[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest

Röviden Afganisztánról. 2021.09.18.

E_kQgGYXMAMuMyn

A tálibok által elfogott tolvajok nyilvános büntetése. Úgy tűnik, az első figura egy vízvezeték-szerelő műhelyből akart lopni.​

E_kQiKWWQAY7uEz

Úgy néz ki tálib mércével mérve a férfi még viszonylag olcsón megúszta mivel akár a tolvajok kezét is levághatják. Így is, úgy is közszemlére teszik őket korommal (vagy bármivel is kenik be őket) + korbácsolás.​


E_kmOmyXIAMPwLs
Tálib haditengerészet.​

Eközben a tálibok megváltoztatták Afganisztán törvényeit.​

1. A szunnita iszlámot hivatalos vallássá nyilvánították. A pastu és a dari hivatalos nyelvek (az üzbéget megfosztották hivatalos nyelvi státuszától).​

2. A tálibok új ünnepet hoztak létre: "A britektől, oroszoktól és amerikaiaktól való függetlenség napja".​

3. Afganisztánban iskolákat nyitottak a fiúk számára. Megjegyzendő, hogy elméletileg a lányokat nem engedik be az iskolákba. Ebben az esetben a tálibok állításai egyértelműen ellentmondanak a tényleges gyakorlatnak. Egyelőre nincs kifejezett tilalom a lányok iskolába járására.​

4. A tálibok terrorellenes műveletet hajtanak végre Dzsalalábádban, miután az ISIS fegyveresei robbantást hajtottak végre a városban, amelyben három ember meghalt. A ISIS afganisztáni ága továbbra is az iszlám ügyének árulóinak nevezi a tálibokat, akik összeesküdtek az igaz muszlimok ellenségeivel. A felek azzal is vádolják egymást, hogy az USA csatlósai.​

5. Pennsylvaniában egy republikánus üzletember 15 óriásplakátot helyezett ki, amelyeken Biden tálib egyenruhában látható. A mém vírusszerűen terjedt.​

Colonelcassad
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 304
113
Több száz ember tiltakozott kedden a dél -afganisztáni Kandahar városában, azon tálib utasítás miatt, hogy a polgárok a tél előestéjén hagyják el otthonukat.

A tüntetők a város kormányzói hivatala előtt vonultak fel, miután a kormány tulajdonában lévő lakónegyedben élő 3500 embernek három nap türelmi idő után el kell hagyni az otthonaikat mondta két tüntető telefonon a CNN-nek dolgozó helyi újságírónak.
A tüntetők, akik szintén a környék lakói, azt mondták, hogy nem mondták meg nekik miért kell elhagyni az otthonaikat.

"Nincs máshova mennem" - mondta az egyik tüntető, aki a megtorlástól tartva nem akarta elmondani a nevét. Azt mondta, szegény volt, miután családja számos tagját elveszítette a legutóbbi konfliktusokban.

A környék összes családja a kevés pénzből építette fel házát, és nem engedheti meg magának, hogy elköltözzön - mondta a nő.

Szemtanúk szerint a tálibok zaklatták a vörös, fekete és zöld afgán nemzeti zászlót viselő tiltakozó nőket. A helyi televíziós felvételek azt mutatják, hogy a tüntetők, köztük nők és gyermekek, elzárták az utat, amikor lefelé vonultak.

Mohammad Ibrahim, Kandahar civil aktivistája elmondta, hogy a tartomány fővárosa szélén fekvő Ferqa-e Kohna terület kormányzati tulajdonú terület, és az előző kormány idején földet osztottak szét a kormány alkalmazottainak. Ibrahim elmondta, hogy az ingatlanok átruházása valószínűleg szabálytalanságokat és korrupciót von maga után, ami az ingatlanok illegális eladását eredményezi. A családok egy része több mint 20 éve Ferqa-e Konnán élt-mondta.

A tálib szóvivőket nem sikerült elérni, hogy kommentálják a kilakoltatásokat.

A helyi híradó, a Millat Zagh Radio értesülései szerint a tálibok megakadályozták a helyi újságírók munkáját, és megvertek egy másikat, miközben ő közvetítette a demonstrációt. A CNN nem tudja ellenőrizni ezeknek az eseteknek a hitelességét.

Local residents march against a reported announcement by the Taliban, asking them to evict their homes built on state-owned land in Kandahar on September 14.

A helyi lakosok a tálibok bejelentése ellen tüntetnek, szeptember 14-én, és arra kérik őket, hogy ne tegyék ki őket a Kandahar állam területén lévő földterületre épített otthonukból .

