1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Azt mondta, hogy egymillió amerikai kis vállalkozásnak nyújtanának platformot, hogy elérjék a kínai fogyasztókat. És hogyha emiatt mindegyik vállalkozás felvesz még egy munkást akkor az egymillió új munkahelyet jelent. Ez inkább csak puhatolózásnak tűnik nem konkrét ajánlatnak.
   
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Trump nagy sómen :p! Mi mást mondhatnék, van annak egy furcsa varázsa, ahogy a CNN-en nézve az első nagy interjúját a "President Electnek", elküldi a búsba, és a Buzzfeed-el teszi egy kalapba a CNN-ent, majd kioszt még egy kokit a BBC-nek is :p.

  Kiváncsi leszek mi lesz ebből, de nekem tetszett a legtöbb dolog amit mondott, majd meglátjuk, hogy cselekszik, ha összhangban lesz azzal amit mondott, szerintem jobban járnak vele, mint az elmúlt nyóc évvel, és Obamával...
   
 3. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Őszintén nem tűnik hihetettlennek. Jack Ma ezzel még gazdagabb lesz. A kérdés inkább az, hogy az amerikaiak mit árrulnának a platformon?
   
  karpatalja likes this.
 4. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Hát egymillió kis és közepes vállalkozásnak elég széles termékskálája lehet. A kérdés inkább az, hogy eddig ezek talán el voltak zárva az Aliexpresstől?
   
 5. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Igen. Az Aliexpressen csak kínaiak vannak. De úgy olvastam, hogy távlati cél a "globalizáció". A nagy testvér Alibabán viszont bárki adhat el, viszont az nagybani. Darabra nem nagyon lehet venni.
   
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Szerintem Trump komolyan gondolja, hogy beleáll egy gazdasági háborúba nem hogy a Kínaiakba, hanem a világba. Ahogy láttam, Ő most tényleg komolyan gondolja, hogy a munkahely teremtés a kulcs, és ehhez vissza kell hozni az USA-ba lehető legtöbb termelő kapacitást. Ha kell 3 ft-értékű műanyag fröccsöntött kulcstartót, ha kell zoknit, bármit fognak szállítani. Hozzáteszem, ha én USA állampolgár lennék, nagyon tetszett volna amit most nyilatkozott...
   
  csibeszke and lgabo like this.
 7. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Viszont az Aliexpress ugródeszka a világpiacra.
  Szóval???
   
 8. beta

  beta Well-Known Member

  Bush sz*rt a küszöbre, csak Obama ért oda mikor nyitották az ajtót :)
   
  csibeszke and zsolti like this.
 9. joker

  joker Well-Known Member

 10. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Szerintem a Jack Ma ajánlata arról szól, hogy engedményt tesznek, beengedik őket a kínai piacra, cserébe meg azt várják, hogy az amerikai piac is ugyanolyan nyitott marad a kínai termékek előtt mint eddig. Ez lenne a kölcsönösen előnyös deal, nem az ha hogy az USA elkezdjen kulcstartót meg zoknit gyártani.
   
 11. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Maga Trump is mondott hasonlókat a mai sajtótájékoztatón. Elismételte, hogy tudja hogy az oroszok hekkelték meg a demokraták rendszerét. És azt is mondta, hogy legalább olyan kemény lesz Oroszországgal mint Hillary lett volna, sőt. „Elhiszi bárki is, hogy Hillary Clinton keményebb lett volna Putyinnal, mint én?” –tette fel a kérdést
   
  zsolti likes this.
 12. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ha visszahozza a termelés nagy részét az USA-ba, azzal otthon tömegeknek csinál munkahelyet, fellendít a gazdaságot. Amit az autógyártóknál 9 nappal a beiktatása előtt már elért egy kis fenyegetőzéssel, már az önmagában IMPRESSZÍV.
   
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ez többnyire igaz. Obama a lehetőségekhez képest nem volt extra rossz. De azért jónak sem nevezném...
   
 14. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Igy van. Bár én úgy fordítottam, egy résznél, hogy lehet hogy ők voltak, aztán mondott olyat is, hogy valószínű ők voltak, de gyorsan hozzátette azt is, hogy a Kínaiak is, meg mindenki más, mert a demokraták SZAR munkát végeztek, és nem védett úgy általában az ország elég jól ilyen hack-elésekkel szemben... Kontextusban nagyon nem úgy jött le nekem, hogy arra domborította volna ki, hogy az Oroszok az ős-gonosz, ahogy korrekt dolgokat mondott a leendő külügyminiszter jelöltje is. HA lesz rá bizonyíték, megteszik az ellenlépéseket, és elítélik, viszont addig vádaskodásnak nincs értelme, és törekedni kell arra, hogy senki ne lophasson tőlük adatot. Szerintem korrekt tényeket mondtak.
   
  kaktusz likes this.
 15. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Konkrétan kimondta, hogy Oroszország áll a DNC meghekkelése mögött és ehhez tette hozzá, hogy Kína és mások is hekkelnek, meg hogy a demokraták nem védték eléggé a rendszerüket. De azt már nem vonja kétségbe, hogy orosz hekkerek törték fel a DNC-t, a bizonyítékokat ő is látta, mert van rá bizonyíték még ha ez nem is lesz teljesen nyilvános, a titkosszolgálati jelentések soha sehol nem voltak nyilvánosak, olyan részletek soha nem lesznek nyilvánosak ami a szolgálatok módszereiről és munkatársairól árulnának el dolgokat.
   
 16. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nyílván. Erre tettem fel a kérdést, hogy érdemes lenne megnézni, hogy milyen amerikai termékek vannak az Alibabán.
   
 17. joker

  joker Well-Known Member

  Az összes amerikai termék ott van, mivel ők gyártják, ha meg ők gyártják akkor a másolatát gyártják.
   
  antigonosz likes this.
 18. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Kiderül idővel minden. Nekem az jött le, bár real time-ban néztem, felirat nélkül, és mindent teljesen nem értettem pontosan szóról szóra, azért azt gondolom a "lényeg" átjött, nem nagyon volt kiakadva az Oroszokra dedikáltan. Mexikó, és Kína szerintem jobban felkötheti a gatyeszt, de majd meglátjuk persze... Azt viszont szinte biztosra veszem, hogy a tötyi lötyi Obamánál keményebb tárgyalópartner lesz az asztalnál, akárkivel ül majd le egy jövendőbeli találkozón...
   
 20. zsolti

  zsolti Well-Known Member

Ezen oldal megosztása