1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A NATO jövője

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Terminator által indítva @ 2013. február 23..

 1. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://honvedelem.hu/cikk/eszak-macedonia-a-nato-30-tagja-lett/
  "Észak-Macedónia hivatalosan a NATO tagjává vált március 27-én, pénteken, miután Szkopje képviselői letétbe helyezték országuk csatlakozásának ratifikációs okmányait a katonai-politikai szövetséget létrehozó Észak-atlanti Szerződés letéteményes államának, az Egyesült Államoknak a külügyminisztériumában - közölte a NATO. Észak-Macedónia ezzel az észak-atlanti szövetség 30. tagállama lett."
   
  HAndrás and tindalos like this.
 2. honved

  honved Well-Known Member

 3. ulippo

  ulippo Well-Known Member

 4. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Valahol a közeli nem túl távoli jövőben egy nyugat balkáni országban ahol ép NATO hadgyakorlatott tartanak. A Macedon egység 4x4 es 8 db pick uppal és némi fűszerezésel felvonul. A horvát őrnagy gunyosan meg is jegyzi hogy hasonlít ez gyakorlat inkább valami rendfentartó ökörséghez, mint sem normális NATO színvonalú gyakorlathoz. A mellette lévő zászlós halkan meg is jegyzi. Nem a külcsin számít hanem a pr a sajtó és a nép felé, a többi csak diszlet. Az őrnagy kínjábban inkább elmereng szinte nem figyelve semmire. Ha egyszer úgy isten igazábból kinyitná a száját és az asztalra verne. De ehelyett az egyre gyarapodó feszültséget és bizonytalanságot inkább magábba fojtja. Ami valjuk be egyszer úgy is ki fog törni.
   
  KoviUbi likes this.
 5. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Ha gyakorlat lesz Macedóniában akkor ott nem csak a macedón egységek lesznek hanem szövetséges résztvevők is, akik a gyakorlat végén otthagyják majd nekik a technika egy részét, aminek a macedón katonák örülni fognak, csak a NATO-ellenes partizánokban gyarapodik majd a feszültség és a bizonytalanság.
   
 6. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Mi is kaptunk a nato szovetsegeseinktol. Mit is?
   
 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Mit hagyunk mi ott naluk? Nalunk mit hagytak itt?
   
 8. ulippo

  ulippo Well-Known Member

 9. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Ezzel sokra mennek....
   
  zeal, KoviUbi, tonyo and 1 other person like this.
 10. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Viragulteto kepesseg... :)
   
  fip7, notaricon, misinator and 9 others like this.
 11. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Flower power!
   
  zeal, BiancoGasto, fip7 and 6 others like this.
 12. ladagrant

  ladagrant Active Member

  A NATO hangsulyt helyez a sokszinusegre, a nemzeti ertekekre amik gazdagitjak es erositik a szervezetet.

  Az oroszok altali szovetseg megkoveteli a nemzeti identitas lebontasat es az egyenvörös szimbolumok atvetelet. Aki hozzajuk dorgolozne az a magyar identitas lebontasanak az elharcosa akar lenni.
   
 13. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Te fizetést kapsz ezért, vagy valami útmutatóból fogalmazod ezeket az egyen-bullshit szövegeket?
   
  fip7, bejczi, aquarell and 5 others like this.
 14. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ha fizetnek is neki nem hiszem, hogy akkora pénzt, hogy visszautasíthatatlan lenne. Szerintem van benne ilyen irányú meggyőződés is vastagon, akár fizetik akár nem.
   
  KoviUbi and bartinieffektus like this.
 15. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Nekem nincs bajom vele, ha van valamilyen meggyőződése, de a szöveg az komikus, hivatalos káder kiadvány hangulatú.
   
  fip7, bejczi, aquarell and 3 others like this.
 16. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Is-is. :D
   
  zeal likes this.
 17. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Mint a NATO-szövetség elkötelezett tagjának állampolgára, visszautasítom, hogy ilyen magyartalanul fogalmazott, idióta szöveget elhelyezzenek nyilvános helyen.
   
  fip7, notaricon, KoviUbi and 4 others like this.
 18. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Már megint a szeparatista gondolatok, ulippo...
  *Észak-Macedónia
  *észak-macedónok.
  *észak-macedón katonák.

