[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 073
9 580
113
Sokat bújta ma az internetet, tájékozódott a témában... :)

ArZpjBQfxRE.jpg

Muszáj volt... ebben egyeztek Putyinnal. Oo. visszakapja a SZU területét, kezdve Közép-Ázsiával.
 
 • Tetszik
Reactions: kétkedő

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
1 876
7 579
113
Hát ez a kettős mérce a javából!!!!!!
INDEX írása:
"Korábban lövések dördültek, az amerikaiak nyugtatólag a levegőbe lőttek, a Reutersnek legalábbis egy tisztségviselő azt mondta, evakuálást biztosító amerikai katonák a káoszt csillapítani fordították az ég felé fegyverüket, amikor az afgánok katonai repülőgépeikre akartak felszállni."

Haj te oda! Nyugtatólag lövöldöznek az amik. Az hát micsoda? Altató lövedék? Vagy mégsem?
Na ezt tennék meg a magyarok a déli határon a migrók ellen, lenne ribillió a nyugati vérdemokratáknál.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
24 520
44 123
113
Csehország már evakuálja állampolgárait Afganisztánból...

"A cseh hadsereg első különrepülőgépe 46 személlyel a fedélzetén hétfőn reggel érkezett Prágába. A repülőgép délben vissza is indult Afganisztánba, de miután az amerikaiak időközben lezárták a kabuli nemzetközi repülőteret, a gép kénytelen volt Bakuban landolni - közölte a cseh külügyminisztérium.

A cseh kormány már korábban úgy döntött, hogy támogatást nyújt azoknak az afgánoknak és családjuknak, akik segítették a cseh hadsereg misszióját a nemzetközi erők által 2001-től kezdődően megszállt országban. A programról, amely anyagi segítséggel és szükség esetén menedéknyújtással is számol, két hete döntött a cseh kormány."
 
 • Tetszik
Reactions: SilvioD

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 432
113
Igen de mai hír volt, hogy Merkel ma azt mondta,hogy bármilyen német mentőakciót csak akkor engedélyeznek ha az amerikai hadsereg biztosítja a kabuli repteret...
Az nem is elég ha csak a repteret biztosítja, ugyan is helikkel össze is kell szedni nekik akit el akarnak vinni. A németeknek már nincsenek kint helijei, hacsak nem visznek ki egy szállító gépel.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 320
9 509
113
9b810ce4fa5c50c777f86ea64dc85c0f.jpg

Na, hogy adjak valami infót elsőkézből.

A kifutóról filmezett, a felszálló gépről lezuhanó férfi, ennek a lánynak volt az apja.
A tálibok halállistáján volt, mivel a lány egy keresztény fiúval házasodott össze tavaly.

Na ezek azok az emberi sorsok amire mindenki nagy ívben tesz, nyilatkozhatnak bármit.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 204
5 729
113
Hát ez a kettős mérce a javából!!!!!!
INDEX írása:
"Korábban lövések dördültek, az amerikaiak nyugtatólag a levegőbe lőttek, a Reutersnek legalábbis egy tisztségviselő azt mondta, evakuálást biztosító amerikai katonák a káoszt csillapítani fordították az ég felé fegyverüket, amikor az afgánok katonai repülőgépeikre akartak felszállni."

Haj te oda! Nyugtatólag lövöldöznek az amik. Az hát micsoda? Altató lövedék? Vagy mégsem?
Szigorúan csakis hangtompítós lövések!
Móttójuk pedig: Nyugalomra semmi ok, őrizd meg a pánikot.:D
 

kamm

Well-Known Member
2019. február 23.
13 280
18 313
113
Még valami:

A tádzsikokhoz is repült 16 afgán gép, rakás katona.
Az afgán légierő döntő többsége emigrált.
Ez az üzbégekhez repült 20+ helin, 20+ repcsin felül.

Vszeg a tálibok kezén tényleg nagyon kevés gép maradt, a pilóták láthatóan nem igazán akarták megadni magukat és a tálibokra bízni az életüket.
Taliboknak sosem volt legierejuk. A pilotak meg azert ritkan begyoposodott sotet bunkok, legalabbis ugy nehez F-16-ot repulni... mondjuk vallasi orultek siman lehetnek, az USAF hiresen tokig van reborn evangelical orultekkel, de azok is szeretnek moziba jarni, bbq mellett bebaszcsizni neha, csajozni stb, ahogyan az afgan pilotak is, lefogadom.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Vagyis csak próbálnak lelépni...
de nekem úgy tűnik hogy inkább maradnak (a négylábúak fontosabbak)

Ha pedig valaki marad az valószínű az új adminisztrációnál is hasznossá tudja tenni magát.
Cserébe lehet hogy nem vágják le neki és a családjának a fejét. Win-Win.;)
Tálib légi mozgékonyságú egység egy zsákmányolt helikopteren
Vagyis úgy tűnik
a.) tényleg maradt néhány pilóta
vagy
b.) a táliboknak mindig is voltak pilótàik (ez nem túlvalószínű)
 
 • Tetszik
Reactions: SilvioD and Wilson

Nero von Schwartz

Well-Known Member
2020. december 16.
439
1 424
93
Annak a légiflottának ami áttelepült Üzbegisztánba, és a papíron 300 ezres haderőnek a töredékével szét lehetett volna csapni a tálibokat. Amikor a világ többi részével együtt ezen hápogunk, legalább mi ne tévesszük szem elől, hogy a románok '18-19-ben pont így tudták elfoglalni Erdélyt és eljutni Győrig