[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 819
30 431
113
Afganisztán 06.20.

20june2022_Afghanistan_map_2.jpg


 

Tomsan1974

Active Member
2020. október 23.
45
249
33
Die Gesundheit mindenkinek .
Volt szerencsém meglesni az előző munkahelyem konyhai költségvetését.
Hotel , most 121 afgán senki más csak ők.
December 31.-ig foglalás nekik.
Március 20 000£ nyersanyag 180 000£ bevétel, nem rossz.
Nekem ugyanebben az időben 14 000£. kiadás 28 000£ bevétel.
Az elvárás 100£ kiadás 300£ bevétel.
A mostani helyemen pár éve még, decemberben amikor egész hónapban ebéd, vacsora tele akkor volt a havi bevétel 60 000+£ és mindenki örült.
Angol reggeli felejtős nekik, kolbász, bacon, véres hurka ez jelentősen csökkenti a kiadást. A többi alapanyag fillérekért jön.
Ebéd, vacsora rengeteg rizs( olcsó) csirke (olcsó) néha bárány.
Gyerekeknek pizza , rántott csirke ( fagyasztott halal) sült burgonya. (olcsó mind)
Gyümölcs , saláta és kész.
Aki élt Angliában az tudja , minden rendes a Sainsbury's -bol jön.
Olcsóbb mint a Tesco és szállít nagy tételben.
 

Tomsan1974

Active Member
2020. október 23.
45
249
33
Az előzőhöz még hozzá teszem a szálloda iparban nem az étterem csinálja a bevételt.
Most hogy csak afgánok vannak nincs szükség több recepciósra, a szobalanyok sem takarítanak naponta.
60+ szoba , mind fizetve 120-150£ naponta.
Soha nem volt ilyen jó bevétele a szállodának, szinte a semmiből.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
Az afganisztáni hagyományos nagytanács, a loja dzsirga támogatásáról biztosította a tavaly erőszakkal hatalomra került tálib kormányt a szombaton véget ért, háromnapos kabuli gyűlésén. A küldöttek nem kezdeményezték a lányok iskoláztatását vagy egy inkluzív - a társadalom legtöbb részét magába foglaló - kormány megalakítását.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/245690/
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 379
24 774
113
"
„Túl sok embert öltek meg az éjszakai razziák során, a magyarázatoknak pedig nem volt értelme. Ha egyszer valakit elfogtak, nem szabadna holtan végeznie. Az, hogy ez újra és újra megtörtént, riadóztatta a főhadiszállást. Egyértelmű volt, hogy valami nincs rendben”

– nyilatkozta egy magas rangú tiszt, aki a brit különleges erők főhadiszállásán dolgozott.
A belső e-mailek is arról árulkodnak, hogy a tisztek is fenntartásokkal fogadták a jelentéseket,"

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
53 997
113

"
„Túl sok embert öltek meg az éjszakai razziák során, a magyarázatoknak pedig nem volt értelme. Ha egyszer valakit elfogtak, nem szabadna holtan végeznie. Az, hogy ez újra és újra megtörtént, riadóztatta a főhadiszállást. Egyértelmű volt, hogy valami nincs rendben”

– nyilatkozta egy magas rangú tiszt, aki a brit különleges erők főhadiszállásán dolgozott.
A belső e-mailek is arról árulkodnak, hogy a tisztek is fenntartásokkal fogadták a jelentéseket,"





