1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. Eltorro

  Eltorro New Member

  2 éve a Facebook lebukott, hogy egy "szociális kísérlet" keretében manipulálta egyes emberek hírfolyamát, ezzel komoly érzelmi kilengéseket elérve náluk...
  Némi pénzért bármire képesek.
   
 2. plushun

  plushun Well-Known Member

  Nem tudom. Ha valaki annyira lusta, hogy képtelen begépelni kb két szót és elmegy a kedve a kereséstől mert az automata nem dobja fel az első betű után az - már bocsánat a kifejezésért - megérett a pusztulásra. </blockquote>

  Lásd utolsó kommentem.</blockquote>

  Ez is igaz. Tegnap pl beszélgettem egy 22 éves csajszival aki azt sem tudta (budapesti a kis csaj), hogy ki az a Tarlós István. Egyébként ahogy öregszem egyre nagyobb a meggyőződésem a tekintetben, hogy minden országban kb jó ha a lakosság 10% tájékozott. A maradék 90% meg csak éli az életét mint valami ösztönlény és kb úgy meg lehet vezetni őket mint a birkákat.
   
 3. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Nem tudom. Ha valaki annyira lusta, hogy képtelen begépelni kb két szót és elmegy a kedve a kereséstől mert az automata nem dobja fel az első betű után az - már bocsánat a kifejezésért - megérett a pusztulásra. </blockquote>

  Lásd utolsó kommentem.</blockquote>

  Ez is igaz. Tegnap pl beszélgettem egy 22 éves csajszival aki azt sem tudta (budapesti a kis csaj), hogy ki az a Tarlós István. Egyébként ahogy öregszem egyre nagyobb a meggyőződésem a tekintetben, hogy minden országban kb jó ha a lakosság 10% tájékozott. A maradék 90% meg csak éli az életét mint valami ösztönlény és kb úgy meg lehet vezetni őket mint a birkákat.</blockquote>

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sturgeon%27s_law
   
 4. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  Az lehet, de fizikailag megfogni a söprűt/lapátot/szerszámot, fizikai munkát nem akarják helyettük! Németországban egy német nagy általánosságban vagy főnöke a bevándorolt munkavállalónak, vagy inkább egy kicsit munkanélküli, amíg egy másik-harmadik cégnél nem lehet ugyanígy a főnöke!</blockquote>

  A hétvégén hazajött Bécsből egy régi jókomám, aki most a "sógoroknál" építkezéseken segédmunkás. Hivatalosan napi 4 órás a munkanapja, de valójában 10-12 órát güriznek havi 1500 euróért. A srác egyszerűen egy bivaly paraszt gyerek aki egy mázsa cementtel (mindkét vállán egy zsák) lazán felkocog a hatodik emeletre, de még ő is azt mondja, hogy a meló időnként "kemény", meghogy a brigádból egy hónap alatt öten lemorzsolódtak. Rákérdeztem kikkel dolgozik, hát bizony a cégnél kilencven százalékban kárpátaljaiak végzik a kulimunkát meg pár romániai magyar, de afgánt, szírt, libiait és egyéb "déligyümölcsöt" keresve se találsz, pedig a malterkavaráshoz nem kell agysebészi diploma. Aztán mondta, hogy egy vasárnap már nagyon elege volt a melóból és kiült a Duna-partra inni egy sört meg bámulni a vizet hátha lát valami halat-madarat mert a betontól már herótja van, és mit lát. Idősebb osztrák mama sétáltatja a kutyulit amikor odalép hozzá két kávébarna egyén és valamit kérdeznek tőle, miközben a harmadik kiemelte a mama pénztárcáját a ridikülből. Pista druszám elmondása szerint hatalmas ingerenciát érzett, hogy egy székkel nyakonvágja az előtt elloholó majmot (ismerve a barátom öklét és természetét ez a fickónak expressz jegyet jelentet volna a negyven szűzhöz), miközben az öreglány nagyban "hilfézett", de nem tette, mert eszébe jutott hogy ezzel kockára tenné a havi keserves 1500 euróját amiből idehaza a felesége, a nyolcvankét éves anyja, a két lánya meg az unokája él meg.
   
 5. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Rumcájsz!
  Csepben a tenger....
  És ez csak rosszabb lesz....
   
 6. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Mindenképpen érdekes, csak a "gond" vele az, hogy attól, hogy a kereső motor nem adja ki egyből az nem jelenti azt, hogy nincs ilyen oldal vagy cikk. Mert ugye ha szépen beírod pl, hogy Hillary Clinton crimes és lenyomod az entert, akkor feldob egy rakás cikket. Szóval aki rá akar keresni az rá tud, max a kényelmi funkció nincs benne ami érdekes, de nem akadályoz meg abban, hogy ne találj ilyen cikket. </blockquote>


  Itt az a lényeg, hogy az oylan nagy oldalak, mint a Google, a Twitter vagy az FB ilyen módszerekkel tudják manipulálni a nem túl tudatos olvasót.

