[BIZTPOL] A nagy sakktábla

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
859
6 844
93
Ez így van. Sok értékes könyv is volt ami a tűz martaléka lett. DE, volt egy mag anyag, amit rejtegettek a bennfentesek, és mely mag bizonyos tekercseket tartalmazott a néhai és felégetett Babiloni könyvtárból (ez volt a világ legnagyobb okkultista könyvtára!)! A tűz oka akkor is ezen tekercsek, és a rajtuk szereplő hatalmas démonok nevei miatt keletkezett (ha nem tudná, az okult tanítások szerint egy démont meg lehet idézni lazán, ha a nevét tudja valaki és kimondja - csak ennyi!).
Szóval miközben égett a babiloni - korának legnagyobb könyvtára - egyes beavatottak szorgosan menteni ezt a kétes hírű iratanyagot. Amit kimentettek, azt pedig az idők során Alexandria könyvtárában gyűjtöttek össze, hogy annak leégése után a szép és mindenkor szabadelvű Transzilvániába menekítsék át a kevés megmaradt tekercset.
De erről egy napot lehetne írni.
Röviden: ami ugyanannyit nyom mint egy kacsa, az ókult!
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 159
9 689
113
Szerintem érdemben eltávolodunk a topiktól, de válaszolok.
Ez csak fantazmagória, mivel a pontos tartalma a könyvtárnak nem ismert. A rómaiak felgyújtották (erről is van két teória, hogy szándékos volt, vagy pár légiós magánakciója, de az eredményen nem változtat).

Elmesélek három történetet, csak hogy ennek a súlyát kontextusba tudja helyezni. Mikor a nyugat-római birodalom elbukott 476-ban, utána a helyreállítási munkálatok elmaradása miatt, a római vízvezetékrendszer (akvadukt) is tönkrement.
Valamikor a '14-15. században egy pápa elredelte, hogy állítsák vissza Róma vízellátását. A munkálatokat törtrészében sikerült megvalósítani.
A moder orvostudomány alapjait, az araboktól kellett visszahozni, mert ott maradt fenn.
Mikor Bizánc, azaz a kelet-római birodalom elesett, nagyon sok mindent magával vitt sírba, egy része az ottománokra maradt.

Akkor Ön szerint, a Nagy Könyvtár leégése hozzávetőlegesen hány évvel vetette vissza az európai, s ezáltal az egész bolygó fejlődését?
Nézze, én nem tagadom, hogy 99%-ban tudományos és értékes könyvek voltak Alexandria könyvtárában. De ott volt az a veszélyes 1%, amit a kor embere komolyan vett és ez miatt tüzet vetett az egészre. Ne a mi optikánkból ítéljen, mert mi "felvilágosultaknak" mondjuk magunkat, hanem a kor embere prizmájából ítélje meg az akkori eseményeket. Márpedig az akkori kor embere, hitt ezen dolgokban, ahogy Istenben is! Szóval, akkor úgy ítélték meg a keresztények, hogy a könyvtár tartalmaz ördögi dolgokat és mivel nem adták elő azokat a kérésükre, tüzet vetettek rá, ahogy anno a nem keresztény elődjeik Babilon könyvtárára. Csak van valami ezekben a démonikus iratokban, ha annyira irtották a népek őket!
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
636
2 182
93
Nézze, én nem tagadom, hogxy 99%-ban tudományos és értékes könyvek voltak Alexandria könyvtárában. De ott volt az a veszélyes 1%, amit a korember komolyan vett és ez miatt tüzet vetett az egészre. Ne am mi optikánkból ítéljen, mert mi a "felvilágosultaknak" mondjuk magunkat, hanem a kor embere prizmájából ítélje az akkor eseményeket. Márpedig a kor embere, hitt ezen dolgokban, ahogy Istenben is! Szóval, akkor úgy ítélték meg a eresztények, hogy a könyvtár tartalmaz ördögi dolgokat és mivel nem adták elő a kérésükre, így tüzet vetettek rá, ahogy anno a nem keresztény elődjeik Babilonban!
Uram, ne komolytalakodjon. Amiről én írtam, az még Krisztus előtt következett be. A végső pusztulása meg az arabokhoz köthető.