Majd Higgins úr megmagyarázza ezeket az eseteket,vagy az éppen ügyeletes amerikai hazafi.
Ázsiai hordák,műveletlen szovjet közkatonák,stb...
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Az afganisztáni hagyományos nagytanács, a loja dzsirga támogatásáról biztosította a tavaly erőszakkal hatalomra került tálib kormányt a szombaton véget ért, háromnapos kabuli gyűlésén. A küldöttek nem kezdeményezték a lányok iskoláztatását vagy egy inkluzív - a társadalom legtöbb részét magába foglaló - kormány megalakítását.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/245690/
Ott mindenki pedofil buzi. Európa érett ország.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Miután az afgán kormány Ashraf Ghani elnöksége alatt bukott, és a tálibok átvették Afganisztánt, körülbelül 14 csoport jelentette be létezését az ország különböző régióiban azzal a céllal, hogy harcoljon a tálibok ellen. Meg kell jegyezni, hogy ezek közül néhány olyan csoportok, mint az ISIS-K és a Ellenállási Mozgalom az Igazságért, szintén aktívak voltak Afganisztánban Ashraf Ghani kormányának bukása előtt. Az afganisztáni tálib-ellenes csoportok listája és részletei a következők:
1. Ellenállási Mozgalom az Igazságért (Abdul Ghani Alipour parancsnoksága alatt):
A tevékenység kezdete 2013-ban. Tevékenységek Maidan Wardak, Ghor, Daykundi, Ghazni, Uruzgan és Bamyan tartományokban. A Hezb-e Wahdat-e Islami egykori erőinek egy része, Abdul Ali Mazari mártír befolyása alatt jelen van ebben a csoportban. Etnikai hovatartozás: hazara.
2- ISIS-K (Iszlám Állam – Khorasan tartomány):
Tevékenység kezdete 2015 áprilisában. Tevékenység Afganisztán keleti és északi régióiban. Szalafi dzsihadista és vahhabizmus irányzatokkal.
3. Afgán Nemzeti Ellenállási Front (Ahmad Massoudhoz hű erők):
Tevékenység kezdete 2021. augusztus 15. Tevékenység Panjshir, Baghlan, Kapisa és Parwan tartományokban. Etnikai hovatartozás: tadzsik.
4- Afganisztáni Szabadság Front (Jasin Zia tábornokhoz, az egykori kormány vezérkari főnökéhez hű erők):
Tevékenység kezdete 2022. február 4. Tevékenység Takhar, Kunduz és Badakhshan tartományokban.
5. Afganisztán Szabad Népfront:
A tevékenység kezdete: 2022. február 7. Tevékenységek Khostban, Kapisában, Kabulban, Parwanban és Afganisztán más tartományaiban. Ez a csoport nem egyetlen és konkrét parancsnokot követ, hanem Ahmad Massoud erőinek szövetségesei.
6. Turkesztáni Szabadság Tigrisei (Yar Mohammad Dostumhoz, Abdul Rashid Dostum tábornok fiához, az Afganisztáni Nemzeti Iszlám Mozgalom vezetőjéhez hű erők):
A tevékenység kezdete: 2022. február 8. Tevékenységek Jawzjan és Faryab tartományokban. Etnikai hovatartozás: üzbég.
7. Nemzeti Iszlám Mozgalom Afganisztán Felszabadításáért (Khaled Aziz tábornokhoz, a korábbi kormány egyik hadseregparancsnokához hű erők):
Tevékenység kezdete 2022. február 23. Tevékenység Nangarhar, Kunar és Helmand tartományokban. Etnikai hovatartozás: pastu.
8. Szabadság és Demokrácia Front:
A tevékenység kezdete: 2022. március 24. Tevékenységek Afganisztán síita területein és központi tartományaiban. A csoport tagjai Abdul Ali Mazari mártír gondolatait követik. Etnikai hovatartozás: hazara.
9. Az Ellenállás Legfelsőbb Tanácsa (Atta Muhammad Nurhoz, a Jamiat-e Islami párt egyik vezetőjéhez hű erők):
Tevékenység kezdete: 2022. március 25. Tevékenység Afganisztán északi és középső tartományaiban. Etnikai hovatartozás: tadzsik és hazara.
10. Afganisztáni Népi Demokrata Párt:
Tevékenység kezdete: 2022. április 9. Tevékenység Kabul tartományban. A kommunizmus tendenciájával és gondolataival.
11. Nyugat-Nurisztáni Felszabadítási Front:
Tevékenység kezdete 2022. április 9. Tevékenység Nurisztán tartományban.
12- A Szabadság Felemelkedése:
Tevékenység kezdete 2022. május 5. Tevékenység a Sang-2 Takht körzetben, Daykundi tartományban. Abdul Ali Mazari mártír gondolatai hatására. Etnikai hovatartozás: hazara.
13- Farkas-egységek (Abdul Rashid Dostum tábornokhoz, az Afganisztáni Iszlám Nemzeti Mozgalom vezetőjéhez hű erők):
Tevékenység kezdete 2022. május 6. Tevékenység a Baghlan tartomány Barkah körzetében.
14. Hazafias Front:
Tevékenység kezdete 2022. május 10. Tevékenység Ghazni, Kabul és Herat tartományokban.

