[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
Tévedsz ! :D :D
Olvasd át mit írtam ! Szó sem volt soha "magyar kitermelésről" ! :D

Viszont te ábrándoztál ilyenekről, én emlékszem rá hogy írtad többször is. :)
Az még egy afrikáról szóló agymenés közepette volt, némelyest erőszakosabb fellépést követően. Ne keverd.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 463
17 791
113
Egy szélbal oldali nézőpont,
Mondjuk ez a történet nem Obamánál kezdődött, ebben a Bush kormányzat is vastagon benne volt, ők kezdték el az ország megtámadását és megszállását, 2011 szeptember 11-re hivatkozva. Egyébként meg, igen a mindenkori magyar kormányok is részt vettek benne, de kb melyik "nyugati" ország nem vett részt? Ha meg nem tesszük meg akkor az egész mindenkori ellenzéki sajtó arról cikkezett volna, hogy az épp aktuális magyar kormány mekkora szemét, hogy nem teljesíti NATO kötelezettségét. Amely részvétel persze legalább akkora abszurdum volt, mint a 2. magyar hadsereg jelenléte a Don kanyarnál.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
677
1 878
93
A rámpa hiánya bizony jelentkezik. A létrát kölcsönkérték? Mert nem összecsukhatónak látszik, vagy rá volt gumipókozva a gép hasára. A csomagokat meg feldobálták. :(
Egy egyszerű kb méteresre összetolható alulétra. Te is vehetsz ilyet. Szomorú , hogy férfiként ezt már kevesen ismerik fel. De ennek ellenkezőjét viszont azonnal feltételezik!!! (Kb 40 ezer ft jó minősegben!)
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Remélem most már a nemrég történt Kabuli reptér elleni támadás után mindenkinek világos, hogy miért nem szabad a magyar mentés információit "szellőztetni" amíg nem végeztek kint. Elég sokan vitába szálltak velem, de most is azt mondom hogy igazam volt.
 
  • Tetszik
Reactions: ravenlord

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 054
6 508
113
még keigészíteném, vanank az egyedi esetek, amikor valamelyik muszlim menekült kést etc ragad és ül. Allah akbart kiáltva. igen, van ilyen, de erre megint ráhózzák az európai terrorista nézőpontot hogy érthető legyen ,Pedig sok esetben arról van szó, hogy hülye szó de nem találok jobbat, sorry"kultúrális háttér" így robban ki, egy erőszakos cselekményben, ld a palesztin nőket, akik besokallnak ótthon, fogják a első konyhai kélst, és nekimennek az izraelei járőrnek, Allah nevét kiáltva hogy legalább haláluk után tisztelje őket a muszlim közösség" "tettem végre valamit"-+ persze az izraeli egy rész média is egyből terroristatatámadást ír - a másik része pontosabban "stabbing attack-ot"
Akkor a balkáni útvonalon elkövetett szexuális erőszakok (pl. átmeneti menekült táborokban nők és gyerekek ellen) szintén csak média kitalációk?
 
W

Wilson

Guest
Egy hétnyi félelem és remény után az érettségizett Samira* (19), 12 éves bátyja és édesanyja kiszabadult a tálibok poklából - a német különleges erők látványos akciója során!

A családot mentőik veszik körül: erősen felfegyverzett KSK -férfiak (golyóálló mellények, ballisztikus sisakok, HK416 rohamlöveg).  Megszületett az érettségizett Samira * (19), 12 éves bátyja és édesanyja


A BILD biztonsági körökből értesült: A Különleges Erők Parancsnokságának (KSK) elit harcosai vasárnap este elhagyták a kabuli repülőtér területét. A titkos művelet kódneve: "Kék fény". Gyalog haladtak előre. Körülbelül egy óra elteltével végre kapcsolatba léptek Samirával és családjával.

A Bundeswehr katonái ezután biztonságosan el tudták vinni a münchenieket a repülőtérre.

