1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. plushun

  plushun Well-Known Member

 2. Python

  Python Well-Known Member

  Oroszország védelmi ellenlépésekre kényszerül amiatt, hogy a NATO, élén a Egyesült Államokkal, növeli támadó potenciálját a Szövetségi Állam (Oroszország és Fehéroroszország szövetségének) nyugati határainál – hangoztatta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az orosz és a fehérorosz védelmi minisztérium szerdai minszki együttes vezetőségi ülésén.
  Oroszország védelmi ellenlépésekre kényszerül a NATO miatt
   
 3. Python

  Python Well-Known Member

  A piacok teljes joggal idegesek Trump esetleges elnökségétől. Az FBI-on belül nyílt lázadás tört ki Clinton ellen. Függetlenül attól, hogy melyik jelölt nyeri jövő kedden az elnökválasztást, a politikai feszültség nem enyhül az országban. A polgárok többsége megveti mindkét jelöltet és a választások végkimenetelét illegitimnek fogja tartani.
  http://privatbankar.hu/makro/tenyle...t-amerika-napokon-belul-eldol-a-sorsuk-299881


  A NATO döntésekre válaszul az oroszok most szerdán bejelentették: az észak-atlanti szövetség védelmi ellenlépésekre kényszeríti Oroszországot. „A Szövetségi Állam nyugati határainál az Egyesült Államok és más NATO-tagországok aktívan növelik támadó potenciáljukat, új bázisokat nyitnak és fejlesztik a katonai infrastruktúrát. Nem szűnnek az arra irányuló kísérletek, hogy gazdasági és politikai diktátum, valamint katonai erő segítségével megpróbálják más országokra ráerőltetni a saját akaratukat. Nyílt információs háború folyik” – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, aki szerint ezek a lépések aláássák a stratégiai stabilitást, és arra kényszerítik Oroszországot, hogy védelmi jellegű ellenlépéseket tegyen, egyebek között a nyugati stratégiai irányba.
  Valóban van-e félnivalójuk a balti államoknak, vagy csupán belpolitikai pánikkeltésről van szó a litvánok esetében? Lapunk megkeresésére Szenes Zoltán egyetemi tanár, volt vezérkari főnök jelezte: ugyan Európában a NATO-tagországok hadereje lényegesen nagyobb, mint Oroszországé, az orosz nyugati katonai körzetben már 300 ezer katona van, az Oroszországgal határos NATO-tagországokban pedig csak 27 ezer egyenruhás állomásozik. Az igazi probléma azonban abban áll, hogy a Baltikumban nincsenek NATO-erők.
  http://mno.hu/kulfold/orosz-invaziotol-tartanak-europaban-1369725
   
 4. neptun892

  neptun892 Well-Known Member

  closed society likes this.
 5. Python

  Python Well-Known Member

  Ördögi körbe került India és Pakisztán ellenségeskedése az utóbbi hetekben, de átfogó háborút egyik fél sem akar. India már hónapok óta növeli a feszültséget és támogatja a szeparatizmust a legnagyobb pakisztáni tartományban. Az elmúlt években az USA „globális stratégiai partnerséget” kötött Indiával, azon fő céllal, hogy Új Delhit a Kína-ellenes nyugati katonai-stratégiai offenzíva egyik frontállamává tegye Japán és Ausztrália mellett.
  http://privatbankar.hu/makro/haboru...ha-a-ket-atomhatalom-tenyleg-hajba-kap-299931


  Már csak öt nap van hátra a sorsdöntő amerikai elnökválasztásig, ezzel együtt a feszültség is nő a világban. Azt már tudjuk, hogy milyen gazdaságpolitikát tervez a két legnépszerűbb jelölt, és nagyjából sejtjük, milyen hatással lehetnek a világgazdaságra – de hogyan befolyásolhatja a világpolitika alakulását Trump vagy Clinton győzelme? Lássuk, kit fogadnának meleg kézfogással a nagy vezetők!
  http://privatbankar.hu/makro/egyik-...z-hozhatja-el-a-kovetkezo-vilaghaborut-299919
   
  fip7 likes this.
 6. pannonia13

  pannonia13 Member

 7. krokomach

  krokomach Well-Known Member

 8. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://karpathir.com/2016/11/04/let...gari-eskut-traian-basescu-volt-roman-allamfo/
  "Letette a moldovai állampolgári esküt Traian Basescu volt román államfő és felesége, Maria csütörtökön a Moldovai Köztársaság bukaresti nagykövetségén.
  Radu Timofti moldovai államfő júniusban írta alá azt az elnöki rendeletet, amelynek értelmében a Moldovai Köztársaság – kérésükre – állampolgáraivá fogadta Traian Basescut és feleségét.
  Az eskütétel alkalmával Basescu – a két világháború közötti Nagy-Románia kiterjedésére utalva – azt mondta, valóra vált az álma, hogy érvényes állampolgársága legyen “a nyugati határtól a Dnyeszterig és egy kicsit azon is túl”. Azt sem titkolta, hogy szeretne voksolni a moldovai elnökválasztás második fordulójában, de maga sem tartotta valószínűnek, hogy ezt megteheti, mert a személyazonossági iratok kiállítása három hetet is igénybe vehet.
  A volt román elnök arra bíztatta a moldovaiakat, hogy november 13-án az országuk európai közeledését szorgalmazó Maia Sandura szavazzanak az oroszbarát Igor Dodonnal szemben..."
   