Nem tudjuk, hogy mit tartalmazott a könyvtár, se a rómaik, se az arabok pusztítása idején (a saját Corvináinkról is keveset tudunk); sőt azt se tudjuk, hogy némelyik piramis hogy a fenébe épült meg ilyen gyorsan, s abban a formában, ahogy megépült. Ez azért van, mert ez a tudás elveszett.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
13 745
35 031
113
Akkor én most felelőtlenül kinyitom Pandora szelencéjét és megidézem ide @milagro és @papajoe névre hallgató entitásokat. :oops:Azokhoz elég ha részt veszel asztaltáncoltatásban,vagy automatikus írásban,valami faszkalappal,akit már uralmuk alatt tartanak.
De legkönyebben a különböző szervezekbe belépve,páholyok,rendek,egyházak,tanácsok,stb kerül velük kapcsolatba a szerencsétlen barom,aki önként belép ilyen helyekre.
Csak úgy nem jönnek senkihez,attól függően,hogy hol tart a delikvens,ahhoz képest kísértik meg,a nagyon komoly mesterekhez mennek csak közvetlenül, akik már simán lelèphetnek,hátha még valamivel meg tudják fogni.
Viszont vannak számukra csábító gondolatok,pl aki nagy szarban van,és bármit megtenne,hogy onnan kikerüljön,azt mindig megkísértik,és mivel még a gondolataitok sem a tieitek,sanszosan letérítenek az útadról,de minimum pár vargabetűt lefuttatnak a jóemberrel.
Igazából akkor tud az uralma alá venni,ha paktumot kötsz vele,elfogadod a feltételeit,odaad mindent amit kérsz,ami a paktum ráeső része,de nagyon meg kell fizetni az árát.
 

atek

Well-Known Member
2013. június 14.
185
540
93
Az eredeti neutronbagoly felvetést nem bizonyítja amit írsz, de nyilván sokféle véleményen vagyunk.
Szerintem sok mindent tanulhatnánk tőlük is, csak úgy mint a hellén, római, kínai civilizációktól, mármint az antikvitás korából.
A felvetés az volt, hogy ami nem terjeszkedik az megszűnik. Az érveid szerint akkor az is igaz lenne, hogy aki nem hízik az meghal, mert én pl 5 éve nem hízok és 40 év múlva jól meg is fogok halni.

Igenis egyensúlyra törekvő birodalom volt, nem olyan mint a többi, Maat az igazság és egyensúly istene ezt az elvet jelenítette meg.
Ez a nem terjeszkedés egyenlő megszűnés, egy modernkori téves és káros elképzelés.
Helyesen úgy hangzik, hogy vannak expanzióra épülő birodalmak, és bizony voltak nem ilyenek is. Ha egy birodalom évszázadokig nem terjeszkedik és közben kb ugyanazon a színvonalon működik az megcáfolja ezt az expanziós elképzelést.

Vitázni sok esetben lehet, Egyiptom esetében azért a nyilvánvalót ne tagadjuk:
A világtörténelem messze leghosszabb életű kultúrája, amely négyezer évig folyamatosan fenn tudott maradni lényegében változatlan formában az i. e. 4. évezredtől egészen az i. sz. 641-es arab hódítást követő néhány évtizedig. Voltak középkorok, kisebb hullámzások, de gondolj bele mai fejjel, ha lenne egy ország ami mondjuk az elmúlt 1000 évben ugyanolyan államstruktúrával, és mondjuk 900 évben 10%os populációingadozással, a maradék 100 évben sem csökkenve 50%alá létezne, arra is azt mondanád, hogy ha nem hódít 10 éven belül újabb területeket akkor összeomlik?
Én úgy gondolom, hogy nem volt még olyan emberi civilizáció ami ne lett volna expanzív. Ez egy állati ösztön, ugyanúgy a csoportban élő állatoknál és az embereknél is jelen van. Tűnhet úgy egy kis törzsi közösség, hogy önfenntartó, egyensúlyra törekvő, de ez csak azért látszik így, mert technológiailag a fejletlensége okán legtöbbször nem tud olyan látványos környezeti vagy területi hatást kimutatni. Mikor technológia rendelkezésre áll, akkor viszont nincs megállás, hány állatfaj irtott ki az ember túlvadászással, pl. az őskorban a mamutokat, gyapjas orrszarvút vagy például a Nazca civilizáció eltűnése (addig vágták ki a fáikat, hogy legyen hely a kukorica és a gyapotgazdálkodásnak, még sikerült egy ökológia katasztrófát intézniük maguknak).

