1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Sajnálom, Google

  "Trump megígérte, hogy megbüntesse BuzzFeed közzétételére vonatkozó kompromittáló kapcsolatait Oroszországgal"

   
  antigonosz likes this.
 2. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Mondjuk tényleg nem lenne nagy kunszt átírni: "Trump megígérte, hogy megbünteti a Buzzfeed-et az Oroszországra vonatkozó kompromittáló kapcsolatok közzététele miatt". Csak tíz másodperc átírni és egy értelmes mondat áll ott nem egy zagyvalék, ennyit tényleg megér.
   
 3. lgabo

  lgabo Well-Known Member

 4. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Mozgalmas 4 év lesz a Capitol Hill-en :D.
   
  zeal and lgabo like this.
 5. lgabo

  lgabo Well-Known Member

  itthon ilyet mondana a kormányból valaki már jönnének is a kéksisakosok
   
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ez túlzás, de telesírná Brüsszel a világsajtót, hogy nálunk mindenki náci, és a sajtószabadság megszűnt... Ettől a jelenségtől egyébként én személy szerint azt várom, hogy VÉGRE a PC-s hülyeségek le lesznek húzva a WC-n, és lassan de biztosan tiszta víz kerül a pohárba, a hazug újságírókat TALÁN egy idő múlva egyre inkább felelősségre lehet majd vonni, szembesíteni vele pl. egy Dezső Andrist, hogy amit csinál az ROSSZ, és nem bújhat állandóan a hozzá hasonlók tömege a sajtószabadság - véleményszabadság és egyéb szivárványos mindenféle safe space meg a tököm tudja milyen kitalált védőhálók mögé, amikor konkrétan HAZUDIK. Trump olyan amilyen, de az tény, hogy nem sokat taktikázik, amit gondol, azt hamar mondja is, köntörfalazás nélkül, és jól láthatóan magasról SZARIK rá, ha éppen belemászott vele a Safe Space-edbe :p.
   
 7. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Kéksisakosok? Ha Trump után kimegy a divatból a gonosz USA akkor jobb híján a kéksisakosok lesznek az új gonoszok?
   
 8. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Már az új ellenség képén dolgozol?
   
 9. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ne egymást baszogassuk már szerintem, felesleges beszólogatni, Trump úr szolgáltat elég témát így is :D. Van egy olyan érzésem egyébként, hogy bár eddig Putyin volt az egyik legközpontibb figura a hírekben, mostantól kulloghat a második helyre, mert Trump fix hogy ellopja majd a showt :p!
   
 10. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Totál betalált az ürge ezzel a mondattal:

  "Én például a hekkertámadások nyomán tudtam meg, hogy Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje előre megkapta az elnökjelölti viták kérdéseit"

  :)
   
  fip7, zsolti, Kukorica János and 9 others like this.
 11. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nem emlékszem pontosan, de volt valami ilyesmi is, mikor kérdezett tőle valaki, és mondta hogy BBC-től, erre jött egy lefitymáló motyogás Donaldtól, hogy "Oh, another very nice company" vagy valami ilyesmi, ott is majdnem félrenyeltem a röhögéstől :D!
   
  antigonosz and lgabo like this.
 12. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Nekem eddig se volt ellenség az USA úgyhogy nekem nem kell helyettük újat keresnem ;) Csak figyelem, hogy akik eddig USA-ellenesek voltak de most Trump miatt USA-barátok lesznek azok ellenségkép nélkül maradnak-e vagy keresnek és találnak újat helyettük :D
   
 13. altx

  altx Guest

  Ez nekem naprol napra egyre hulyebnek nez ki...tan igy fog veszekedni mindenkivel aki nem ugy beszel ahogy omeltosaga elkepzeli?
  4 ev alatt, fel vilaggal osze fog igy veszni, lehet jobb targyalo mint obama, de egy ilyennel hiszteriassal egy normalis vezeto nem fog egy asztalhoz ulni.

  Ej,egy elnok veszekszik az ujsagirokal...mindha piacon lennenek.
   
