[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Akkor hívja föl az amcsi külügyminisztert/hadügyminisztert.
Csak mondtam egy utat ami nem nyilvános.
Hát ebben a bolond világban ez az üzenet konzervatív formája, lassan már csak a facebookon, meg a twitteren kommunikálnak.
Kész csoda, hogy nem googlemeet-ben tárgyalnak háborúkról és whatsappon szavaznak.
Most ez a módi.
Ha nem Szijjártó lenne akkor facebook kommentben menne az üzenet.
Az lenne csak a primko, de progresszív...
 
  • Tetszik
Reactions: csibeszke and Ocses

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 870
91 386
113
.
Praktikusan lehetetlen amit elvársz.

A magyarok szombaton mentek oda Kabulba. Akkor már egy hete állt a balhé és a százezres pánikban lévő tömeget próbáltak / próbálnak kordában tartani és valami szisztémát kialakítani hogy hogyan válogasság ki azokat akiket el karnak vinni.
A kerítésen kívülre menni = életveszély (lelőnek, agyontaposnak, stb...)
Gondolom figyeled hogy csak SF csapatok merészkednek a kerítésen kívülre, este, nagy titokban.
Senki magyar nem fog kisétálni a reptérről, kézenfogni egy afgánt és bevinni a reptérre.

Ebben az egész szituációban az az igazi kihívás - nemcsak nekünk hanem minden ott jelen lévő NATO országnak - hogy hogyan szervezzék ki a menteni kívánt embereket a reptérre úgy hogy ők nem mehetnek be értük, és azoknak meg a tömegen kersztül kijönni szín tiszta életveszély.

Az USA nem azért nem engedi be a mi általunk menteni kívánt embereket mert ki akarnak velünk b...ni, hanem mert még arra sincs kapacitásuk hogy saját embereit kiválogassák, nemhogy még a szövetséges országoknak kedves afgánokat.
Mi lenne ha nem válogatnának és minden NATO szövetséges menedékkérőit átengednék, aztán majd egy szomszédos országban elilosztanák. Merthogy a mostani amcsi eljárás eredmenye az volt, hogy üresen, 10 fővel szállnak fel a gépek, ez pedig lassitja az evakuációt.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
Az Egyesült Államok és szövetségesei következményekkel néznek szembe, ha késleltetik az augusztus 31-re tervezett távozásukat Afganisztánból - figyelmeztetett hétfőn a tálibok egyik szóvivője.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/232695/

Afganisztánban mindaddig nem jelentik be az új kormány megalakítását a hatalmat átvevő tálibok, amíg amerikai katonák tartózkodnak az országban - jelentette hétfőn az AFP francia hírügynökség az iszlamista mozgalomhoz közeli két forrásra hivatkozva.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/232700/
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 303
113
Sokadszorra irom, Indiát mindenki elfelejti. Tajtékoznak a táliboktól, a táliboknál meg már India felosztásáról keringenek pr cuccok.
India jelenleg a Föld bolygó 1-2. legnagyobb lélekszámú országa és a 3. legnagyobb gazdasága. Nem elhanyagolható haderővel.
Nincs kizárva, hogy fordítani akarnak ők is egyet a bilin.
Nézzétek meg bármelyik Indiai hirportált, olyan cikkek, videók vannak tökéletes angollal, mint ha már háborúban lennének.
Bocs, szerintem Japán a harmadik.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 594
7 657
113
Nem bántja a lelkemet :D

Miért nem biztosítja az a mindenki a repteret teljesen katonailag aki most háborog, és szidja azt aki képes rá(úgy ahogy)
Ja mert senki nem tudja. Mindenki annyira erős. o_O

Mi pár hete még a törökökkel együtt védtük volna a repteret a tervek szerint.
A politikusaink annyira voltak képben a kinti helyzettel. :eek:

Most meg a németek/franciák/angolok/törökök/mi magyarok és isten tudja hány náció van az usa katonai erejére szorulva.
Megint. :oops:
Egy max 5 km hosszú max 2 km széles terület bevédésére.

Még mielött abba a tévhitbe ringatnád magad, hogy nagy us fan vagyok ki kell ábrándítsalak.

Még azt sem mondom, hogy az amik jól csinálnak mindent odaát a reptéren. (főleg mivel én is a hírekből tájékozódom)

Csak azt mondom ha úgy is van ahogy Szíjjártó mondja, azzal nem lesznek előrébb a szövetségesek, föleg nem a kint rekedt emberek ha ezt világgákürtölik o_O
Akkor csak bólogass, minden fasza, csak így tovább USA.
 