A tálib uralom elleni tiltakozások törtek ki Afganisztán több pontján, mióta a fegyveres csoport átvette az ország irányítását a múlt hónapban, miután az Egyesült Államok kivonult az országból. A tálibok lecsaptak a tüntetésekre , gyakran erőszakosan, újságírókat és aktivistákat tartóztattak le és bántalmaztak.

A múlt héten az EtilaatRoz afgán online hírlap újságírói a CNN -nek nyilatkoztak hogy őrizetbe vették őket, miközben az afgán nők tiltakozásáról tudósítottak akik a pakisztán afganisztáni részvétele ellen és az egyenlő jogok miatt tüntettek a fővárosban, Kabulban. A tiltakozás a rendőrség előtt zajlott, és a két férfi azt mondta, hogy bevitték , és súlyosan megverték őket.

A múlt héten egy másik tiltakozás során a tálib harcosok ostorokat és botokat használtak a Kabulban tiltakozó nőcsoport ellen, miután a keményvonalas, csak férfiaknak szóló ideiglenes kormányt bejelentették.

Taliban fighters use whips against Afghan women protesting the all-male interim government

A tálib vezetők a Twitteren elutasították a nők által vezetett tüntetéseken elkövetett erőszakkal kapcsolatos online videókat. A Kulturális Bizottság vezetője, Muhammad Jalal azt mondta, hogy ezek a tüntetések "szándékos kísérlet arra, hogy problémákat okozzanak", hozzátéve, hogy "ezek az emberek nem is képviselik Afganisztán 0,1% -át sem".

A tálibok a tüntetések visszaszorítására is törekedtek, és a tálib belügyminisztérium múlt héten kiadott nyilatkozata szigorú feltételeket határoz meg a jövőbeni tüntetésekre, beleértve az Igazságügyi Minisztérium előzetes jóváhagyását is.

Az ENSZ a múlt héten felszólította a tálibokat, hogy "haladéktalanul fejezzék be a békés gyülekezéshez való jogukat gyakorló személyek és a tüntetésekről beszámoló újságírók elleni erőszak alkalmazását és önkényes fogva tartását".

A tálibok válasza az afganisztáni békés felvonulásokra "egyre erőszakosabb", és magában foglalja az éles lőszerek, botok és ostorok használatát, ami legalább négy ember halálát okozta - mondta Ravina Shamdasani, az ENSZ emberi jogi főbiztosának szóvivője pénteken. sajtótájékoztatón Genfben.

Még a tálibok hatalomra való visszatérése előtt az elhúzódó konfliktusok, a szegénység, az aszályok, a gazdasági hanyatlás és a koronavírus-járvány súlyosbította az amúgy is súlyos helyzetet.
A tél közeledtével a hónap végére sokan elfogyhatnak az élelemből - mondta a hét elején António Guterres ENSZ -főtitkár, hozzátéve, hogy a tálibok hatalomra kerülése óta megugrott a szegénységi arány .

Blablabla....
Megfőzték, megeszik.
Mit vinnyognak?
Jaj a nők.....jaj.....kurd, szír, orosz nők?
Ingyenélő csürhe.
 
W

Wilson

Guest
Kit érdekel?
Miért nem harcoltak?
87 milliárd dollárnyi cuccok volt...
Nincs joguk menekülni, miért nem is harcoltak?
Ingyenélő csürhe.
Akkor gondolj bele a következőbe csak játszunk el a gondolattal te, én vagy bárki más kerülne az ő helyzetükbe, akkor te nem mennél ki az utcára tiltakozni,nem harcolnál az otthonodért.Miután megjelent jó pár felfegyverzett tálib a házadnál hogy van három napod, hogy elhúz abból a házból ahol már régóta élsz a családoddal és nincs hova menjetek.Én úgy gondolom, hogy nagyon könnyű dolog több ezer km-ről a fotelből osztani az észt, ezért én nem ítélem el őket mivel nekem személy szerint nincs rá semmilyen erkölcsi alapom.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 304
113
Akkor gondolj bele a következőbe csak játszunk el a gondolattal te, én vagy bárki más kerülne az ő helyzetükbe, akkor te nem mennél ki az utcára tiltakozni,nem harcolnál az otthonodért.Miután megjelent jó pár felfegyverzett tálib a házadnál hogy van három napod, hogy elhúz abból a házból ahol már régóta élsz a családoddal és nincs hova menjetek.Én úgy gondolom, hogy nagyon könnyű dolog több ezer km-ről a fotelből osztani az észt, ezért én nem ítélem el őket mivel nekem személy szerint nincs rá semmilyen erkölcsi alapom.
HA harcoltak volna nem szólnék....
De nem harcolnak csak rinyálnak, meg ingyen élnek.
Az én családomban férfi nem volt 45 után, igaz Magyar vagyok nem afgán.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Egy fokkal hasznosabbra cserélték a nőügyi minisztériumot Afganisztánban Erényügyi hivatal lép a nők helyzetével foglalkozó minisztérium helyébe a tálibok uralta Afganisztánban.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/233785/
A Bűn Megelőzésének és az Erény Megőrzésének Minisztériuma Amr bil-Marúf va Nahi An-il Munkir, tkp. a vallási rendőrség
1997-Egy-t-lib-harcos-ver-egy-embert-mert-az-ima-idej-n-nincs-mecsetben.jpg