 14. lgabo

  lgabo Well-Known Member

  mindez csak addig lesz így míg eszébe nem jut, hogy a hazafias törvényt lehet alkalmazni újságírókra is :-D
   
  altx, fip7, minszk2 and 1 other person like this.
 15. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Szerintem te félreértesz valamit: A legtöbb ember aki ide ír, és én olvastam a hozzászólások szerintem igen nagy részét ezekben a témákban, NEM USA ellenes.

  Saját részemről pedig ennyit tudok elmondani:

  Semmi bajom az USA-val, és sosem volt, főleg nem az állampolgárokkal, kiváló emberek, szép történelmi sikerekkel, dolgos, életrevaló, és mindenek előtt sikeres, hozzánk hasonló kultúrájú nép.

  Van amerikai cimborám, akit igen kedvelek.

  Ami mondjuk konkrétan nem szimpatikus, az az elmúlt mondjuk úgy Bush óta tolt politikájuk, mióta igazán egyedül maradtak pólusként, mint véleményvezér, vagy a világ rendőreként ha úgy tetszik.

  Ha kicsit is van rá esély, hogy a saját HATALMI elitjük érdekéből nem indítják meg a III. világháborút, és PLÁNE nem importálják ezt ide hozzánk, a mi térségünkbe, meg magukat sem felejtik itt esetleg ilyen olyan okokra hivatkozva, ahogy a SZU tette, katonailag, s nem küldenek "JÓBARÁTOKAT", vagy kötelező érvénnyel végrehajtandó "tanácsokat" akkor továbbra is tisztelni fogom őket.

  Ennyi, dióhéjban.
   
  fip7, antigonosz and karpatalja like this.
 16. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Te amúgy tudod a hátterét a dolognak? Csak azért kérdezem, mert azért konkrétan jogos volt ám, amit rájuk oltott... Az interview leadása után, én pont a CNN-en néztem, ott dadogott az egyik CNN-es riporter, és magyarázni PRÓBÁLTA a bizonyítványt, hogy ők igazából csak rossz adatot közvetítettek tovább, meg nem tudták, hogy az az ember, akire ők hivatkoznak hogy Prágában dumált az oroszokkal, az csak névrokona volt Trump belsős emberének, nem Ő, és igazából ők is csak meg lettek vezetve, nem volt rossz szándék etc. Kb. a szánalmas kategória volt... Nem sajnálom őket, és igen , az emberek jó részének, ahogy nekem is, A FASZ kivan az ilyen hatásvadász médiumokkal, aminek az egyik zászlóhordozója bizony PONT a CNN. Azt kapták, amit megérdemeltek...
   
  fip7, laiki, Kukorica János and 5 others like this.
 17. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Nem tudom, én nem vártam és nem is várok nagy változást tőle. A politikusok megpróbálják a médián keresztül befolyásolni az emberek véleményét, ha valamiért nem tudják, akkor meg azt kell mondaniuk amit hallani szeretne a por nép. Kenyeret és cirkuszt!
   
  silurusglanis and lgabo like this.
 18. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Ha ezt én posztolom itt az egy dolog, de a cnn és az én költségvetésem között van egy kis különbség ;)
   
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ki fog derülni ez természetesen hamarosan, hogy a duma részen után milyen cselekedetek jönnek. Eddig a duma része nálam rendben van, jó dolgokat mond. Az előző USA kormányok dumájától is sokszor felhúztam magam, mert nyilvánvaló kambákat toltak, Trump viszont elég lényeglátónak tűnik...

  Otthon akar rendet rakni első sorban, nem a világban, és én hiszem azt őszintén, hogy EZ az amerikai, és a világpolgároknak is a lehető legjobb, HA az USA végre szembenéz a saját problémáival, és megoldja azokat, s nem másokéra világít rá(itt ott bombával), állandóan, akár úgy is, hogy igazából senki sem kérdezte...
   
  emel and zeal like this.
 20. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Ámen, úgy legyen. De a befelé fordulásból még nem következik az, h feladják a gyarmataikak. Miért is tennék? Óriási bevételük van belőle és a belső gazdaság fellenditése nem olcsó mulatság. Sajnos én realista vagyok.
   
  zolkas, emel and zsolti like this.

Ezen oldal megosztása