[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
9 774
18 299
113
Pontosan amit most láttunk/látunk az az amerikai hatalom, elnöki ciklusokon átívelő külpolitikájának kudarca....
Helyesebben; ez az erkölcsileg lezüllött és mára teljesen elhülyült, megtébolyult Nyugat kudarca!
..
 
 • Tetszik
Reactions: aquarell and gacsat

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
342
818
93
Én azt nem látom sehol, hogy ez a több tízezer ember mit eszik a repülőtéren. Visznek nekik kaját az USA-bol?

Vajon ha tálibok elzárnák a repülőtér víz ellátását, akkor hogyan oldanák meg, akkor már hiába lennének a jól képzett amerikai katonák, a vízhiány mindenkit kicsinálna.
Mivel gondolom disznókat sem etetnek a reptér sarkában ezért a víz sem probléma, amíg a légifolyosó működik a napi 30-40- akárhány C17-el, amik odafelé ellátmányt, visszafelé menekülteket szállítanak, nem lesz gond szerintem.
 
 • Tetszik
Reactions: Leonidas and Wilson

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
4 998
3 475
113
 • Vicces
 • Tetszik
Reactions: Leonidas and gacsat

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
666
1 609
93
Ha nagyon szépen megkérik az orosz nagykövetet, lehet hogy odaáll az utolsó gép mögé egy tálib parancsnokkal amíg az utolsó katona is felugrik az induló gépre. :) A tálib visszatartja a tömeget, a tálibot meg az orosz nagykövet :D
Meg ahogy hiszed. Ezeknek egykutya az orosz is, lehet a főnöke felfogja, de akkor sajnálkozik egyet és annyi, titkon meg csettint hogy még egy hitetlennel kevesebb.
 
 • Tetszik
Reactions: gacsat

kamm

Well-Known Member
2019. február 23.
10 673
14 190
113
Ennek a szakasznak lassan igen, az amerikaiak és csatlósaik rövidesen elkotródnak... hogy utána mi lesz, azt csak Allah tudja. 1979 óta volt néhány szakasz
1. Afgán Dzsihád-a szovjetek elleni háború 1979-1989
2. Afgán polgárháború Nadzsibullah rezsim vs mudzshídek 1989-1992
3. Mudzsahíd polgárháború 1992-1994
4. Talibok felemelkedése 1994-2001
5. OEF 2001
6. tálib felkelés 2002-2021
Ez sokkal korabban kezdődött, menj vissza legalabb a századfordulóig.

Amugy Afganisztánban egeszen korrekt, élhető nagyvarosok voltak, elittel, mindennel, mellette falvak öntözéses mezogazdasaggal stb.
Majd a ruszkik lebombaztak az ontozorendszereket, a talibok mrg teljesen szétverték a tarsadalmat és a városokat.
Ezek utan az amerikaiak allamepitesi kiserlete tényleg jószolgálati probalkozasnak minősül, csak hát sok értelme úgy nem volt, hogy 20 ev utan feladjuk... az ilyesmi egy generációt vesz igénybe, de azt meg senki nem fogja mrgfinanszirozni egy masik orszagnak.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
13 186
30 069
113
Na ez az Ukrán vezetés kész kabaré, nem hiába egy humorista Ukrajna miniszterelnöke:)

"Előzőleg Jevhenyij Jenyin ukrán külügyminiszter-helyettes egy rádióműsorban azt mondta, hogy “a repülőgépünket (…) fegyveresek (…) gyakorlatilag ellopták, kedden ismeretlen utascsoporttal a fedélzetén elrepültek Iránba”.

A külügyi szóvivő később közölte, hogy “gépeltérítés mint olyan nem történt”. Közlése szerint Jenyin azt akarta mondani, hogy a gép, amelyről Kijev előzetes megállapodást kötött, “más embereket szállított”.

Kárpáthir

Hiába na csak egy egyszerű kis nyelvbotlás volt:).Én az ukrán külügyminiszter helyében nem mennék el szabadságra, mert ki tudja, hogy a helyettese milyen hülyeségeket hord össze a távollétében....:)
 

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
850
1 330
93
Hát ez gyors volt. A franszoáknak sikerült 5 tálibot is hazavinni. LOL
Én már csak egy kávét kérek...!