Anti-Taliban-groups-in-Afghanistan-14tir-5jul22-EN-2048x1448.jpg
 
W

Wilson

Guest
000_was4321624-masolat-1024x576.jpg

SITE / AFP

Kémregénybe illő módon végeztek az al-Káida vezérével..,,,,​


2022. 08. 03. 20:31

A CIA hónapokon keresztül figyelte Ajmán az-Zaváhíri napi rutinját. Ugyan a házát sosem hagyta el, az erkélyre minden nap kiült olvasni, ott érte a dróntámadás.

Joe Biden amerikai elnök hétfőn jelentette be, hogy likvidálták az iszlamista al-Káida terrorszervezet vezetőjét. Ajmán az-Zaváhíri a 2001. szeptember 11-i merénylet óta a világ egyik legkeresettebb terroristája volt, és nyomós okai vannak annak, hogy miért csak több mint két évtized után sikerült végezni vele.
A 71 éves terroristavezér a New York-i támadást követően a Pakisztán határán húzódó hegyvonulatban rejtőzködött többedmagával, ahol szinte lehetetlen lett volna a nyomára bukkanni. A fordulópontot az hozta el, hogy az amerikai csapatok tavaly kivonultak Afganisztánból, így az-Zaváhíri úgy érezte, biztonsággal visszatérhet Kabulba.

Tévedett.

A CIA tavasszal azonosította őt a város diplomatanegyedében, ahol a családjával élt, a vesztét pedig az okozta, hogy alapos kutatómunkával kiszámíthatóvá vált az életvitele: soha nem hagyta el az otthonát, de minden nap kijárt a harmadik emeleti erkélyre olvasni.
Kivégzésére Biden azután adott parancsot, hogy az elmúlt hónapokban többször is egyeztetett a támadásról. Az elnök nyomatékosan kérte, véletlenül se legyenek civil áldozatai az akciónak. Az amerikaiak korszerű fegyverarzenálja pedig ezt is lehetővé tette.

Biden az utolsó részletig tudni akart a támadásról​

Ajmán az-Zaváhíri neve a többségnek kevésbé csenghet ismerősen, mint Oszáma bin Ládené, pedig a szakértők nagy része egyetért abban, hogy őt terheli a súlyosabb felelősség a 2001. szeptember 11-i, csaknem háromezer áldozatot követelő terrorakciókért.

A merénylet után együtt menekültek el Pakisztán hegyvidéki területeire, majd bin Láden 2011-es halála után átvette az al-Káida vezetését. Igaz, élőben azóta sosem láthatták őt a hívei, de videóüzenetekben rendszeresen szólt követőihez. Tudta, hogy hol intenzívebb, hol kevésbé intenzív, de folyamatos hajtóvadászat zajlik ellene, ezért rejtőzködnie kellett.
2021 nyarán az amerikai katonák kivonultak Kabulból. Az-Zaváhíri úgy gondolta, ez esélyt jelent arra, hogy újra találkozzon a családjával. Az amerikai hírszerzés először tavasszal adott jelentést arról, hogy azonosították a házat, amelyben a hozzátartozóival él. A CIA dolgozói számára ez mondhatni személyes ügy is volt. 2009-ben hét CIA-s, valamint további két ember halt meg, amikor az afganisztáni Khost amerikai bázisán öngyilkos merényletet hajtott végre egy férfi, akit azért fogadtak, mert állítólag információja volt az-Zaváhíri hollétéről.