Az iparosodás előtti civilizációk nem tudtak akkora hatást kifejteni. Ők "csak" lokálisan tudták kimeríteni a termőtalajukat, kivágni az erdőjüket, beszennyezni a folyójukat és ez legtöbbször átmeneti és korlátozott volt, mert a természet megoldotta. Az expanzió most az ipari civilizációval és a kapitalizmussal globális méretű lett, amit a nem megújuló nyersanyag boom táplált. Ami ha összeomlik, akkor ott hirtelen zuhanás lesz. Voltak akik vizsgálták az ipar előtti civilizációk hanyatlását és ott azt figyelték meg, hogy gyors hirtelen összeomlások nem voltak, inkább hosszabb hanyatlások.
"The same pattern repeats over and over again in history. Gradual disintegration, not sudden catastrophic collapse, is the way civilizations end. On average, about 250 years for civilizations to decline and fall."

Egyiptomnak is sok hanyatlása és felívelése volt. Akkor kezdett el igazán hanyatlani amiből már nem volt több felemelkedése, mikor hátrányba került katonailag. Nyersanyagszegény volt, maximum bronz fegyvereket tudtak készíteni, hozzáférni, nem voltak fémlelőhelyeik. Míg az asszíroknak ott voltak a fémbányái fémfegyverei. Katonailag erősen hátrányba kerültek. Az asszír hódítástól már nem voltak függetlenek többé, római hódítás után pedig átvették a görög abc-t, nem végeztek mumifikálást, szóval ez volt az ókori Egyiptom civilizáció vége, nem a arab hódítás.

Az biztos, hogy valamelyik civilizáció eljut oda, hogy túllépjen ezen az ösztönös expanzión és képes egy valóban fejlett fenntartható gazdasági modellt létrehozni, akkor az egy következő lépcsőfok az emberi fejlődésben. Ezzel is az a baj, hogy ha fenntarthatón lokálisan építem fel a gazdaságom, akkor most biztos hátrányba kerülök technológiailag, gazdaságilag, katonailag azokkal szemben akik hagyományos expanzív, növekedés orientáltan működnek. És ha hátrányban vagy, akkor azt ki is használják és katonailag vagy gazdaságilag/egyéb módon hódítanak meg.