  Egyébként egy olyan országról zengsz ódákat, ahol nemhogy hadsereg nincs, de partizánokra se futja.Azt is visz a NATO?
  Bocsánat, de egyrészt ingyen ugye semmi nincs: tehát nem csak úgy otthagyják. Az egész országukat adják azokért az eszközökért cserébe, amikre nem-NATO-tagként szükségük se nagyon lenne. Bár azt ugye még nem is látni, hogy egyáltalán kapának bármilyen technikát is, nemhogy otthagyjanak nekik valamit....
  Marha nagy eredmény felvenni egy olyan országot egy katonai szövetségbe, aminek katonai ereje nincs és a NATO-tagok többsége azt se tudja merre van a térképen.Ettől ijednek meg igazán a partizánok(ha léteznek)! Főleg akkor, amikor egy esetleges háborúban technikával együtt állnak át a (tegyük fel létező) hadsereg egységei (pl:Ukrajna).
  Szépen lassan Macedóniára az a sors vár, mint Jugoszláviára és ehhez nem kell semmilyen partizán.Elég hozzá az a 20-30-40%-nyi albán(hiszen úgy szaporodnak, mint a nyulak), akik mögött ott lóg Albánia, mint legnagyobb sz@rkavaró. De ugye őket nem lehet bántani (lásd:Koszovó), hiszen őket az USA és a NATO támogatja. Egy ágyban az ellenséggel...

  A partizán egyébként jellemzően a saját hazájában harcoló fegyveres, aki megszálló idegen hatalom ellen lép fel. Messze nem olyan negatív fogalom, mint amiképpen te el akarod adni azt.
  Persze tudjuk hogyan megy ez nálatok a propagandagépezetben:
  -partizán=orosz--->tehát élből rossz, érvelni nem is kell, nem is lehet.
  -felkelő=demokráciabajnok fegyveres, aki mindig és minden körülmények között csak és kizárólag a demokrácia értékeit követi és harcol értük, jellemzően nyugati országok támogatásával (lásd: lefejezős terroristák)

  Egy szó, mint száz: Észak-Macedónia felvétele a NATO-ba sírvaröhögős és tökéletesen illik az idei (eddig szörnyen) siralmas esztendő történéseibe, ahol katasztrófa katasztrófát követ. Meg tökéletesen lefesti a NATO jövőjét, ahol nem Svédország vagy Finnország lép be (minek még értelme is lenne, ha már KATONAI szövetség), hanem Észak-Macedónia, Grúzia meg Bosznia :D
   
  fip7, papajoe, Rotten878 and 3 others like this.
 19. megazez

  megazez Well-Known Member

  Olyan jó olvasni nem? Őszintén, nekem tetszik amikor így megfogalmazza a prop. szövegét.
   
  Veér István likes this.
 20. emel

  emel Well-Known Member

  Nem tudom hirtelen hány év történelem-tudással is vagy lemaradva?!! :D:p Hiszed vagy sem, az oroszoknak is van nemzeti identitása és már az se vörös, hanem trikolor, fehér-kék-piros. Közben a NATO vezető hatalma meg ugyanazt csinálja mint anno gyerek- és ifjúkoromban a Szovjetúnió csinált, beavatkozik a saját szövetségeseinek a belügyeibe, lehallgatja azok politikai vezetését, elnyomó rezsimek támogatása, katonai akciók külföldi országok ellen/területén, erőfölénnyel való visszaélés (lásd más által rendelt és kifizetett eü. felszerelés einstandolása külföldi reptéren rakodás közben). Ettől sokszínű a NATO?!! Nem vagy te színvak?!!
   
  fip7, fishbed, notaricon and 8 others like this.

Ezen oldal megosztása