A tálib vallási rendőrség egy tagja bántalmaz egy férfit, aki ima idején nincsen a mecsetben(1997)
 
W

Wilson

Guest
HA harcoltak volna nem szólnék....
De nem harcolnak csak rinyálnak, meg ingyen élnek.
Az én családomban férfi nem volt 45 után, igaz Magyar vagyok nem afgán.
Nem tudni semmit ezekről az emberekről még az is lehet, hogy közülük jó páran harcoltak a tálibok ellen és meghaltak vagy megsebesültek a harcokban és most a családjaik élnek ezekben a házakban.De ha már felhoztad 45-öt, Magyarországon is sajnos nagyon sok esetben költöztetett ki embereket és családokat az otthonaikból az új hatalom pl a tőlem 40 km-re lévő Hortobágyra....
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Afghanistan-Graveyard-of-Empires-en2.jpg


Nagy -Britannia, a Szovjetunió, az Egyesült Államok és a NATO -szövetség, amelyek beavatkoztak, és katonai jelenlétük volt Afganisztánban az elmúlt két évszázadban. Ezek a háborúk végül a vereséghez és az országból való kivonáshoz vezettek. Ezért Afganisztánt „Birodalmak temetőjének” nevezik.
Az időtartam és a veszteségek a következők:

1- Az első angol-afgán háború: 1839 és 1842 között csata folyt Shah Shujah Durrani és a britek között Amir Dost Mohammad Khan Baloch-al (Barakzai), amelyben a britek 4700 katonát veszítettek és 12 ezren megsebesültek. Ebben a háborúban a britek kivonultak Afganisztánból.

2- A második angol-afgán háború: 1878 és 1880 között háború folyt Shir Ali Khan Barakzai és a britek között, ami a mai Pakisztán területei feletti brit ellenőrzés megszilárdításához vezetett. A brit áldozatok száma ebben a háborúban 9850 fő.

3- A harmadik brit-afgán háború: 1919-ben kezdődött Amanullah Khan Barakzai inváziójával, és a két fél egyetértésével ért véget, hogy elismeri Afganisztán függetlenségét és a „Durand vonal”-at India és Afganisztán közötti határként. A brit áldozatok száma ebben a háborúban 236 katona.

4- A szovjet-afgán háború: Ez a háború 1979 és 1989 között tartott. A Szovjetunió áldozatai ebben a háborúban 14453 katona meghalt, 53753 katona megsebesült és 312 katona eltűnt. A háború végül a szovjet csapatok Afganisztánból való kivonásával ért véget.

5- Az Egyesült Államok és a NATO inváziója Afganisztánba: Az Egyesült Államok és a NATO „Enduring Freedom” művelet megszállták Afganisztánt, és 2001 és 2021 között tartottak fenn. Az Egyesült Államok 2455 halottat és 20 000 sebesültet veszített, emellett 1117 NATO-katona halt meg és több mint 2800-an megsérültek.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Nem tudni semmit ezekről az emberekről még az is lehet, hogy közülük jó páran harcoltak a tálibok ellen és meghaltak vagy megsebesültek a harcokban és most a családjaik élnek ezekben a házakban.De ha már felhoztad 45-öt, Magyarországon is sajnos nagyon sok esetben költöztetett ki embereket és családokat az otthonaikból az új hatalom pl a tőlem 40 km-re lévő Hortobágyra....
Nem csak nálatok. Errefelé sokakat.
Álhír. Vagy nem. :)