  Pl. ha a thepiratebay-t keresed a Google-al, és csak annyit írsz be, a kiegészítő hogy <i>thepirateb</i>-nél sem adja ki a thepiratebay-t, és direkt keresésnél is legalább addig el kell jutnod, hogy <i>thepi</i> hogy kijöjjön.


  Nem tudom. Ha valaki annyira lusta, hogy képtelen begépelni kb két szót és elmegy a kedve a kereséstől mert az automata nem dobja fel az első betű után az - már bocsánat a kifejezésért - megérett a pusztulásra. </blockquote>

  Lehet. De a szavazata ugyanannyit ér.
   
 7. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Azért ez így nem igaz,csináljunk egy kis felmérést a fórumon,a hivatásos katonák között,hogy,ha és amennyiben washingtonból megjönne a parancs berlinbe,onnan a hm-be,hogy akkor legyenek kedvesen csatlakoznia Lengyel testvéreinkhez,és támadják meg a Csop-nál állomásozó Orosz reguláris haderőt,hányan indulnának hurrázva szurony rohamra?
  Bízok benne,hogy ennél több van még a Magyar kiskatonák fejében,gondolom a fő tisztek már közül többen lennének hajlandóak meghozni ezt az áldozatot,viszont ők az "előre" vezényszó hívei,és nem az "utánam"-é.
  Szóval,melyik hivatásosunk mit gondol,mit bír el a Lengyel-Magyar barátság?
  Megjegyzem,ezzel szerintem washingtonban is tisztában vannak,hogy minket,de talán a Lengyeleken kívül senkit sem tudnának távvezérléssel az Oroszoknak full kontakba nekivezetni,ezért nem is adnak nekünk érdemi felszerelést,támogatást,csak a szép szavakat.
  Szigorúan katonai szempontból nézve,a szu azért komolyabban látta el a szocialista blokkot haditechnikával,és komolyabban jelen volt,főleg a nyugati végeken.A nato tudta,hogy messzire nem jutnának kelet felé nuki nélkül,ellenben most az oroszokat le sem tudnánk lassítani,ha egy kis Sárvári fürdőzésre támadna kedvük.
   
 8. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Külföldre csak mint önkéntes missziósok mehetnek a katonák. Parancsra nem lehet őket a határon kívülre küldeni. Bár lehet rosszul emlékszem.
   
 9. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Ha,az Oroszok eljönnek Csop-ig,jönni fog a parancs ne aggódj.
   
 10. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Ha az oroszoknak van egy kis eszük, csak Kijevig mennek, majd átadnak egy-egy friss térképet a lengyeleknek meg a magyaroknak, hogy meddig az övék. Innentől a nato meg a majd a "keletiek levágatják magukat értünk" dolgok picit összezavarodnak.
   
 11. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Nem lesz az egyszerű sehonna sem,mindkét nagyhatalom emberei,ügynökei a legmagasabb körökig bent vannak,minden poszt komcsi ország vezetésében,isteni csoda lesz,ha az Oroszok adnak egy térképet,és ennyivel megússzuk.
   
 12. pannonia13

  pannonia13 Member

  V4-hadseregről pár gondolat... http://nagypolitika.hu/2016/07/26/van-e-realitasa-a-kozos-v4-hadseregnek/
   
 13. emel

  emel Well-Known Member

  Ez az elmélet, viszont a gyakorlat az más. Ha annyi millióm lenne, ahány magyar katonát a NATO-tagság óta akaratán kívül vezényeltek "önkéntesen" külföldre, már mind a három fiamnak lakást vehettem volna (hitel nélkül)!! Szóval egy magyar katona is nagyon ritkán döntheti el saját maga, hogy mikor és miben legyen ténylegesen önkéntes. Még egy munkahelyen is ritkán kontrázhat meg főnöki utasítást a munkavállaló, a hadsereg meg parancsuralmi rendszerben működik.
   
 14. chimera

  chimera New Member

  Papajoe a mai magyar vezetés mini sztálinja még alkotmányt khhmmm alaptörvényt is módosít ha kedve tartja csak sikerüljön amit hagymázós látomásaiban kitalál! A V 4 hadsereg meg több kérdést vet fel mint amennyit megold. Ki ellen? Milyen felszereltséggel? Hol diszlokáljon? Önálló hirszerzéssel? Légierővel? Légvédelemmel? Ki finanszírozza és milyen arányban? Milyen parancsnoksággal? Milyen önállósággal? Stb stb
  Ezek mind sci fi kategória addíg amíg 12-12 tankunk-repülőnk-ágyúnk van és 3 db működő helikopterünk!
  Kamu az egész....
   