Júniusban és júliusban Biden vezetésével többször is összeültek a hírszerzési vezetők és a kormány tagjai a Fehér Házban annak érdekében, hogy tisztázzák a részleteket. Az egyik legfontosabb kérdés az volt, hogy van-e jogi alapja egy esetleges támadásnak. Mivel az-Zaváhíri terrortámadás kitervelője volt, és továbbra is részt vett az al-Káida vezetésében, a jogászok arra jutottak, hogy nincs akadály megölni őt.
Miközben ott ültek az-Zaváhíri házának makettje mellett, amerikai sajtóértesülések szerint az elnök arról kérdezősködött, milyen anyagból épült az ingatlan, milyen befolyással lehet az időjárás egy akcióra, és miként érhető el 100 százalékos biztonsággal, hogy ne legyen civil áldozat.

063_1242253318-masolat.jpg
POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP Joe Biden amerikai elnök beszél a Fehér Ház egyik erkélyéről 2022. augusztus 1-jén
Washingtonban. Biden bejelentette, hogy a hétvégén az amerikai erők légicsapást mértek Afganisztánban, amelynek során megölték az al-Kaida vezetőjét, Ajmán az-Zaváhírit.

Az elnök a kilövési parancsot az utolsó, július 25-i értekezleten adta ki. Állítólag minden tanácsadóját egyesével végig kérdezte, mit javasolnak, adjon-e engedélyt a támadásra. Mindannyian igennel feleltek.

Kiment az erkélyre, felszállt a drón​

A CIA a támadást arra a megfigyelésre alapozta, hogy az-Zaváhíri minden nap kiült a lakóépület harmadik emeletének erkélyére olvasni. Jellemzően egyedül volt, és hosszú ideig tartózkodott ott, ami esélyt adott a likvidálására. Mivel az épületet soha nem hagyta el, ez volt az egyetlen reális lehetőség arra, hogy mások megsebesítése nélkül végezzenek vele.
Július 31-én, múlt vasárnap reggel az-Zaváhíri mondhatni menetrend szerint kilépett az erkélyre. 6 óra 18 perckor a CIA egyik drónja a magasból kilőtt rá két Hellfire típusú rakétát. A fegyver kiválasztásában nagy szerepet játszott, hogy az-Zaváhíri családját életben akarták hagyni, ahogy a sűrűn lakott utcán mindenki mást is.

A Hellfire rakétát kifejezetten precíziós lövésekre fejlesztették ki: nagyon kis mennyiségű robbanóanyag van benne, ha van egyáltalán, ugyanakkor bármit eltalál, azt azonnal megsemmisíti. Mivel hatalmas robbanással nem jár, a házban tartózkodók biztonságban maradtak az akció idejére is. Ezt később a hírszerzés egyéb forrásokból is megerősítette, de azóta a család többi tagja elköltözött az épületből.

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
000_was4321624-masolat-1024x576.jpg

SITE / AFP

Kémregénybe illő módon végeztek az al-Káida vezérével..,,,,​


2022. 08. 03. 20:31

A CIA hónapokon keresztül figyelte Ajmán az-Zaváhíri napi rutinját. Ugyan a házát sosem hagyta el, az erkélyre minden nap kiült olvasni, ott érte a dróntámadás.

Joe Biden amerikai elnök hétfőn jelentette be, hogy likvidálták az iszlamista al-Káida terrorszervezet vezetőjét. Ajmán az-Zaváhíri a 2001. szeptember 11-i merénylet óta a világ egyik legkeresettebb terroristája volt, és nyomós okai vannak annak, hogy miért csak több mint két évtized után sikerült végezni vele.
A 71 éves terroristavezér a New York-i támadást követően a Pakisztán határán húzódó hegyvonulatban rejtőzködött többedmagával, ahol szinte lehetetlen lett volna a nyomára bukkanni. A fordulópontot az hozta el, hogy az amerikai csapatok tavaly kivonultak Afganisztánból, így az-Zaváhíri úgy érezte, biztonsággal visszatérhet Kabulba.