Hülyeség. Az alapja hogy héber nyelvű régi írásokat találtak észak-afganisztáni barlangokban. A zsidók nem váltanak vallást, a későbbi rokon vallásra az iszlámra sem. Úgy hogy ez csak fantáziálás. A hébert sem felejtették el, szerintem a törvényeiket sem. Nem felejtik Isten büntetését sem amikor 1/3-ukat kiirtotta, 1/3-ukat 70 év rabszolgaságba küldte, és csak kb. 1/3-uk maradhatott az ígéret földjén. Ez Jeremiás alkalmával jött el, akit azért küldött hogy térjenek magukhoz, vagy iszonyú büntetést mér rájuk. Másfél órás filmen elérhető szabadon a youtube-on filmmen feldolgozva a történet akit érdekel. Linket nem keresek, ez a topic nem arról szól.
HA harcoltak volna nem szólnék....
De nem harcolnak csak rinyálnak, meg ingyen élnek.
Az én családomban férfi nem volt 45 után, igaz Magyar vagyok nem afgán.
Akkor volt. Most nincs.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 304
113
Nem csak nálatok. Errefelé sokakat.

Hülyeség. Az alapja hogy héber nyelvű régi írásokat találtak észak-afganisztáni barlangokban. A zsidók nem váltanak vallást, a későbbi rokon vallásra az iszlámra sem. Úgy hogy ez csak fantáziálás. A hébert sem felejtették el, szerintem a törvényeiket sem. Nem felejtik Isten büntetését sem amikor 1/3-ukat kiirtotta, 1/3-ukat 70 év rabszolgaságba küldte, és csak kb. 1/3-uk maradhatott az ígéret földjén. Ez Jeremiás alkalmával jött el, akit azért küldött hogy térjenek magukhoz, vagy iszonyú büntetést mér rájuk. Másfél órás filmen elérhető szabadon a youtube-on filmmen feldolgozva a történet akit érdekel. Linket nem keresek, ez a topic nem arról szól.

Akkor volt. Most nincs.
Már szóltam egyszer pöcörő hogy vegyél visszább az arcodból....
Veled ellentétben én nem szemelyeskedek.
De ha kell mehet.
Te nem e világi, genetikai csoda, akit amcsi SOF akart levadászni, 30 perces lebegéssel a házfelett...
Sült bolond...
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Már szóltam egyszer pöcörő hogy vegyél visszább az arcodból....
Veled ellentétben én nem szemelyeskedek.
De ha kell mehet.
Te nem e világi, genetikai csoda, akit amcsi SOF akart levadászni, 30 perces lebegéssel a házfelett...
Sült bolond...
Legalább a memoriád lenne jó, de az sem...
 
W

Wilson

Guest
000_9n3787-1024x576.jpg

Kizárták a nőket és lányokat a megnyíló afgán középiskolákból​


Nem sokkal az augusztusi hatalomátvétel után arról beszéltek a tálibok, hogy az iszlám jogrend keretei között fogják tiszteletben fogják tartani a nők jogait Afganisztánban. Hogy ez pontosan miféle jogértelmezést jelent, arról sokat elárul, hogy a szombaton megnyitott középiskolákba csak a férfi tanárokat és a fiúkat engedik vissza, a nőket és lányokat nem. Az elmúlt napokban kiderült az is, hogy erényügyi hivatal lép a nők helyzetével foglalkozó minisztérium helyébe a tálibok uralta országban. A minisztérium épületére új táblát függesztettek ki, eszerint a hivatal a jövőben
az erény előmozdításáért és az erkölcstelenségek megakadályozásáért
felel.
A tálibok ugyanezen a néven működtettek erényügyi hivatalt, amikor az országot a kilencvenes évek második felében uralták – írta szombaton a MTI. A BBC News most arról számolt be, sokan attól tartanak helyben, hogy visszatér a kilencvenes évek rezsimje, amikor súlyosan korlátozták a lányok és nők jogait.
A középiskolákban Afganisztánban eddig általában tizenhárom és tizennyolc év közötti diákok tanultak, a legtöbb helyen nemek szerint elkülönítve. Zabihullah Mujahid, a Tálibán szóvivője nemrég azt mondt az afganisztáni Bakhtar hírügynökségnek, hogy hamarosan önálló leányiskolákat nyitnak. Mint mondta, a hivatalok jelenleg is dolgoznak az eljárásrenden és a részleteken, beleértve a tanárok beosztását is.
A hét elején a tálibok bejelentették azt is, hogy a nők visszamehetnek az egyetemekre, de csak a férfiaktól elkülönítve, és új öltözködési szabályoknak is meg kell majd felelniük. Több helyi forrás azonban azt sugalmazta, hogy az új szabályok valójában kizárják a nőket az oktatásból, mivel az egyetemeknek nincs forrásuk az elkülönített oktatás megszervezésére.
A lányok középiskolákból való kizárása pedig lényegében azt jelentené, hogy egyikük sem tud majd továbbtanulni a felsőoktatásban.
Amióta 2001-ben eltávolították a tálibokat hatalomból, hatalmasat lépett előre az ország az a lakosság iskolázottságának javításában, és különösen igaz ez a lányok és nők esetében. Az elmúlt húsz évben az általános iskolákban a lányok száma közel nulláról 2,5 millióra nőtt, míg a női írástudási ráta egy évtized alatt majdnem megkétszereződött. Ez most harminc százalékot jelent, ami azonban elsősorban a városi lakosságot érinti.