  • Vicces
Reactions: Ocses
T

Törölt tag 008

Guest
Mi lenne ha nem válogatnának és minden NATO szövetséges menedékkérőit átengednék, aztán majd egy szomszédos országban elilosztanák
És találnál olyan hülye szomszédos országot, aki nyitna egy mega migráncstábort ahol a nato osztogathat és esetleg pár ezret senki sem visz el?

Addig rendben van, hogy 200-300 at beengednek egy katonai reptérre amíg megjön az elszállító gép, de másba nem hiszem, hogy belemennének.
 
W

Wilson

Guest
Kanadai különleges erők a kabuli repülőtér biztonsági kordonján kívül, hogy segítsenek az evakuálóknak: szövetségi kormány - CBC/CTV

Kabulban nagyon úgy néz ki nemzetközi SOF erők világtalálkozóját tartják...
USA,Német,Angol Francia,Magyar,kanadai,Indonéz stb elég színes felhozatal:)
 

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 000
5 330
113
Kanadai különleges erők a kabuli repülőtér biztonsági kordonján kívül, hogy segítsenek az evakuálóknak: szövetségi kormány - CBC/CTV

Kabulban nagyon úgy néz ki nemzetközi SOF erők világtalálkozóját tartják...
USA,Német,Angol Francia,Magyar,kanadai,Indonéz stb elég színes felhozatal:)
Pedig elég lenne csak egy kis atomot robbantani...!Nem fáj az gyorsan elpárolog mindenki és a mennybe jut!
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 029
113
Elvileg az történt, azok a gépek felszerelés az ott hagyott bábkormányé volt, ők fedezték volna a kivonulást is.
De mivel a bábkormány seperc összedőlt, így ott maradt a felszerelés és a kivonulást is nekik kell fedezni.
.
.
Jobban jártak volna volna, ha a bábkormánnyal csak hosszú futamidővel lizingeltetik a nehézfegyvereket és repülőeszközöket, és olyan szerződéssel, hogy a kormány bukása esetén a szerződés azonnal megszűnik, és a cucc az amerikaiaké ismét. :)
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Vásárlóerő paritáson India és az a fontosabb.
De India és Pakisztán egy közös csapatban az azonnali háború. Ráadásul a legnagyobb kutya Kína is fasírtban van vele. Ilyen paraméterekkel nem kerülhet bele az Afgán rendezést szervező csapatba. Namost (szerintem) eddig is ezért hagyták ki. Nem tartom véletlennek azt sem, hogy az Afganisztáni teljes exportot és importot indiával elsőként számolták fel. A csapat néhány tagjának viszonya indiával igen csak morcos.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Akkor hívja föl az amcsi külügyminisztert/hadügyminisztert.
Csak mondtam egy utat ami nem nyilvános.
Egyek érted az álláspontoddal a reptér védelmében, de szerintem a mentést ezzel nem kockáztatta a külügyminiszter és azt se tudjuk, hogy nem e voltak e meg ezek a nem nyilvános utak, csak eredménytelenül.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
De India és Pakisztán egy közös csapatban az azonnali háború. Ráadásul a legnagyobb kutya Kína is fasírtban van vele. Ilyen paraméterekkel nem kerülhet bele az Afgán rendezést szervező csapatba. Namost (szerintem) eddig is ezért hagyták ki. Nem tartom véletlennek azt sem, hogy az Afganisztáni teljes exportot és importot indiával elsőként számolták fel. A csapat néhány tagjának viszonya indiával igen csak morcos.
Csak India mögött akkor már ott lenne az UK meg az USA és akkor a NATO.
Ne adja a sors.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 870
91 386
113
És találnál olyan hülye szomszédos országot, aki nyitna egy mega migráncstábort ahol a nato osztogathat és esetleg pár ezret senki sem visz el?

Addig rendben van, hogy 200-300 at beengednek egy katonai reptérre amíg megjön az elszállító gép, de másba nem hiszem, hogy belemennének.
Erre gondoltam.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113

Ashraf Ghani rendszerének volt vezérkari főnöke, Wali Mohammad Ahmadzai tábornok sorban áll a kabuli repülőtéren, hogy elhagyja az országot.
Az ilyen is befizette magát abba a székbe, aztán felvett annyi pénzt, amennyit csak bírt fizetés meg lefizetés formájában, s most hogy elapadt a pénzcsap megy elkullogni, mert őt üldözik. Hát a qrva annya az ilyennek, az utolsó csepp véréig kellett volna védje Kabult és lőjje a sajátjai közül is azokat, akik dezertálni próbálnak.