 15. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Értem,tudom,de ezt mondtam,hogy adhatnak bármilyen parancsot a katonának,ha nem teljesen elmebeteg,akkor nem hajtja végre,alaptörvény előre,vagy hátra.Nem alapozhatok(tunk) a politikusok épelméjűségére,mert alaptalan lenne.
  Szerintem is ostobaság egy V4 haderő,szintén ostobaság az európai haderő,a nato mellé,vagy nato szövetség,de az f@szság,mert nem a mi érdekeink szerint van/lenne használva,hanem usa igényei szerint.Közös eu haderő lehetne,bár nem alaptalan fenntartásaim vannak a "munkamegosztásról" a keleti,és a nyugati országok között,de akkor is csak úgy,hogy mindenki aki az eu haderőbe belép,a nato-ból kilép,ami azért eléggé hümm-hümm.
   
 16. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Azzal a térképpel olyan csapdát állítanának, amibe a nato keleti szárnya beleroppanna.
  1. Ha elfogadják a területeket, akkor a gazdaság lenullázódik + megerősödnek az orosz barát erők.
  2. Ha nem fogadják el, a saját népük zavarja el őket és hatalmas belpolitikai botrányok lennének. Sokáig nem lenne normális erős kormány.
  3. Ha meg mondjuk a Magyarok elutasítják kárpátalját, rögtön felkínálhatják a szlovákoknak, akik biztosan nem fognak nemet mondani.

  V4 ből 2-3 tag kiesne és meghiúsulna az együttműködés.
   
 17. gergo55

  gergo55 Well-Known Member  A V4 közös haderő nem épülhetne/műkődhetne nato mintára?
  Érthető
  modon a lengyel barátaink vezetésével?

  Persze amig csak még működő modellnek sem tekinthető "seregünk" van, addig tényleg scifi.

  (Dudiéknak boccs)

  Ha meg tovább gondolom a V4 bővítését, pl. ahogy a lengyel barátaink behozzák ukrajnát és romániát azt inkább nem képzelem el ahogy a magyar gyalogságot a román tüzérség támogatja.....ez már horrorr.
   
 18. chimera

  chimera New Member

  Az 5-6 még csak teljesen fel sem töltött alulfinanszírozott zászlóaljunkal nekünk minden vagy sci-fi vagy horror :)
   
 19. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Namajd most mennek katonának a közmunkatarsak!
  Azt nézd meg! Lesz itt feltöltés, de olyan! :)
  :-(
   
 20. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Személyügy felöl nézve:
  Olyan magas elkötelezettséget jelentô munkára mint a katonaság közmunkásokat kvázi kényszeríteni nem szabad. Tudom, ilyenkor szokott jönni a szöveg, hogy a kedves szakma várja meg amíg bebizonyosodik hogy az elgondolás helyes vagy sem. És majd ha kiderül hogy nem jó az elgondolás, nos, akkor majd igazítunk rajta.
  És mily meglepô, a szakma ellenkezésére ifjú titánok által kitalált ötletek és intézkedések eddig még soha nem jöttek be.
  De ettôl függetlenül, Ukrajnában már most látszik milyen katasztrófális hatása van a munkanélküliek hadseregbe terelésének.
  Magyarországon közmunkásként az elsôdlegesen szóbajöhetô célcsoportok ráadásul elsôsorban az oktatásból gyakorlatilag kiszorított roma magyarok, és a közszférából kiszorított érettségizett és gyakran több szakképesítéssel és / vagy diplomával rendelkezôk, akiket aztán közmunkásként sokkal alacsonyabb fizetéssel gyakran ugyanoda visszavettek.
  Mind a két alap célcsoport joggal fogja méltánytalannak találni ezt az eljárást.
  Tehát az így "megkapott" katonák sértettek és nagyon alacsony szinten motiváltak lesznek. Egy részük talán még nyíltan vagy rejtve, de ellenséges is lesz ezek miatt. Ráadásul többek közt a kompetenciatérképnek legfeljebb csak "statisztikailag" lesznek nagy számban megfelelôek.

  Ez így egy nagyon nagyon rossz ötlet. ( és a két jelen esetben szóbajöhetô két alap célcsoportot másképpen is meg lehetne szólítani értelmesen)
  Azt is csak remélni tudom, az esetlegesen létrehozando EU hadsereget- vagy v4 haderôt- nem hasonló módon akarják majd toborozni. Mert akkor aztán tényleg senki nem fogja az EU-t komolyan venni, és szabad préda leszünk.
   

Ezen oldal megosztása