 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
És akkor még Thanos a genya mi?
Nem volt ott pár avenger, hogy megvédje őket? :p
:)
Volt rá lehetőségük hogy megússzák, de nagy volt az arcuk és nem álltak meg nem bántak meg semmit. Meg is kapták érte az adagot ahogy ígérte az Isten. Nézd meg a filmet, de az ószövetség is leírja. Persze a film sosem lesz olyan részletes, máshol van súlyozva, de egyszerűen fogyasztható. Keményen voltak tartva a zsidók, mert szerettek elkanászodni a szerződés ellenére. (annak megpecsételése volt a frigyláda)
Ez egy kis félórás bemelegítő előadás a témáról a film előtt azoknak akik nem ismerik a sztori hátterét.
Látók, szóljatok! 22. – Jeremiás próféta – Dr. Reisinger János sorozata


Ránéztem youtube-ra és sajjnos a filmgyártó letiltotta a film magyarországi vetítését. Így hát vagy kölcsönzitek valahonnan (vagy letöltitek torrentről)... vagy jó lesz ez a videan lévő jó minőségű változat is. (kiváló magyar szinkronnal, amilyenek a youtube feltöltések is voltak) Ha már korábban belengettem most kénytelen voltam keresni nektek egy példányt belőle. (a szavahihetőségem miatt Ez egy mozifilm, nem egy összecsapott valami, kiváló munka. Addig nézzétek meg amíg innen is el nem tűnik. :) (az általános műveltség része a sztori ismerete)


Van még egy ismertető előadás Dr. Reisinger Jánostól kb. 2012-ből, de ez is ugyanolyan jó és érthető, csak egy újabb kiadás.

Ezzel részemről zárom is a témát, hogy a tálibok miért nem lehetnek zsidók.
 
W

Wilson

Guest
A kabuli repülőteret megtámadó öngyilkos merénylőt 5 évvel ezelőtt Delhiben elfogták...

isis_suicide_bomber.jpg

Az ISIS-K öngyilkos merénylője, aki augusztus 26-án a kabuli repülőteret támadta meg. (Az IS által közzétett fotó)

Az Iszlám Állam Khorászán (ISIS-K) azt állítja, hogy a múlt hónapban a kabuli repülőteret megtámadó öngyilkos merénylőt öt évvel ezelőtt Delhiben elfogták. Miután egy indiai börtönben letöltötte büntetését, Afganisztánba deportálták - közölte az ISIS-K propaganda magazinjának legújabb számában. Az ISIS-K idén augusztus 26-án öngyilkos merényletet hajtott végre a kabuli Hamid Karzai nemzetközi repülőtér előtt. A támadás, amelyre akkor került sor, amikor a kabuli repülőtéren éppen evakuálási műveletek folytak, több mint 180 embert ölt meg, köztük 13 amerikai tengerészgyalogos katonát.

Az ISIS-K azt állítja, hogy az Abdur Rahman al-logri nevű öngyilkos merénylőt öt évvel ezelőtt Indiában tartóztatták le, amikor Delhibe utazott, hogy "Kasmírért bosszúból" merényletet hajtson végre.

Az ISIS-K 2020 óta folyamatosan kiadja propaganda magazinját. A 2020 februárjában, a delhi zavargások idején is megjelent egy kiadása. Később a delhi rendőrség különleges egységek letartóztatott egy kasmíri házaspárt, Jahanzaib Samit (36) és feleségét, Hinda Bashir Beigh-t (39), mert állítólag kapcsolatban álltak az ISIS-K-val. Három további személyt tartóztattak le hasonló vádak alapján, mielőtt az NIA átvette az ügyet, és mindannyiuk ellen vádat emelt. Eddig több mint egy tucat olyan személyt tartóztattak le India-szerte, akiknek a gyanú szerint kapcsolatuk van az ISIS-K propaganda magazinjával.