Előzmények: Samira a nyáron érettségizett Münchenben, és még egyszer utoljára meg akarta látogatni nagymamáját az afgán fővárosban, mielőtt a tálibok előrenyomulnának. Ott őt, kisöccsét, aki szintén Münchenben született, és édesanyjukat meglepte Kabul eleste. Az elmúlt napokban a család többször is megpróbált saját maga eljutni a kabuli repülőtérre. Sikertelenül. A tálibok megállították a családot! Egy interjúban Samira így számolt be:

"Három férfi figyelmeztetésként a levegőbe lőtt. Csak egy vagy két lövés. Ekkor az egyik tálib felénk jött egy fegyverrel a kezében. Fegyverrel hadonászott, és pashtu nyelven azt mondta, hogy forduljunk meg. Máskülönben lőne. Amikor már megfordultunk, a tálibok megint elkezdtek lövöldözni a levegőbe. Az emberek pánikba estek, szörnyű volt. Könnyeket csal a szemembe, amikor erről beszélek. Ez a legrosszabb dolog, ami valaha történt velem.

Bild

Ha ez igaz , hogy a német szuper kommandósok a képen látható felszerelésben egy órán àt gyalogoltak Kabul utcáin az érdekes làtvány lehetett...
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Amerikai központi parancsnokság
"Egy amerikai légierő B-52H Stratofortress repülőgépe közeledik a KC-10 Extender repülőgéphez Délnyugat-Ázsia egy ismeretlen helye felett, hogy üzemanyagot vegyen fel egy küldetés során, 2021. augusztus 13-án. @USAFCENT"

twitterelők
13percel később
~40 km keletre Kabultól


Az USAF B-52H "GRIMM61" 60-0037-et a USCENTCOM fényképezte Kabul felett, AF augusztus 13-án. Az ugyanazon esemény során fényképezett KC-10A pilótafülke belsejében egy óra látható, amely időbélyeget ad nekünk.



nincs több kérdésem :D
Nem az a lényeg... hanem, hogy akkor ez sem igazi repülő, csak a mi átverésünkre van és épp most fújják bele a levegőt, hogy le ne eresszen? Vagy igazi gép? :D
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Nem az a lényeg... hanem, hogy akkor ez sem igazi repülő, csak a mi átverésünkre van és épp most fújják bele a levegőt, hogy le ne eresszen? Vagy igazi gép? :D
Az a helyzet hogy fake transzponder adatokat tudnak küldeni anélkül hogy egy gép is a helyszínen lenne.

Egyébként az adatok valósak, mivel az Arab öböl bejáratánál nagy a polgári légiforgalom, és a polgári gépek jobb ha tudják hol milyen irányba és magasságba repül a katonai gép, így működik az automata figyelmeztető és ütközés elhárító rendszer, ami a gépeken van. Ezért kellenek ott valós transzponder adatok a gépeken.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Az a helyzet hogy fake transzponder adatokat tudnak küldeni anélkül hogy egy gép is a helyszínen lenne.

Egyébként az adatok valósak, mivel az Arab öböl bejáratánál nagy a polgári légiforgalom, és a polgári gépek jobb ha tudják hol milyen irányba és magasságba repül a katonai gép, így működik az automata figyelmeztető és ütközés elhárító rendszer, ami a gépeken van. Ezért kellenek ott valós transzponder adatok a gépeken.
Látod bedőltél te is. Nincs is Arab Öböl, kezdjük ott, hogy a Föld lapos és van egy 300m magas jégfal a szélén, amit a Navy Seal őriz.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 377
24 749
113
Egy egyszerű kb méteresre összetolható alulétra. Te is vehetsz ilyet. Szomorú , hogy férfiként ezt már kevesen ismerik fel. De ennek ellenkezőjét viszont azonnal feltételezik!!! (Kb 40 ezer ft jó minősegben!)
Nem érzed a szarkazmust. Hiába ezt nem lehet elmagyarázni. Koncentrálj az első mondatra, amit írtam a rámpáról. :)

A szomorúságodat és a kötözködést tartsd meg magadnak!