Tévedett.

A CIA tavasszal azonosította őt a város diplomatanegyedében, ahol a családjával élt, a vesztét pedig az okozta, hogy alapos kutatómunkával kiszámíthatóvá vált az életvitele: soha nem hagyta el az otthonát, de minden nap kijárt a harmadik emeleti erkélyre olvasni.
Kivégzésére Biden azután adott parancsot, hogy az elmúlt hónapokban többször is egyeztetett a támadásról. Az elnök nyomatékosan kérte, véletlenül se legyenek civil áldozatai az akciónak. Az amerikaiak korszerű fegyverarzenálja pedig ezt is lehetővé tette.

Biden az utolsó részletig tudni akart a támadásról​

Ajmán az-Zaváhíri neve a többségnek kevésbé csenghet ismerősen, mint Oszáma bin Ládené, pedig a szakértők nagy része egyetért abban, hogy őt terheli a súlyosabb felelősség a 2001. szeptember 11-i, csaknem háromezer áldozatot követelő terrorakciókért.

A merénylet után együtt menekültek el Pakisztán hegyvidéki területeire, majd bin Láden 2011-es halála után átvette az al-Káida vezetését. Igaz, élőben azóta sosem láthatták őt a hívei, de videóüzenetekben rendszeresen szólt követőihez. Tudta, hogy hol intenzívebb, hol kevésbé intenzív, de folyamatos hajtóvadászat zajlik ellene, ezért rejtőzködnie kellett.
2021 nyarán az amerikai katonák kivonultak Kabulból. Az-Zaváhíri úgy gondolta, ez esélyt jelent arra, hogy újra találkozzon a családjával. Az amerikai hírszerzés először tavasszal adott jelentést arról, hogy azonosították a házat, amelyben a hozzátartozóival él. A CIA dolgozói számára ez mondhatni személyes ügy is volt. 2009-ben hét CIA-s, valamint további két ember halt meg, amikor az afganisztáni Khost amerikai bázisán öngyilkos merényletet hajtott végre egy férfi, akit azért fogadtak, mert állítólag információja volt az-Zaváhíri hollétéről.

Júniusban és júliusban Biden vezetésével többször is összeültek a hírszerzési vezetők és a kormány tagjai a Fehér Házban annak érdekében, hogy tisztázzák a részleteket. Az egyik legfontosabb kérdés az volt, hogy van-e jogi alapja egy esetleges támadásnak. Mivel az-Zaváhíri terrortámadás kitervelője volt, és továbbra is részt vett az al-Káida vezetésében, a jogászok arra jutottak, hogy nincs akadály megölni őt.
Miközben ott ültek az-Zaváhíri házának makettje mellett, amerikai sajtóértesülések szerint az elnök arról kérdezősködött, milyen anyagból épült az ingatlan, milyen befolyással lehet az időjárás egy akcióra, és miként érhető el 100 százalékos biztonsággal, hogy ne legyen civil áldozat.

063_1242253318-masolat.jpg
POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP Joe Biden amerikai elnök beszél a Fehér Ház egyik erkélyéről 2022. augusztus 1-jén
Washingtonban. Biden bejelentette, hogy a hétvégén az amerikai erők légicsapást mértek Afganisztánban, amelynek során megölték az al-Kaida vezetőjét, Ajmán az-Zaváhírit.

Az elnök a kilövési parancsot az utolsó, július 25-i értekezleten adta ki. Állítólag minden tanácsadóját egyesével végig kérdezte, mit javasolnak, adjon-e engedélyt a támadásra. Mindannyian igennel feleltek.

