért, mert a bevándorlás a nemzetállamokat gyengíti;
  Németo. azért, mert (szerintem) így akarnak megszabadulni a II. vh.-s és H. megemlékezésektől és azért IS, mert a migránsok az USA ellen fordíthatók Németo.-ban és így Németo. kivívhatja az USA-tól való függetlenségét;
  Oroszo. pedig azért, mert a migránsválság radikalizálódáshoz vezet Európában, amely gyengíti az EU-t, egy széthulló EU pedig lehetővé teszi, hogy Oroszo. visszakaphassa a volt SZU befolyási övezetét - és ez egyébként az USA céljaival sincs feltétlen összeütközésben, sőt, igazából mind az USA-nak, mind Oroszo.-nak így lenne a legjobb, és szerintem így is fog történni.)

  Na ezek után vádolj meg fekete-fehér látásmóddal :pPP :)))
   
 14. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Hát hol lenne a Nokia, felvásárolta a jóságos Microsoft :D
   
 15. zeal

  zeal Well-Known Member

  Csak a mobil uzletagat. Dragan. A Nokia ceg koszoni szepen jol van.
  Ha majd - ugyanilyen indokkal - a torokoktol jonnek vissza az autogyarak... Na az szep lesz.
   
 16. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Csak a mobil uzletagat. Dragan. A Nokia ceg koszoni szepen jol van.
  </blockquote>

  Ez így van. De mi most 2ndt-vel (a világlátásunk szemléltetése kapcsán) arról beszélgettünk, hogy az IT-ben monopolhelyzet van-e vagy nincs. Én szóbahoztam a Microsoft-ot, ő pedig a Nokiát és a többieket azért hozta fel példának, hogy szemléltesse, hogy az IT piacán mozgás van, tehát nincs monopolhelyzet.

  Én pedig a Nokiát pont arra találtam példának, hogy DE, IGEN, MONOPOLHELYZET van az IT piacán, mert lám, a Nokiát (igen, igazad van, hogy nem az egész Nokiát, de most ez nem lényeg) felvásárolta a Microsoft.

  Tehát zeal, az IT piacról volt szó, nem a Nokia cégről.

  ---
  Mégegyszer legszögezem, hogy szerintem az IT piacán igenis monopolizáció figyelhető meg, pl. az Oracle is felvásárolta a Sun-t anno, új cégek pedig akkor lesznek igazán sikeresek, ha azok tevékenysége szolgálja az amerikai kormányzatot pl. a megfigyelések terén (Google, Facebook).
   
 17. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  Es akkor most ezredjere leirjam, hogy az USAnak nem kell EU munkaero, te erre leirod ujra, hogy ja, nem is ugy gondolod, az EU munkaero az EUnak kell, aztan legkozelebb megint leirod, hogy az USAnak kell az EU munkaero.:)))) Ez igy nem fog menni:)

  <i>"Ha nem jött át, hogy az A vagy a B érvelés mellett foglaltam-e állást, akkor köszönöm, ezt dícséretnek veszem. Mert ez bizonyítja, hogy tudok mindkét módon (naívan, meg gonoszan is) gondolkodni, amely egyben cáfolja azt a megállapításodat, hogy a világot én csak feketén-fehéren látnám :)) </i>"

  Ennek azert fuss neki ujra:))) Ket allitast hoztal, egy feketet meg egy feheret es ezzel szeretned bizonyitani, hogy a vilagot nem feketen-feheren latod???:)


  "Hát hol lenne a Nokia, felvásárolta a jóságos Microsoft :D"
  Siman figyelmen kivul hagytad a tobbi ceget:)
  A Microsoft Nokia-felvasarlasa szerinted monopoliumra torekves volt vagy eppenseggel rohanas a versenytarsak utan? Csak gondolkodj el, mikor vette meg a Nokiat a Microsoft es miert.:))))
   
 18. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  "Én pedig a Nokiát pont arra találtam példának, hogy DE, IGEN, MONOPOLHELYZET van az IT piacán, mert lám, a Nokiát (igen, igazad van, hogy nem az egész Nokiát, de most ez nem lényeg) felvásárolta a Microsoft."

  Keress mar ra egy market share-re cellphone temaban...:))))

  "Mégegyszer legszögezem, hogy szerintem az IT piacán igenis monopolizáció figyelhető meg, pl. az Oracle is felvásárolta a Sun-t anno, új cégek pedig akkor lesznek igazán sikeresek, ha azok tevékenysége szolgálja az amerikai kormányzatot pl. a megfigyelések terén (Google, Facebook)."

  Tevedes. Minden piacon folyamatos monopolizaciora torekves van (ez egy nyilvanvaloan indokolhato torekves, mindenki ezt akarna cegtulajkent), csak epp a piacvezeto cegek adott esetben mar nem ugyanazok most mint teszem azt 10 eve. :)
  Egyebkent erdemesebb lehet a cegek mogotti befektetoket nezni.
   
 19. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Szerintem menj aludni.

  Mégegyszer:

  1) Az USA akar háborút Kínával, ezért meg kell szerveznie a Kínát kiváltó gyártást az EU-ban.

  2) Így az USA-nak kell az EU-ban munkaerő, hogy kiváltsa Kínát.

  DE!

  3) Az USA-nak <b>nem azért kell az EU-ban munkaerő, hogy saját magát, az USA-t lássa el, hanem azért, hogy az EU-t lássa el.</b>

  Tehát, rövidebben:

  <b>Az USA-NAK azért kell az EU-BAN migráns munkaerő, hogy az EU-T lássa el árúval.</b>

  Ezen sejtettem, hogy fenn fogsz akadni, de cáfolnálak:

  A fekete-fehér látásmód azt jelenti, hogy valaki pl.

  az USA-t jónak, Oroszo.-ot rossznak, vagy fordítva,
  az USA-t rossznak, Oroszo.-ot jónak látja.

  <b>Az nem fekete-fehér látásmód</b>, ha valaki le tudja írni, hogy:

  az USA jó, mert ..., de az USA rossz, mert ...

  és <b>mindkettőre (miért jó, miért rossz)</b> ad logikus magyarázatot.

  "Hát hol lenne a Nokia, felvásárolta a jóságos Microsoft :D"
  Siman figyelmen kivul hagytad a tobbi ceget:)
  A Microsoft Nokia-felvasarlasa szerinted monopoliumra torekves volt vagy eppenseggel rohanas a versenytarsak utan? Csak gondolkodj el, mikor vette meg a Nokiat a Microsoft es miert.:))))
  </blockquote>

  Egy monopolhelyzetben lévő vállalat nem azt jelenti, hogy az összes piaci szegmensben monopolhelyzetben van!

  Ezek a nagyvállalatok egészen konkrétan azt csinálják, hogy amelyik piaci szegmensben még nincsenek monopolhelyzetben ott felvásárolják a konkurenciát, és ezt abból a pénzből finanszírozzák, amelyet azokról a piacokról szereztek, ahol már monopolhelyzetben vannak.

  Összességében véve vitathatatlan, hogy az ilyen Microsoft, Google stb. típusú vállalatok egyre több piacra nyomulnak be felvásárlásokkal, és utána előbb-utóbb minden piacon, amelyre bekerülnek, monopolhelyzetet vívnak ki maguknak.
   
 20. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Na jó, megyek aludni, mert ez már nevetséges színvonal, ami itt van.
   

Ezen oldal megosztása