Az eredeti kérdés meg az volt, hogy egy csökkenő népességű állam, indíthat e expanzív terület szerző műveletet. Nos a múltban azért nem látunk erre példát, mert nem volt ilyen. A népesség mindig nőtt és a természet törvényei megoldották, hogy az adott időszakban a populáció meddig nőhet és milyen szinten stabilizálódhat. Csak utóbbi 50 év óta csökkent 2.1 alá a termékenységi mutató. Szerintem is általánosan egy területszerző háború csak ront a demográfiai helyzeten ma. Igazából a születésszám csökkenés szépen összefügg az abortusz elterjedésével, hatékonyabb védekezési lehetőségekkel, női emancipáció és oktatás terjedésével.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
662
5 225
93
Egyrészt politikailag volt érezhető, amikor tudatosult az európai nagyhatalmak vezetőiben, hogy Trump végrehajtja az "Amerika bezárkózik" politikájat,másrészt a német vezetés Északi Áramlat 2 melletti kiállása az amerikai kormányzat nyomásával szemben is egy ilyen jel volt.
Amikor az USA Trump idejében belengette, hogy Amerika esetleg megkezdi a "visszavonulását", akkor az európai politikai elit egy része enyhe pániktüneteket mutatva igyekezett gyorsan mindenben megfelelni az Egyesült Államoknak és elindult némi kapkodás is.
Ez azért messze nem ugyanaz, mintha Európa a saját belátása alapján kérte volna meg az USA-t minimum a részleges távozásra és az európai érdekek - egyébként szövetségesi viszonyban evidensnek számító - tiszeletben tartására.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 434
61 910
113
Amikor az USA Trump idejében belengette, hogy Amerika esetleg megkezdi a "visszavonulását", akkor az európai politikai elit egy része enyhe pániktüneteket mutatva igyekezett gyorsan mindenben megfelelni az Egyesült Államoknak és elindult némi kapkodás is.
Ez azért messze nem ugyanaz, mintha Európa a saját belátása alapján kérte volna meg az USA-t minimum a részleges távozásra és az európai érdekek - egyébként szövetségesi viszonyban evidensnek számító - tiszeletben tartására.
Az szerintem nem fog előfordulni, hogy az USA bármilyen európai kérésre részlegesen visszavonulna ,ez csak az amerikai kormányzat döntése miatt vagy az USA gazdasági és katonai erejének csökkenése miatt következhet be .
 
 • Tetszik
Reactions: Kopi2000

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
662
5 225
93
Az szerintem nem fog előfordulni, hogy az USA bármilyen európai kérésre részlegesen visszavonulna ,ez csak az amerikai kormányzat döntése miatt vagy az USA gazdasági és katonai erejének csökkenése miatt következhet be .
Naná, nem is ez volt a kérdés, hanem az, hogy eddig Európa mit lépett az USA ellen a saját érdekében.
Semmit.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 434
61 910
113
Naná, nem is ez volt a kérdés, hanem az, hogy eddig Európa mit lépett az USA ellen a saját érdekében.
Semmit.
Mint írtam tegnap ez a folyamat csak Trump elnökségének idején vált láthatóvá ehhez nem kevéssel járult ,hozzá Trump külpolitikája, azonban Binden színrelépésével az amerikai külpolitika iránya újra megváltozott , Binden vissza akarta szerezni az erodálásnak indult amerikai pozíciókat, de az ên véleményem szerint erre nem sok esélye volt, aztán jött az Orosz invázió és minden megváltozott...
 

kamm

Well-Known Member
2019. február 23.
15 736
22 424
113
dehogy nem beengedett cca további 10.000 usa katonát :D azon a 4-5000 en fellűl amit korábban bár nem nagyon akart de benyelte egy egy tagállam...
Hát mondjuk anélkül kb pont keresztulgyalogol még ez a nevetsegesen szarul felszerelt és kikepzett orosz hadsereg a lapos fennsík végéig, mondjuk lengyeleken-nemeteken at a hollandokig. Szóval szívesen.
 

kamm

Well-Known Member
2019. február 23.
15 736
22 424
113
Mint írtam tegnap ez a folyamat csak Trump elnökségének idején vált láthatóvá ehhez nem kevéssel járult ,hozzá Trump külpolitikája, azonban Binden színrelépésével az amerikai külpolitika iránya újra megváltozott , Binden vissza akarta szerezni az erodálásnak indult amerikai pozíciókat, de az ên véleményem szerint erre nem sok esélye volt, aztán jött az Orosz invázió és minden megváltozott...
És még mindig orosz, magyar, amerikai...
 