Kiment az erkélyre, felszállt a drón​

A CIA a támadást arra a megfigyelésre alapozta, hogy az-Zaváhíri minden nap kiült a lakóépület harmadik emeletének erkélyére olvasni. Jellemzően egyedül volt, és hosszú ideig tartózkodott ott, ami esélyt adott a likvidálására. Mivel az épületet soha nem hagyta el, ez volt az egyetlen reális lehetőség arra, hogy mások megsebesítése nélkül végezzenek vele.
Július 31-én, múlt vasárnap reggel az-Zaváhíri mondhatni menetrend szerint kilépett az erkélyre. 6 óra 18 perckor a CIA egyik drónja a magasból kilőtt rá két Hellfire típusú rakétát. A fegyver kiválasztásában nagy szerepet játszott, hogy az-Zaváhíri családját életben akarták hagyni, ahogy a sűrűn lakott utcán mindenki mást is.

A Hellfire rakétát kifejezetten precíziós lövésekre fejlesztették ki: nagyon kis mennyiségű robbanóanyag van benne, ha van egyáltalán, ugyanakkor bármit eltalál, azt azonnal megsemmisíti. Mivel hatalmas robbanással nem jár, a házban tartózkodók biztonságban maradtak az akció idejére is. Ezt később a hírszerzés egyéb forrásokból is megerősítette, de azóta a család többi tagja elköltözött az épületből.

Micsoda hisztéria lesz, ha esetleg Biden bá kap egy hasonlót. Ez a drónozós patkánykodás szerintem lassan kontraproduktív lesz.
 

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
978
113
Micsoda hisztéria lesz, ha esetleg Biden bá kap egy hasonlót. Ez a drónozós patkánykodás szerintem lassan kontraproduktív lesz.
Szeptember 11-én már megkaptuk, így a drónozás lett az egyetlen hatásos válasz a csadoros turbános gyilkosok "patkánykodása" ellen...!!!
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
Szeptember 11-én már megkaptuk, így a drónozás lett az egyetlen hatásos válasz a csadoros turbános gyilkosok "patkánykodása" ellen...!!!
Jaja, Iraknak meg tömegpusztító fegyverei voltak ám és támogatták az alkaidát ebben a szörnyű tettben, aminek aztán mégis egy csoport zsidó tapsikolt Manhattanben. :D Hogy is van ez? Ja, nem belső munka volt. :D

Persze érthető, a papucsosok annyira szerencsétlenek voltak, hogy pont azt a napot választották, mikor a zsidó dolgozók nem mentek be, ellenben az emberfeletti képességű arab pilótájuk annyira szerencsés volt a Pentagonba csapódva, hogy pont az USA történetének legnagyobb korrupciós ügyének a többszázezer oldalnyi ügyiratát sikerült elégetnie. :D Azóta meg csak csupa lobbi van má' megin' a demokrácijába', korrupció esmént nincsen. :D
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 084
13 483
113
Nem tudom az megvan-é, hogy a mezítlábas(papucsos) sivatagi 'idióták' salakká drónozták a szaudi olajfinomítók jó részét? Jemeből. Biztos nem fogják a tapasztalataikat kiaknázni egyéb területen. :D
Pont azok Trumpra vannak kiakadva, nem Bidenre.
A Tálibok a tapasztalataik alapján biztosan tisztában vannak azzal, hogy a "ki nyír ki a másiknak tobb fejest" játekot nem tudják megnyerni.
 
  • Hűha
Reactions: Centquri prime

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
Pont azok Trumpra vannak kiakadva, nem Bidenre.
A Tálibok a tapasztalataik alapján biztosan tisztában vannak azzal, hogy a "ki nyír ki a másiknak tobb fejest" játekot nem tudják megnyerni.
Szerintem a Közel-Keleten már pont leszarják, hogy ki az usa elnöke, Obama, vagy Trump vagy épp Biden. Országonként millió(halott) indokuk van ahová elment a demokrácia együttes fellépni.