 9. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Egyre jobban elmérgesedik a viszony Erdogan es Merkel között.
  Német ujsàgok szerint Erdogan arra készül, hogy kinyissa a török hatàrokat és megint râengedje a menekültek ujjabb hullàmjàt az EU-ra.
  Felköthetjük a gatyànkat.....
   
 10. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  fishbed likes this.
 11. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  bocs, ezt az Ukrán helyzetbe akartam
   
 12. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  http://www.hidfo.ru/2016/10/hibrid-haboru/

  A cikkben linkelt tanulmányt érdemes elolvasni, egész jó.
   
  szuvorov likes this.
 13. panoz

  panoz Well-Known Member

  Csak szereti a diktatúrát mint minden keleti nagykutya.
   
 14. Python

  Python Well-Known Member

  Miközben Törökország azzal fenyegetőzik, hogy felmondja a tavasszal kötött sikeres menekültügyi megállapodást és Moszul ostroma újabb százezreket tehet földönfutóvá, sokak szerint a közel-keleti háború csak elfedi az igazán nagy problémát, amelyet Afrikának hívnak. A következő évtizedekben akár 800 millió afrikai is megpróbálhat Európába jutni, hacsak nem sikerül őket gazdaságilag felzárkóztatni.
  http://m.privatbankar.hu/cikk/a-valodi-menekultvalsag-meg-csak-ezutan-kezdodik-299972
   
 15. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://www.hidfo.ru/2016/11/medvegyev-osszeomolhat-a-wto/
  "Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök hétfőn annak lehetőségéről beszélt, hogy nemsokára összeomolhat a Kereskedelmi Világszervezet.
  Medvegyev ma a kínai Államtanács elöljárójával folytatott megbeszélést követően azt mondta; “korábban azzal kapcsolatban voltak aggodalmaink, hogy a WTO milyen hatást fog gyakorolni országunk gazdasági helyzetére. Most azonban más jellegű félelmeink vannak: a WTO összeomolhat, és ennek eredményeként számos probléma merülhet fel a nemzetközi kereskedelem és a globális gazdaság alapvető folyamatainak szabályozásával.”.."


  Durvul a játék. Legközelebb azt jelentik be hogy nemsokára összeomlik az ENSZ?
   
 16. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Az már rég összeomlott. Bohózat az egész.
   
 17. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://mno.hu/kulfold/a-nato-tagsag-a-celpont-1370348
  "A NATO-tagság a célpont?
  A montenegrói ellenzék tagadja a Moszkvából érkező támogatást
  Teljes a káosz Montenegróban, miután az ellenzék nem ismerte el az október 16-ai parlamenti választás eredményét. AZ MTI által idézett Vijesti.me podgoricai hírportál beszámolója szerint a képviselők csak a mandátumukat hitelesítették tegnap, elmaradt a házelnök megválasztása. Az ellenzék távol maradt az alakuló üléstől, mert úgy véli, a megméretés nem volt szabad, demokratikus és tisztességes..."

  Lényegében Montenegro lehetne Szerbia kijárata a tengerhez, és akkor az Oroszoknak is lehetne ott bázisuk. A frász törne ki egyes körökben, ha Szerbia és Montenegro újra valamilyen államszövetséget kötne, de legalábbis egyértelműen Oroszország mellé tenné a voksát. Figyelembe véve többek közt Moldova kilátásait, Bulgária állapotát az a Eurázsiai Unió nagyobb lehet mint sokan gondolnák, méghozzá összefüggően (leszámítva egy "kisebb" Romániai szakaszt) és bár azt megakadályozták egyelőre hogy Európát Ukrajnán keresztül elérje, de van másik útvonal lehetőség is, ha jól átnézzük a sakktáblát.
   
  tindalos likes this.
 18. boki

  boki Well-Known Member

  VILÁGKORMÁNY, TOTÁLIS KONTROL AZ EMBERISÉG FELETT!!!
   
  DanGeRouS, karpatalja and lgabo like this.
 19. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Ennek a videónak a minőségéről, meg a fickó hangjáról a 80-as évek piacon kapható alámondásos videókazettái jutottak az eszembe. Vártam Bruce Lee és Chuck Norris felbukkanását. :)
   
  Pocok75 likes this.
 20. lgabo

  lgabo Well-Known Member

  A NATO 300.000 katonát akar felállítani Oroszország ellen.

  Míg a világ az USA választásokra figyel és Magyarországon azzal foglalkozik a média, hogy most ki van az 56-os képen a NATO nagy lépésben a háborút készíti elő.

  A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg háborús retorikája egyértelmű. Azzal vádolja Oroszországot, hogy 2000 óta katonai kiadásait megháromszorozta, de azt sokan nem tudják a médiánknak köszönhetően, hogy az USA katonai kiadása a világon a legmagasabb, éspedig akkora, mind az utána következő tíz országénak összesen.

  A NATO brit képviselője, Sir Adam Thomson azt nyilatkozta, hogy Oroszország ellen 300.000 katonát kívánnak készenlétbe állítani.

  Ugyan nálunk a kormány részről nincs oroszellenes propaganda, de a médiában néha hangot kapnak olyan hangok, hogy az orosz az nem más mint az elnyomó Szovjetunió és ázsiai elmaradottság. Tehát a nép felvilágosítása teljesen hiányzik, ami arra lesz jó, hogy háború esetén könnyű lesz mozgósítani az embereket.
  A nyugati médiában az úszítás mindennapos és néha a 3. birodalom náci propagandájára hasonlít.

  http://www.dailymail.co.uk/news/art...a-fears-grow-Putin-preparing-attack-West.html
   

Ezen oldal megosztása