kamm

Well-Known Member
2019. február 23.
15 736
22 424
113
Az szerintem nem fog előfordulni, hogy az USA bármilyen európai kérésre részlegesen visszavonulna ,ez csak az amerikai kormányzat döntése miatt vagy az USA gazdasági és katonai erejének csökkenése miatt következhet be .
Dehogyis. Ha az európaiak ilyesmit kernenek, pillanatok alatt atpakoljak onnan az embereket. Konkrétan hosszú évek óta megy a vita, miert nem szarunk az europaiakra, minek finanszírozza Amerika az európai biztonságot. 2014 előtt volt is leépítés Európában, még a legnagyobb bazison is (Ramstein) csökkent a létszám.
Ez mindkét oldalon téma, aki nem a military-industrial complex foglya, azok mind megkérdőjelezték, minek kell 30 ezer feletti létszám... aztán jött az első orosz aggresszio 2014-ben, és hirtelen Közép-Európaban mindenki szeretne egy-egy amerikai hcsot maga mellett tudni.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 434
61 910
113
Dehogyis. Ha az európaiak ilyesmit kernenek, pillanatok alatt atpakoljak onnan az embereket. Konkrétan hosszú évek óta megy a vita, miert nem szarunk az europaiakra, minek finanszírozza Amerika az európai biztonságot. 2014 előtt volt is leépítés Európában, még a legnagyobb bazison is (Ramstein) csökkent a létszám.
Ez mindkét oldalon téma, aki nem a military-industrial complex foglya, azok mind megkérdőjelezték, minek kell 30 ezer feletti létszám... aztán jött az első orosz aggresszio 2014-ben, és hirtelen Közép-Európaban mindenki szeretne egy-egy amerikai hcsot maga mellett tudni.
Ezt Trump kezdte el megvalósítani, de ne felejtsd el, hogy Binden külpolitikájának mi volt az egyik fontos pontja a Trump által leépített európai szövetséges kapcsolatok megerősítése..
 

kamm

Well-Known Member
2019. február 23.
15 736
22 424
113
Amikor az USA Trump idejében belengette, hogy Amerika esetleg megkezdi a "visszavonulását", akkor az európai politikai elit egy része enyhe pániktüneteket mutatva igyekezett gyorsan mindenben megfelelni az Egyesült Államoknak és elindult némi kapkodás is.
Ez azért messze nem ugyanaz, mintha Európa a saját belátása alapján kérte volna meg az USA-t minimum a részleges távozásra és az európai érdekek - egyébként szövetségesi viszonyban evidensnek számító - tiszeletben tartására.
Ez nem Trump alatt indult, hanem konkrétan a 2014-es orosz aggresszio sokkja miatt.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
2 714
6 766
113
Nézze, én nem tagadom, hogy 99%-ban tudományos és értékes könyvek voltak Alexandria könyvtárában. De ott volt az a veszélyes 1%, amit a kor embere komolyan vett és ez miatt tüzet vetett az egészre. Ne a mi optikánkból ítéljen, mert mi "felvilágosultaknak" mondjuk magunkat, hanem a kor embere prizmájából ítélje meg az akkori eseményeket. Márpedig az akkori kor embere, hitt ezen dolgokban, ahogy Istenben is! Szóval, akkor úgy ítélték meg a keresztények, hogy a könyvtár tartalmaz ördögi dolgokat és mivel nem adták elő azokat a kérésükre, tüzet vetettek rá, ahogy anno a nem keresztény elődjeik Babilon könyvtárára. Csak van valami ezekben a démonikus iratokban, ha annyira irtották a népek őket!

Megtalálhatták a Rettegett Iván elveszett könyvtárába vezető titkos alagutat

"A legenda szerint a folyamatosan pusztuló alexandriai könyvtár döntő részét Kr. e. 145 körül szállították át Bizáncba, majd onnan a török előrenyomulás miatt 1453-ban Rómába. A Palaiologosz Zsófia bizánci hercegnőre bízott 800 kötetnyi értékes ókori könyv és papiruszmennyiség hozomány címen 1472-ben került Itáliából a Magyar Királyságon át Oroszországba, amikor is III. Iván moszkvai nagyfejedelem megkérte a kezét az utolsó bizánci császár, XI. Kónsztantinosz unokahúgának."
 
 • Tetszik
Reactions: zeal and fip7

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 204
3 558
113
Ezt Trump kezdte el megvalósítani, de ne felejtsd el, hogy Binden külpolitikájának mi volt az egyik fontos pontja a Trump által leépített európai szövetséges kapcsolatok megerősítése..
Off:
Lehet, hogy már írtad valahol, amit nem láttam, de mindig furdalja az oldalam, ha olvaslak, hogy miért nevezed következetesen BiNdennek a POTUS-t? Van ebben valami rejtett utalás? (Esetleg ez ilyen sémi célzás, hogy Bin/Ben Dan, mint Dániel fia?)
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 434
61 910
113
Off:
Lehet, hogy már írtad valahol, amit nem láttam, de mindig furdalja az oldalam, ha olvaslak, hogy miért nevezed következetesen BiNdennek a POTUS-t? Van ebben valami rejtett utalás? (Esetleg ez ilyen sémi célzás, hogy Bin/Ben Dan, mint Dániel fia?)
Van a német binden igéhez kapcsolódik és arra utal, hogy sokszor túlságosan kötötten gondolkozik a hidegháborús idők a hidegyháborús szemben állás "foglya"..
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 863
2 191
113
Nézze, én nem tagadom, hogy 99%-ban tudományos és értékes könyvek voltak Alexandria könyvtárában. De ott volt az a veszélyes 1%, amit a kor embere komolyan vett és ez miatt tüzet vetett az egészre. Ne a mi optikánkból ítéljen, mert mi "felvilágosultaknak" mondjuk magunkat, hanem a kor embere prizmájából ítélje meg az akkori eseményeket. Márpedig az akkori kor embere, hitt ezen dolgokban, ahogy Istenben is! Szóval, akkor úgy ítélték meg a keresztények, hogy a könyvtár tartalmaz ördögi dolgokat és mivel nem adták elő azokat a kérésükre, tüzet vetettek rá, ahogy anno a nem keresztény elődjeik Babilon könyvtárára. Csak van valami ezekben a démonikus iratokban, ha annyira irtották a népek őket!
Volt egy komoly könyv égetési projekt közép-amerikában is.
Amit a spanyolok /katolikusok vezényeltek le.
Itt két technikával készítettek írott anyagokat a egyik a szarvas bőrre írt volt.
Úgy tippelik hogy több tíz vagy százezer!! közép-amerikai írás lett semmivé.
Emlékeztetőül itt európaik érkezése előtt /1500 as évek eleje/ 1500-2000 éven át különböző /sok esetben város/ államok voltak!
E tervezett szervezett akció sorozat során.
Hiába már akkor se kellett a "konkurencia" /sőt veszélyes volt bizonyos csoportokra/ tudás ügyileg :p
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 863
2 191
113
21. század egyik kihívása eldöntendő kérdése hogy a távol keletiek össze tudnak e fogni.
Jelenleg úgy néz ki hogy nem.
De ha igen akkor kb. mindenki másnak Ázsiában reszeltek.
És ha Ázsia a század kontinense akkor ez durva világpolitikai változásokat is jelentene.
https://www-pravda-com-ua.translate...tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Média: Japán cirkálórakéták ezreit akarja bevetni Kína ellen​

Anastasia Kalatur – 2022. augusztus 22., hétfő, 06:31
23020
Japán 1000 nagy hatótávolságú cirkálórakéta telepítését tervezi Kína ellen.
Forrás : Yomiuri japán kormányzati források , CNN

Részletek : Tokió állítólag a cirkálórakétáinak módosítását tervezi, hogy hatótávolságát 100-ról 1000 kilométerre növelje. A rakéta Észak-Korea és Kína part menti területeit is elérheti majd.

A fegyvereket elsősorban a Nansei-szigetek déli részén helyezik el.

A hírek szerint Japán az elmúlt években növelte katonai kiadásait, de tartózkodik olyan fegyverek bevetésétől, amelyek külföldi területen célokat érhetnek el, beleértve a nagy hatótávolságú rakétákat is.